Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nowy domek Kangusia szybki jak strzała :p Witam i ja bardzo serdecznie :loveu:
I jak wszystkie DogoCiocie stąd cieszę się każdą relacją z życia Kangusia.

Ricia napisał(a):
Wczoraj Bawiliśmy się Patykiem (z wielkich liter, bo podobno do tej pory się raczej nie bawił). A wieczorem przyszedł do mnie do łóżka na wieczorne pogłaskanie .

Moje słoneczko kochane,on wieczorem zawsze miał taką fazę na tulenie łepulka,głaskanie i całowanie pychola
:loveu:

Ricia napisał(a):
Świetnie reaguje na psy agresywne. Tzn. nie reaguje :) Ma wtedy taką minę - wiecie: "Ech, synku, my z Szarikiem w '42 to takich jak ty jednym machnięciem łapy..."
.

to prawda:megagrin:

Posted

Witaj Riciu, wielkie dzięki za fajną relację i przede wszystkim za deklarację, że będziesz dbać o Kangulca. :loveu:
Ja myślę, że on będzie również dbał o Ciebie. I będziecie razem z kotami stanowić wspaniałe stado :)
Pozdrawiam Cię serdecznie, a wszystkie Twoje Stworzenia Mniejsze (choć do Kanga nie za bardzo to pasuje :evil_lol:) głaszczę czule

Posted

Kochani,
przeczytałam w końcu cały kagowątek. Jestem zdumiona, jak wile osób włożyło serce, czas i pieniądze na to, żeby doprowadzić psisko do ładu i składu. Jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczna.
Obecnie mija drugi tydzień, kiedy Kango zamieszkał u mnie i stwierdzam, że to była doskonała decyzja. Od dawna chciałam psa, od dawna biłam się z myślami, ale może musieliśmy na siebie poczekać :) Życie się zmieniło, priorytety są inne, trzeba po pracy wracać pędem do domu, czasem wynająć ciocię, ograniczyć hulaszczy tryb życia ;) (albo raczej przenieść go na stacjonarne). I naprawdę nie żałuję. Wszyscy wiecie, jak się żyje z psem pod jednym dachem i że nie da się tego przeliczyć na nic innego. Dodatkowo nasz tryb życia świetnie się uzupełnia, on potrzebuje sporo wypoczynku, więc kiedy mnie nie ma to sobie leniuchuje i integruje się z kotami. W domu jest już ustalone status quo, mój tryb życia też się ustabilizował.
Uczucia, kiedy patrzę jak cielak pędzi przez zarośnięte łąki nie da się porównać z niczym.
Wątek pewnie niebawem będzie zamknięty, wiec póki mogę - jeszcze raz serdecznie Wam wszystkim dziękuję.

Posted

Dlaczego zamknięty? Póki będziesz chciała nam pisać to my bardzo chętnie będziemy czytać. Moją sunie adoptowałam 5 lat temu a wątek dalej jest, a wiem, że i "starsze" takie wątki są.

I foty lubimy oglądać, oj lubimy :lol::lol:.

Posted

AlfaLS napisał(a):
Dlaczego zamknięty? Póki będziesz chciała nam pisać to my bardzo chętnie będziemy czytać. Moją sunie adoptowałam 5 lat temu a wątek dalej jest, a wiem, że i "starsze" takie wątki są.

I foty lubimy oglądać, oj lubimy :lol::lol:.

Tak jest tak jest tak jest! :multi:

Posted

Ricia napisał(a):

Uczucia, kiedy patrzę jak cielak pędzi przez zarośnięte łąki nie da się porównać z niczym.

BEZCENNE:loveu:

Wątku nie zamknę (bo Ciotki czekają na zdjęcia z nowego domku:fadein:-to największa zapłata za całą 1,5roczną pracę i olbrzymia satysfakcja z pomagania), ale zmieniam tytuł i pewnie go przeniosą do mojego ulubionego działu: JUŻ W NOWYM DOMU:Cool!::Cool!::Cool!:

Posted

O foty trzeba prosić Ricię (ale pewnie sie zgodzi:loveu:),ja zrobię jak się spotkamy,ale to jeszcze potrwa...

A póki co formalności. Poniżej rachunek za wyprawkę jedzeniową na nową drogę Kangusia.

Zabrał ze sobą karmę,którą uwielbiał:) Musiał mieć coś co kocha na początek.Jedzenie:) Bo nie ma już u swego boku najlepszego przyjaciela,czyli mojego psa ,no i mnie:-(
Ale ma nową Pańcię:loveu:.
Środki finansowe na wyprawkę pochodzą głównie z mojego i Sisi44 ostatniego bazarku dla Kangusia,założyłam je,bo zamówienie i rachunek jest z 11.05 (Kanguś miał wyprowadzkę 18.05) ,a bazarek nadal nie zakończony,Ciocie zwlekają z odbiorem fantów:mad:

Posted

Panna Marple napisał(a):
Gosiu, czy Kangulec jest finansowo na minusie? Chodzi mi o to, czy musiałaś dołożyć ze swoich na wyprawkę czy z bazarku wystarczy?

Moja kochana Ty,najtroskliwsza z Cioć:iloveyou: nie martw się już, proszę. Możesz spokojnie odetchnąć. Kangulec nie jest na minusie,z mojego bazarku spokojnie wystarczy.Dobrze,że było co wyprzedawać,więc dałam radę;)

Ale zawsze w każdym domu ,jak mówi Mazowszanka2,jest trochę rupci do oddania/sprzedania. Rupcie-bardzo mi się to określenie spodobało:)Ładnie oddaje sens,rzeczy niby niepotrzebne w jednym domu,ale bardzo przydatne w innym.Szkoda ,że W Polsce nie ma tzw.wyprzedaży garażowych na rzecz bezdomnych czworonogów.

Posted

Sąsiedzi zaczęli się orientować,że coś nie tak. Tzn.,że ja z jednym psem na spacerch,od jakiegoś czasu,ciągle,tylko... I zaczął się lament i dopytywania.A gdzie Kanguś?,a jak to?,dlaczego?jak to do adopcji?jak to oddany? taki dobry,fajny,miły...Pani,która karmiła go ,jak tylko się dorwali na spacerze, psimi ciasteczkami zawiedziona,że już nie ufafluni jej ręki.Bo robił to z lubością.:diabloti:
Dziwne,jak szukał DS,nie było chętnych,a teraz prawie żałoba. Ale przyjemne tak w sumie te pełne troski zapytania i to przerażenie w oczach zanim nie wyjaśnię co i jak.

A w sobotę jadę do niunia:multi: w odwiedziny,wycałować ,wytulić. Bardzo mi tego potrzeba,bo już strrrrrrrrrrasznie tęsknię.

Posted

A cóż tu się wyprawia?? A ja nic nie wiem??

:diabloti: :diabloti: :loveu: :loveu:

Dopiero czytam, i oczom nie wierzę! Bardzo się cieszę, bardzo!

Posted

A Ciotka malagos kompletnie zapóźniona:mad::evil_lol: a tu takie zmiany,proszę Cioci,że heeej! Cioteczka sobie poczyta i cieszy się razem z nami,proszę,bardzo proszę:p

A jakże,Riciu,będę maksymalnie,absolutnie nieodwołalnie,obrzydliwie natrętnie i bezgranicznie maniacko obcałowywać Kangusia, tysiące razy! Aż mnie będzie miał dość! Od wszystkich Cioć oczywiście także!
Oj,będzie,będzie zabawa,będzie się działo;) Aż psu oddechu będzie mało:diabloti:

W ndz,nie w sobotę oczywiście-bo z rozmachu i tęsknoty okrutnej mylę dni w radosnym szale;)

Posted

Oj, tam, zaraz zapóźniona, zarobiona p prostu po uszy - tymczasowałam sunię i jej 4 dzieci oraz Brunecika, tylu podopiecznych na raz nigdy nie miałam.... Trochę luźniej od niedzieli, wiec wątek przeczytałam i raduję się ogromnie!!!