Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Dobrze, to zaraz wyślę SMS z adresem e-mail (czy ona ma zdjęcia u siebie w komputerze? Chodzi mi o full size;)). Dzięki za wiadomość. Quote
gallegro Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Chwilkę pomyslałem i... eureka... ;). Mam na kompie fotki dobków w większej rozdzielczości. Podaj mi adres na PW, to wyslę od ręki. Małgosia może mieć z tym dzisiaj mały problem. Quote
przyjaciel_koni Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Dea – dotarła Twoja wpłata (100zł) – niezmiernie Ci dziękuję !!!!! I dziękuję za bazarki !!!! Jestem naprawdę „ugotowana” finansowo…. Dobermania – dziękuję za szukanie domu dla psiaków !!!! Gallegro i KWL - dziękuję za całokształt !!!! Wyjaśnię jak uzgodniono w sprawie Niko. Spłata zadłużenia - wynegocjowane 500zł( i prezenty…) -W dwóch ratach po 250 zł. Pierwszą ratę zapłaciłam , druga płatna do 10.06.07. Zgodnie z ustaleniem od poniedziałku (28.05.07) Niko przebywa tam, gdzie do tej pory za kwotę 10,00 zł dziennie, czyli 300zł miesięcznie. To i tak połowa ceny jaką płacę w hotelu…. Niestety wczoraj musieliśmy zabrać Klarneta. Jest w hotelu za 20,00 zł. dziennie. Bardzo bym chciała, by pobyt dobeczków w tych miejscach był krótki……Ale ostatnio nic nam się nie układa. Najgorsze, że Klarnecik (tak jak i Klivia) ma czas tylko do 15. czerwca – potem muszę psiaki gdzieś przenieść, tylko dokąd….??????? Jestem Wam wdzięczna za zainteresowanie w wątku dobków, za próby pomocy, za podnoszenie psiaków, sprawa jest naprawdę bardzo pilna, a ja mam ogromne problemy z netem, kontakt ze mną raczej telefoniczny. Bardzo mi to utrudnia życie…. Apeluję ponownie !!!!!! Pomóżcie nam, bo nie wiem, co mam po 15 czerwca zrobić…..Brak nam już możliwości…. Quote
Dea Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Bazarki idą dość ładnie, więc jakaś pomoc znowu będzie, ale gorzej, że jest tylko 14 dni na znalezienie DT!!! Quote
aisaK Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 I co? Dobermania? czy są jakies wieści z tego domku? 14 dni to tak mało :( Quote
Dobermania Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Wiem, wiem, że mało, państwo chcą dobka/-i, ale obiecałam im pokazać zdjęcia - chyba nie korzystają z internetu. A tymczasem moja fotorelacja z [FONT=Comic Sans MS]ODWIEDZIN U KLARNECIKA[/FONT] :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: [FONT=Comic Sans MS]Chłopczyk jest boski - spokojny, grzeczny (niestety, jeszcze trochę się boi), na spacerach zachowuje się wzorowo - nie ciągnie, nie szarpie, pilnuje się człowieka, ale nie zna komendy "chodź", trzeba pocmokać, kucnąć, przychodzi chętnie.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Oczko mu strasznie ropieje:( i ma gulę pod odbytem, wet. przypuszcza, że to przepuklina.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Głupia, najpierw wytarłam oczko, potem robiłam zdjęcia, więc ropki nie widać, za to widać, jaki chłopczyk smutny :-( [/FONT] Quote
Dobermania Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 :placz: Gula - na zdjęciu słabo widać, ale jest duża, wypukła; a patrzcie, jak mu ogon ucięto:/ Chyba przy 1-szym kręgu: A taki jest chudziutki... Sierść ma też nienajlepszą... I takie smutne oczka :placz: Quote
Dobermania Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Na spacerku troszkę się ożywił: Trzeba wszystko dokładnie obwąchać i obsikać: Chętnie się bawił z Klivią, choć była dla niego zbyt ruchliwa: Więcej dokleję potem, bo już muszę iść. Quote
Dobermania Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 U mnie jako tako, teraz tylko na drukowanie weszłam, nie na swój komputer, bo zaraz ze zdjęciami lecę do tych państwa. PROSZĘ, NAPISZCIE, CO Z NICO! Znaczy: co z tymi chętnymi. Quote
paros Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [FONT=Times New Roman]Dobermany Nico i Klarnet są w bardzo trudnej sytuacji!!!![/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]W hotelikach, gdzie przebywają, mogą mieszkać tylko do 15-go czerwca!!! [/FONT] [FONT=Times New Roman]PILNIE SĄ POTRZEBNE DOMKI, CHOCIAŻ TYMCZASY!!! [/FONT] [FONT=Times New Roman]Przekazuję informacje od Przyjaciel_koni.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Klarnet jest w trakcie badań i jeżeli będzie taka potrzeba będzie leczony. Przyjaciel_koni opłaciła dla Klarnecika: [/FONT] [FONT=Times New Roman]badanie krwi 80 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]pobyt w hoteliku (20 zł dziennie) od 31-go maja do 11-go czerwca[/FONT][FONT=Times New Roman]Psiak pilnie potrzebuje domku, gdyby potrzebne było leczenie to będziemy je finansować. [/FONT] [FONT=Times New Roman]W najbliższym czasie trzeba też przekazać kolejną ratę zadłużenia za Nico (czyli 250 zł). [/FONT] [FONT=Times New Roman]Przydałaby się pomoc finansowa, bo psiaki sa w trudnej sytuacji. :cool3: [/FONT] [FONT=Times New Roman]CO Z NIMI ZROBIĆ PO 15-TYM CZERWCA!!!! :-( :-( [/FONT] [FONT=Times New Roman]MOŻE KTOŚ ZNA TANIE PRZYTULISKO, GDZIE W GODNYCH WARUNKACH ZA NIEWIELKĄ OPŁATĄ MOGLIBYŚMY UMIEŚCIĆ KILKA PSÓW!!! [/FONT] [FONT=Times New Roman]Oprócz dobków jeszcze kilka psiaków jest w analogicznej sytuacji – grozi im brak dachu nad głową!! :-( :-( :-( [/FONT] Quote
Dea Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Sytuacja robi się naprawdę dramatyczna!!! Z bazarków powinno być jeszcze jakieś 70 - 80 złotych, ale co dalej... Czy w całej Warszawie nie ma tymczasu:placz: może dać ogłoszenie do gazety? Quote
przyjaciel_koni Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Bardzo jestem Wam wdzięczna za pomoc jakiej udzielacie biednym dobeczkom !!!! Parosku – dotarła Twoja wpłata (150zł.) – bardzo dziękuję w imieniu psiaków !!!! Dzisiaj przekażę kolejną ratę zadłużenia, czyli 250 zł. Naprawdę niewiele mamy czasu .... Proszę o pomoc !!!!!! Najpierw info o Klarneciku. Ja jestem przerażona jego wyglądem. Jeszcze takiego zniedbanego psiaka chyba nie miałam !!! Klarnecik jest niedożywiony. Słaby. Smutny. Z tylnymi łapami coś się dzieje, lub to efekt osłabienia. Również wynikami badania krwi Klarneta nie można się ucieszyć….. Nie wiem, co robić. Na początek za jakieś dwa tygodnie trzeba powtórzyć badania krwi, by mieć pewność, że są właściwe. Ma zbyt dużo leukocytów (x2), zbyt mało glukozy i niestety nadmiar monocytów (!), zlepy płytek (!)….. To nie są dobre wyniki i mogą świadczyć o wielu toczących się chorobach, lub tylko być efektem niedożywienia. Martwi mnie ten psiak, bo jak tu szukać dom…. Błagam o tymczas dla Klarneta !!!!! Chociaż na czas leczenia !!!! Wiadomości o Nico !!!! Jest w bardzo dobrym stanie. Ładnie się prezentuje. Błyszczy. Ani nie jest zbyt chudy, ani zbyt gruby. Bardzo nie lubi dziamgających i rozbieganych małych psów. Denerwują go. Nie jest nadmiernie agresywny, ale jest przeciwieństwem spokojnego Klarneta. Zawsze odpowie na zaczepkę ! Raczej typ chcący dominować, chociaż nie w każdym przypadku. Do suczek różnie. Większe lepiej, ale wygląda, że nasz Nico wybiera wg własnego uznania !!! Info – od czwartku do niedzieli kontakt ze mną tylko tel. !!!! Będę bardzo wdzięczna, jeśli ktoś znajdzie chwilę na wizytę i spacer z Klarnetem !!!! Pobożańska 4 (hotelik) – trzeba powiedzieć, że jest moja zgoda na wyprowadzenie psa. Święta- do 12.00 dni powszednie do 18.30. Quote
paros Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='Dea']Sytuacja robi się naprawdę dramatyczna!!! Z bazarków powinno być jeszcze jakieś 70 - 80 złotych, ale co dalej... Czy w całej Warszawie nie ma tymczasu:placz: może dać ogłoszenie do gazety? Są tymczasy ale dużo osób mieszka w blokach. Kiedy wszyscy pracują i mają swojego psa (czy więcej zwierzaków np. i koty) trudno dać jeszcze tymczas dużemu psu :cool3: A jeszcze teraz okres urlopowy zaczyna się :shake: [SIZE="3"]Przyjaciel_koni jutro rano wyjeżdża i wróci dopiero w niedzielę wieczorem. Kto mógłby pojechać do hotelu i wziąć na spacer psiaki??? :roll: Quote
paros Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 [SIZE="3"]Przyjaciel_koni wyjechała i wróci dopiero w niedzielę wieczorem. Kto mógłby pojechać do hotelu i wziąć nas spacer psiaki??? :roll: Quote
Dea Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Kurcze, czyli poza tymczasem dla Klarneta jeszcze potrzebna będzie kasa na leczenie...:-( Quote
karusiap Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 czy ktos wie jaki Klarnet jest do dzieci,kotow i innych psow?? Quote
_bubu_ Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 karusiap napisał(a):czy ktos wie jaki Klarnet jest do dzieci,kotow i innych psow?? no własnie , wie ktoś? Quote
paros Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 karusiap napisał(a):czy ktos wie jaki Klarnet jest do dzieci,kotow i innych psow?? Przyjaciel_koni niestety nie ma dostępu do netu i w jej imieniu przekazuję informacje o Klarneciku. Klernet mieszkał w domku z kotem i swojego kota gonił. Ale na ulicy nie zwraca uwagi na koty. Może tamten kot naraził mu się i nie lubił go?? :cool3: Do psów jest nastawiony pokojowo. :lol: Klarnet nie jest kastrowany, bo najpierw musi zostać odżywiony i wyleczony. Klarnet jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi ale nie wiemy jaki jest do dzieci :shake: Jeszcze jedno, Klarnecik bardzo łapczywie bierze z ręki - widać, że jest wygłodzony:-( Quote
paros Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Klarnecik wymaga leczenia i odżywienia :-( taki z niego chudzina :-( I jeszcze 15-go czerwca musi opuścić hotelik!!! :-( Potrzebne jest wsparcie finansowe - Klarnecik prosi o wpłaty na AFN na skarpetę "psy z Zielonki" Quote
aisaK Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Kto może pomóc? Co teraz bedzie z Klarnecikiem? Quote
przyjaciel_koni Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Byłam dzisiaj u Klarneta....Nie bardzo się czuje. Jest jednak mocno niedożywiony. Nie powtarzamy jeszcze badania krwi - zbyt wcześnie. Gorsza sprawa, że Klarnet ma faktycznie problemy z tylnymi łapami (biodra, stawy, kręgosłup....?????) nie wiemy jeszcze jaki jest powód. Nie pozwala dotknąć się do zadka i łapek. Widać, że go boli !!!! Dzisiaj przy badaniu strasznie się wiercił. Konieczny będzie RTG !!!!!! Tak uzgodniłam z lekarzem - nie jest bez tego możliwa diagnoza i pomoc dla Klarneta !!!! Bardzo proszę w imieniu psiaka i swoim własnym - pomóżcie nam !!!! Nie myślałam, że jeszcze leczenie będzie wchodziło w grę... Zapłaciłam dzisiaj: za hotelik - 140 zł. - jak widać lekarz zlitował się nad nami (płakaliśmy razem z Klarnetem) i pozwolił Klarnetowi zostać dłużej (mam nadzieję, że chociaż do czasu postawienia diagnozy). za odrobaczenie - 20 zł. - (może ma robale i dlatego taki wycieńczony) RTG przewidziane w przyszłym tygodniu. Wcześniej nie da rady, bo Klarnet jest za słaby na narkozę, a bez tego nie da sobie zrobić zdjęcia. Kosztu jeszcze nie znam. Wciąż ma wpuszczane krople do oczu, bo nie jest dobrze. Lekarz ma teraz spróbować z innymi - poprzednie nie dały spodziewanego efektu. To naprawdę bardzo spokojny pies. Lubi ludzi, jest grzeczny, ładnie chodzi na smyczy. Nie wykazuje agresji do psów. Suczki bardzo lubi. Ogromnie mnie rozczula ta nieporadność i uległość psiaka "groźnej rasy"...... Żal mi go.... Quote
Recommended Posts