Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na takie starsze psy niestety odzew zawsze mniejszy...
na "moją" sznaucerkę z nowotworem, 13letnią, którą właściciel zostawił u mnie w hotelu "na wieczne nieodbieranie" też nie ma odzewu...

Posted (edited)

Musiałam zmienić zamówienie z karmy dla seniorów na RC Gastro Intestinal,bo Kanguś nie może do końca pozbyć się luźnej kupy:roll: i w bad. krwi wyszły podwyższone parametry wątrobowe. Wet sugeruje jednak problemy w odcinku jelitowym,więc postaramy się to uregulować karmą. Tak więc zamiast poprzedniej sumy wyszło 252,40zł za 14kg. Dziś dotarła:)

Czy ktoś może ma na zbyciu ceramiczne(muszą być ciężkie) miski dla dużego psa? Kangusiowi z plastiku i metalowych lekkich ciężko jeść,suwają się po podłodze i np.woda się rozlewa. Gdyby jakaś ciocia miała chętnie przyjmiemy:)

Cioteczce Edek i Wujkowi Thor i Jego Znajomej bardzo dziękujemy za wpłaty za luty-już są:loveu:

Ogłoszenia na gumtree,tablicy,cafeanimal wczoraj odnowiłam-zero odzewu. Może ktoś jeszcze pomoże ogłaszać?

Operacja w czwatrek o 21.00.-znów się boję:nerwy:

Edited by gosia7
Posted (edited)

[FONT=Verdana]Kanga zamiast na operację trafił do internisty.[/FONT]

[FONT=Verdana]Bardzo wodnista biegunka absolutnie wykluczyła go z zabiegu.[/FONT]
[FONT=Verdana]Dostał kroplówkę podskórną ,żeby uniknąć odwodnienia,No-Spa,Solvertyl,Biotyl i antybiotyk (Metronidazol) na 10dni. Mamy też zbadać kał na obecność pasożytów i lambii. Miał robione USG,bo pani doktor nie podobał się brzuch- wykazało powiększoną śledzionę. Myślałam,że umrę,bo chciano się upewnić czy nie ma guzów...Nie znaleziono.(Wypis z wizyty i rachunek na sumę 80zł wstawię jutro,bo nie daję rady dziś-zapisany w pdf -nie mogę wstawić przez tynypic,motam się już zgodzinę - tuman jestem). Ta przedłużająca się luźna kupa,czyli stan zapalny w jelitach/żołądku zaostrzyła się w taką postać-mega sraczulki[/FONT]:-(

[FONT=Verdana]Zamówiony RC Gastro Intestinal okazał się bardzo dobrym wyborem,ma mieć też dietę (oprócz suchej karmy ewentualnie indyk+ryż z marchewką).[/FONT]
[FONT=Verdana]Kupa leje się z niego jak siki. Wychodzimy co godzinę. Teraz dodatkowo też sika po kroplówie.[/FONT]

[FONT=Verdana]Ale chłopak jest twardzielem,ma apetyt i humor. Znów dał się ładnie obmacać nie przestając merdać ogonem,aż cały personel był zdziwiony. Tylko czekanie na zejście kroplówki go ciut denerwowało i chyba bolał zastrzyk.[/FONT]

[FONT=Verdana]Dotego jest jeszcze poważniejszy problem[/FONT]:-([FONT=Verdana]. [/FONT]

[FONT=Verdana]Dellf nie może dłużej tymczasować Kangusia (pewnie niedługo sama o tym zechce napisać).Bardzo,bardzo dziękuję Jej [/FONT]:loveu:[FONT=Verdana]za ten ponad miesiąc bezpłatnej opieki nad nim.[/FONT]

[FONT=Verdana]Musimy PILNIE znaleźć Kangusiowi dt. Od dziś jest u mnie. To naprawdę bardzo awaryjne rozwiązanie (ze względu na mojego psa - Kanguś jest bezproblemowy). Narazie wywiozłam swego psa do Mamy - mimo Jej mocnych protestów, inaczej byłaby niezła rzeźnia. To niestety nie może długo potrwać... Nie wiem co robić...? Narazie próbuję jakoś ogarnąć sytuację i czeka mnie latanie przez pół nocy na kupę. A rano do pracy.[/FONT]

[FONT=Verdana]Podpowiedzcie co dalej...?[/FONT]:-([FONT=Verdana]Chwilowo nieźle się podłamałam...[/FONT]

Edited by gosia7
sklejają mi się litery:(
Posted

Wklejam wypis z wczorajszej wizyty Kangusia:

po południu uzupełnię jeszcze o rachunek.

Noc minęła spokojnie, nie stękał, nie wydawał żadnych dziwnych dźwięków. Nie biegaliśmy na kupę. U dellf po poprzedniej nocy były 3 biegunki w przedpokoju.
Dziś rano u mnie też bez biegunki. Apetyt ma. Dostał narazie tylko RC Gastro Intestinala. Zobaczymy co zastanę po pracy.

Kanguś ogromnie grzeczny, tylko znów zdezorientowany zmianą otoczenia. Nie pojmuje pewnie co się dzieje. Ale tulę i całuję w pysia. A on jest dzielny. Na mój widok od razu ogon chodzi. Tylko boi się windy. Rano musiałam go wciągać siłą, bo przed pracą na 6.00 nie miałam kompletnie czasu na oswajanie jego lęków. Wiem, że to niepedagogiczne, ale nie dałam rady czasowo

Posted

widzę,że skan kompletnie nieczytelny
czy mogę komuś z Was przesłać na maila wypis i rachunek z pośbą o poprawne wstawienie tu?
albo niech mnie ktoś mądrzejszy wyedukuje jak mam to dobrze zrobić?
zapis pierwotny wypisu był w pdf,przez tynypic nie wchodzi ,musi być np.jpg. nie ogarniam tego:oops:

Posted

Ale się wydziało…..
[FONT=&quot]Ja nie wiem jak pomóc, mój TZ nie zgodzi się na dt,nie zgodził się nawet na sunie wielkości kota…. Załamka :( [/FONT]