Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) Cioteczki, kto się podejmie być skarbnikiem Alfika i Cypiska, bo trzeba by zapisać kto ile deklaruje. Ja napisałam, że deklaruję 10zł, jeśli Lalunia znajdzie domek. Mimo, iż były na to ogromne szanse niestety nic z tego nie wyszło... Ale ok. niech będzie ta dycha, w końcu to nie majątek deklaracje stałe Gabi79 - 10 zł Bogusik - 40 zł ceris - 20 zł Razem 70 zł Na ewentualny transport: ewu ......jakiś "grosik" Kto dorzuci grosik, każda złotówka na wagę złota!!!!!!!!!!!!!!! Edited July 30, 2012 by Gabi79
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Ślicznie dziękuję Gabi :loveu: Prosimy o grosiki dla Cypiska i Alfika dwóch bezdomnych uroczych chłopaków porzuconych przez człowieka.
paula_t Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Trzeba się z karmelcią skontaktować i zarezerwować te miejsca. Ceris, będziesz chyba musiała zgarnąć chłopaków z ulicy i chociaż na jeden, dwa dni gdzieś ulokować do czasu ich transportu (jak już wszystko będzie wiadomo), bo inaczej będzie się to mijało z celem- transport będzie ugrany, DT też, a te dwa wędrowniczki znowu gdzieś polezą- wtedy nie będzie ciekawa sytuacja :/
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='ceris']Ślicznie dziękuję Gabi :loveu: Prosimy o grosiki dla Cypiska i Alfika dwóch bezdomnych uroczych chłopaków porzuconych przez człowieka. Nie ma za co, ceris, czy Ty się podejmiesz zbierać na swoje konto?????? Trzeba umieścić rozliczenie na pierwszej str.
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Psy mogę przechować na jakiś czas, ale nie wiem czy będziemy w stanie zagwarantować im fundusze w całości na każdy miesiąc. Mocno się tego boję. Czy nie znajdzie się dom bezpłatny :-(
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Gabi79 napisał(a):Nie ma za co, ceris, czy Ty się podejmiesz zbierać na swoje konto?????? Trzeba umieścić rozliczenie na pierwszej str. Może być moje konto, na pewno nie uronię ani grosika.
iwonamaj Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 To będą ogromne koszty, aż cierpnę...Benzyna droga taka, a to podróż przez cała Polskę, z tego co zrozumiałam. Moze jakoś etapami? Okazjami? Bo inaczej to na "dzień dobry" potrzebujemy z 1000 zł :(...
Igiełka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 ceris napisał(a):Psy mogę przechować na jakiś czas, ale nie wiem czy będziemy w stanie zagwarantować im fundusze w całości na każdy miesiąc. Mocno się tego boję. Czy nie znajdzie się dom bezpłatny :-( prawda i mimo wszystko o tym należy pamiętać a każdego miesiąca będzie wymagana opłata za opiekę trzeba to dobrze przemyśleć choć z drugiej strony brakuje alternatywy dla chłopaków :roll: Cioteczko ceris pisałaś w którymś z postów że zastanawiasz się nad wzięciem jednego z nich czy jeśli znalazłaby się pomoc dałabyś radę?
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Igiełka napisał(a):prawda i mimo wszystko o tym należy pamiętać a każdego miesiąca będzie wymagana opłata za opiekę trzeba to dobrze przemyśleć choć z drugiej strony brakuje alternatywy dla chłopaków :roll: Cioteczko ceris pisałaś w którymś z postów że zastanawiasz się nad wzięciem jednego z nich czy jeśli znalazłaby się pomoc dałabyś radę? Okropnie boję się tych ogromnych kosztów. Już pisałam, ze płatny dom tymczasowy mi nie odpowiada. Uważam się za odpowiedzialną osobę i aż skóra mi cierpnie na takie koszty. Do tego tak daleki transport. Najwyraźniej będę musiała przetrzymać ich jakimś cudem u mnie. Nie mam budy. Do tego musiałabym zorganizować jakieś dodatkowe ogrodzenie, żeby oddzielić maleńki warzywniak od psich siuśków :oops: Raczej nie mam smaku na obsikaną sałatę :evil_lol: Mam tylko dwie babskie ręce do zrobienia tego. Najtrudniejsi będą jednak sąsiedzi.
iwonamaj Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Jeśli zdecydowałabyś się przetrzymać chłopaków u siebie, wtedy Ty byłabyś dla nich domem tymczasowym i Tobie należałaby się pomoc. Środki, które zebralibyśmy z bazarków można by było przeznaczyć na potrzeby psiaków- buda, wet, karma, ogłoszenia... Gorzej z sąsiadami:cool3:
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 iwonamaj napisał(a):Jeśli zdecydowałabyś się przetrzymać chłopaków u siebie, wtedy Ty byłabyś dla nich domem tymczasowym i Tobie należałaby się pomoc. Środki, które zebralibyśmy z bazarków można by było przeznaczyć na potrzeby psiaków- buda, wet, karma, ogłoszenia... Gorzej z sąsiadami:cool3: Zgadza się :razz: Sąsiedzi są anty piescy. Ale w końcu psy były by w moim ogródku... No cóż, to jednak byłabym w stanie przeżyć. Wysokich kosztów za płatny dom tymczasowy raczej nie.
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 iwonamaj napisał(a):Jeśli zdecydowałabyś się przetrzymać chłopaków u siebie, wtedy Ty byłabyś dla nich domem tymczasowym i Tobie należałaby się pomoc. Środki, które zebralibyśmy z bazarków można by było przeznaczyć na potrzeby psiaków- buda, wet, karma, ogłoszenia... Gorzej z sąsiadami:cool3: Najgorzej z sąsiadami:-( Ceris, jeśli byś ich przetrzymała było by super
Bogusik Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 ceris napisał(a):Zgadza się :razz: Sąsiedzi są anty piescy. Ale w końcu psy były by w moim ogródku... No cóż, to jednak byłabym w stanie przeżyć. Wysokich kosztów za płatny dom tymczasowy raczej nie. ceris,to może w takim razie będziesz tym dt ale musisz się konkretnie zdeklarować abyśmy wiedziały co zrobić.Kurczę ale by było super!Ja ze swojej strony postaram się jak tylko potrafię,Wam pomóc...:smile:
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Bogusik napisał(a):ceris,to może w takim razie będziesz tym dt ale musisz się konkretnie zdeklarować abyśmy wiedziały co zrobić.Kurczę ale by było super!Ja ze swojej strony postaram się jak tylko potrafię,Wam pomóc...:smile: No właśnie, bo ja rozsyłam prośby o wsparcie i wspominam o tym , że psiaki mają szansę jechać do Karmelci. Ceris, przemyśl to jeszcze i daj odp. Jeśli będą u Ciebie w ogródku to potzrebna buda na już. Jedna czy dwie???????? Czy ktoś się orientuje ile kosztuje buda????????????
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 (edited) Decyduję się przetrzymać pieski u siebie. Może nie będą długo u mnie. Na razie jedna buda wystarczy. Schronią się przed deszczem póki co we dwójkę. Niech mnie Bóg strzeże. Pierwszy raz robię coś takiego :smhair2: edit. ze strachu nawet byka ortograficznego walnęłam, ale już poprawiłam :lol: Edited July 30, 2012 by ceris
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 ceris napisał(a):Decyduję się przetrzymać pieski u siebie. Może nie będą długo u mnie. Na razie jedna buda wystarczy. Schronią się przed deszczem póki co we dwójkę. Ok. czyli mogę pisać, że zbierają na budę, weta i karmę. Tylko żeby psiaki tam chętnie przyszły....
iwonamaj Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Super, więc będzie można je ogłaszać nawet już, od razu... Trzeba wykupić im pakiety ogłoszeń na bazarku, chyba, że któraś z cioteczek to potrafi sama zrobić? Ja myślę, że one szybko znajda domki i długo nie pobędą u Ceris ;)
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 MartynaP napisał(a):podrzuce psiaki biedne...na ulicy :( Dzięki serdeczne
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Gabi79 napisał(a):Ok. czyli mogę pisać, że zbierają na budę, weta i karmę. Tylko żeby psiaki tam chętnie przyszły.... Będę musiała przynieść je na rękach. Alfika próbowałam już raz wziąć na smycz, ale miota się bardzo i nie chcę go stresować. Cypiska nawet nie próbowałam chwytać. Miałam nadzieję, że jakoś inaczej się to potoczy :oops: Trzymajcie kciuki za "łowy". Muszę jeszcze ogrodzić swój warzywniak.
iwonamaj Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 zobaczcie co znalazłam, ciekawe czy aktualne http://www.dogomania.pl/forum/threads/229708-Buda-jak-nowa-dla-psa-oddam-Wroc%C5%82aw
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) ceris napisał(a):Będę musiała przynieść je na rękach. Alfika próbowałam już raz wziąć na smycz, ale miota się bardzo i nie chcę go stresować. Cypiska nawet nie próbowałam chwytać. Miałam nadzieję, że jakoś inaczej się to potoczy :oops: Trzymajcie kciuki za "łowy". Muszę jeszcze ogrodzić swój warzywniak. Ceris, a Ty mieszkasz w bloku??????????? Edited July 30, 2012 by Gabi79
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Gabi79 napisał(a):Ceris, a Ty mieszkasz w bloku??????????? Tak :lol: Pisałam o tym kilka razy zdaje się.
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 (edited) [quote name='iwonamaj']zobaczcie co znalazłam, ciekawe czy aktualne http://www.dogomania.pl/forum/threads/229708-Buda-jak-nowa-dla-psa-oddam-Wrocław Nie wiem czy tam dwa psy się zmieszczą. Myślę, że taka buda na rozmiar owczarka niemieckiego zmieści oba psy. Jeśli miałyby zostać u mnie przez zimę, to byłoby im razem cieplej. Najlepiej żeby była ocieplana styropianem. Już jakiś czas temu szukałam czegoś takiego, ale zdezerterowałam :oops: Teraz muszę to zrobić. Edited July 30, 2012 by ceris
Recommended Posts