Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baaaaaaaaaaardzo się cieszę z tak dobrych wieści o Barim i czekam na te... jeszcze lepsze! ;)

Uważajcie na kleszcze i siebie również oglądajcie bacznie. Danusia (ta od Muszki i Pchełki) właśnie leczy boreliozę :(

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
21 godzin temu, Nutusia napisał:

Baaaaaaaaaaardzo się cieszę z tak dobrych wieści o Barim i czekam na te... jeszcze lepsze! ;)

Uważajcie na kleszcze i siebie również oglądajcie bacznie. Danusia (ta od Muszki i Pchełki) właśnie leczy boreliozę :(

moja mama od pół roku też :(

Posted

Prawda, oczu dookoła głowy nigdy dość...

Ech. Mam niefajne wieści o Barim. Kobieta, która go zaadoptowała po 4 dniach zwróciła go - Bari ugryzł kogoś w nogę w pełnej ludzi restauracji, do której ta pani go zabrała (!!!). Sprawę zgłoszono na policję, pies nie był zaczipowany więc doszedł do tego mandat. Teraz sprawa w toku, zobaczymy co dalej. Ale teraz będzie trudniej wyadoptować Bariego.

Ja nie wiem, jak można pójść do restauracji z psem, którego się jeszcze nie zna, który przez ostatnie miesiące przechodził z rąk do rąk i jest bardzo skołowany tym wszystkim, co się w jego życiu dzieje.

• 2 weeks later...
Posted

Tak mi żal Bariego :(...

I Was, bo wiem jak bardzo Wam na nim zależy...

Niestety, ludziom często brak wyobraźni, wiedzy, wyczucia. Szczególnie jeśli to ich pierwszy zwierzak. Sama wiem ile się nauczyłam od kolejnych swoich psiaków; jaka przy pierwszym byłam zielona (co dopiero teraz widzę ;)). Dobrze by było, żeby osoba oddająca psa do adopcji opowiedziała na co zwrócić uwagę w pierwszym okresie.

Biedny Bari :(...

Oby trafił na dom, na jaki zasługuje!

Posted
O 3.11.2016 o 17:17, jola_li napisał:

Tak mi żal Bariego :(...

I Was, bo wiem jak bardzo Wam na nim zależy...

Niestety, ludziom często brak wyobraźni, wiedzy, wyczucia. Szczególnie jeśli to ich pierwszy zwierzak. Sama wiem ile się nauczyłam od kolejnych swoich psiaków; jaka przy pierwszym byłam zielona (co dopiero teraz widzę ;)). Dobrze by było, żeby osoba oddająca psa do adopcji opowiedziała na co zwrócić uwagę w pierwszym okresie.

Biedny Bari :(...

Oby trafił na dom, na jaki zasługuje!

Mam za sobą wiele adopcji, zawsze mówię, ostrzegam, wtłaczam do głów.... nieliczni słuchają z uwagą :(

Posted

U nas cisza na dogo, ale tymczasem bylismy u moich rodzicow w Wwie, widzielismy Mazowszanke z Lezka i rozmawialismy telefonicznie z Nutusia, wiec dogo zawsze obecna w naszym zyciu :) Nasze suczynki sa coraz dzielniejszymi podroznikami, znosza 14 godzinna jazde spokojnie i tylko bardzo, bardzo pilnuja, zeby na pewno zabrac je do samochodu. Poza tym szukaja sie! U rodzicow urzedujemy w dwoch niewielkich mieszkaniach na tym samym pietrze i zdarzylo sie, ze Hopka pobiegla do drugiego a Pola zostala w pierwszym. I wyobrazcie sobie Pola odwazyla sie wyjsc na korytarz w poszukiwaniu Hopki (korytarz jest zamkniety, wiec nie bylo niebezpiecznie) a Hopka, gdy wybiegla jej na spotkanie, wyraznie sie ucieszyla na jej widok :) Choc w domu u nas nie bawia sie razem, ani nie spia w jednym legowisku, chyba ze legowiskiem jest brzuch Stefano. Wtedy tak, bo obie kochaja go nad zycie ;)

Mam tez dobre wiadomosci o Barim. Domu dalej nie znalazl, ale ma sie dobrze, a czlowiek, ktorego ugryzl wycofal zgloszenie z policji, wiec pies nie ma zabalaganionej kartoteki ;) 

Posted

Nikt nie chce takiego przystojniaka :(???

No, ale widać, że krzywda mu się nie dzieje, więc spokojnie czeka na dobrych i MĄDRYCH ludzi.

Żeby tak od razu na policję? Jeżeli już, to nie Bari powinien mieć zabagnioną kartotekę, tylko jego chwilowa pani.

Ale fajnie się czyta o Hopko-Polowej przyjaźni :)!

• Upvote 1
Posted

Czy to cudo nie kojarzy się Wam z białym owczarkiem szwajcarskim?

Pewnie chipa lub/i tatuażu poszukiwaliście...?

A dziewczynki, to jak siostry - są razem, to nie chcą się zadawać ze sobą, osobno, to im drugiej brak. ;)

Posted

Prześliczny jest Bari! Rzeczywiście aż dziw, że się ludziska o niego nie biją :(

Mattilu, bardzo było miło Cię usłyszeć :) Mam nadzieję, że w grudniu uda nam się wreszcie zobaczyć! ;)

Posted
O ‎17‎.‎11‎.‎2016 o 21:50, inka33 napisał:

Czy to cudo nie kojarzy się Wam z białym owczarkiem szwajcarskim?

Pewnie chipa lub/i tatuażu poszukiwaliście...?

A dziewczynki, to jak siostry - są razem, to nie chcą się zadawać ze sobą, osobno, to im drugiej brak. ;)

Pewnie, że szukaliśmy, Bari jednak nie miał nic...

A co do dziewczynek, to vide obrazek powyżej :)

Posted

Pięknie :)!

Zawsze patrzę ze wzruszeniem na Hopelkę, bo moje wspomnienia sięgają do jej złych dni i każdy taki obrazek jest dla mnie cudem, za który nie przestanę być Wam wdzięczna :)!

(Widzę, że jakieś szczątkowe banerki ożyły ;)).

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 27.11.2016 o 14:56, inka33 napisał:

Jestem w banerkowym szoku... 8-}

Pozdrowionka dla Dziewczynek, Bariego Bosa i Rodzinki! :)

ja też mam banerkowy szok :)

i też serdecznie pozdrawiam !!!