WATACHA Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Hi,hi, hi, pewnie nie chciała go oddać ;) Quote
AnkaG Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Się rozkręci będzie mruuczał :) Farmerko mocno płaczesz? Quote
danyww Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 malawaszka napisał(a):jeszcze jadą :mdleje: po drodze była śnieżyca, są jakieś 70 km od Tychów Ma domek w Tychach? Jezusicku, to tak blisko od mojej rodzinnej wsi :oops: (no teraz już gminy).I blisko do Paprocan ma (do jeziora), ..i do Piramidy :lol: ..i lasów kobiórskich. Szczęściarz. :loveu: Quote
farmerka63 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 A nie płaczę, bom se przywiezła nowego tymczasa - pekina z dworca :D Ale siedzi u mnie tylko do środy , bo potem go przejmują Plaskate . Wykąpałam smrodka, a potem posadziłam na biurku - bo tak mi łatwiej wycinać dredy i czesać....a ten mały Piracik ...nie uwierzycie...ZASNĄŁ PODCZAS KOAFIUROWANIA. Jakaż zmiana po Zaśku, który kłapał po pierwszym pociągnięciu szczotki :cool3: Quote
wilczy zew Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 farmerka63 napisał(a):A nie płaczę, bom se przywiezła nowego tymczasa - pekina z dworca :D Ale siedzi u mnie tylko do środy , bo potem go przejmują Plaskate . Wykąpałam smrodka, a potem posadziłam na biurku - bo tak mi łatwiej wycinać dredy i czesać....a ten mały Piracik ...nie uwierzycie...ZASNĄŁ PODCZAS KOAFIUROWANIA. Jakaż zmiana po Zaśku, który kłapał po pierwszym pociągnięciu szczotki :cool3: tylko się nie przyzwyczajaj do takich lajtowych sytuacji :cool3: Quote
malawaszka Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 hahaha Farmerka nie próżnuje :klacz: Beatko OGROMNE dzięki za przytulenie ZASZKA!!! :Rose: i za wyprowadzenie go na psy :lol: dziś już się byczył na kanapie u swojego młodego opiekuna :cool3: Quote
AnkaG Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Aaa no obciach - zapomniałam i ja podziękować Beatce za opiekę nad Zasiem ... A pekinków to ja ostatnio nie widuję na ulicach. Mały rudasek :) Quote
farmerka63 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Malawaszko - cała przyjemność po mojej stronie . Łatwiej pewnie byłoby mi "wyprowadzać na psy " gdyby moje własne stado byłoby mniejsze. Może Zachu się stresował tą bandą ? Jednak super , że efekty są .... KANAPA U MŁODEGO - WOW ! Quote
malawaszka Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 farmerka63 napisał(a):Łatwiej pewnie byłoby mi "wyprowadzać na psy " gdyby moje własne stado byłoby mniejsze. wiem coś o tym :lol: próbuję pracować z Furią albo z Figą a tu się tłoczy cała reszta i też sępi smaczki :lol: a i na spacerach więcej zamieszania i cieżko się skupić na tym, z którym trzeba coś popracować, ale nie narzekam bo ich kocham :lol: a Pekin wygląda na całkiem zadomowionego już :loveu: dyskretny uśmieszek, dumna postawa - fajny! Quote
Anula Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Pekinek przepiękny.Co się stało mu w oczko,a może taka tylko fotka? Rozumiem,że u Ciebie tylko jest na krótkim popasie;) Quote
farmerka63 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Tak , Anulo - to jest tymczas z gatunku "short" - wyjeżdża pojutrze rano. Prawego oczka...po prostu nie ma.Wygląda to na starą sprawę. Lewe zdrowe. Quote
ania0112 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 oj bidok z tym oczkiem. Super ze panicz Zaszek w nowym domku:multi: Czekamy na fotki :lol: Quote
malawaszka Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 no to nie dam Wam długo czekać :lol: Quote
ania0112 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 :multi::multi::multi: O i Zaszek na rękach a Pani dalej żywa i nie wygląda na przestraszoną :eviltong: No i super się chłopakowi trafiło! Quote
Saththa Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ale jaka fajna poducha :loveu::) A Pekinek Się uśmiecha do mnie :) Quote
farmerka63 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Taaak ? A chciałabyś ten uśmiech w realu, czy Ci wystarczy wirtualny ? Bo ten froterek jest u nas do jutra rana - potem go przejmuje na 2 tygodnie Fundacja Animalia z Poznania, a potem Plaskate . Quote
malawaszka Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 kurde problem z Zaszkiem jest :( chłopak zaczął się załatwiać tylko w domu - i siku i kupa... spacerki są od spacerowania i zwiedzania, a w domu ... kibelek :( Myślę, że to jeszcze jest stres i on się poblokował plus to, że u Beatki nie chodził na smyczy - wychodził luzem na podwórko i się załatwiał, a tu tylko na smyczy, mimo, że Pani Dorota kupiła automatyczną to Zasiu się zblokował... poprosiłam, żeby wzięła go w jakieś bezpieczne miejsce i puściła, zobaczymy czy chodzi o smycz czy o coś innego... oby im wystarczyło cierpliwości... Jak ktoś ma jakieś mądre rady to proszę :modla: Quote
wilczy zew Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 zamieniłabym automat na zwykłą smycz,spokój,dezynfekcja miejsc w których się załatwia,gdyby był jakiś zamknięty teren i mógł iść luzem to super,potrzeba czasu,dać mu trochę przestrzeni-na tym zdjęciu z tulenia nie jest zbyt szczęśliwy Quote
zerduszko Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Pępowina=smycz w domu i pilnowanie go. No i jak on nie chodził na smyczy, to może lepsza będzie zwykła długa smycz niż flexi? Moja Licha na flexi długo nie chciała robić. I może go z tą smyczą puszczać, chodzić w mega ustronne miejsca, gdzieś gdzie są krzaczory. Quote
Recommended Posts