Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[quote name='kaszanka']:errrr:to już dzisiaj trzecia propozycja dla Mrówki -chyba oszaleję bo już mi się w głowie kręci :Cool!::klacz::bigcool::smilecol:Maia dawaj numer do babki i adres na priv i ruszam na sprawdzenie domku :)[/QUOTE]
Worek się rozwiązał ;)

Posted

dziś na przystanku na Rynku Kościuszki widziałam zagubionego biszkoptowego psiaka, małego wydaje mi się, że ma może 4-5 miesięcy:( siedziałam w autobusie jechałam do pracy, nawet nie miałam jak mu pomóc.Nikt z was nie widział tego psiaka??

Posted

[B]Zobaczcie jakie CUDA przekazała pędzelopka na bazarki dla Saby!!![/B]

Zrób sobie prezent na Dzień Kobiet!
[B]
oryginalny pendrive, może służyć jako biżuteria:[/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/223502-na-DZIE%C5%83-KOBIET-8GB-pendrive-serce-z-kryszta%C5%82kami-SVAWORSKI-NOWY-na-Sab%C4%99-do-29.02[/url].

[B]tu prawdziwa biżuteria:[/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/223505-Zr%C3%B3b-sobie-prezent-na-Dzie%C5%84-Kobiet-zestaw-korale-bransoletki.-Na-Sab%C4%99-do-29.02.?p=18690005#post18690005[/url]

[B]i coś dla psiaków:[/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/223504-OLBRZYMIE-JAJO-RunninGegg-zabawka-psia-idealna-dla-TTB-!!!-Na-Sab%C4%99-do-29.02.?p=18689934#post18689934[/url]

Posted

[B]jeszcze jedna bieda, proszę zajrzyjcie[/B]:(

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/223517-Terierkowaty-zapchlony-woreczek-na-kości-sam-na-pustostanie-pomocy-(?p=18691440#post18691440[/URL]

Posted

A ja będę miała malutkiego kota - bieda przyjeżdża do mnie w piątek. Dziewczyna znalazła do zmarzniętego, ale może go przetrzymać max do soboty, bo wynajęte mieszkanie i pies :shake: Nie mam pojęcia jak moja Tina na niego zareaguje.
Ratunku - jak się obsługuje kota :crazyeye:
A tak serio - wdzięczna będę za każdą poradę w temacie - gdzie ew. ogłaszać (te same portale co psy?) itp.

Posted

koty ogłasza się na tych samych portalach co psy

można zarejestrować sie na MIau -i założyć wątek - i w razie jakiś problemów i wątpliwosci pomogą na Miau

kot jest dużo mniej kłopotliwy niż pies

jeśli nie jesteś pewna zachowania psa i kot młodziutki trochę dzikus -można go umieścić w klatce , takiej jak dla psa, z miseczkami z wodą, jedzeniem i kuwetą i czymś do spania
ewentualnie z zabawkami kocimi (nie sznurki i nic co można połknąć)

klatkę trochę zakryć (z jednej strony) a zostawić kawałek klatki -odkryty, zeby kot mógł sobie oglądać świat, was i psa
a pies jego

kot może mieć chrupki cały czas w miseczce
można dawać gotowane mięsko z ryżem i marchweką
jesli bardzo młody -gerberki naturalne

Posted

OK - dzięki serdeczne. Kociak podobno malutki, cały czas w rej chwili śpi (z przerwami na jedzenie) - odsypia trudne chwile. Za dużo w tej chwili nie wiem, bo to mój TŻ jest sprawcą całego zamieszania :mad:

Posted

Nie mogę wysłać pw do Dreag więc napiszę tutaj: Laki, bo tak ochrzciliśmy małego, był z nami od soboty popołudnia. W sobotę został odpchlony. W poniedziałek był u weta. Ma około 6 miesięcy, waży 6,8kg. Kupiliśmy mu karmę suchą royala dla szczeniaków, czerwoną smycz i obrożę, adresatkę. Został odrobaczony oraz zaszczepiony. Dostał swoją książeczkę zdrowia. Ze Spajkim dogadał się świetnie, z kotem również dobrze. W niedzielę na Skypie zobaczyła go mama Tż i zapragnęła przygarnąć. Dzisiaj Laki pojechał do domu do Zambrowa. Do swojego stałego domu. Będzie mieszkał z kotem. Za domek Lakiego ręczę głową. I tak oto poszczęściło się Lakiemu, z błąkającego się psa po osiedlu znalazł stały, kochający i życzliwy dom dla wszystkich zwierząt.

Posted

to co ty taką świetna wiadomość chciałaś tylko dla dreag przekazać :P

słuchajcie co z koteczkiem tym czarnym pobitym, co u niego? jak sie czuję? jak soebie radzi z wydalaniem?

Posted

[quote name='Mageda']Nie mogę wysłać pw do Dreag więc napiszę tutaj: Laki, bo tak ochrzciliśmy małego, był z nami od soboty popołudnia. W sobotę został odpchlony. W poniedziałek był u weta. Ma około 6 miesięcy, waży 6,8kg. Kupiliśmy mu karmę suchą royala dla szczeniaków, czerwoną smycz i obrożę, adresatkę. Został odrobaczony oraz zaszczepiony. Dostał swoją książeczkę zdrowia. Ze Spajkim dogadał się świetnie, z kotem również dobrze. W niedzielę na Skypie zobaczyła go mama Tż i zapragnęła przygarnąć. Dzisiaj Laki pojechał do domu do Zambrowa. Do swojego stałego domu. Będzie mieszkał z kotem. Za domek Lakiego ręczę głową. I tak oto poszczęściło się Lakiemu, z błąkającego się psa po osiedlu znalazł stały, kochający i życzliwy dom dla wszystkich zwierząt.[/QUOTE]
A ja myślałam, skąd jestem znana ludziom, którzy wzięli na dt malucha;). Miałam już pytać na dogo o chłopaka imieniem.
Dowiedziałam się, że psiak szybko został zabrany z domu, który miał go pierwotnie przygarnąć, bo suka chciała go zjeść.
I jak mi znajoma powiedziała, wziął ją P. na dt i miała jechać do jego mamy do Zambrowa.
Nie mogłam wykombinować kto to, choć przez ułamek sekundy przeleciało mi, że może Mageda maczała w tym palce:lol:, ale przez Konika zapomniałam dopytać:p.
Ale się małemu poszczęściło:multi::multi::multi:.
Teraz życzę sobie jakichś pozytywnych myśli i wieści o dalszym losie Konika:roll:.

Posted

[quote name='kaszanka']to co ty taką świetna wiadomość chciałaś tylko dla dreag przekazać :P

słuchajcie co z koteczkiem tym czarnym pobitym, co u niego? jak sie czuję? jak soebie radzi z wydalaniem?[/QUOTE]
Z koteczkiem jest bardzo źle. Nadal nie wydala. Podejmujemy ostatnią próbę ratowania jak i ta zawiedzie to....

Dziś SOS husky zabrało 18 psów z pseudo na Podlasiu, prosze rozsyłajcie bo psy potrzebują domów:
[url]http://www.facebook.com/events/391126207567428/[/url]

Posted

[quote name='asika5']

ja zapraszam na bazarek bo wiem, że jest tu kilka [B]sroczek[/B]
[/QUOTE]

Ha to ja :)
I Sroczka ma pytanie czy może za pośrednictwem dogo licytować kolczyki nr 5 za 10 zł? czy musze się koniecznie logować na miau?

Posted

Zapraszam na kolejny bazarek na Sabę
[INDENT] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/223611-TORBY-dla-Pa%C5%84-i-Dziewczynek-plecaczek-miejski.-Dla-Saby-do-01.03.?p=18704103#post18704103"]http://www.dogomania.pl/threads/2236...3#post18704103[/URL]

torby :razz: [/INDENT]

Posted

A ja zapraszam na wątek suni teriera walijskiego- niestety nadal nie mam dla niej DT, nie wiem co to będzie :(

[url]www.dogomania.pl/threads/223517-Terierkowaty-zapchlony-woreczek-na-kości-sam-na-pustostanie-pomocy-([/url]

Posted

Cioteczki czy znacie może kogoś, kto w najbliższym czasie wybiera się do Warszawy? Muszę dostarczyć kota do DS (kot w transporterze, bardzo grzeczny, więc może być nawet pociągiem). Państwo odbiorą z wyznaczonego miejsca.

Posted

[quote name='joanna83']Cioteczki czy znacie może kogoś, kto w najbliższym czasie wybiera się do Warszawy? Muszę dostarczyć kota do DS (kot w transporterze, bardzo grzeczny, więc może być nawet pociągiem). Państwo odbiorą z wyznaczonego miejsca.[/QUOTE]

będę jechać do warszawy pociągiem, jakoś zaraz na początku marca, jakby trzeba było mogę zabrać :)