M&S Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='Nutusia']Smska napisz "zaczepnego" ;)[/QUOTE] No właśnie;) Quote
AMIGA Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Tak myślę - ale wieczorkiem - złoże po prostu grzecznie życzenia swiąteczne :-) Quote
eliza_sk Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Ja z wczorajszej jaskółki wiem, ze Merliś umówiony na konsultację z poleconym, pozytywnym trenerem ;) Quote
M&S Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='eliza_sk']Ja z wczorajszej jaskółki wiem, ze Merliś umówiony na konsultację z poleconym, pozytywnym trenerem ;)[/QUOTE] Merliś będzie miał prywatnego nauczyciela;) Quote
AMIGA Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='eliza_sk']Ja z wczorajszej jaskółki wiem, ze Merliś umówiony na konsultację z poleconym, pozytywnym trenerem ;)[/QUOTE] Ufffffffffff czyli jest choć trochę pewności, że Merliś nie poodgryzał paluszków Pańciostwu i że ich nie pozarł w całości:evil_lol: Quote
Nutusia Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Stosuję dokładnie takie same metody ;) Życzę, pozdrawiam i w ps. mimochodem pytam jak tam psina :evil_lol: Quote
M&S Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='AMIGA']Ufffffffffff czyli jest choć trochę pewności, że Merliś nie poodgryzał paluszków Pańciostwu i że ich nie pozarł w całości:evil_lol:[/QUOTE] No wiesz, taki słodki chłopczyk miałby zrobić takie fuuuuuuuj;) Quote
AMIGA Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Ten słodki chłopczyk jak się rozbawi to zapomina o swojej sile i nieźle potrafi podszczypać czy popodgryzać:-) Quote
M&S Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [quote name='AMIGA']Ten słodki chłopczyk jak się rozbawi to zapomina o swojej sile i nieźle potrafi podszczypać czy popodgryzać:-)[/QUOTE] Jak to mówią, chłopak musi się wyszumieć;) Quote
daria_ldz Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Udało się odebrać 63 psów z Wojtyszek !!! - czytajcie i proszę informujcie o tej sprawie tak dużo osób jak tylko się da. http://www.facebook.com/events/155557547938507/ Quote
AMIGA Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='daria_ldz']Udało się odebrać 63 psów z Wojtyszek !!! - czytajcie i proszę informujcie o tej sprawie tak dużo osób jak tylko się da. http://www.facebook.com/events/155557547938507/ Bogowie, myslałam, ze to Olkusz w takim traktowaniu zwierząt królował. Czy to wszystkie psy czy tylko częśc zostala zabrana? Quote
eliza_sk Posted March 31, 2013 Author Posted March 31, 2013 [quote name='AMIGA']Bogowie, myslałam, ze to Olkusz w takim traktowaniu zwierząt królował. Czy to wszystkie psy czy tylko częśc zostala zabrana?[/QUOTE] Amigo, tam pewnie psiaki w tysiącach liczyć ... Tam właśnie trafiają nasze jędrzejowskie :( Quote
AMIGA Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='eliza_sk']Amigo, tam pewnie psiaki w tysiącach liczyć ... Tam właśnie trafiają nasze jędrzejowskie :([/QUOTE] Łomatkooooooooooooo :-( Rozmawiałam dzisiaj z panią od Merlinka. Młody jest w większości bardzo grzeczny, ale... Problemem jest jego podgryzanie i skakanie po ludziach i podgryzanie obcych na spacerach. Teraz byli w gościnie urodziny i były tam dzieciaczki - takie nawet 4-letnie. Oczywiście Merlin nie potrafił się pohamować, tylko je podgryzał. Dzieci zaczeły płakac i to dośc głośno. Wtedy Merlin się jakby wystraszył i od tego momentu już się z nimi bardzo pięknie bawił. Z psami na wybiegu też się fajnie bawi, ale jak spotka jakiegoś mniejszego od siebie, to go chce dominować. W srode do Merlinka ma przyjsc trener, żeby zobaczyć jego zachowanie w domu i na spacerze i odpowiednio pokierować jego wychowaniem. Młody nie radzi sobie podobno z emocjami. Quote
Nutusia Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Świat jest taki ekscytujący - trudno pohamować emocje ;) Ale będzie praca pod okiem specjalisty i wszystko się poukłada jak w pudełeczku. A Państwo też powinni uderzać w "płacz" jak podgryza - ciekawe czy tak samo by zareagował jak na dzieciaczki... Quote
DoPi Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Dobrze,że byli świadomi jakiego psiaka biorą. Teraz tylko troche pracy, poza tym chłopak wydorośleje to mu przejdzie - napewno:evil_lol: Quote
AMIGA Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Trzeba jeszcze brać pod uwagę, że oprócz młodości u niego w grę wchodzi też charcia natura :-) Quote
M&S Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Będzie dobrze. Merliś jest mądry, nauczy się co wolno, a czego nie można robić;) Quote
elisse Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 On pogryza czy tak iska-szczypie zębami? Bo takie iskanie to jest objaw największej charciej miłości,ale niestety bywa bolesne,wiem,bo przechodziłam to ze swoimi.....w tej chwili to dorosłe panny i już tylko języczkiem okazują miłość :) Merlinek jest mądry,jak dzieci zaczęły płakać to przestał pogdryzać,on rozumie mowę ciała czyli.....jak następnym razem tylko zacznie to należy wydać pisk jakby nas to zabolało,tak szczeniaki się komunikują miedzy sobą.....powinien odpuścić ;) Quote
AMIGA Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 (edited) Niestety on potrafi całkiem mocno podgryzać ręce. To nie jest tylko podszczypywanie I niestety u mnie w domu piszczenie i wołanie auuuuuuuuuuuuuuuu nie dawało wiele. Co jest najdziwniejsze - on mnie prawie wcale nie podgryzał (mam to rozumnieć, że mnie tak nie kochał jak innych ? :-( ), ale jak tylko przyszedł jakiś ludź w odwiedziny, to się zaczynało. Jakby chciał powiedzieć - ooo nowa zabawka przyszła! I wszelkie próby piszczenia, płakania, przerywania zabwy nie przynosiły rezultatów. Edited April 2, 2013 by AMIGA Quote
eliza_sk Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 MAŁY MIŚ - czyli rzecz o tym jak z zaspy trafić do Amigowego raju :multi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241783-MA%C5%81E-CZARNE-prawie-zamarzni%C4%99te-z-ZASPY-cudny-4-mies-MI%C5%9A-szuka-domu-od-dzi%C5%9B?p=20682420#post20682420 Quote
AMIGA Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Upssssssssssss no i wydało się, że Merliś jednak nie był tym najostatniejszym z ostatnich tymczasów ! Quote
Nutusia Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 A któż by jeszcze brał Twe "naj" poważnie? ;) Lecę do tego... przed-ostatniego :) Quote
AMIGA Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Czekaj, czekaj, jak wreszcie stanowczo powiem NIE to się zdziwisz ;) Bo mnie niedługo syn wyeksmituje z domu, bo jakoś dziwnie czemu nie lubi stawać bosa stopą w siurki psie :-) Quote
Nutusia Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Dziwni ci Synkowie, naprawdę... Mój też nie jest zachwycony, bo a to śmierdzi kupa, a to dywanik w łazience zalany, a to jakąś bardzo cenną rzecz rzuconą byle gdzie straci... ;) A o Twoje stanowcze NIE jakoś jestem dziwnie spokojna (jako i o moje :)) Quote
daria_ldz Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 i tak wszyscy wiedzieli że Merlinek nie bedzie ostatni :) a mały miś jest cudny Quote
Recommended Posts