Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ziutka napisał(a):
Masz na myśli Kajtola Skrzata małego ? Czy o innego psiaka chodzi ? :roll:

Bo Kajtulowi Igiełka będzie zakładać - ubłagałam ją :eviltong:

Innego , zwykły czarny kundelek który już bardzo długo siedzi w schronie , a ludzi kocha jak chyba żaden pies w całym schronisku , w sobotę był z nami na spacerze , tulił się , cały czas zaczepiał łapką , a jak tylko się schylałam żeby mu zdjęcie zrobić wchodził mi dosłownie na głowę , łapał łapkami za szyje i puścić nie chciał . Jeszcze chyba nie było w schronie psa który tak walczył na spacerze o uwagę , zwykle psy szarpią do przodu ,żeby się wyszaleć , a Skrytuś cały czas kombinował jak tu wejść ludziowi na kolana . Zdjęcia są na Tomaszowkim wątku , tam gdzie Puni i Zuli .

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Elza22']Ja jeszcze tylko dodam że jak będzie już coś wiadomo z tym transportem to ja trochę wcześniej muszę wiedzieć żebym mogła na spokojnie małego do mamy dać i udać się po małą do Wrocławia.

Elza, z tego co zrozumiałam to zarówno Punia jak i Zula są w Tomaszowie Mazowieckim, a nie we Wrocławiu.

[quote name='Ziutka']Masz na myśli Kajtola Skrzata małego ? Czy o innego psiaka chodzi ? :roll:

Bo Kajtulowi Igiełka będzie zakładać - ubłagałam ją :eviltong:

Chyba wrobiłaś :diabloti:

Posted

Gosiapk napisał(a):
Elza, z tego co zrozumiałam to zarówno Punia jak i Zula są w Tomaszowie Mazowieckim, a nie we Wrocławiu.

Ale Elza nie mieszka we Wrocławiu...więc jak coś, to będzie mogła po nią wyjechać i odebrać we Wrocku, tak to rozumiem :roll: Elza ??? :roll:

Gosiapk napisał(a):
Chyba wrobiłaś :diabloti:

kłiii tam, wcale nie :diabloti:

Posted

[quote name='Ziutka']Anja - dałaś radę założyć wątek na transportowym ? Chodzi o Punię oczywiście ;)

Przepraszam , że dopiero teraz , ale za dużo ostatnio mam na głowie , sama szukam transportu dla psa , tyle ,że dużego i nie do końca pewnego i nikt się podjąć nie chce , a pies mieszka na ulicy i bezpieczny nie jest :(

Watek transportowy Puni :
http://www.dogomania.pl/forum/threads/233371-PILNE-%21%21%21%21-Szukamy-transportu-dla-malutkiej-Puni-Tomasz%C3%B3w-Maz-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Wroc%C5%82aw-na-ju%C5%BC?p=19789125#post19789125

Posted

[quote name='Ziutka']Ale Elza nie mieszka we Wrocławiu...więc jak coś, to będzie mogła po nią wyjechać i odebrać we Wrocku, tak to rozumiem
:roll: Elza ??? :roll:

dokładnie tak;-)

Posted

Dostałam cynk, że Nutusiowe serce nie wytrzymało i Nutusiowe Towarzystwo Terapeutyczne będzie miało nową podopieczną - oj, jaka bida :(...
Co prawda "Zula" źle mi się kojarzy, bo kiedyś rozwieszałam ogłoszenia o Zuli, która uciekła (się znalazła :)!), a UBOCZE mówił, ze to chyba trzecia Zula, której szukają na dogomanii. Pan powiedział, że zmieni Zuli imię ;).
Oby Hopcia hopnęła do domu jak najszybciej; żeby u Nutusi nie było znowu psiego tłumu...

Posted

[quote name='jola_li']Oby Hopcia hopnęła do domu jak najszybciej; żeby u Nutusi nie było znowu psiego tłumu...
Miejmy nadzieje, że hopnie...wczoraj jakiś telefon znowu o Hopsasankę był :)

Posted

Anja2201 napisał(a):
Chyba mamy transport dla Puni , dogaduję szczegóły :)

Ok :)

Tylko Elza na innym watku pisala, ze w ciagu najblizszych dni nie ma mozliwosci wyjechania po dziewczynke do Wrocławia wiec dajcie Jej znac wczesniej :) chyba ze transport bedzie pod same drzwi Elza :)

-----------------------------------------

A czy transport Zuli jest juz pewny?? Bo nie wiem czy moge odwołać TZ-ta z sobotniej wyprawy :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Ok :)

Tylko Elza na innym watku pisala, ze w ciagu najblizszych dni nie ma mozliwosci wyjechania po dziewczynke do Wrocławia wiec dajcie Jej znac wczesniej :) chyba ze transport bedzie pod same drzwi Elza :)

-----------------------------------------

A czy transport Zuli jest juz pewny?? Bo nie wiem czy moge odwołać TZ-ta z sobotniej wyprawy :)

Damy znać wcześniej :)

A Zula chyba na 100 % jedzie w czwartek , ale poczekajmy jeszcze na Ocelot

Posted

ocelot napisał(a):
Nie wiem czy będą chciały tyle czekać. Do 16,17. Operacja chyba o 12, ma trwać 3,4 godz. A dąłby może radę ktoś ją przetrzymać? Nasz Pepsi będzie u doktora Garncarza na Grupy AK Północ.
Będe drążyc temat. Ostatecznie płacimy kierowcy.

Jeśli operacja o 12-tej i ma trwać 3-4 godziny, to akurat do... 16-tej ;) Mój Mąż pracuje niedaleko Grupy AK Północ, róg Czerniakowskiej i Gagarina. Jakoś chwilę przed 16-tą dałby może radę czmychnąć. Tak byłoby najlepiej, żeby Zulci nie przerzucać z rąk do rąk. A Ty gdzie mieszkasz, Ryjonku? Bo jeszcze Ellig mówiła, że może malusią przechować chwilę, ale ona na Żoliborzu, więc kawałek drogi od lecznicy...
Cieszę się, że Zulinda dotrze w czwartek - od razu pojedziemy do naszych Doktorów, żebym mogła spać spokojnie ;)

Jolu, a co to za "agent" Ci doniósł, że mam... słabe serce? ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Jeśli operacja o 12-tej i ma trwać 3-4 godziny, to akurat do... 16-tej ;) Mój Mąż pracuje niedaleko Grupy AK Północ, róg Czerniakowskiej i Gagarina. Jakoś chwilę przed 16-tą dałby może radę czmychnąć. Tak byłoby najlepiej, żeby Zulci nie przerzucać z rąk do rąk. A Ty gdzie mieszkasz, Ryjonku? Bo jeszcze Ellig mówiła, że może malusią przechować chwilę, ale ona na Żoliborzu, więc kawałek drogi od lecznicy...
Cieszę się, że Zulinda dotrze w czwartek - od razu pojedziemy do naszych Doktorów, żebym mogła spać spokojnie ;)

Przesłałam do Ani (ocelotowej ;) ) Twój numet telefonu, żeby zadzwoniła i omówicie wsio, bo lepiej przez tel. niż PW ;)
Nutusia napisał(a):
Jolu, a co to za "agent" Ci doniósł, że mam... słabe serce? ;)

:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Zamowilam dla Zuli karme 6kg, nowa zapasowa obroza i smycz (jest u Nutusi )to tez sie teraz przyda, troche smakolykow. Jezeli Zula mialaby do mnie przyjechac to prosze o wczesniejszy kontakt na pw albo ustalenie tego z Nutusią.

Posted

Ela - jak zwykle - szybsza niż światło :) Rozmawiałam z Ocelotem telefonicznie. Zobaczymy jak to się wszystko ułoży - p. weterynarz ze schronu, która jedzie z Pepsi do Wwy na operację i ma zabrać również Zulę (mamy nadzieję, że wyjazd nie zostanie odwołany i mocno za to kciuki trzymamy) będzie miała mój numer i ma dzwonić w czwartek. Ryjonku, napisz proszę gdzie mieszkasz i czy jesteś samochodowo mobilna (może być na PW, wraz z numerem tel ;))

Posted

Nutusia napisał(a):
Ela - jak zwykle - szybsza niż światło :) Rozmawiałam z Ocelotem telefonicznie. Zobaczymy jak to się wszystko ułoży - p. weterynarz ze schronu, która jedzie z Pepsi do Wwy na operację i ma zabrać również Zulę (mamy nadzieję, że wyjazd nie zostanie odwołany i mocno za to kciuki trzymamy) będzie miała mój numer i ma dzwonić w czwartek. Ryjonku, napisz proszę gdzie mieszkasz i czy jesteś samochodowo mobilna (może być na PW, wraz z numerem tel ;))

Ok, to ja czekam na sygnal, musze wiedziec w srode czy Zula do mnie przyjezdza.

Posted

Przepraszam, że wczoraj się nie odzywałam, ale jednak mi nie założyli internetu. Mam blueconnecta więc jeśli nadal są potrzebne ogłoszenia proszę dać znać. Tyle się tu dzieje, że nie ogarniam ;).