Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anula1959 napisał(a):
U nas też słonecznie lecz chłodno.
Sępienie skądś znam , właśnie zaniosłam na rączkach mojego Dżekusia /jamnik/ do Pana/TZ-a/ do łóżeczka , bo tata je śniadanie i ten sęp oczywiście już przy tacie siedział i nie spuczał z niego wzroku:mad:
Również życzę miłego dzionka:lol: !

Toż to się udlawić można , kiedy każdy kęs prowadzony do ust spotyka się z pożądliwym wzrokiem konającego z głody psa :shake:
Dżekuś taki tłuściutki , że sam nie może chodzić ?:cool3:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Toż to się udlawić można , kiedy każdy kęs prowadzony do ust spotyka się z pożądliwym wzrokiem konającego z głody psa :shake:
Dżekuś taki tłuściutki , że sam nie może chodzić ?:cool3:

A może , może tylko NIE CHCE! I żeby odbyło się bez zbędnych ceregieli to wolę zanieść, będzie ciszej i szybciej:evil_lol: /wiesz, TZ po nocnej zmianie , w dodatku na kopalni chciałby sie trochę przespać o ile to wogóle możliwe:evil_lol: , mały mój 7-letni ADHD-owiec przecież też musi nagle coś z sypalni wziąć a i kot też lubi wskoczyć do łóżeczka:lol: , muszę czuwać nad w miarę spokojnym snem TZ-a . W końcu żywiciel rodziny:lol: /

Posted

anula1959 napisał(a):
A może , może tylko NIE CHCE! I żeby odbyło się bez zbędnych ceregieli to wolę zanieść, będzie ciszej i szybciej:evil_lol: /wiesz, TZ po nocnej zmianie , w dodatku na kopalni chciałby sie trochę przespać o ile to wogóle możliwe:evil_lol: , mały mój 7-letni ADHD-owiec przecież też musi nagle coś z sypalni wziąć a i kot też lubi wskoczyć do łóżeczka:lol: , muszę czuwać nad w miarę spokojnym snem TZ-a . W końcu żywiciel rodziny:lol: /

Boszcz.. na kopalni ...Jak to psychicznie znosisz dziewczyno :shake: . Takie życie w ciągłym stresie .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Boszcz.. na kopalni ...Jak to psychicznie znosisz dziewczyno :shake: . Takie życie w ciągłym stresie .

Bianeczko, na szczęście są to już ostatnie dni mracy męża "na dole" :multi: !, /cholercia , żebym nie zapeszyła/. Dosłownie, jeszcze parę dni do przepracowania ma w przyszłym tygodniu i już koniec ze stresami :multi: ! /do których nawiasem mówiąc można przywyknąć ;) , inaczej człowiek by się odkorował:shake: /.

Posted

anula1959 napisał(a):
Bianeczko, na szczęście są to już ostatnie dni mracy męża "na dole" :multi: !, /cholercia , żebym nie zapeszyła/. Dosłownie, jeszcze parę dni do przepracowania ma w przyszłym tygodniu i już koniec ze stresami :multi: ! /do których nawiasem mówiąc można przywyknąć ;) , inaczej człowiek by się odkorował:shake: /.

Wiesz Anula , jak się mieszka w innym regionie kraju to się nie wie o kopalniach . Ale w zeszlym roku jak bylam na wczasach , to byli ludzie ze Śląska i akurat byl ten wypadek . Strasznie to przeżylam . Bardzo jesteś dzielna :p

Dzwonił mój TZ i opowiadalam mu o psach . W pewnym momencie zapytał "to ile ty masz tych psów?" . :evil_lol: Pogubił się chyba , czy jak :cool3:

Posted

Biedaczek , stracił rachubę zwierzątek na stanie domowym;) . A jak tam wycieki Kropci? Jeszcze jej coś sie dzieje?
My twardzi ludzie ze Śląska ;) , nie tak łatwo nas złamać;) . Dla górników zawsze newralgicznym okresem jest zbliżająca się Barbórka i okres przechodzenia na emeryturę. Istnieje wśród górniczej braci przekonanie/częstokroć uzasadnione/, że Barbórka zawsze musi ze sobą kogoś "zabrać "/aż mam dreszcze jak to piszę!/ a przed emeryturą trzeba się pilnować żeby nie zdarzył się jakiś wypadek bo też i tak czasami bywa , czasem w ostatnim dniu pracy na dole...............
To tyle na temat mojego TZ-a i Jego pracy i przepraszam na off-a!

Posted

Z Kropencją wszystko dobrze . Dostala serię antybiotyku . odkarmila się , nabrala pewności siebie i śmiga jak " szestnastka" :evil_lol:
Tylko dzieciaczki dzisiaj jadą do nowych domków :placz::placz::placz:

Posted

oj,to będzie przeżycie ,2 w 1,radość i smutek,dla Bianki,bo szczylkom to chyba na razie obojętne kto im papu daje i siuśki sprzata i mizia po brzuszku.:multi::multi::placz::placz:

Posted

Poker napisał(a):
oj,to będzie przeżycie ,2 w 1,radość i smutek,dla Bianki,bo szczylkom to chyba na razie obojętne kto im papu daje i siuśki sprzata i mizia po brzuszku.:multi::multi::placz::placz:

Tego to nie jestem taka pewna .Jak syn je bierze na ręce to maja radosne miny i rozrabiają , a jak ja je biore , to robią takie maślane oczy i są rozanielone :razz:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Z Kropencją wszystko dobrze . Dostala serię antybiotyku . odkarmila się , nabrala pewności siebie i śmiga jak " szestnastka" :evil_lol:
Tylko dzieciaczki dzisiaj jadą do nowych domków :placz::placz::placz:

No to wspaniale, że Kropencja już prawie zdrowiutka.:loveu:

Trzymaj się Cioteczko, wiem jakie to trudne...
Jak oddawałam moje dzikuski, które wyrwaliśmy z lasu, to myślałam, że serce mi pęknie...:placz: Na szczęście wiem, że mają teraz jak w niebie...:loveu:

Posted

Cioteczki kochane, wybaczcie mi offa, ale ponownie muszę napisać o tych karmach, bo w USA znów wycofują...:shake: Tym razem Royal Canin wycofuje niektóre rodzaje suchej karmy. Tutaj link do wątku, w którym na ten temat się pisze...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=53592

I link do stronki Royal'a w USA:
http://www.royalcanin.us/

Nie pamiętam już, ale któraś Cioteczka pisała, że jest z USA, więc wiadomość myślę będzie przydatna.

Jeżeli chodzi o Polskę, to napisałam maila w tej sprawie i czekam na odpowiedź.:roll:

Posted

Dzwonila do mnie Pani już drugi raz i ma dzisiaj przyjechać z mamą zobaczyć Kropencje .Rodzice Pani mieszkają w Zgorzelcu i chcieli szczeniaka . Zasugerowalam wzięcie starszego psa , bo wiadomo ze szczeniak dla starszych osób to zbędny wysilek . Państwo mieli się zastanowić , i dzisiaj Pani zadzwonila , że przyjechali i chcą ją zobaczyć .

Domek nie sprawdzony . Co robić jeśli się zdecydują .:crazyeye:

Czy można ewentualnie wydać psa , a potem ktoś ze Zgorzelca sprawdzi ?

Gadać mi tu szybko , bo zaraz jade zawieść glutki :mad:

Posted

może trzeba sprawdzić na dogomapie kto jest stamtąd i poprosić o sprawdzenie nawet potem,bo szkoda tracić szansy na dom dla Kropencji.

Posted

Wiem właśnie . Ale Pani dzwonila na początku tygodnia , a dzisiaj przyjechała do Wroclawia i chce zobaczyć . Gdyby się zdecydowali , to szkoda domku . Nie będą jeżdzić w te i zpowrotem codziennie . No już sama nie wiem co robić . Mamy dziewczyne z dogo w Zgorzelcu :cool1: , Ale mam dzień :mad:

Posted

trzeba panie uprzedzić,że ktoś się zjawi na odwiedzinach u kropencji,może nie używać słowa kontrola,bo to może zrazić.Ludzie nie lubią być kontrolowani.

Posted

Raczej trzeba by sprawdzić co to za domek , niech się odezwie ktoś ze Zgorzelca , Kropcia juz dużo przeszła.....
Z resztą porozmawiaj z ludźmi , napewno wyczujesz gdyby było coś nie tak.
Na pierwszej stronie PWP jest ankieta adopcyjna , przeczytaj Bianeczko i wypytaj delikatnie ewentualnych nowych Państwa;) .

Posted

Hrabina Kropencja pojechala do nowego domu do Zgorzelca :placz:
Państwo przyjechali po nią bordową :evil_lol: renówką . Bedzie mieszkala w domu z ogrodem . Umowa podpisana , Jest zgoda na wizytę poadopcyjną . Państwo bardzo mili , ich pies niedawno zmarł na raka .Kropencja przykleila się do Pana

Do nowego domu zabrała swoje poslanko ;)
Ale mam dzisiaj dzień :cool1:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Hrabina Kropencja pojechala do nowego domu do Zgorzelca :placz:
Państwo przyjechali po nią bordową :evil_lol: renówką . Bedzie mieszkala w domu z ogrodem . Umowa podpisana , Jest zgoda na wizytę poadopcyjną . Państwo bardzo mili , ich pies niedawno zmarł na raka .Kropencja przykleila się do Pana

Do nowego domu zabrała swoje poslanko ;)
Ale mam dzisiaj dzień :cool1:

O Matko!!! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Toż to jedna z najszybszych adopcji o jakich słyszałam!!! :crazyeye: Praktycznie z minuty na minutę... Wspaniale!!! :loveu: Hurrrrrrrrra!!! :multi:
Cioteczko, trzymaj się Kochana...:calus: :glaszcze: Wiem, że ciężko...ale musimy teraz głęboko wierzyć, że będzie tam bardzo szczęśliwa...:loveu:
Ale numer z tym autem...:evil_lol: