Jump to content
Dogomania

Klarnet-8-letni, chory(Spondyloza)mix dobermana!!! Prosimy pomóżcie go leczyć!!!

Recommended Posts

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sytuacja stała się bardzo dramatyczna.

POMOCY !!!!!

Niko ma czas tylko do końca tygodnia !!!!!!

Klarnet podobno do końca maja (ale jakoś nie bardzo w to wierzymy, bo to dziwna osoba - mówiła nam również o wywaleniu "na zbity pysk", jeśli nie zabierzemy szybko).

Były dwa zapytania o Niko - pan, który już więcej się nie odezwał (miał porozmawiać z Żoną).

Drugie, to była ciekawostka - nawet się zastanawiałam, czy nie wpisać w "czarne kwiatki".
Młoda kobieta, z Warszawy, ul. Waliców. Troje dzieci.
Pytałam, czy jest pewna, wymaglowałam na wszystkie strony. Przypomniałam, że to doberman, a nie ratlerek (zwłaszcza przy dzieciach trzeba uważać). Wyglądało poważnie. Podała adres, nazwisko. Była już z nami umówiona. Tego dnia, kiedy mieliśmy Niko wyciągać z miejsca pobytu (już bez prawa powrotu !!!), ok. godz. 12.00 dostałam SMS -a, że jest z dzieckiem w szpitalu i nie może teraz ze mną rozmawiać. To był czwartek w zeszłym tygodniu. Do dzisiaj nie znalazła czasu na rozmowę.
Z Jej wypowiedzi wcześniejszej wynikało, że rozmawiała jeszcze z kimś w sprawie innego psiaka, ale zrezygnowała, bo tamtego, którego chciała już nie było i zaproponowano Jej amstaffa "po walkach" (to brzmi jak psiak z Dogo !) i takiego przy dzieciach się obawiała, a dobermana nie.

Posted

Niko uzyskał ostatnie "odroczenie".....
W sobotę trzeba go już koniecznie odebrać....

Prosimy - pomóżcie nam szukać domów dla tych biednych, ogłupionych i porzuconych przez ludzi dobeczków !!!!!!

To już jest sprawa "na wczoraj" !!!!!!

Posted

A gdyby tak zrobić zbiórkę - przynajmniej po 5,10 złotych każdy miesięcznie? Ale taka deklaracja na stałe, dopóki nie znajdzie się dom? Przecież 5 złotych każdy da radę dać, byle to rozgłosić, byle nas uzbierać jak najwięcej!!! Rozgłosić na dogo, na nadziei dobermana, i na forum dobków...

Posted

Pomysł dobry, ale to nie takie proste.....
Ciężko o stałe deklaracje.... Nawet jak się zbierze, to potem różnie bywa z płatnościami...(niestety).

No i w przypadku hoteli, gdzie są "moje" psiaki - do połowy czerwca (najpóźniej) muszę je zabrać - będą wakacje i stali pensjonariusze muszą odejść ze względów finansowych (normalny koszt pobytu jest prawie dwa razy taki- w ciągu roku mam ogromną zniżkę...na normalne opłaty zupełnie nas nie stać....).

Naprawdę jestem w rozpaczy....

Posted

Dobki są na Forum Dobermanów ale tam ostatnio prawie nikt nie zagląda:shake:

Są na allegro to trzeba pilnie w necie ogłosić :roll: Aby nie tracić czasu na tekst może skorzystamy z tego tekstu z allegro??? :lol: Można?? Poprosimy link do aukcji :roll:

Posted

Generalnie w lecie z hotelikami jest ogromny problem, poza tym mamy już kilka psów w hotelikach i każdy następny to zagrożenie dla stabilności finansowania wszystkich niestety. Znacznie lepszy byłby dobry DT, ale to marzenia niestety...

Posted

Dea ma rację, można by zrobić taką zbiórkę ze stałymi deklaracjami miesięcznymi. Małgosiu ile wynoszą miesięczne opłaty za pobyt wszystkich Twoich psiaków w hotelu? Jaką kwotą trzeba by dysponować zeby je utrzymać?

Posted

Dobermany jako duże psy w okresie letnim podpadną zapewne pod stwkę dzienną 40 zł co oznacza 30x40 1200 zł za jednego miesięcznie. Na dzień dzisiejszy w hotliku jest Vitia - raczej w lecie też podpadnie pod 40 zł i kliwia - może 30, mamy więc sumę 4500 zł miesięcznie. Nie da rady.
Pracujemy nad wyprowadzeniem Kliwii i Vitii, ale i tak 2400/miesiąc przekracza moim zdaniem możliwości dogo :-(

Posted

Po sezonie urlopowym mamy wynegocjowane niższe stawki, od 10 do 20 zł ale sezon właśnie nadchodzi...i właściciele hotelików przeważnie po prostu chcą zarobić. Może uda się nam gdzieś przemycić jedną czy drugą bidę, ale nie możemy na to specjalnie liczyć...

Posted

Mamy kolejny problem, DT Niko okazało się kosztowne, nie przewidywalnie kosztowne wbrew naszym oczekiwaniom i oczekiwaniom Joanny, dwa miesiące mają kosztować 600 zł :-(