Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ellig napisał(a):
Zrzeczenie sie psa, kota czy innego zwierzaka w polskim prawie nie ma mocy prawnej, jedyne co mozecie zrobic to uzyskac od Wlascicieli Puni zgode na adopcje i ja wyadoptowac.
Pozdrawiam

To tylko wymówka. Oni zwyczajnie nie chcą, żeby pojechała tak daleko. Natomiast ja nie rozumiem dlaczego. I dzisiaj dość ostro się spytałam czy lepiej jej bedzie zima w boksie ogólnym.
Jakoś sobie z tą sytuacją poradzimy.

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ocelot napisał(a):
To tylko wymówka. Oni zwyczajnie nie chcą, żeby pojechała tak daleko. Natomiast ja nie rozumiem dlaczego. I dzisiaj dość ostro się spytałam czy lepiej jej bedzie zima w boksie ogólnym.

Aniu...wiem, że nie odpuścicie z Anją!

Posted

Elza22 napisał(a):
szkoda nic trzeba szukać innego transportu.

spróbujemy z koleżanką ,która jeździ do Łodzi (czekam aż oddzwoni bo nie odebrała telefonu) będziemy na wątku w kontakcie bo jak na razie to same niewiadome?;)
... też wiem ,że Ocelot nie odpuści!:thumbs:

Posted

wilczy zew napisał(a):
taaa...a organizacja prowadząca schron tak ładnie się nazywa,prozwierzęco :angryy: jak się tak przywiązali to może psinę do domu wezmą...

Taaa i mi sie długo wydawało, że tam tak fajnie teraz jest....
ano podobno myślą o tym, żeby któryś z pracowników ją zabrał na DT.... ale to trovhę kuriozalne prawda? Zabierać psiaka który DT ma. A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może.

Posted

ocelot napisał(a):
Taaa i mi sie długo wydawało, że tam tak fajnie teraz jest....
ano podobno myślą o tym, żeby któryś z pracowników ją zabrał na DT.... ale to trovhę kuriozalne prawda? Zabierać psiaka który DT ma. A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może.

.ehhh wyć się nieraz chce nad bezdusznością... czy bezmyślnością?...
..odezwała się Anusia w sprawie ewentualnego transportu ,jeśli będzie już coś wiadomo to podam najlepiej jej numer telefonu i umówicie się dokładnie same ,bez pośredników tak jest najlepiej( podobno w przyszłym tygodniu nie ma w planie wyjazdu do Łodzi ale jeśli trzeba pomóc to pojadę! tak to ujęła)... Anki to Fajne dziewczyny :)))))))))))

Posted

ocelot napisał(a):
A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może.

Chyba mnie ....:mad:
Do NFZ prawie przywykłam (mogę np. prywatnie - mam wybór, bolesny, ale mam),
ale na krzywdę zwierząt nigdy moralniej zgody nie dam !

Posted

ocelot napisał(a):
A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może.

przecież to granda :angryy: a tamten kierownik to taki potwór był a teraz to super :angryy:

Posted

wilczy zew napisał(a):
przecież to granda :angryy: a tamten kierownik to taki potwór był a teraz to super :angryy:

Obiektywnie psiakom jest lepiej, ale... zresztą co ja będe pisać. Mi wstyd znowu narzekać.

Posted

ocelot napisał(a):

Przykro ale to jedna z tych zlych stron , ktora nas dotyka w naszej "pracy".....Smutno....

Posted

ocelot napisał(a):
(...) A maleńka psinka z połamana nóżką prześwietlenia od prawie dwóch tyg. się nie może.

Może tą sunie w zamian uda się zabrać? Ona jest chyba w tej chwili bardziej potrzebująca?

Posted

Elza22 napisał(a):
rozumiem ze dziewczynka jednak zostaje w schronisku?

Schronisko nie powiedziało nie. Tylko kręci. Poczekajmy.
Najgorsze są te wykretne, zawiłe odpowiedzi i brak konkrtów

Posted

ocelot napisał(a):
Niunia pojedzie:)
Czekamy na koniec kwrantanny, potem zrzecznie i szukamy transportu, tak na 17, 18 października

Macie może zdjecie mikrosuni ze złamaną nóżką? Może zrobimy jej ogłoszenia? znajdzie DT/DS?

Posted (edited)

[quote name='Gosiapk']Macie może zdjecie mikrosuni ze złamaną nóżką? Może zrobimy jej ogłoszenia? znajdzie DT/DS?

Będe mieć, ale kiepskie. Jest w boksie ze szczeniakami, więc robiłam jej przez kraty. Bardzo chciała podejść, ale się bała:(

[h=2][/h] IMIĘ: Salma
ROK URODZENIA: 2012
ROZMIAR (S/M/L/XL): S
CHARAKTER: Salma to maleńka, czarna, kieszonkowa suczka. Drobniutka i delikatna. Jest bardzo młodziutka. Już na starcie swojego życia dostała porządnie w kość od losu. W przenośni i dosłownie. Porzucona na ul. Piłsudskiego, gdzie auta pędza bez przerwy nie bardzo umiała sobie poradzić z samotnością, lekiem i strachem. Młodziutka i niedoświadczona musiała wejść pod jadący samochód. Skończyło się to połamaniem łapki. Do końca nie wiadomo jaki jest uraz łapiny.... czy jest połamana, czy wypadła jej np rzepka. Salma czeka na prześwietlenie i ewentualny zabieg. Dostaje leki, ale czeka już ok. dwóch tyg. Ból, strach i zagubienie musi być okropne.

Album Salmy na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1

Tu nie widac jaka jest malutka i drobniutka.

Edited by ocelot
Posted

ocelot napisał(a):
Niunia pojedzie:)
Czekamy na koniec kwrantanny, potem zrzecznie i szukamy transportu, tak na 17, 18 października

Ok to ja wstępnie podam taki termin na ewentualny transport i jutro będziemy mogły próbować się umawiać konkretniej :)

Posted

Gosiapk napisał(a):
Ocelotku przesłałaś ją do publikacji przez Mikropsy?
Tylko oni oczekują podania konkretnej wagi w kg.

Chyba wysłałam na fb. Jeszcze raz to zrobię.
Nie podalam wagi, bo u nas w schronisku wagi nie ma. Ona jest wielkości szczeniaków, na moje oko wazy gora ze 4 kg. Ale moge się mylić. W tyg. albo w niedzielę najpóźniej postaram się ja wyjąc z boksu.

Posted

anica napisał(a):
Ok to ja wstępnie podam taki termin na ewentualny transport i jutro będziemy mogły próbować się umawiać konkretniej :)

Tak jest:) Dziekuję:)

Posted

w sprawie transportu wysłałam nr telefonu na PW ,ponieważ dziewczyna w czwartek rano leci nad morze na szkolenie i będzie tam do niedzieli :flop: zadzwoń do niej i spróbujcie razem ustalić jakiś dogodny dla wszystkich termin :)
rozmawiałam z Anusią i będzie czekała na telefon :)