Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eliza_sk napisał(a):
Kochana AMIGO - baaaardzo, ale to baaaardzo w imieniu Glutkosa i naszym SOZowskim dziękujemy za wspaniałą opiekę nad tym małym łobuzem :loveu::loveu::loveu:

Wyrobiłyśmy się nawet przed założonym niezobowiązująco przez Ciebie czasem (cyt: a niech siedzi pół roku nawet :evil_lol:). Jednocześnie czujemy się zaszczycone, iż to właśnie nasz psiak był tym najostatniejszym z Twoich tymczasów. To dla nas prawdziwa duma, iż to właśnie nasz Merliś zakończył Twoją karierę bycia DT :evil_lol:

Aż się sama do siebie śmieję z drugiej części przemówienia ... :diabloti:

Hahahaha baaardzo śmieszne

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

O, myślałam, że jest nowa kandydatka na najostatniejszy tymczas, ale doczytałam, że ma już DT ;)
Ciekawe jak Merliś się w nowym domu odnalazł. A może jeszcze odsypia wczorajszą ciężką podróż? ;) Amigi też pewnie jeszcze odsypiają :)

Posted

dziękujemy bardzo dziękujemy za opiekę i super DT :) ciekawe jak Merlin w nowym domu - koniecznie dowiedz się co i jak i pisz na wątku :) no i fotki też jakieś chcemy :)

Posted

Witanko, witanko. O godz. 6,48 miałam sms-ka, że dotarli szczęśliwie i grzecznie w nocy do domku i że właśnie się wybierają na spacerek. Kamień z serca mi spadł, bo u nas tak nawaliło śniegu, że Amigi nie widać z zasp. A wczoraj tak sypało, że nie chciałabym w taką pogodę jechać autem i to w dodatku po ćmoku.
Merliś w autku miał na tylnym siedzeniu legowisko, tam mu dałam jego ręczniczek na którym zalegał w fotelu (żeby miał swój zapaszek), miał kosteczkę do gryzienia (a on uwielbiał memlać kosteczki, potrafił godzinę leżeć spokojnie i zajmować się kosteczką) i swoją piszczącą zabaweczkę.
O szczegóły podróży wypytam wieczorkiem, bo nie chcę być "nawiedzoną mamuśką"

A tak w ogóle to przestańcie mi tak dziękować za opiekę nad psami, bo to przecież nic wielkiego. Każdy by się w tych łobuzach przecież zakochiwał i opiekowałby się nimi jak najlepiej umie. A jak będziecie mnie tak chwalić, to się jeszcze nie daj Bóg złamię i Merliś nie będzie tym najostatniejszym z ostatnich;)

Posted

Amigo - Twoja opieka nad pieskami jest absolutnie WYJĄTKOWA! Poświęcasz dla nich więcej niż możesz i powinnaś. A potem beczysz, gdy nadchodzi czas rozstania, jakbyś swoje najukochańsze dziecko oddawała, zamiast się cieszyć, że psiak trafił do dobrego domu, a w Twoim (na czas jakiś) zapanuje błogi spokój ;)
Dziękuję i proszę... o jeszcze :)

Posted

Ależ Nutusiu - ja się cieszę, bardzo nawet się cieszę. Ale co ja na to poradzę, że ciężko się rozstawać z tymi dzieciakami. Zwłaszcza, jak są czasem dzieciakami specjalnej troski - jak Krechulec, czy Merlinos

Posted

Wiem, wiem, nie pisze się postu pod swoim postem, ale mam wieści z Domu Merlinosa.
Otóż podróz trwała do 4 nad ranem, wciąz sypał snieg, wiec jechało sie 60-tką na godz. Merlin na początku się zachowywał bardzo niegrzecznie, pani go przesadziła na przód i wydawało się, że to poskutkowało. Ale po chwili młody zaczął się pakować do niej na kolanka, więc zagrażał w prowadzeniu samochodu. Został skarcony i przeniesiony do tyłu. Więc się obraził i prawie do końca nawet się nie dał pogłaskać.
W domu jest podobno bardzo grzeczny (znamy to, znamy = wersja eksportowa Merlina - do czasu) Niby się bawi, ale jest trochę chwilami zasmucony. Został dziś na ok. 3 godz. w domu sam i nic nie nabroił. Przez okno widzi bawiące się psy na łączce, siedzi więc z nosem w oknie i tęsknie spogląda. Był na dłuższym spacerze na długiej lince, więc się wyszalał. W domu najwspanialszą zabawą jest wełniana podkolanówka.
Jutro mają z nim podejść do weta, żeby go pokazać, popytac o wszystko, pokazać prześwietlenie łapki.
Obiecane mamy wieści "z frontu" i zdjęcia

Posted

Ola , przecież nudno będziesz mieć teraz w domu:evil_lol: może jakiś najostatniejszy tymczasik? :diabloti: mam nadziej, że będziesz mieć jutro troche więcej czasu dla socjalizowania Korka, w związku z pustostanem w Twoim mieszkaniu:eviltong:

Posted

Jaki pustostan, jaki pustostan? A o Amidze to już nikt nie pamięta? Wreszcie się zabrałam za jej skandalicznie zarośnięte ciałko. Zostałam zmuszona do cąłkowitego obcięcia jej brody i wąsów, bo juz sie tego rozczesać nie dało. Wygląda teraz jak opuchnięty terier !!
Rozmawiałam wczoraj z Poznaniem. Państwo nie zdążyli do weta, bo byli "po godzinach"
Za to byli z Merlinosem na wybiegu w jakims Lasku jakimś tam (elisse będzie wiedzieć, bo im polecała). Były dwie łajki i - o zgrozo - Merlin ich nie dawał rady dogonić. Ale przez 40 minut szalał jak pijany zając, aż sam w końcu miał dość.
Zostawiony w domu niestety wył jak opetany, ale tylko (może aż) przez 15 minut, bo potem ucichł i jak państwo wracali do domu to już był spokój.
Z tego, co obserwują, to on jest jeszcze trochę w "wersji eksportowej", bo w porównaniu z tym co u mnie wyprawiał to teraz działa "na pół gwizdka" (narazie :-) )

Posted

Pewnie chodzi o ogrodzony psi wybieg w Lasku Marcelińskim :) Ja zawsze mówię,że każdy chart na początku pokazuje się ze swojej lepszej strony,jakby się o pracę starał ;) Dopiero po ok 3-4 tygodniach pokazuje na co go naprawdę stać :D Tylko 15 minut wycia to bardzo dobry wynik,zresztą te śpiewy i tak nie przeszkadzają sąsiadom ;)

Posted

Hahaaaaaaaaaaaa a ja dostałam zdjęcia Merlisia. Takie z domu z ulubioną skarpetą. Ale nestety ani dziś, ani jutro ich nie wstawię. No chyyyyba, że ktoś sie na ochotnika zgłosi do pomocy, to wyślę :-)

Posted

AMIGA napisał(a):
Hahaaaaaaaaaaaa a ja dostałam zdjęcia Merlisia. Takie z domu z ulubioną skarpetą. Ale nestety ani dziś, ani jutro ich nie wstawię. No chyyyyba, że ktoś sie na ochotnika zgłosi do pomocy, to wyślę :-)

Dawaj, no chiba, że sama mam na mailu, zaraz sprawdzę.