Ewa Marta Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 To się nazywa psia behawiorystka! Mattilu, gratuluję wspaniałej córy! Cudownie ogląda sie zdjęcia Poli w objęciach swojej młodej Pańci:) 1 Quote
DoPi Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Cześć Mattilu, piłaś już kawę ze swoimi pieszczochami :) ja tu sobie wstałam i tak sama ze sobą sobie rozmawiam na dogo :) i piję kawę Quote
Mattilu Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Fajnie masz Dopiaku:) Ja od rana ganiam i zalatwiam, ale wczoraj po poludniu wykapalam obie panny i wypralam wszystkie kocyki a do tego wlasnie wczoraj przyszlo nowe poslanko Poli :) Pola najpierw poslanka sie przestraszyla i schowala pod biurkiem Zosi, ale potem, cierpliwie ukladana w nim przez TZa, Zosie i mnie - wreszcie je zaakceptowala chyba, bo wlasnie przed chwila wygladala tak: 1 Quote
Mattilu Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Poslanko Hopci bylo identyczne, ale po 3 latach uzywania mocno sie splaszczylo i wyglada tak: 1 Quote
Gusiaczek Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Nie ma jak dobre, wygodne posłanko Ovo też śpi przy naszym ;) 1 Quote
Mattilu Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Tapczan jak się patrzy! :D A zebys wiedziala ile sie tego tapczanu naszukalam! Ma pokrycie teflonowe i super latwo sie czysci. Jest miekki i wygodny, solidny i ladny :) Pola juz sie calkiem do niego przekonala i dzis w nocy nawet nie poszla na kanape :) Bardzo sie ciesze :) Quote
Marysia R. Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Teflonowe? Jak patelnia? :o O takim wynalazku jeszcze nie słyszałam ;) Quote
Mattilu Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Teflonowe? Jak patelnia? :o O takim wynalazku jeszcze nie słyszałam ;) Raczej jak kurtki przeciwdeszczowe :) Quote
Marysia R. Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 No proszę jakich to ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, jak do tej pory teflon kojarzył mi się tylko i wyłącznie z patelniami a tu się okazuje, że i inne rzeczy się z niego robić ;) :) Quote
jola_li Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Hopuni do pyszczka w czerwonym :). A mnie się przypomniało to zdjęcie, które - właśnie w wersji czarno-białej - bardzo bardzo lubię: 1 Quote
Mattilu Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 Oj, się wzruszyłam...Pamiętam ten niedzielny poranek. Zosia była chora i przyszła na kanapę w salonie pooglądac telewizję, a potem zasnęła z Hopcią-termoforem przyklejoną do plecków. Quote
Poker Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Zdjęcie czarno - białe jest takie romantyczne , zjawiskowe. Hopcia z pańciem oglądają TV, mam nadzieję ,że dobre wiadomości, bo ostatnio to strach się bać. Quote
Mattilu Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Zdjęcie czarno - białe jest takie romantyczne , zjawiskowe. Hopcia z pańciem oglądają TV, mam nadzieję ,że dobre wiadomości, bo ostatnio to strach się bać. Polcia z pańciem, dlatego to takie ważne zjęcie Pokerku! oglądała ze Stefano film z Audrey Hepburn przez całe pół godziny!!! Quote
jola_li Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 A gdzie jest Hopcia pozbawiona miejscówki :)??? (Ja też ostatnio oglądałam Audrey Hepburn - w "Rzymskich wakacjach"). Quote
Mattilu Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 A gdzie jest Hopcia pozbawiona miejscówki :)??? (Ja też ostatnio oglądałam Audrey Hepburn - w "Rzymskich wakacjach"). Hopcia z Zosią i pańcią na drugiej kanapie :) A to była Szarada z Carrym Grantem, Jamesem Coburnem i Walterem Matthau :) A największą nowością było to, że Pola sama przyszła pod kanapę. Oczywiście na brzuch taty wsadziła ją Zosia ;) Quote
DoPi Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Mattilu, Ty to pracuś jakiś jesteś :) Posłanko Poli superowe. Gdzie sie takie kupuje, tylko za gramanicą? :P przydałoby mi sie takie teflonowe dla moich wielkopsów. Jak wracają teraz z pola, to usmotrane okrutnie. No i wyobraźcie sobie Marleya - ogrom futra w błocie.Masakra. Rodzinne ogladanie z przytulankami psimi jest terapią najlepszą z najlepszych. :) Quote
Mattilu Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 DoPiaczku posłanko jest z Amazona niemieckiego: http://www.amazon.de/Karlie-Flamingo-69557-Liegebett-Limit/dp/B0029II3F0/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1449601065&sr=8-2&keywords=Hunde-Liegebett+NO+LIMIT+Braun Ja nie jestem pracowita. Ja jestem masochistka. ;) Quote
Ewa Marta Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Wspaniale, że Pola tak polubiła Stefano:) Cudowny widok psiak tak blisko człowieka... Podobne legowiska można zamówić u nas w zooplusie. Powyżej 99 zł dostawa gratis:) http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/higieniczne/213212?rrec=true Quote
Nutusia Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 No i się doczekałam! :D I co teraz powiecie, wszelkie niedowiarki?!?!? Się chce, to można ;) :) 1 Quote
DoPi Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Ty Nucia weź przestań, przecież wszyscy !! wierzyli, że będzie dobrze. Jeszcze chwilka i włączy się Poli wersja eksportowa :D A swoim jednak kocyk położę. Poczekam na lepsze czasy :) 1 Quote
Mattilu Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Taki rok jakiś nastał, że wszyscy czekamy na lepsze czasy. Poleczka zadziwia nas niemal z dnia na dzień. Dopiero teraz zdaję sobie sprawę, jaka ona była "zamrożona". Wczoraj na kolacji byli u nas Gallina i Andrej, młodzi Ukraińcy, którzy złapali Hopusię, gdy usiłowała dotrzeć z powrotem do domu. Bardzo mili i tak cudownie optymistycznie nastawieni do świata. Hopcia obszczekała ich jak trzeba, a potem domagała się głasków obchodząc stół wkoło. Najlepiej jej szło oczywiście ze Stefano, bo on ją bierze na kolana nawet gdy siedzi przy kolacji. i z Galliną, która w domu swojej babci zostawiła 7 letnią sunię pudelka i bardzo za nią tęskni. Hopcia została wymasowana za wszystkie czasy ;) Ale największą niespodziankę zrobiła nam Pola! bo przyszła sama, z własnej woli do salonu, do gości. Schowała się oczywiście pod biurkiem Stefano, ale przez dobre 30 minut była z nami, zanim poszla do swojego posłanka. Pogłaskać się "obcym" nie dała, ale nie wymagajmy zbyt wiele... A dziś nad ranem w łóżku to ona zaczepiała Hopkę - usiłuje ją z lekka podgryzać, a potem gdy Hopka zaczyna szaleć Pola spuszcza z tonu i zaprzestaje zabawy, ale to są jednak pierwsze nieśmiałe próby ;) No dobra, to je kocham tak samo :) Quote
DoPi Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Mattilu to Ty jestes chodząca tolerancja. Pozwalasz na kolana przy stole psa brać ??!! :D no nie do pomyślenia! przy gościach??!! ludziom to się jednak w głowach poprzewracało. :) A Pola za chwilę wyprzedzi Hopcię w ujmowaniu za serce. No i ma z kogo brać przykład. Z wariatuńci Hopciuńci. :D Quote
AMIGA Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Jeszcze chwileczka, jeszcze momencik, a Poluchna przemieni się w moją Nuśkę, której nigdy dość mizianek i glaskanek :) Quote
Recommended Posts