__Lara Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 (edited) [FONT=verdana]Spotkałam tą piękną sunię jadąc dzisiaj autem - tak naprawdę to mąż ją dostrzegł, bo ja prowadziłam. Natychmiast zatrzymałam auto i wróciłam. Z nad wyschniętych traw na torowisku wystawała psia kufa... Sunia była bardzo przestraszona, nie dała do siebie podejść :( Zaczęłam się pomału zbliżać, ale dalej się przesuwała. Zaczęłam naszą wspólną rozmowę... Przykucając i zniżając głos doszłam w końcu do piękności i łapiąc za obrożę (!) serce mi zaczęło wolniej bić. Szczekająca, wystraszona maleńka po chwili wylądowała na moich rękach... bez problemu wsiadłyśmy razem do auta. I co teraz? mąż nie zgodził się na dt... a mi już serce szybciej do tej psinki zabiło... ale co robić, lepszy schron niż pole :( Zawiozłam psinkę do Psitul mnie, a tam zostanie narazie na kwarantannie... miała smutny wzrok, szła za nami jak wychodziliśmy, a moje serce wciąż pamięta jej wzrok... [/FONT][FONT=verdana] Pomóżcie znaleźć domek dla tej psiej śliczności - niech jej oczka zabłysną wreszcie szczęściem![/FONT][FONT=verdana] [/FONT][FONT=verdana]Podaję swoje namiary: [email protected] 506-493-005[/FONT][FONT=verdana] Mile widziana pomoc w ogłoszeniach! Jak tylko będę coś więcej wiedzieć o suni to będę oczywiście aktualizować wątek. [/FONT] Edited January 20, 2013 by __Lara Quote
Mazowszanka13 Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Rzeczywiście wygląda jak dama. Piękna jest :) Quote
Justa i zwierzaki Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Taka piekna , aby ktoś ja pokochał ..... Quote
malawaszka Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 cudowna!!! na kudłacze też trzeba wstawić Quote
__Lara Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 Dzięki, że jesteście :) Macie pomysł na jakieś imię dla niej? W Psitulu pewnie ją jakoś nazwią, ale zawsze mogę poprosić Mysię_ o zmianę imienia :) Mam nadzieję, że ktoś ją odbierze, aczkolwiek poza w miarę dobrze utrzymanym futrem charakteryzowała ją dość duża chudość, której nie widać na zdjęciach - w dotyku czuć kościstość:( malawaszka - specjalistka od sznupków :loveu: Quote
marako Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Ma obrożę, może w nocy komuś zwiała przestraszona petardami? Chuda, nie chuda, może niejadek. A futerko ma ładne, nie wygląda na długo błąkającą się. Quote
__Lara Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 marako napisał(a):Ma obrożę, może w nocy komuś zwiała przestraszona petardami? Chuda, nie chuda, może niejadek. A futerko ma ładne, nie wygląda na długo błąkającą się. Właśnie, może taka uroda - też o tym pomyślałam! Dlatego liczę, że ktoś ją odbierze! Gorzej, że ona chyba kuleje na jedną łapkę, musi ją wet na pewno zobaczyć - może ją auto potrąciło? Gorzej jak ktoś ją wyrzucił z jadącego auta :( Quote
M&S Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Może coś wbiło jej się w łapkę, albo ma za długie pazurki..... Najlepiej byłoby, żeby znalazł się jej właściciel. Quote
paula_t Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Jestem i ja u suni. Lara, jej futro jest w nie najgorszym stanie, ani brudne, ani posklejane z tego co widać na zdjęciach, być może naprawdę komuś uciekła... Quote
farmerka63 Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Może to ofiara szampańskiego sylwestra ? :( Śliczna jest... Troszkę ma z wyżełka :) Quote
__Lara Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 M&S napisał(a):Może przestraszyła się i uciekła? Też tak myślę i chcę w to wierzyć. Dlatego dobrze, że jest w schronie, bo łatwiej ją ktoś znajdzie jakby co. Quote
M&S Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 __Lara napisał(a):Też tak myślę i chcę w to wierzyć. Dlatego dobrze, że jest w schronie, bo łatwiej ją ktoś znajdzie jakby co. Też prawda. Najlepiej jak pies zagubiony wraca do swojego domu. Quote
__Lara Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 Czekam na jakieś info od Mysi_, ale może gdzieś wyjechała albo jest zalatana :/ Dokładnie agatko51! Kolor ma taki bursztynowo-brązowy :) Quote
M&S Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Ona jest trochę w typie Teriera Tybetańskiego raczej, a nie szpunka.....na moje oko;) Quote
Recommended Posts