Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

toyota napisał(a):
Ja żadnych obaw nie mam i uważam, że to dla niego szansa, bo teraz to tylko leży i jest apatyczny.

obiezyswiat75 napisał(a):
A ja mam propozycję dla komentujacych- niech dadzą dom. To takie proste przecież.
toyota- jak nie ma transportu? A ten Marcin?

Popieram obie wypowiedzi.

Nie dość, że ktoś proponuje DT to jeszcze jakieś "ALE"

Oczywiście, że lepszy boks w DT niż w schronie, tam jest jednym z wielu, nikt się nim nie interesuje ( mam na myśli pracowników i potencjalnych adoptujących)

Posted

Przejrzyjcie sobie ten wątek, też stare psy, zwłaszcza czarny Dyzio. Wegetowały w schronisku, teraz są w BDT, zobaczcie jak odmieniło się ich życie. Nawet Żuczek sie załapał na zdjeciu, a psiaki są juz co najmniej od roku w BDT.

Jakby któraś ciocia mogła zrobić im ogłoszenia, bo mają nieaktualne.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/226406-Przyjaciele-dwaj-Bezik-i-Dyzio-w-BDT-)-Potrzebny-tekst-do-ogłoszeń-i-ogłoszenia-!

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Co z transportem? Dlaczego ten droższy nie może być?

No właśnie????

O rany, faktycznie Żuczek był z Dyziem i Bezikiem

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Co z transportem? Dlaczego ten droższy nie może być?

policzyłam ode mnie do Was jest ok 240km w dwie strony po zaokrągleniu jest 500...mój pali 8l/100km czyli 8x5=40l czyli grubo zaokrąglając litr paliwa...6zł to 240zł a przeciętny samochód pali ok 7l/100km to ja nie wiem skąd ten Pan tyle wyliczył...

Posted

[quote name='Gabi79']Popieram obie wypowiedzi.

Nie dość, że ktoś proponuje DT to jeszcze jakieś "ALE"

Oczywiście, że lepszy boks w DT niż w schronie, tam jest jednym z wielu, nikt się nim nie interesuje ( mam na myśli pracowników i potencjalnych adoptujących)

Widziałam zdjęcia z h. Hałabajówki - tam psiaki nie siedzą cały czas za kratami jak w schronie.
Obejrzyjcie i same zdecydujcie czy to nie lepsze niż schron....
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=239806&goto=newpost

np. post 444,445..

Posted

[quote name='mdk8']Widziałam zdjęcia z h. Hałabajówki - tam psiaki nie siedzą cały czas za kratami jak w schronie.

np. post 444,445..

Psiaki są zamykane generalnie na czas jedzenia i po jedzeniu mają musowe 3h leżenia...już raz przeżyłam skręt żołądka w sumie z innej przyczyny ale teraz dmucham na zimne i po jedzeniu nie ma biegania.

Posted (edited)

Hałabajówka napisał(a):
A to taki malutki jest ło matko wydawał mi się większy.
Przeczytałam komentarze na fb i jeżeli macie obawy czy coś w ten deseń to oczywiście że możecie szukać mu domowego DT ja broń boże nie nalegam dałam tylko taką propozycję, jak pisałam wcześniej do spokojnego przemyślenia.

kochana, ja nie mam zadnych! a ty w ogole nie patrz na te komentarze, na fb rozni ludzie pisza... a najczesciej krytykuja ci co nic nie robia i w zaden sposob nie pomoga.... tutaj chodzi o zycie tego psa, jak juz bedzie bezpieczny, to mozemy szukac mu domowego dt :)

Edited by kolejna kobietka
Posted

[quote name='mdk8']Widziałam zdjęcia z h. Hałabajówki - tam psiaki nie siedzą cały czas za kratami jak w schronie.

np. post 444,445..

Oczywiście, że nie ma porównania.
A metamorfoza tej suni mnie powaliła
http://img10.imageshack.us/img10/149/bidoki.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/7038/35786937.jpg
Jaka uśmiechnięta i szczęśliwa:loveu:

Zobaczyć tak szczęśliwego Żuczka to moje marzenie!!!!!!!!!!

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Psiaki są zamykane generalnie na czas jedzenia i po jedzeniu mają musowe 3h leżenia...już raz przeżyłam skręt żołądka w sumie z innej przyczyny ale teraz dmucham na zimne i po jedzeniu nie ma biegania.

to właśnie miałam na myśli: u Ciebie pieski "żyją" i są szczęśliwe a nie "wegetują" tak jak w schronie.

Posted

mdk8 napisał(a):
to właśnie miałam na myśli: u Ciebie pieski "żyją" i są szczęśliwe a nie "wegetują" tak jak w schronie.

Popieram, Hałabajówko chylę czoła, jesteś wspaniała:loveu:

Posted

Hałabajówka napisał(a):
policzyłam ode mnie do Was jest ok 240km w dwie strony po zaokrągleniu jest 500...mój pali 8l/100km czyli 8x5=40l czyli grubo zaokrąglając litr paliwa...6zł to 240zł a przeciętny samochód pali ok 7l/100km to ja nie wiem skąd ten Pan tyle wyliczył...

a my mamy inny, Marcina sobie odpuszczamy, ale az za 400 zl (Marcin chcial 380 zl) :sad: strasznie drogi transport, ale innej opcji juz nie mamy, nie mamy nikogo innego :sad: ja najwyzej oddam cioci obiezyswiat z cegielkowego troche, o ile uda mi sie uzbierac...

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
a my mamy inny, Marcina sobie odpuszczamy, ale az za 400 zl (Marcin chcial 380 zl) :sad: strasznie drogi transport, ale innej opcji juz nie mamy, nie mamy nikogo innego :sad: ja najwyzej oddam cioci obiezyswiat z cegielkowego troche, o ile uda mi sie uzbierac...

Oby się udało uzbierać na cegiełkowym.
Nasza kochana obiezyswiat pójdzie z torbami, na który wątek bym nie weszła wspomaga psiaki finansowo.

Posted

Gabi79 napisał(a):
Oby się udało uzbierać na cegiełkowym.
Nasza kochana obiezyswiat pójdzie z torbami, na który wątek bym nie weszła wspomaga psiaki finansowo.

dokladnie :sad: ja mam cegielkowy na dwa psiaki, na Zoje i Ineczke, i to co powyzej 210 zl (lacznie 320 zl, czyli 110 zl, o ile tyle sie uda uzbierac) ma isc na Ineczke (Ineczka jedzie razem z Zuczkiem, wiec rownie dobrze moze isc na transport), z tego wzgledu, ze najpierw byl tylko dla Zoji na 210 zl...

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
Halabajowko, czy ktos juz wplacil cos na Zuczka?
na fb na razie mam jedna deklaracje wplaty, ale nie wiem na jaka kwote, jutro sie dowiem...

Dzisiaj nic nie przyszło...ale jak inny bank to dopiero jutro zaksięgują.