Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ceris napisał(a):
Decyduję się przetrzymać pieski u siebie. Może nie będą długo u mnie. Na razie jedna buda wystarczy. Schronią się przed deszczem póki co we dwójkę.
Niech mnie Bóg strzeże. Pierwszy raz robię coś takiego :smhair2:

edit.
ze strachu nawet byka ortograficznego walnęłam, ale już poprawiłam :lol:

Bardzo,bardzo się cieszę!Jesteś wspaniałą osobą!!!:multi:Trzymam kciuki za odławianie ślicznot:kciuki::kciuki::kciuki:

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ceris naprawdę super jakbyś Ty je wzięła na DT !!! :loveu: Z tego co wiem to mieszkasz w bloku,masz ogródek ale jak on jest położony i gdzie bo nie rozumiem :oops: Może głupie pytanie ale nie umiem sobie tego wyobrazić :oops:

Posted

[quote name='Gabi79']Cioteczki, kto się podejmie być skarbnikiem Alfika i Cypiska, bo trzeba by zapisać kto ile deklaruje.
Ja napisałam, że deklaruję 10zł, jeśli Lalunia znajdzie domek. Mimo, iż były na to ogromne szanse niestety nic z tego nie wyszło...

Ale ok. niech będzie ta dycha, w końcu to nie majątek

Czyli deklaracje stałe

Gabi79 - 10 zł
Bogusik - 40 zł
ceris - 20 zł
Razem 70 zł

Tak???????????????

Kto dorzuci grosik, każda złotówka na wagę złota!!!!!!!!!!!!!!!
Gabi,dopisz jeszcze ewu,deklarowała grosik do transportu.Może się przydać np.na transport budy czy do ds.

Posted

[quote name='Gabi79']Przepraszam, ja już mam mętlik.

Iwonko tamta buda jest w dolnośląskim, transport wyniesie krocie.
Weszłam na www.zooplus.pl
Wiem, Gabrysiu, ale nie myślałam o specjalnym transporcie, tylko jakiejś okazji...

Posted

Bogusik napisał(a):
Gabi,dopisz jeszcze ewu,deklarowała grosik do transportu.Może się przydać np.na transport budy czy do ds.

A ile to było i gdzie tzn. w którym poście???

Posted

iwonamaj napisał(a):
Wiem, Gabrysiu, ale nie myślałam o specjalnym transporcie, tylko jakiejś okazji...

No tak, wtedy by się opłacało

Posted

Beatkaa napisał(a):
Ceris naprawdę super jakbyś Ty je wzięła na DT !!! :loveu: Z tego co wiem to mieszkasz w bloku,masz ogródek ale jak on jest położony i gdzie bo nie rozumiem :oops: Może głupie pytanie ale nie umiem sobie tego wyobrazić :oops:

Rozumiem Cię doskonale :lol: Blok, a właściwie bloczek jest z czterema mieszkaniami zaledwie. Stoi na trenie ogrodzonym, ale z wiecznie otwartą bramą wjazdową. Ja mam oddzielony siatką "własny" kawałek działki przy samym bloku (bezpośrednio przy ścianie budynku). Mam tam mnóstwo kwiatów, altankę i malutki warzywniaczek. Właśnie warzywa muszę dodatkowo ogrodzić od psów. Mój własny pies tam nie chodzi, bo od maleńkiego nie miał na to pozwolenia, więc nawet już nie próbuje.

Posted

ceris napisał(a):
Rozumiem Cię doskonale :lol: Blok, a właściwie bloczek jest z czterema mieszkaniami zaledwie. Stoi na trenie ogrodzonym, ale z wiecznie otwartą bramą wjazdową. Ja mam oddzielony siatką "własny" kawałek działki przy samym bloku (bezpośrednio przy ścianie budynku). Mam tam mnóstwo kwiatów, altankę i malutki warzywniaczek. Właśnie warzywa muszę dodatkowo ogrodzić od psów. Mój własny tam nie chodzi, bo od maleńkiego nie mógł tam wchodzić, więc nawet już nie próbuje.

Ok,dzięki za wytłumaczenie,teraz już rozumiem :):)

Posted

ceris napisał(a):
Rozumiem Cię doskonale :lol: Blok, a właściwie bloczek jest z czterema mieszkaniami zaledwie. Stoi na trenie ogrodzonym, ale z wiecznie otwartą bramą wjazdową. Ja mam oddzielony siatką "własny" kawałek działki przy samym bloku (bezpośrednio przy ścianie budynku). Mam tam mnóstwo kwiatów, altankę i malutki warzywniaczek. Właśnie warzywa muszę dodatkowo ogrodzić od psów. Mój własny pies tam nie chodzi, bo od maleńkiego nie miał na to pozwolenia, więc nawet już nie próbuje.

Jeśli to bardziej mała działka niż ogródek, to wspaniale:loveu:
Czy ogrodzenie jest wysokie? Chyba z Beatką sobie podobnie wyobrażałyśmy tzn. bardziej ogródek taki przydomowy, przed własnym balkonem i z niskim płotkiem albo bez. Skoro masz tam nawet altankę, to nie jest źle.
Tylko nie rozumiem co mają do tego sąsiedzi. Dlaczego ludzie są tacy podli i okrutni, żeby tylko tam czegoś nie wrzucili....

Posted

Gabi79 napisał(a):
A ile to było i gdzie tzn. w którym poście???

Strona 12,post299 ewu nie deklarowała konkretnej sumy,ale trzeba ją wpisać z zaznaczeniem "coś do transportu"

Posted

Melduję, że właśnie Alfik siedzi zamknięty u mnie :loveu: Wieczorem idę upolować Cypiska. Wróciłam teraz od technika weterynarii i powiedział, że środek na odrobaczenie mogę obu psom podać. Na oko widać, że kondycję mają znośną.

Posted

ceris napisał(a):
Melduję, że właśnie Alfik siedzi zamknięty u mnie :loveu: Wieczorem idę upolować Cypiska. Wróciłam teraz od technika weterynarii i powiedział, że środek na odrobaczenie mogę obu psom podać. Na oko widać, że kondycję mają znośną.

O rany, a grzeczny jest jak się zachowuje?

Posted

[quote name='gawronka']Na BO faceto ogłasza budę. Wcześniej chciał 200 teraz sprzedaje za 150. I w Białymstoku , troche to bliżej niż z Wrocławia(transport). Ale jak tamta za darmo to może i na jedno wyjdzie?
link do ogłoszenia : http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24&id=2408686&strona=3
To chyba niedrogo, bo przeglądałam Allegro, też są używane, ale albo drogo, albo daleko bardzo...
A jaka to jest odległość z Białegostoku? Ciekawe ile kosztowałaby przesyłka lub transport...

Posted

Ciotki, jeśli by się okazało, że ta buda, która jest do oddania dalej jest aktualna i psiaki się w niej zmieszczą, to nie ma nad czym myśleć tylko ją brać i zamawiać kuriera (wyjdzie taniej niż przez PP), a oni mają przedziały cenowe wg wagi i transport takiej budy, to będzie pewnie koło 40 paru złotych (strzelam, bo nie wiem ile waży), ale wystarczy wejść na allegro i zobaczyć, że za dużo większe budy biorą za kuriera 50zł.

Posted

Izabela124. napisał(a):
Ceris gdzie mieszkasz? Mogę przyjechać i porobić zdjęcia do ogłoszeń. Ewentualnie mogę pomóc w łapaniu Cypisa.

Zdjęcia będą potrzebne, takie z nich przystojniaki, że szybko powinien się ktoś zakochać

Posted

Izabela124. napisał(a):
Ceris gdzie mieszkasz? Mogę przyjechać i porobić zdjęcia do ogłoszeń. Ewentualnie mogę pomóc w łapaniu Cypisa.

Dziękuję za pomoc :lol: Dam znać, jeśli nie poradzę sobie. Spróbuję dzisiaj w nocy usidlić Cypisa.
Co do Alfika :roll: Okazuje się większy problem. Zamknięty, gdy nie ma mnie w polu widzenia mocno piszczy. Odeszłam dalej żeby mnie nie widział, a ten skubaniec wnet wyczaił jak uciec. No i co? Oczywiście zwiał. Mogę zabezpieczyć furtkę tak żeby nie mógł uciec, ale piszczy okropnie. Nie wiem, jak może zachowywać się w nocy. Pewnie nie da spać. Mam nadzieję, że późnym wieczorem Cypis do niego dołączy. Wtedy poczują się bezpieczniej. Poradźcie coś :roll:

Posted

iwonamaj napisał(a):
To chyba niedrogo, bo przeglądałam Allegro, też są używane, ale albo drogo, albo daleko bardzo...
A jaka to jest odległość z Białegostoku? Ciekawe ile kosztowałaby przesyłka lub transport...

Z Białegostoku do mnie jest jakieś 140 km

Posted

Witam !

Dostałam zaproszenie na wątek.

Z nadesłanej przez Gabi informacji wynika, że psiaki mają trafić na DT do Karmelci... tutaj widzę, ze psiaki chce wziąźć ceris...

O co chodzi? Gdzie psiaki mają ostatecznie trafić?

Posted

MALWA napisał(a):
Witam !

Dostałam zaproszenie na wątek.

Z nadesłanej przez Gabi informacji wynika, że psiaki mają trafić na DT do Karmelci... tutaj widzę, ze psiaki chce wziąźć ceris...

O co chodzi? Gdzie psiaki mają ostatecznie trafić?

W pierwszej wersji miały trafić do karmelci, ale przeraziła nas cena (no mnie na pewno). Nie wezmę na siebie odpowiedzialności za płatność. Wezmę oba psy do czasu znalezienia odpowiedniejszego domu. Jednak u mnie na pewno nie mogą zostać na stałe.

Posted

ceris napisał(a):
W pierwszej wersji miały trafić do karmelci, ale przeraziła nas cena (no mnie na pewno). Nie wezmę na siebie odpowiedzialności za płatność. Wezmę oba psy do czasu znalezienia odpowiedniejszego domu. Jednak u mnie na pewno nie mogą zostać na stałe.

A, teraz rozumiem.

Z pw zrozumiałam, ze potrzeba kasy na DT.

Ale tak czy inaczej będzie ona pewnie potrzebna na jedzenie, szczepienia, odrobaczenia, odpchlenia, kastrację itp.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...