Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eliza_sk']Ja z wczorajszej jaskółki wiem, ze Merliś umówiony na konsultację z poleconym, pozytywnym trenerem ;)[/QUOTE]

Merliś będzie miał prywatnego nauczyciela;)

Posted

[quote name='eliza_sk']Ja z wczorajszej jaskółki wiem, ze Merliś umówiony na konsultację z poleconym, pozytywnym trenerem ;)[/QUOTE]

Ufffffffffff czyli jest choć trochę pewności, że Merliś nie poodgryzał paluszków Pańciostwu i że ich nie pozarł w całości:evil_lol:

Posted

[quote name='AMIGA']Ufffffffffff czyli jest choć trochę pewności, że Merliś nie poodgryzał paluszków Pańciostwu i że ich nie pozarł w całości:evil_lol:[/QUOTE]

No wiesz, taki słodki chłopczyk miałby zrobić takie fuuuuuuuj;)

Posted

[quote name='AMIGA']Ten słodki chłopczyk jak się rozbawi to zapomina o swojej sile i nieźle potrafi podszczypać czy popodgryzać:-)[/QUOTE]

Jak to mówią, chłopak musi się wyszumieć;)

Posted

[quote name='AMIGA']Bogowie, myslałam, ze to Olkusz w takim traktowaniu zwierząt królował.
Czy to wszystkie psy czy tylko częśc zostala zabrana?[/QUOTE]

Amigo, tam pewnie psiaki w tysiącach liczyć ... Tam właśnie trafiają nasze jędrzejowskie :(

Posted

[quote name='eliza_sk']Amigo, tam pewnie psiaki w tysiącach liczyć ... Tam właśnie trafiają nasze jędrzejowskie :([/QUOTE]

Łomatkooooooooooooo :-(
Rozmawiałam dzisiaj z panią od Merlinka. Młody jest w większości bardzo grzeczny, ale... Problemem jest jego podgryzanie i skakanie po ludziach i podgryzanie obcych na spacerach.
Teraz byli w gościnie urodziny i były tam dzieciaczki - takie nawet 4-letnie. Oczywiście Merlin nie potrafił się pohamować, tylko je podgryzał. Dzieci zaczeły płakac i to dośc głośno. Wtedy Merlin się jakby wystraszył i od tego momentu już się z nimi bardzo pięknie bawił. Z psami na wybiegu też się fajnie bawi, ale jak spotka jakiegoś mniejszego od siebie, to go chce dominować.
W srode do Merlinka ma przyjsc trener, żeby zobaczyć jego zachowanie w domu i na spacerze i odpowiednio pokierować jego wychowaniem. Młody nie radzi sobie podobno z emocjami.

Posted

Świat jest taki ekscytujący - trudno pohamować emocje ;) Ale będzie praca pod okiem specjalisty i wszystko się poukłada jak w pudełeczku. A Państwo też powinni uderzać w "płacz" jak podgryza - ciekawe czy tak samo by zareagował jak na dzieciaczki...

Posted

Dobrze,że byli świadomi jakiego psiaka biorą. Teraz tylko troche pracy, poza tym chłopak wydorośleje to mu przejdzie - napewno:evil_lol:

Posted

On pogryza czy tak iska-szczypie zębami? Bo takie iskanie to jest objaw największej charciej miłości,ale niestety bywa bolesne,wiem,bo przechodziłam to ze swoimi.....w tej chwili to dorosłe panny i już tylko języczkiem okazują miłość :) Merlinek jest mądry,jak dzieci zaczęły płakać to przestał pogdryzać,on rozumie mowę ciała czyli.....jak następnym razem tylko zacznie to należy wydać pisk jakby nas to zabolało,tak szczeniaki się komunikują miedzy sobą.....powinien odpuścić ;)

Posted (edited)

Niestety on potrafi całkiem mocno podgryzać ręce. To nie jest tylko podszczypywanie
I niestety u mnie w domu piszczenie i wołanie auuuuuuuuuuuuuuuu nie dawało wiele. Co jest najdziwniejsze - on mnie prawie wcale nie podgryzał (mam to rozumnieć, że mnie tak nie kochał jak innych ? :-( ), ale jak tylko przyszedł jakiś ludź w odwiedziny, to się zaczynało. Jakby chciał powiedzieć - ooo nowa zabawka przyszła! I wszelkie próby piszczenia, płakania, przerywania zabwy nie przynosiły rezultatów.

Edited by AMIGA
Posted

Czekaj, czekaj, jak wreszcie stanowczo powiem NIE to się zdziwisz ;) Bo mnie niedługo syn wyeksmituje z domu, bo jakoś dziwnie czemu nie lubi stawać bosa stopą w siurki psie :-)

Posted

Dziwni ci Synkowie, naprawdę... Mój też nie jest zachwycony, bo a to śmierdzi kupa, a to dywanik w łazience zalany, a to jakąś bardzo cenną rzecz rzuconą byle gdzie straci... ;)
A o Twoje stanowcze NIE jakoś jestem dziwnie spokojna (jako i o moje :))