Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kolejna kobietka']niestety na fb rowniez zadnej propozycji dt chociaz za zwrot kosztow za wyzywienie i ewentualne leczenie :-([/QUOTE]
Trzeba ludzi pozapraszać....

• Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gabi79']Kikou może go przyjąć na PDT i co prosimy o deklaracje, czy szukamy bezpłatnego lub za zwrot kosztów????[/QUOTE]

Gabrysiu, jaki bylby laczny koszt miesieczny? nie wiem, moze pisalas juz wczesniej i mi umknelo... pieniadze by szly na prywatne konto tak?

Posted

[quote name='kolejna kobietka']Gabrysiu, jaki bylby laczny koszt miesieczny? nie wiem, moze pisalas juz wczesniej i mi umknelo... pieniadze by szly na prywatne konto tak?[/QUOTE]

Koszt to 200 zł plus wet.

U Kikou są staruszki w potrzebie, w tym kilka z dogo.

Jeśli chodzi o zbieranie kasy, to ktoś by mógł zbierać na swoje konto, a potem przelewać Kikou, żeby było prościej

Posted

[quote name='mdk8']to ja dam 5,- nie dam rady więcej- jak tak dalej będzie to przez dogo z torbami pójdę...:lol:[/QUOTE]

I torby przyjdzie sprzedać...

Posted

[quote name='Dulska']Zaczynam: 20 zł miesięcznie i w miarę możności to i owo[/QUOTE]

[quote name='mdk8']to ja dam 5,- nie dam rady więcej- jak tak dalej będzie to przez dogo z torbami pójdę...:lol:[/QUOTE]

[quote name='obiezyswiat75']Ja bym tez cosik dorzucila[/QUOTE]

Dzięki dziewczyny za deklaracje, ja jestem 400 km od Żuczka.

Toyota pomaga psiakom w tym schronie.

Poczekajmy więc na Toyotę, aby podjęła decyzję, czy korzystamy z propozycji Kikou, czy szukamy bezpłatnego tymczasu

Posted

[quote name='Gabi79']Dzięki dziewczyny za deklaracje, ja jestem 400 km od Żuczka.

Toyota pomaga psiakom w tym schronie.

Poczekajmy więc na Toyotę, aby podjęła decyzję, czy korzystamy z propozycji Kikou, czy szukamy bezpłatnego tymczasu[/QUOTE]

a czy on doczeka???

Posted

Koresponduję z panem z Tarnowa, który chciałby adoptować Żuczka.

Pozwolę sobie zacytować wiadomość od tego pana, bo brzmi naprawdę fajnie:

"Mieszkam na IV piętrze bez windy,w kawalerce 28m2.
Mam tylko adoptowaną ze schroniska ponad rok temu suczkę,lat
ok.5,wysterylizowaną i przyjazną dla wszystkich zwierząt.
Uzupełniam wykształcenie na kierunku technik weterynarii,praktykuję w lecznicy."

I co sądzicie ?

Zapytałam pana o zgodę na wizytę PA. Muszę się upewnić czy Żuczek porusza się wystarczająco sprawnie...Chociaż to niewielki pies, waży góra 8 kg, więc w razie czego chyba nie byłby problem dla mężczyzny, żeby go nosił.

No i pan zapytał o możliwość transportu ....

Posted

[quote name='toyota']Koresponduję z panem z Tarnowa, który chciałby adoptować Żuczka.

Pozwolę sobie zacytować wiadomość od tego pana, bo brzmi naprawdę fajnie:

"Mieszkam na IV piętrze bez windy,w kawalerce 28m2.
Mam tylko adoptowaną ze schroniska ponad rok temu suczkę,lat
ok.5,wysterylizowaną i przyjazną dla wszystkich zwierząt.
Uzupełniam wykształcenie na kierunku technik weterynarii,praktykuję w lecznicy."

I co sądzicie ?

Zapytałam pana o zgodę na wizytę PA. Muszę się upewnić czy Żuczek porusza się wystarczająco sprawnie...Chociaż to niewielki pies, waży góra 8 kg, więc w razie czego chyba nie byłby problem dla mężczyzny, żeby go nosił.

No i pan zapytał o możliwość transportu ....[/QUOTE]

Brzmi bardzo sensownie, trzeba Pana zapytać, czy da radę w razie czego wnosić Żuczka.

Moim zdaniem, jeśli wizyta wypadnie ok. można pomóc w transporcie.

A gdzie Pan wypatrzył Żuczka, w ogłoszeniach czy na FB?

Posted

:multi: mi sie jak na razie bardzo podoba ten Pan! :) jezeli z tym ewentualnym noszeniem naszego malucha nie bedzie problemu, to po wizycie na pewno wiecej sie o Panu dowiemy ;) zawsze lepszy jednorazowy koszt nawet wiekszy, niz comiesieczne zbiorki...

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Takie rozwiazanie byłoby najlepsze, gdyby ktos Żuczka adoptował. Jasne że można pomóc w transporcie.[/QUOTE]

To prawie 600 km.

Ale pomyślałam sobie, że może ktoś by mógł go przetrzymać przez noc, a następnego dnia pojechał by dalej.

Toyota, jeśli Pan odpisze i będzie nadal zainteresowany Żuczkiem, to zapytaj proszę czy byłby w stanie podjechać po Żuczka, a jeśli tak to ile km?

Posted (edited)

[quote name='Gabi79']To prawie 600 km.

Ale pomyślałam sobie, że może ktoś by mógł go przetrzymać przez noc, a następnego dnia pojechał by dalej.

Toyota, jeśli Pan odpisze i będzie nadal zainteresowany Żuczkiem, to zapytaj proszę czy byłby w stanie podjechać po Żuczka, a jeśli tak to ile km?[/QUOTE]

bedziemy dzialac :) ktos jezdzi w okolice Wroclawia/Opola (toyota wie o kim pisze), wiec jakby co to juz blizej, ja ewentualnie zrobie bazarek cegielkowy..

Edited by kolejna kobietka
Posted

Pan zainteresowany Żuczkiem okazał się być panią :). W dodatku zaangażowaną w pomoc bezdomniakom. Pani powołuje się na znajmość z osobami z fb- Dorotą Zwierzolub oraz Marią Jagodą. Niestety nie znam tych osób, bo mało jestem na fb. Może ktoś kojarzy czy są również na dogo pod innym nickiem ?

Myślę, że wizyta PA nie zaszkodzi, nie znam nikogo z Tarnowa.

Posted

[quote name='toyota']Pan zainteresowany Żuczkiem okazał się być panią :). W dodatku zaangażowaną w pomoc bezdomniakom. Pani powołuje się na znajmość z osobami z fb- Dorotą Zwierzolub oraz Marią Jagodą. Niestety nie znam tych osób, bo mało jestem na fb. Może ktoś kojarzy czy są również na dogo pod innym nickiem ?

Myślę, że wizyta PA nie zaszkodzi, nie znam nikogo z Tarnowa.[/QUOTE]

Sarunia-Niunia mieszka w Tarnowie, może zrobiłabyu wizytę dla malucha

Posted

Myślę, że to będzie super dom, ale skoro po naszej stronie leży organizacja i koszty transportu, nie możemy wysłać psiaka w ciemno i tym bardziej wizyta PA konieczna.

Posted

[quote name='yolanovi']Sarunia-Niunia mieszka w Tarnowie, może zrobiłabyu wizytę dla malucha[/QUOTE]

O to super, Sarunia -Niunia to wizytę zrobi na pewno ! Nie pamiętałam, że jest z Tarnowa. Dzięki !

Posted

[quote name='toyota']O to super, Sarunia -Niunia to wizytę zrobi na pewno ! Nie pamiętałam, że jest z Tarnowa. Dzięki ![/QUOTE]

Rozmawiałam z Asią, jak tylko dostanę adres pojadę na wizytę p/a...
Mam nadzieję, że domek okaże się docelowo domkiem Żuczka:)