DoPi Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 No,dziecko mnie strofowało, że zawsze musi gdzieś być moja ręka, noga, albo palec Monika , kiedy nas odwiedzasz? aaaaa Korek zaczyna gryźć wszystko co mu się spodoba, legowisko, obraz (który nie chce sie sam powiesić na ścianie), moje kapcie, pufa :mad: Quote
Nutusia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 To ja mam odwrotnie - krótko pisać nie umiem ;) Dlatego rozwinęłam temat :) Korek szuka swoich ludzi Korek to młodziutki, ok. 9-miesięczny miks sznaucera i polskiego owczarka nizinnego. Niestety, jego życie nie było dotąd pasmem szczenięcych zabaw, psot i beztroski. Poznał człowieka od tej najgorszej strony i wciąż jeszcze nie do końca wierzy, że są i tacy, którzy kochają, dbają i doceniają psią wierność. W tej chwili pies przebywa w domu tymczasowym, gdzie odzyskuje wiarę w ludzką dobroć. Do obcych nadal zachowuje dystans, szczególnie poza domem. Dobrze dogaduje się z innymi psami (koty goni), lubi dzieci. Korek jest nieduży, waży ok. 13 kg. Umie chodzić na smyczy. Pozostawiony sam w domu nie szczeka, zachowuje czystość. Oczywiście zdarzają mu się różne szczenięce psoty, ale z racji wieku, ma do tego pełne prawo. Koruś jest zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany – w pełni gotowy na przeprowadzkę do nowego, wspaniałego domu. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Quote
malawaszka Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Nutusia dzięki - miałam to robić dzisiaj ale już nie muszę :multi: tylko zmiana potrzebna bo on do dzieci NIE Quote
Nutusia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Nie ma za co - pisanie to dla mnie czysta przyjemność :) Zmieniajcie co chcecie - ja zrozumiałam, że tylko kociaste NIE ;) Quote
malawaszka Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 no to może ja źle zrozumiałam z tymi dziecmi malymi - poczekamy co Dorota napisze Quote
eliza_sk Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 A co zaspamuje sobie ... Novika - super LUZAK, wersja TERIER do wzięcia ! http://www.dogomania.pl/forum/threads/241100-NOVIKA-10-mies-sunia-TERIER-mix-najwi%C4%99kszy-LUZAK-w-wojew%C3%B3dztwie-szuka-domu-%29?p=20595603#post20595603 Quote
DoPi Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 jesli chodzi o dzieci to on sie nie nadaje do takich co to gonia za nim, piszczą, i chca memlac cały czas. Dzieci (na ogół ) mają mało cierpliwości , a Korka na początku trzeba do siebie przekonać. Nutusiu wielkie dzięki.Piekny tekst. Zdradziłas ,że umiesz i od teraz masz przechlapane :evil_lol: Quote
AMIGA Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Dorotko - czy mogę jako ta obca Was nawiedzić w niedzielę wieczór? Mam dla Was parę rzeczy (tak, tak - nawet chlebek - ale do dokończenia własnoręcznie) Quote
Nutusia Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 DoPi napisał(a):Nutusiu wielkie dzięki.Piekny tekst. Zdradziłas ,że umiesz i od teraz masz przechlapane :evil_lol: Nie ma za co - ja lubię pisać, tylko nie umiem... krótko ;) W każdym razie polecam się, a Korasowi życzę powodzenia i nieustająco trzymam kciuk (na razie jeden, póki druga ręka niedomaga) - za to ze zdwojoną siłą :) Quote
DoPi Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 żeby nie było , że nie odpowiadam, to czekam na obce osoby oczywiście:evil_lol:. Korek z Maksem właśnie skończyli moje rajstopy, świetna zabawa, bo rajstopy się ciągną . :mad: Quote
M&S Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 DoPi napisał(a): Korek z Maksem właśnie skończyli moje rajstopy, świetna zabawa, bo rajstopy się ciągną . :mad: :evil_lol::evil_lol: Quote
AMIGA Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 A csssoooooooo tylko ja mam mieć po tymczasach pojedyńcze podkolanówki i pojedyńcze, w dodatku podziurawione skarpety syna? Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 hahaha mi ostatnio dziewczyny przerabiały stopkę na podkolanówkę :D Quote
M&S Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 malawaszka napisał(a):hahaha mi ostatnio dziewczyny przerabiały stopkę na podkolanówkę :D Zdolne bestyje;) Quote
DoPi Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 no ja myśłałam,że moje tylko takie dożarte są, a tu proszę niespodzianka,że inne psy też sie tak bawią;) śnieg to jednak fajna rzecz. Psiury się wybiegały i wróciły prawie czyste ze spaceru. Dałam ogłoszenie w gazecie i cisza. Ale to taka gazeta jest:oops:mało psia Quote
DoPi Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Wczoraj mielismy w odwiedzinach Amige i Agamike:lol:. Bardzo dziewczynom dziekuję za socjalizację Korka. Od Amigi dostalismy 3kg karmy puriny :modla:. Oczywiscie troche wrzasku było. Lekkiej paniki(z popuszczaniem ). jak dziewczyny siedziały i sie nie ruszały , był spokój. Ruch powodował wrzask Korkowy.Oczywiście z dużą dozą nieufności czasem podszedł po smaczki(notabene w ilości hurtowej serwowane przez dziewczyny). Wyszła tez szynka za 36 zł/kg:cool3: i kabanos drobiowy Tarczyński . Mam nadzieję,że nie skończy sie to za przeproszeniem rzadką kupą:evil_lol: No i mimo smaczków na koniec Korek pacnął nosem Amige w noge:shake:. Mam nadzieje,ze nie z zamiarem złapania spodni. Echhh. cholerka, Korek drugi raz nasikał w domu. W piatek i dzisiaj rano. Myślicie, że przeziębił pęcherz, bo ma jeszcze po kastracji niezarosnięty brzusio? Edited March 18, 2013 by DoPi Quote
malawaszka Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 możliwe, albo jakiś stan zapalny po kastracji - czy raczej po tym grzebaniu w brzuszku... Quote
M&S Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 DoPi napisał(a):cholerka, Korek drugi raz nasikał w domu. W piatek i dzisiaj rano. Myślicie, że przeziębił pęcherz, bo ma jeszcze po kastracji niezarosnięty brzusio? To kiepsko.... Quote
AMIGA Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 DoPi napisał(a):Wczoraj mielismy w odwiedzinach Amige i Agamike:lol:. Od Amigi dostalismy 3kg karmy puriny :modla:. Oczywiscie troche wrzasku było. Lekkiej paniki(z popuszczaniem ). jak dziewczyny siedziały i sie nie ruszały , był spokój. Ruch powodował wrzask Korkowy.Oczywiście z dużą dozą nieufności czasem podszedł po smaczki(notabene w ilości hurtowej serwowane przez dziewczyny). Wyszła tez szynka za 36 zł/kg:cool3: i kabanos drobiowy Tarczyński . Mam nadzieję,że nie skończy sie to za przeproszeniem rzadką kupą:evil_lol: No i mimo smaczków na koniec Korek pacnął nosem Amige w noge:shake:. Mam nadzieje,ze nie z zamiarem złapania spodni. Echhh. cholerka, Korek drugi raz nasikał w domu. W piatek i dzisiaj rano. Myślicie, że przeziębił pęcherz, bo ma jeszcze po kastracji niezarosnięty brzusio? To nie od Amigi dostał Korkociąg tę karmę, tylko od Merlinka. A dokładniej mówiąc od nowych Pańciostwa Merlinka. Bo jak zabierali Merlina ode mnie, to mi dali karmę ze słowami, ze to dla następnego tymczasika. Ale ja przecież juz nastepnego NIE NIE NIE, a po drugie ja mogę mieć tylko małolatów, a nie dorosłe psy ze względu na Amigę. A co do łapania za nogę - to przeciez oczywiste, że on chciał mi tak okazać podziw, że moje łydeczki się tak zmniejszyły ;) Quote
Recommended Posts