AMIGA Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 O Bogowieeeeeeeeeeeee jakie cudeńkooooooooooo! Wysłałam tej kobiecie info o Frankim i dostałam odpowiedź, że Pani leci oglądać :-) Quote
Nutusia Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Niech leci!!!! I już widzę i czuję, że jakby cudeńko potrzebowało DT, to... ;) Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Nutusia napisał(a):Niech leci!!!! I już widzę i czuję, że jakby cudeńko potrzebowało DT, to... ;) Amigo - nie wiesz co to za powyższe insynuacje ? Przecież Merlin miał zaszczyt być Twoim ostatnim tymczasem - co podkreślałam w po adopcyjnej laudacji dziękczynnej :eviltong: Nutusiu, a tak na serio, to w takiego kunia to się ciocia Amiga już chyba nie da wrobić - ale samaż chciała, mówiła, że na odległy zachód nieee dawaaaj, no gdzie on tam pojedzie - to nie dałam i miała co chciała kochana i niezastąpiona :loveu: Quote
Nutusia Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Merliś to nawet nie był ostatnim, ale NAJostatniejszym tymczasem ;) No niestety, "kunie" mają gorzej - sama też biorę chętniej malizny, choć mamy ogród, ale co z tego, jeśli w okresie "grzewczym" i tak cała paka siedzi w areszcie domowym - i to aż 10-11 godzin :( Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 A ja dziś jadę do Kielc z suka w bardzo ciąży, nie dawała się złapać, zuk ją w końcu pojmał i ją przejmuję :( Końca nie ma, mówię Wam. Quote
DoPi Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 ale cudny pychol charciola z tablicy. Mam nadzieje,ze po obejrzeniu zdjęcia, pani się skusi:lol: Quote
M&S Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 eliza_sk napisał(a):Hmmm, jest też drugi charciol zabezpieczony przez Kielce jako dowód, ale już nie tak urodziwy jak nasz i trzeba jeszcze chwilkę poczekać z adopcją nim cokolwiek ruszy ;) http://tablica.pl/oferta/frankie-w-typie-charta-poleca-sie-do-adopcji-ID2t4cX.html#e1bfabc6e6;r:;s: Jaki fajny Franek:):) Śliczny jest kurdupelek :loveu: Quote
AMIGA Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ciekawa jestem, czy pani zadzwoni? Bo dostalam od niej po jakimś czasie tylko " :-)" A Merlinos to NAJOSTATNIEJSZY TYMCZAS ...do czasu. Bo musze dać naprawdę Amidze trochę odpocząć. Nawet mój syn jak wraca z pracy i Amiga się z nim wita, to mi udowadnia, że Amiga się wreszcie usmiecha, że jest wreszcie wyluzowana itd. Ale za to na spacerach ona mnie stale prosi o zabawę, bo dotychczas miała Merlinosa gotowego to szaleństw. Aaa i melduję posłusznie, że dostałam dzisiaj wyniki z posiewu z łysinek Merlinka i nic tam nie wyrosło. Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 AMIGA napisał(a): Aaa i melduję posłusznie, że dostałam dzisiaj wyniki z posiewu z łysinek Merlinka i nic tam nie wyrosło. Się znaczy, że co mu było w końcu - kosmita nie ? Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 No i mamy jajko z niespodzianką ... Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 eliza_sk napisał(a):A ja dziś jadę do Kielc z suka w bardzo ciąży, nie dawała się złapać, zuk ją w końcu pojmał i ją przejmuję :( Końca nie ma, mówię Wam. nowy nabytek niestety :( Quote
M&S Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 eliza_sk napisał(a):nowy nabytek niestety :( Aaaa, to ta w ciąży. Ręce opadają:shake: Quote
AMIGA Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Wydaje mi się, że pani z listy rezerwowej dzwoniła, bo mi napisała sms-a że piesek (Frankie) cudny, tylko jest dowodem w sprawie i nie może byc adoptowany :-( A czy wiadomo kiedy mniej więcej będzie młody już gotowy do adopcji? Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 AMIGA napisał(a):Wydaje mi się, że pani z listy rezerwowej dzwoniła, bo mi napisała sms-a że piesek (Frankie) cudny, tylko jest dowodem w sprawie i nie może byc adoptowany :-( A czy wiadomo kiedy mniej więcej będzie młody już gotowy do adopcji? Dopiero co w nd ubiegłą odebrany, więc tak jak z Merlińskim - niewiadoma, prokuratura wczoraj powinna była skończyć postępowania przygotowawcze, ale kurczę ... przecież powinny zlustrować panią czy się w ogóle nadaje na opiekunkę charta i mieć ją w odwodzie. Quote
AMIGA Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Pani mi napisała, że ona niekoniecznie musi mieć charta, że w pierwszej wersji szykali jakiegoś dalmatyńczyko podobnego psa i pyyta, czy wiem coś o czymś? Wysłałam jej suczkę wyżlasto pointerową, która na cito szuka domu, bo jej grozi oddanie albo do schronu albo do byle jakiegoś menela, który ją zechce. A suczka po prostu ludziom wyrosła za duża :-( Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 A Róża charto-wyżło coś :) ? http://obrona-zwierzat.pl/apel-o-adopcje/apel-o-adopcje/762-roa.html Róża to sunia, która została odebrana w wyniku interwencji, mieszkała tam w fatalnych warunkach. Sunia jest mieszańcem charta lub też wyżła. Młoda, ma ok. 2,5 roku. Pięknie umaszczona. Jest raczej sporą ok. 25 kg sunią. Z usposobienia to niezwykle radosne i wesołe stworzenie. Pogodna, energiczna, uwielbia biegać, pięknie bawi się zabawkami. W stosunku do człowieka to kochane i przyjazne suczydło. Ufna i kontaktowa od pierwszego spotkania. Doskonale sprawdzi się jako pies rodzinny, nadaje się do domu z dziećmi. Uwielbia miziania i głaski. Jest bardzo wpatrzona w opiekuna. Niezwykle spolegliwa i łagodna. W stosunku do psów i suk przemiła i kontaktowa, nie wykazuje żadnych oznak agresji, bawi się z nimi i szaleje. Pięknie chodzi na smyczy. Ma jednak bardzo silny instynkt łowiecki. Sunia przebywa w woj. łódzkim. Odrobaczenie: tak Odpchlenie: tak Szczepienia: tak Sterylizacja: tak Czip: tak Stowarzyszenie Obrona Zwierząt 28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie tel. 501 341 021 (po godzinie 15) e-mail: [email protected] www.obrona-zwierzat.pl Quote
AMIGA Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ooo kropki ma jak dalmatyńczyk :-) Już pani wysyłam. Tylko ja z ta panią mam narazie taki kontakt tylko sms-owy. Nie przepytałam jej własciwie o nic. Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Ojjj, nic ciocia Amiga naszego asortymentu nie zna - trzeba się poprawić :) Tu wątek ogólny - na I stronie stan magazynów i linki do poszczególnych wątków: http://www.dogomania.pl/forum/threads/106655-Stowarzyszenie-Obrona-Zwierz%C4%85t-jeste%C5%9Bmy-OPP-przeka%C5%BC-nam-1-podatk-pom%C3%B3%C5%BC-zbudowa%C4%87-azyl?p=20625224#post20625224 A tu charci: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237983-CHARTY-z-interwencji-33-24-PI%C4%98KN******-czekaj%C4%85-na-domy-pomocy-w-OG%C5%81OSZENIACH Quote
elisse Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 ja bym jednak dużych nadziei z tą pania nie wiązała, u siebie pod Poznaniem mam taką jedną,co jej się wszystkie "nasze" chcarciole podobają ;) Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 elisse napisał(a):ja bym jednak dużych nadziei z tą pania nie wiązała, u siebie pod Poznaniem mam taką jedną,co jej się wszystkie "nasze" chcarciole podobają ;) Pamiętam o niej, jak już zostanie nam 1 chart i przez sto lat domu nie będzie mógł znaleźć ;) Quote
AMIGA Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 eliza_sk napisał(a):Ojjj, nic ciocia Amiga naszego asortymentu nie zna - trzeba się poprawić :) Ale czy ciocia Amiga musi tylko jeden asortyment reklamować? Ta dziewczynka którą polecałam tej pani jest faktycznie w niebezpieczeństwie - w najbliższych dniach może trafić do schroniska, albo może zostac oddana byle komu, a nie jest wysterylizowana :-( Quote
elisse Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Dziewczynka w niebezpieczeństwie ma zdecydowane pierwszeństwo,oby pani tylko okazała się osobą rozsądną... Quote
eliza_sk Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 AMIGA napisał(a):Ale czy ciocia Amiga musi tylko jeden asortyment reklamować? Ta dziewczynka którą polecałam tej pani jest faktycznie w niebezpieczeństwie - w najbliższych dniach może trafić do schroniska, albo może zostac oddana byle komu, a nie jest wysterylizowana :-( Ale ja nie w tym tonie to napisałam przecież, już nic nie mówię, bo coś poważnie sie zrobiło :( Quote
Recommended Posts