Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże co za ludzie, chartów do kojców się zachciewa... :shake:

Ale to schronisko super! :)

Jejku nie mogę wchodzić na ten wątek bo zaraz chce mi się któregoś adptować :shake:...

Posted

eliza_sk napisał(a):
W tym temacie niech wypowie się Gacusiowa ... :(

Niestety Benek się nowym domem długo nie nacieszył...
W Nowy Rok mu powiedziałam, że zostaje... (wtedy jeszcze na ucho, bo może znalazłby się lepszy dom od mojego, gdzie Benek musiał o moją wyłączną uwagę walczyć z dziewczynami)
Wczoraj poszliśmy na charci spacerek w większej grupie, zamknięty teren, idealne warunki, słoneczko, daleko na padoku pani na koniu.
Benio wcześniej biegał po ogrodzie i był w pełni odwoływalny, w zasadzie to którego psa nie wołałam to on przylatywał w podskokach.
Początkowo nie puszczałam go ze smyczy, bo na spacerze był drugi pies i nie wiedzieliśmy jak się wobec siebie zachowają, ale za 'dobre sprawowanie' Benek został spuszczony (teren zamknięty, kaganiec na pysku). Niestety nie przewidziałam tego, że Benny zamiast innymi psami bardziej zainteresuje się koniem biegającym w oddali. Wcześniej nawet na niego nie patrzył. Spuszczony ze smyczy momentalnie poleciał 'zapolować'. Podleciał od tyłu, złapał za ogon albo pęcinę, albo tylko przestraszył, nie wiem, koń kopnął. Wrócił z płaczem, ale do końca spaceru jeszcze biegał, i nic nie wskazywało, że stało się coś tak poważnego.
Około 7 wieczorem mu się pogorszyło, próbował wymiotować i był mocno niewyraźny. Znalazłam dyżurującego weta 40km ode mnie (w mojej miejscowości nie ma dyżuru wet).
Przed 9 byłam u weta, jednak Benek doszedł tylko do gabinetu. W trakcie badania odszedł. Poprosiłam o sekcję zwłok, okazało się, że miał pękniętą śledzionę i uszkodzoną wątrobę. Nie miał szans.

Robię sobie wyrzuty, zastanawiam się co mogłam zrobić inaczej. Moje suki szukają Benka po domu.
Cokolwiek mi powiecie nie będzie gorsze od tego co już sobie sama powiedziałam.

Posted

Izabelko, Ewo - pamietajcie o zabraniu kubraków z Medora.
Jutro Daria i Jareth od chartów sopradzą dom dla Pati, więc niech się dzieje coś jak najdłużej :)

U siebie mam w tej chwili naklejki chip dla Kofe, Biszkopta, Baletki, Pati, Lady, Amy, Latte, Fuksa, Mściwoja, Penny, Merlina, Bonusa Medora - czy to znaczy że reszta DT miała swoje na stanie ?