Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
jeszcze jadą :mdleje: po drodze była śnieżyca, są jakieś 70 km od Tychów

Ma domek w Tychach?
Jezusicku, to tak blisko od mojej rodzinnej wsi :oops: (no teraz już gminy).I blisko do Paprocan ma (do jeziora), ..i do Piramidy :lol: ..i lasów kobiórskich. Szczęściarz. :loveu:

Posted

A nie płaczę, bom se przywiezła nowego tymczasa - pekina z dworca :D

Ale siedzi u mnie tylko do środy , bo potem go przejmują Plaskate .

Wykąpałam smrodka, a potem posadziłam na biurku - bo tak mi łatwiej wycinać dredy i czesać....a ten mały Piracik ...nie uwierzycie...ZASNĄŁ PODCZAS KOAFIUROWANIA.

Jakaż zmiana po Zaśku, który kłapał po pierwszym pociągnięciu szczotki :cool3:

Posted

farmerka63 napisał(a):
A nie płaczę, bom se przywiezła nowego tymczasa - pekina z dworca :D

Ale siedzi u mnie tylko do środy , bo potem go przejmują Plaskate .

Wykąpałam smrodka, a potem posadziłam na biurku - bo tak mi łatwiej wycinać dredy i czesać....a ten mały Piracik ...nie uwierzycie...ZASNĄŁ PODCZAS KOAFIUROWANIA.

Jakaż zmiana po Zaśku, który kłapał po pierwszym pociągnięciu szczotki :cool3:

tylko się nie przyzwyczajaj do takich lajtowych sytuacji :cool3:

Posted

hahaha Farmerka nie próżnuje :klacz:

Beatko OGROMNE dzięki za przytulenie ZASZKA!!! :Rose: i za wyprowadzenie go na psy :lol: dziś już się byczył na kanapie u swojego młodego opiekuna :cool3:

Posted

Malawaszko - cała przyjemność po mojej stronie . Łatwiej pewnie byłoby mi "wyprowadzać na psy " gdyby moje własne stado byłoby mniejsze. Może Zachu się stresował tą bandą ? Jednak super , że efekty są .... KANAPA U MŁODEGO - WOW !

Posted

farmerka63 napisał(a):
Łatwiej pewnie byłoby mi "wyprowadzać na psy " gdyby moje własne stado byłoby mniejsze.

wiem coś o tym :lol: próbuję pracować z Furią albo z Figą a tu się tłoczy cała reszta i też sępi smaczki :lol: a i na spacerach więcej zamieszania i cieżko się skupić na tym, z którym trzeba coś popracować, ale nie narzekam bo ich kocham :lol:

a Pekin wygląda na całkiem zadomowionego już :loveu: dyskretny uśmieszek, dumna postawa - fajny!

Posted

Taaak ? A chciałabyś ten uśmiech w realu, czy Ci wystarczy wirtualny ? Bo ten froterek jest u nas do jutra rana - potem go przejmuje na 2 tygodnie Fundacja Animalia z Poznania, a potem Plaskate .

Posted

kurde problem z Zaszkiem jest :( chłopak zaczął się załatwiać tylko w domu - i siku i kupa... spacerki są od spacerowania i zwiedzania, a w domu ... kibelek :(
Myślę, że to jeszcze jest stres i on się poblokował plus to, że u Beatki nie chodził na smyczy - wychodził luzem na podwórko i się załatwiał, a tu tylko na smyczy, mimo, że Pani Dorota kupiła automatyczną to Zasiu się zblokował... poprosiłam, żeby wzięła go w jakieś bezpieczne miejsce i puściła, zobaczymy czy chodzi o smycz czy o coś innego... oby im wystarczyło cierpliwości...

Jak ktoś ma jakieś mądre rady to proszę :modla:

Posted

zamieniłabym automat na zwykłą smycz,spokój,dezynfekcja miejsc w których się załatwia,gdyby był jakiś zamknięty teren i mógł iść luzem to super,potrzeba czasu,dać mu trochę przestrzeni-na tym zdjęciu z tulenia nie jest zbyt szczęśliwy

Posted

Pępowina=smycz w domu i pilnowanie go. No i jak on nie chodził na smyczy, to może lepsza będzie zwykła długa smycz niż flexi? Moja Licha na flexi długo nie chciała robić. I może go z tą smyczą puszczać, chodzić w mega ustronne miejsca, gdzieś gdzie są krzaczory.