from_wonderland Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 O, kochana sunia! Przepiękne zdjęcia, jakie wzruszające :loveu: teraz to Niuńka może sobie spacerwać Quote
diana79 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 nie mogę znaleźc jej fb mogę prosic o linka? i ajcie go proszę na pierwszą stronę ab każdy mógł go znaleźć Quote
ludwa Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 a co lekarze mówią o guzie? Podejrzewam, że wzięli wycinek do badania ale na co to draństwo oceniają wstępnie? Quote
Poker Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='ludwa']a co lekarze mówią o guzie? Podejrzewam, że wzięli wycinek do badania ale na co to draństwo oceniają wstępnie?[/QUOTE] Też chciałam o to spytać. Sunia pewnie jeszcze nie rozumie ,ze moze się położyć.A moze i szwy ją ciągną. Quote
andegawenka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Zawsze biorą do badania histopatologicznego. Quote
Anula Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Tak sobie dumam,jeżeli Fela ma 200km w dwie strony to może ktoś inny z Warszawy by mógł wpaść do Niuni i ją odwiedzić,porobić jeszcze fotki,może wyjść z nią na spacer i ugotować pysznego ryziku dla niej.Może jakaś cioteczka z Dogo mieszka blisko Kliniki. Quote
Panna Marple Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='Anula']Tak sobie dumam,jeżeli Fela ma 200km w dwie strony to może ktoś inny z Warszawy by mógł wpaść do Niuni i ją odwiedzić,porobić jeszcze fotki,może wyjść z nią na spacer i ugotować pysznego ryziku dla niej.Może jakaś cioteczka z Dogo mieszka blisko Kliniki.[/QUOTE] popieram pomysł:lol: - ciocie warszawskie, please, pomóżcie:modla: Quote
auraa Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Mamy nadzieję że guz nie był złosliwy. Wyniki badań sa dobre a guz nie urósł by do takich rozmiarów bez poważnych konsekwencji. Quote
Maruda666 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Popłakałam się patrząc na zdjęcia malutkiej :loveu: Oby to guzisko okazało się jakimś tam tłuszczakiem ;) Bazarek dla malutkiej skończył się wczoraj - dzięki wspaniałym kupującym nazbieraliśmy chyba 160zł :):) Quote
Fela Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Obiecane rozliczenie wpłat Nowe wpłaty (od 1 marca 2013) bardzo dziękujemy! :Rose::Rose: Dusje 50 zł Iwona G. z Gdańska 50 zł Lidia K. (Kraków?) 40 zł Iwona M. Żyrardów 30 zł Bożena K. Wrocław 20 zł Katarzyna 09 20 zł Wcześniej już wpisywane (od 20 lutego do 1 marca) - już dziękowaliśmy, ale podziękujemy jeszcze raz, a co ;) :Rose: Katarzyna Cz. Zielona Góra 10 zł Małgorzata K. Zielonki 50 zł Bogdan W. Elbląg 30 zł Bogna D. Grudziądz 50 zł Agnieszka B. Turawa-Marszałki 50 zł Magdalena R. Warszawa 50 zł MDK8 10 zł ewu 30 zł Panna Marple 100 zł Terra 30 zł [B]Excel mi mówi, że razem mamy 620 zł (stan na dziś, 9.03.2013). [/B]Jeszcze niestety nie styknie. Jeśli jakąś wpłatę niechcący pominęłam, proszę o info. Dziewczyny, które administrujecie wydarzeniem na FB, wkleicie podziękowanie? Ja oczywiście też mogę, ale jako Psy Niczyje to mogę tylko w komentarzu, a jako osoba prywatna, postronna to bez sensu trochę. Quote
Fela Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Z ryżykiem przyjeżdża do niej p. Krysia, która ją na wsi wypatrzyła i zaalarmowała. Ale oczywiście pomoc kulinarna jej się przyda. Niuna - a jak się teraz okazało Aza ;) nie jest chuda, wręcz przeciwnie - niezależnie od guza była grubawa. Jej pan dawał jej chleb i tłuste mleko, takie od krowy prosto (ma krowy), i to pewnie dlatego. Podczas obserwacji dostawała nieco bardziej dietetyczną i lepszą karmę, więc na szczęście schudła. No i był dzięki temu zapas skóry do cerowania :) Jeśli chodzi o rodzaj guza, to wygląda na mastocytomę I stopnia, czyli taką, która się mało rozłazi i raczej nie kiełkuje w innych miejscach (jakby miała kiełkować, pewnie by już zdążyły się pojawić kolejne piłki). Sunia jest naprawdę wiekowa. Na zdjęciach też to widać, ale w rzeczywistości bardziej. Taki egzemplarz muzealny ;) I z tego powodu najbardziej bałam się operacji. Quote
Fela Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='anica']przecież wolimy ,żebyś pojechała do Niuni niż klikała w kompa!... prawda ciotki:eviltong:!....[/QUOTE] Oj, ja chyba nie powinnam nigdzie jeździć, tylko siedzieć przy kompie zabarykadowana w domu. Jak wczoraj jechałam do Niuni, zatrzymałam się na stacji benzynowej, żeby zatankować. A tam takie coś: [IMG]http://imageshack.us/a/img191/7875/010hpq.jpg[/IMG] Bardzo przestraszone i masakrycznie głodne (nakarmiłam, bo mam zawsze coś na taką okoliczność; była pucha i stiksy na deser). Chude bardzo, choć pod sierścią nie widać. [IMG]http://imageshack.us/a/img233/8979/005tp.jpg[/IMG] Podobno ktoś zostawił niedawno (wystawił z samochodu). Z resztą tam wokół tylko las i droga ekspresowa. Na stacji stosunek do psów: nie karmimy, mamy zabronione, bo "jeszcze się przychowają i znarowią". A mi już reće dawno opadły, teraz ciągnę je za sobą. I co ja mam zrobić? :( :( Przepraszam za ten wtręt, no ale gdybym na SGGW do Niuńki nie jechała, to bym nic nie spotkała :( Quote
Poker Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Całe szczęście ,że jechałaś.Biedna śliczna mała. Dała się wziąć bez problemu ? Ile jeszcze brakuje dla Niuni/Azy? Wróci do swojego pana? Quote
Fela Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Nie wzięłam psiaka (to chłopak), bo strasznie się bał, nie było mowy, żeby go złapać. Jak się zbliżałam, nawet z karmą, uciekał. Wygląda na pierwszy rzut oka, że jakby się nad nim popracowało, przyjeżdżało kilka razy, dało sedalin, to pewnie by się dał złapać (Poker, on teraz bardziej przestraszony niż kiedyś byłaznana Ci Miśka, bo Miśkę niemal za pierwszym podejściem złapałam). No i kolejny problem: nawet jakbym go złapała, nie mamy gdzie go zabrać. Nie mamy własnego "zaplecza", w hotelach gigantyczne długi i kilkanaście psów :( Nie wiemy, ile jeszcze dokładnie, bo rozliczenie będzie na końcu przy wypisie. Lekarze (po cichutku, ciii.... to tajemnica ;) ) nie wpisują wszystkiego, co teoretycznie powinni, ale i tak na moje oko to jeszcze ze 300, a może nawet 400 zł brakuje co najmniej. Quote
Poker Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Ojej, co z nim będzie? On pewnie nie jest dziki tylko się boi , bo go ludzie przeganiali.Biedny :-( Quote
Malgoska Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Zdrowiej teraz maleńka, jak dobrze, że już po i wiekowa panienka wszystko dobrze zniosła. Quote
maja7 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Co teraz bedzie z tym malym psiakiem ze stacji? Czy jest ktos w okolicy, kto moglby mu pomoc, bo jak tam mu nic nie daja do jedzenie to on tam z glodu padnie:-( Quote
baster i lusi Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Cioteczki ze skarpety Barta (który jest w domku)[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216745-Bart-cudowny-psiak-w-ko%C5%84cu-w-wymarzonym-domku-%29/page37[/url] przeznaczamy dla suni 50 zł .Przelać na konto podane na wątku?Jak kasa dotrze proszę o potwierdzenie. Quote
Fela Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='baster i lusi']Cioteczki ze skarpety Barta (który jest w domku)[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216745-Bart-cudowny-psiak-w-końcu-w-wymarzonym-domku-)/page37[/URL] przeznaczamy dla suni 50 zł .Przelać na konto podane na wątku?Jak kasa dotrze proszę o potwierdzenie.[/QUOTE] Tak, bardzo prosimy i bardzo dziękujemy :loveu:. Oczywiście dam znać, jak przelew przyjdzie. [quote name='Poker']Ojej, co z nim będzie? On pewnie nie jest dziki tylko się boi , bo go ludzie przeganiali.Biedny :-([/QUOTE] Też mi się tak wydaje. On wygląda, jakby schudł dość gwałtownie, sierść jeszcze ładna, a pod spodem szkielet. On jest na stacji BP Gaj, gmina Zabrodzie, na trasie W-wa Wyszków. Ja mam tam od siebie ponad 50 km :( Quote
Poker Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Trzeba kogoś poszukać tam.Popatrzę na mapę jakie miejscowości są w okolicy. Ja nie umiem, ale może na FB napisać? Przeleję 100 zł dla suni z pieniędzy , które zostały z bazarku dla Korka i proszę o potwierdzenie na nim jak dotrą. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236534-Zwierzaczkowe-skarbonki-na-pomoc-gryzionemu-Korkowi-Do-5-12-G-22?p=20050902#post20050902[/url] Wpłacę pod swoim nickiem jako darowiznę. Quote
Lobaria Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='Fela']Obiecane rozliczenie wpłat Nowe wpłaty (od 1 marca 2013) bardzo dziękujemy! :Rose::Rose: Dusje 50 zł Iwona G. z Gdańska 50 zł Lidia K. (Kraków?) 40 zł Iwona M. Żyrardów 30 zł Bożena K. Wrocław 20 zł Katarzyna 09 20 zł Wcześniej już wpisywane (od 20 lutego do 1 marca) - już dziękowaliśmy, ale podziękujemy jeszcze raz, a co ;) :Rose: Katarzyna Cz. Zielona Góra 10 zł Małgorzata K. Zielonki 50 zł Bogdan W. Elbląg 30 zł Bogna D. Grudziądz 50 zł Agnieszka B. Turawa-Marszałki 50 zł Magdalena R. Warszawa 50 zł MDK8 10 zł ewu 30 zł Panna Marple 100 zł Terra 30 zł [B]Excel mi mówi, że razem mamy 620 zł (stan na dziś, 9.03.2013). [/B]Jeszcze niestety nie styknie. Jeśli jakąś wpłatę niechcący pominęłam, proszę o info. Dziewczyny, które administrujecie wydarzeniem na FB, wkleicie podziękowanie? Ja oczywiście też mogę, ale jako Psy Niczyje to mogę tylko w komentarzu, a jako osoba prywatna, postronna to bez sensu trochę.[/QUOTE] Ok, wstawię :) Quote
Lobaria Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 I link do wydarzenia [url]http://www.facebook.com/events/160460560774670/[/url] Quote
funia Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Cudne zdjęcia !!!!wyciskaja łzy ! PS.A co z tym rudaskie, ze stacji paliw? Quote
Poker Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Do tej stacji benzynowej jest z Wyszkowa ok.40 km, z Radzymina ok.30km, z Klembowa podobnie.Nie wiem kto mieszka w tych miejscowościach ,ale ktoś z dogo na pewno. Tylko to i tak jest kawał drogi. Gdyby go pracownicy stacji złapali i dali zanć , to wtedy jest sens jechać Tylko gdzie go umieścić.Biedny psiak. Dajcie go na FB !! Quote
Recommended Posts