daria_ldz Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 ja też tego nie traktuje jak ułomność :) Quote
M&S Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 eliza_sk napisał(a):To tak jak z trzyłapkami, zwierzęta nie traktują tego w naszych kategoriach, jako ułomność. Tak wiem o tym, to my patrzymy przez nasz ludzki pryzmat. Quote
eliza_sk Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 daria_ldz napisał(a):ja też tego nie traktuje jak ułomność :) Źle się wyraziłam, ja też nie - ale pewnie większość osób, które mają jakąś dysfunkcję czy są po amputacji chyba tak to troszkę traktuje. Miałyśmy kota trójłapka, znalazł super dom i goście go odwiedzający często pytają, a gdzie jest Wasz kot z trzema łapami, bo widzą tylko srebrną smugę śmigającą po domu :) Quote
Eden Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Ja jestem drugi dzień z Kofi i juz na nia inaczej patrzę, nie widzę oczka tylko przylepę, merdajaca tym długasnym ogonem na każde słowo. Quote
daria_ldz Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 fajniutka jest a morelka to druga przylepka jest Quote
daria_ldz Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Jeszcze jedna wiadomość - wizyta u Pati odwołana wycofali się z adopcji suni. Quote
eliza_sk Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 daria_ldz napisał(a):Jeszcze jedna wiadomość - wizyta u Pati odwołana wycofali się z adopcji suni. No zobacz,a wczoraj wieczorem podtrzymywała chęć. Co za ludzie. Jakiś powód ? Izabelka - ale sielana :) Quote
Eden Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Trudno....lepiej teraz niz jakby była juz u nich w domu. Pati tez jest bardzo wrazliwa, Quote
eliza_sk Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 Jasne, już mam drugą panią na tapecie w jej sprawie. Potrzebna będzie wizyta w OSTRÓDZIE - macie pomysł ? Quote
daria_ldz Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 a czy były jakieś telefony w sprawie naszych charcich chłopaków? Quote
eliza_sk Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 [quote name='daria_ldz']a czy były jakieś telefony w sprawie naszych charcich chłopaków? Pisałam na wątku Merlina wczoraj: Hahaha, wiesz czasami to one nawet śmieszne są jak słyszysz, że "jo chce tego pręgatego charta ... jak ma na imię ? oj no nie wim, na internecie widziołem, no pręgaty jest przecie" ... I dziś dzwoniła też pani od Morelki (a jak się okazuje również Tuli - z jednego domu panny były jak looknelam w dokumenty), że "dwóch wypasionych psów żeśmy jej zabrali, a dziś jej się zabidzony chart przybłąkoł". Quote
1izabelka1 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 a co z tym zabidzonym chartem będzie ? wiesz Elizo coś więcej .Widocznie na Pati czeka ktoś inny bardziej odpowiedni Quote
daria_ldz Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 a mojego słodkiego biszkopcika nikt nie pyta? Quote
eliza_sk Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 1izabelka1 napisał(a):a co z tym zabidzonym chartem będzie ? wiesz Elizo coś więcej .Widocznie na Pati czeka ktoś inny bardziej odpowiedni Nic nie wiem, pani była wyjątkowo pyszcząca i niegrzeczna, więc kulturalnie podziękowałam za rozmowę i się rozłączyłam. daria_ldz napisał(a):a mojego słodkiego biszkopcika nikt nie pyta? Nie ;( Quote
1izabelka1 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 eliza_sk napisał(a):Nic nie wiem, pani była wyjątkowo pyszcząca i niegrzeczna, więc kulturalnie podziękowałam za rozmowę i się rozłączyłam. jeżeli jest tak jak babka mówi ,to chyba nie można go tak zostawić Quote
eliza_sk Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 1izabelka1 napisał(a):jeżeli jest tak jak babka mówi ,to chyba nie można go tak zostawić Izabelko, wierzysz w bajkę o przybłąkanym charcie ? Jakby zrobić rundkę po wszystkich adresach, które wtedy odwiedziliśmy, to zebrałby się kolejny tir chartów, to robota bez końca przecież. Może zepsuł im się - skitrany w dzień akcji - na polowaniu pies i kombinują :( Quote
M&S Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Może jestem mądra inaczej, ale nie mogę zrozumieć po co takim ludziom są charty?! trzeba mieć pozwolenie, polowań z chartami nie ma... Quote
Eden Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Jak to po co....przecież oni z nimi polują na króliki a może nawet się sarna trafić Quote
M&S Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Eden napisał(a):Jak to po co....przecież oni z nimi polują na króliki a może nawet się sarna trafić Rozumiem, że kłusują. Quote
M&S Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Innymi słowy na wszystko, co się rusza i da się upolować... Quote
Recommended Posts