ocelot Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Ellig napisał(a):Zrzeczenie sie psa, kota czy innego zwierzaka w polskim prawie nie ma mocy prawnej, jedyne co mozecie zrobic to uzyskac od Wlascicieli Puni zgode na adopcje i ja wyadoptowac. Pozdrawiam To tylko wymówka. Oni zwyczajnie nie chcą, żeby pojechała tak daleko. Natomiast ja nie rozumiem dlaczego. I dzisiaj dość ostro się spytałam czy lepiej jej bedzie zima w boksie ogólnym. Jakoś sobie z tą sytuacją poradzimy. Quote
Ziutka Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 ocelot napisał(a):To tylko wymówka. Oni zwyczajnie nie chcą, żeby pojechała tak daleko. Natomiast ja nie rozumiem dlaczego. I dzisiaj dość ostro się spytałam czy lepiej jej bedzie zima w boksie ogólnym. Jakoś sobie z tą sytuacją poradzimy. Aniu...wiem, że nie odpuścicie z Anją! Quote
ocelot Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Ziutka napisał(a):Aniu...wiem, że nie odpuścicie z Anją! Oj nie:) Tylko latwiej by było gdyby współpraca była Quote
anica Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Elza22 napisał(a):szkoda nic trzeba szukać innego transportu. spróbujemy z koleżanką ,która jeździ do Łodzi (czekam aż oddzwoni bo nie odebrała telefonu) będziemy na wątku w kontakcie bo jak na razie to same niewiadome?;) ... też wiem ,że Ocelot nie odpuści!:thumbs: Quote
wilczy zew Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 taaa...a organizacja prowadząca schron tak ładnie się nazywa,prozwierzęco :angryy: jak się tak przywiązali to może psinę do domu wezmą... Quote
ocelot Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 wilczy zew napisał(a):taaa...a organizacja prowadząca schron tak ładnie się nazywa,prozwierzęco :angryy: jak się tak przywiązali to może psinę do domu wezmą... Taaa i mi sie długo wydawało, że tam tak fajnie teraz jest.... ano podobno myślą o tym, żeby któryś z pracowników ją zabrał na DT.... ale to trovhę kuriozalne prawda? Zabierać psiaka który DT ma. A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może. Quote
anica Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 ocelot napisał(a):Taaa i mi sie długo wydawało, że tam tak fajnie teraz jest.... ano podobno myślą o tym, żeby któryś z pracowników ją zabrał na DT.... ale to trovhę kuriozalne prawda? Zabierać psiaka który DT ma. A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może. .ehhh wyć się nieraz chce nad bezdusznością... czy bezmyślnością?... ..odezwała się Anusia w sprawie ewentualnego transportu ,jeśli będzie już coś wiadomo to podam najlepiej jej numer telefonu i umówicie się dokładnie same ,bez pośredników tak jest najlepiej( podobno w przyszłym tygodniu nie ma w planie wyjazdu do Łodzi ale jeśli trzeba pomóc to pojadę! tak to ujęła)... Anki to Fajne dziewczyny :))))))))))) Quote
Gusiaczek Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 ocelot napisał(a): A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może. Chyba mnie ....:mad: Do NFZ prawie przywykłam (mogę np. prywatnie - mam wybór, bolesny, ale mam), ale na krzywdę zwierząt nigdy moralniej zgody nie dam ! Quote
wilczy zew Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 ocelot napisał(a):A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może. przecież to granda :angryy: a tamten kierownik to taki potwór był a teraz to super :angryy: Quote
ocelot Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 wilczy zew napisał(a):przecież to granda :angryy: a tamten kierownik to taki potwór był a teraz to super :angryy: Obiektywnie psiakom jest lepiej, ale... zresztą co ja będe pisać. Mi wstyd znowu narzekać. Quote
Ellig Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 ocelot napisał(a):To tylko wymówka. Oni zwyczajnie nie chcą, żeby pojechała tak daleko. Natomiast ja nie rozumiem dlaczego. I dzisiaj dość ostro się spytałam czy lepiej jej bedzie zima w boksie ogólnym. Jakoś sobie z tą sytuacją poradzimy. Przykro ale to jedna z tych zlych stron , ktora nas dotyka w naszej "pracy".....Smutno.... Quote
Elza22 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 rozumiem ze dziewczynka jednak zostaje w schronisku? Quote
Gosiapk Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 ocelot napisał(a):(...) A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może. Może tą sunie w zamian uda się zabrać? Ona jest chyba w tej chwili bardziej potrzebująca? Quote
ocelot Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Elza22 napisał(a):rozumiem ze dziewczynka jednak zostaje w schronisku? Schronisko nie powiedziało nie. Tylko kręci. Poczekajmy. Najgorsze są te wykretne, zawiłe odpowiedzi i brak konkrtów Quote
ocelot Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Niunia pojedzie:) Czekamy na koniec kwrantanny, potem zrzecznie i szukamy transportu, tak na 17, 18 października Quote
Gosiapk Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 ocelot napisał(a):Niunia pojedzie:) Czekamy na koniec kwrantanny, potem zrzecznie i szukamy transportu, tak na 17, 18 października Macie może zdjecie mikrosuni ze złamaną nóżką? Może zrobimy jej ogłoszenia? znajdzie DT/DS? Quote
ocelot Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 (edited) [quote name='Gosiapk']Macie może zdjecie mikrosuni ze złamaną nóżką? Może zrobimy jej ogłoszenia? znajdzie DT/DS? Będe mieć, ale kiepskie. Jest w boksie ze szczeniakami, więc robiłam jej przez kraty. Bardzo chciała podejść, ale się bała:( [h=2][/h] IMIĘ: Salma WIEK: ok. 8 miesięcy ROK URODZENIA: 2012 ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Salma to maleńka, czarna, kieszonkowa suczka. Drobniutka i delikatna. Jest bardzo młodziutka. Już na starcie swojego życia dostała porządnie w kość od losu. W przenośni i dosłownie. Porzucona na ul. Piłsudskiego, gdzie auta pędza bez przerwy nie bardzo umiała sobie poradzić z samotnością, lekiem i strachem. Młodziutka i niedoświadczona musiała wejść pod jadący samochód. Skończyło się to połamaniem łapki. Do końca nie wiadomo jaki jest uraz łapiny.... czy jest połamana, czy wypadła jej np rzepka. Salma czeka na prześwietlenie i ewentualny zabieg. Dostaje leki, ale czeka już ok. dwóch tyg. Ból, strach i zagubienie musi być okropne. Album Salmy na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1 Tu nie widac jaka jest malutka i drobniutka. Edited October 14, 2012 by ocelot Quote
Gosiapk Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ocelotku przesłałaś ją do publikacji przez Mikropsy? Tylko oni oczekują podania konkretnej wagi w kg. Quote
anica Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 ocelot napisał(a):Niunia pojedzie:) Czekamy na koniec kwrantanny, potem zrzecznie i szukamy transportu, tak na 17, 18 października Ok to ja wstępnie podam taki termin na ewentualny transport i jutro będziemy mogły próbować się umawiać konkretniej :) Quote
ocelot Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Gosiapk napisał(a):Ocelotku przesłałaś ją do publikacji przez Mikropsy? Tylko oni oczekują podania konkretnej wagi w kg. Chyba wysłałam na fb. Jeszcze raz to zrobię. Nie podalam wagi, bo u nas w schronisku wagi nie ma. Ona jest wielkości szczeniaków, na moje oko wazy gora ze 4 kg. Ale moge się mylić. W tyg. albo w niedzielę najpóźniej postaram się ja wyjąc z boksu. Quote
ocelot Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 anica napisał(a):Ok to ja wstępnie podam taki termin na ewentualny transport i jutro będziemy mogły próbować się umawiać konkretniej :) Tak jest:) Dziekuję:) Quote
piechcia15 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 ciotki potrzebuję osoby z okolic Wielunia do wizyty p/a dla szczeniaka. Znacie kogoś z tych okolic? Będę wdzięczna za podpowiedź. Quote
anica Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 w sprawie transportu wysłałam nr telefonu na PW ,ponieważ dziewczyna w czwartek rano leci nad morze na szkolenie i będzie tam do niedzieli :flop: zadzwoń do niej i spróbujcie razem ustalić jakiś dogodny dla wszystkich termin :) rozmawiałam z Anusią i będzie czekała na telefon :) Quote
Nutusia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 A na jamnikowym piszą, że szukają transportu z Wrocka do Wwy, może się uda "połączyć"?... Quote
Recommended Posts