KWL Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Dogo miało poważny problem z linkowaniem postów. A dobki są w bardzo ciężkiej sytuacji... Quote
sugarr Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Też jestem ciekawa co u psiaków... To chyba nie będzie zapomniany wątek? Quote
przyjaciel_koni Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Sytuacja stała się bardzo dramatyczna. POMOCY !!!!! Niko ma czas tylko do końca tygodnia !!!!!! Klarnet podobno do końca maja (ale jakoś nie bardzo w to wierzymy, bo to dziwna osoba - mówiła nam również o wywaleniu "na zbity pysk", jeśli nie zabierzemy szybko). Były dwa zapytania o Niko - pan, który już więcej się nie odezwał (miał porozmawiać z Żoną). Drugie, to była ciekawostka - nawet się zastanawiałam, czy nie wpisać w "czarne kwiatki". Młoda kobieta, z Warszawy, ul. Waliców. Troje dzieci. Pytałam, czy jest pewna, wymaglowałam na wszystkie strony. Przypomniałam, że to doberman, a nie ratlerek (zwłaszcza przy dzieciach trzeba uważać). Wyglądało poważnie. Podała adres, nazwisko. Była już z nami umówiona. Tego dnia, kiedy mieliśmy Niko wyciągać z miejsca pobytu (już bez prawa powrotu !!!), ok. godz. 12.00 dostałam SMS -a, że jest z dzieckiem w szpitalu i nie może teraz ze mną rozmawiać. To był czwartek w zeszłym tygodniu. Do dzisiaj nie znalazła czasu na rozmowę. Z Jej wypowiedzi wcześniejszej wynikało, że rozmawiała jeszcze z kimś w sprawie innego psiaka, ale zrezygnowała, bo tamtego, którego chciała już nie było i zaproponowano Jej amstaffa "po walkach" (to brzmi jak psiak z Dogo !) i takiego przy dzieciach się obawiała, a dobermana nie. Quote
KWL Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Niestety, i Niko baaaardzo pilnie znowu czegoś szuka, znowu !!! Quote
gallegro Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Doczytałem, że Nico nie lubi kotów... a co na to Klarnet? Mam zapytanie z Allegro... Quote
KWL Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Proszę zadzwoń do Gosi, jest odnetowana i chora. Ja niestety nic na ten temat nie wiem. Quote
przyjaciel_koni Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Niko uzyskał ostatnie "odroczenie"..... W sobotę trzeba go już koniecznie odebrać.... Prosimy - pomóżcie nam szukać domów dla tych biednych, ogłupionych i porzuconych przez ludzi dobeczków !!!!!! To już jest sprawa "na wczoraj" !!!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Proszę !!!! Pomóżcie nam uratować te psiaki !!!!! Nie stać mnie już na kolejne opłaty za hotelik... Quote
Dea Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 A gdyby tak zrobić zbiórkę - przynajmniej po 5,10 złotych każdy miesięcznie? Ale taka deklaracja na stałe, dopóki nie znajdzie się dom? Przecież 5 złotych każdy da radę dać, byle to rozgłosić, byle nas uzbierać jak najwięcej!!! Rozgłosić na dogo, na nadziei dobermana, i na forum dobków... Quote
przyjaciel_koni Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Pomysł dobry, ale to nie takie proste..... Ciężko o stałe deklaracje.... Nawet jak się zbierze, to potem różnie bywa z płatnościami...(niestety). No i w przypadku hoteli, gdzie są "moje" psiaki - do połowy czerwca (najpóźniej) muszę je zabrać - będą wakacje i stali pensjonariusze muszą odejść ze względów finansowych (normalny koszt pobytu jest prawie dwa razy taki- w ciągu roku mam ogromną zniżkę...na normalne opłaty zupełnie nas nie stać....). Naprawdę jestem w rozpaczy.... Quote
paros Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Dobki są na Forum Dobermanów ale tam ostatnio prawie nikt nie zagląda:shake: Są na allegro to trzeba pilnie w necie ogłosić :roll: Aby nie tracić czasu na tekst może skorzystamy z tego tekstu z allegro??? :lol: Można?? Poprosimy link do aukcji :roll: Quote
Dea Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Kurcze, a inne hoteliki? Chociaż na razie można by chociaż tego co ma mniej czasu zabrać? Quote
KWL Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Generalnie w lecie z hotelikami jest ogromny problem, poza tym mamy już kilka psów w hotelikach i każdy następny to zagrożenie dla stabilności finansowania wszystkich niestety. Znacznie lepszy byłby dobry DT, ale to marzenia niestety... Quote
Tigraa Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Dea ma rację, można by zrobić taką zbiórkę ze stałymi deklaracjami miesięcznymi. Małgosiu ile wynoszą miesięczne opłaty za pobyt wszystkich Twoich psiaków w hotelu? Jaką kwotą trzeba by dysponować zeby je utrzymać? Quote
KWL Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Dobermany jako duże psy w okresie letnim podpadną zapewne pod stwkę dzienną 40 zł co oznacza 30x40 1200 zł za jednego miesięcznie. Na dzień dzisiejszy w hotliku jest Vitia - raczej w lecie też podpadnie pod 40 zł i kliwia - może 30, mamy więc sumę 4500 zł miesięcznie. Nie da rady. Pracujemy nad wyprowadzeniem Kliwii i Vitii, ale i tak 2400/miesiąc przekracza moim zdaniem możliwości dogo :-( Quote
Dea Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Kurcze drogo:-( W mojej okolicy hotelik kosztuje 20 złotych...połowa z tego. Quote
KWL Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Po sezonie urlopowym mamy wynegocjowane niższe stawki, od 10 do 20 zł ale sezon właśnie nadchodzi...i właściciele hotelików przeważnie po prostu chcą zarobić. Może uda się nam gdzieś przemycić jedną czy drugą bidę, ale nie możemy na to specjalnie liczyć... Quote
Dea Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 No to co robimy, czasu coraz mniej. SZUKAJMY TYMCZASU, nawet płatnego ale taniego! Quote
KWL Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Mamy kolejny problem, DT Niko okazało się kosztowne, nie przewidywalnie kosztowne wbrew naszym oczekiwaniom i oczekiwaniom Joanny, dwa miesiące mają kosztować 600 zł :-( Quote
Recommended Posts