Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hrabina raczyla nas dzisiaj zaszczycić swoją obecnością na spacerku :evil_lol:
Nie jest łatwo prowadzić 4 psy na smyczach . Powoli ustalają swoje miejsca w zaprzęgu i jakoś idziemy :cool3: . Wyglądam jak zawodowa wyprowadzaczka spacerowa :eviltong: .Ma to też swoje dobre strony . Gdy przechodzimy przez ulicę , to zawsze ktoś się zlituje i nas przepuści zaciekawiony zjawiskiem :roll: Wielki dobek i 3 kurduple . :crazyeye: Tylko czekam , aż zaczną nas fotografować :diabloti:

Posted

Witam wszystkie kochane Cioteczki i dziękuję za ciepłe słówka :lol:
Właśnie uporalam się ze sprzątaniem ptasich klatek :cool3:
Nakarmiłam sforę , kotki , rybki , kwiatki i siebie :eviltong:
Robi się coraz ciekawiej , bo Punio zaczyna się interesować :mad: Kropką1(cieczka) .
Jeśli nie uda mi się obronić Kropcynej cnoty to się załamie :shake:.
Kotce dałam tabletki na czas- mam nadzieję - bo przestala się nareszcie wydzierać :roll:
Wesoło mam strasznie i z tego wszystkiego wynika , że z Kropencją najmniejszy klopot.:oops:
Puniek miał być wczoraj kastrowany , ale się dorwał do żarelka i nic z tego . Pani doktor chciala go w takim razie kastrować w sobote , ale i tak już na tą cieczke Kropeczki by mu nie przeszło .Trzymajcie kciuki albo szukajcie tymczasu dla Kropki 1 lub Punia :evil_lol:.Mam nadzieję , że drzwi wytrzymają :cool1:

No to jestem w ...kropce :placz:

Posted

Hrabina Kropencja jest chyba głucha :mad:

Poszlam na zakupy . Kiedy wrócilam , uslyszała Kropencje wyjącą jak okrętowa syrena przeciwmgielna :mad:
Poszlam na górę sie przebrać , Kropy nie ma :shake:
Wszystkie psy się witają , a ta wyje na samym dole w pokoju , w którym siedze przy kompie.
Dopiero po chwili weszla na góre , mineła mnie (stalam na schodach , wiec mnie nie widziała ) i poszla do kuchni . Szukała mnie po całym domu i wyla i piszczała , ale nie slyszała ,że ją wołam :mad:

Dopiero jak mnie w końcu zobaczyła , to rzucila się do wylewnego powitania:cool1:
Pewnie dlatego jak leży , to cały czas na mnie patrzy . Może słyszy trochę . Musze to jakoś sprawdzić. :crazyeye:
Na spaerze też nie reaguje na wolanie, ale myślałam , że ma taki zwyczaj .Idzie przy nodze więc się nie gubi , ale jak odbiegnie i wolam ją to nie reaguje :oops: Jak to sprawdzić ? :razz:

Posted

Ojejku, żeby tylko nie to...:shake:
Może nie jest tak, że wogóle nie słyszy... Może troszkę mniej...:-( oby...:-(
Może przy następnej wizycie u weta, trzeba ją przebadać.

Posted

Hakita napisał(a):
Ojejku, żeby tylko nie to...:shake:
Może nie jest tak, że wogóle nie słyszy... Może troszkę mniej...:-( oby...:-(
Może przy następnej wizycie u weta, trzeba ją przebadać.

Nie wiem jak lekarz bada słuch psa .
Teraz leżała zwinieta w kłębek , a ja czule do niej przemawiałam - zero reakcji :mad:
Ale gdy ją dotykam i potem do niej mówię , to merda ogonkiem i kładzie uszka .:shake:

Posted

Spróbuj prostego testu- jak będzie do ciebie odwrócona tyłem, to głośno klaśnij, strzel z torby albo coś w tym guście...
I nie przejmuj się gapiami- wiesz, jakie miny mieli ludzie jak szłam ulicą z KrAksą na wózku, Pałkiem na smyczy i Skorzastym wystającym z plecaka? :cool3:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Spróbuj prostego testu- jak będzie do ciebie odwrócona tyłem, to głośno klaśnij, strzel z torby albo coś w tym guście...
I nie przejmuj się gapiami- wiesz, jakie miny mieli ludzie jak szłam ulicą z KrAksą na wózku, Pałkiem na smyczy i Skorzastym wystającym z plecaka? :cool3:

Glośne klaśnięcie ją ocknęlo :evil_lol: Takie normalne to zero reakcji :roll:
Gapiami to ja się nie przejmuję . Jakbym się przejmowala , to nie brala bym 4 na spacer tylko pojedynczo :evil_lol: Fajnie że skórzastemu lepiej :loveu:

Posted

myślę,że ślepota jest gorsza o głuchoty.A że reaguje na głosne dźwieki to juz jest nieźle.,a może ona mz rzeczywiście słuch wybiórczy?:cool3::evil_lol:

Posted

Kropidlak byl dzisiaj na spacerku . Obudzila się podczas radosnych gonitw psów po łóżku , podnieconych wizją spaceru :cool1: . Przez pewien czas wzieła rozwód z moim butem i biegała :crazyeye: wesolutko po tropach saren , lisow i dzików .:evil_lol: . Niestety nie wraca na wołanie . Nie wiem czy nie słyszy , czy ma własne zdanie na ten temat :lol: . Jako , że ja nie wrzeszcze po lesie tylko klaszcze na psy . to może nie wie o co chodzi :shake: Jednak nawet jak ją wołam , to i tak nie przychodzi .:cool3: .Teraz śpi na poduchach skonana po ogromnym wysiłku :eviltong: O śniadaniu nie zapomniala . Do mich zawsze pierwsza :mad:.Brzuszek jej się podciągną i już nie wisi i nie majta się jak pusty worek .Pies wygląda jak normalny pies , a nie ledwie trzymający się kupy szkielet :p. Brak jej kondycji , ale nie wygląda na zramolalą zgredzie :diabloti: . Wlaśnie pogonila szalejącą po kanapie młódz :razz:.

Posted

anula1959 napisał(a):
Witam ranne ptaszki!

Witamy w ten słoneczny lecz zimny poranek .Miłego dnia :p

Kropencja sępi przy stole i nie daje mi zjeść śniadania :angryy: . Takie to ma hrabina plebejskie obyczaje :shake:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Witamy w ten słoneczny lecz zimny poranek .Miłego dnia :p

Kropencja sępi przy stole i nie daje mi zjeść śniadania :angryy: . Takie to ma hrabina plebejskie obyczaje :shake:

U nas też słonecznie lecz chłodno.
Sępienie skądś znam , właśnie zaniosłam na rączkach mojego Dżekusia /jamnik/ do Pana/TZ-a/ do łóżeczka , bo tata je śniadanie i ten sęp oczywiście już przy tacie siedział i nie spuczał z niego wzroku:mad:
Również życzę miłego dzionka:lol: !