Bogusik Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) ceris napisał(a):Sęk w tym, ze nie wiem jak sie robi wydarzenia na fb. Moze ktoś by się podjął tego zadania? Chodziłam jeszcze raz w okolice, gdzie psiaki koczowały. Alfika nie ma. Cypis też dokądś się poszwędał. Ja tez niestety ale nie umiem robić wydarzenia na fb...ale tak myślę,że jakaś kochana cioteczka by się znalazła i je zrobiła.Martwi mnie jednak taki stan rzeczy z psiakami,jak piszesz ceris: nie zawsze są na miejscu...Alfika już nie ma jakiś czas...a dzisiaj obu!Więc już nawet pomijając deklaracje na dt, jak w takiej sytuacji, szukać i umawiać transport?To jest nierealne....:shake: Edited July 29, 2012 by Bogusik
Bogusik Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Przepraszam za offa: W Szydłowcu cztery osoby zarzynają się, żeby pomóc psom. Tam nie ma schroniska. Psy zyją i umierają na ulicy lub okolicznych polach. Teraz szydłowieckie bezdomniaki mają szansę w ankiecie kravetu. Proszę o głosy Zamieszczone przez kama210 to to będziemy się musieli zmoblizować i to nieżle .. szkoda że nie każdy przestrzega zasad ustalonych na miau i dogomanii od kilku lat ... wspólny kandydat nie zawsze wygrywa ... dlatego proszę Was o pomoc kto nie ma konta na krakvet ..prosze załóżcie ..każdy głos jest ważny .. każdy głos na wagę złota .. kiedyś zdażyło się że kilka głosów decydowało o wygranej ... założenie konta na KV to dosłownie parę minut .. Instrukcja głosowania w Krakvecie: DLA TYCH CO NIE MAJĄ KONTA NA KRAKVET 1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum 2. klikajsz link „zarejestruj się” 3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję 4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji i wciskasz"wyślij" 5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link 6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło 7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk" 8.wybierasz wątek "Poznajmy się" http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...2e6c51ee6e7637 i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie 9. dalej wybierasz - Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - lipiec 2012 10. wyskoczy Ci ankieta - zaznaczasz KROPKĄ przy - Grupa Wolontariuszy Bezdomniaki Szydłowieckie i klikasz pod ankietą „wyślij”. Liczba głosów powinna się zwiekszyć o ten Twój . JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANY NA KRAKVET I pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6! UWAGA! W dniu 20.12.2011 około 12-tej KrakVet wprowadził obowiązek napisania 1 (jednego) postu na forum przed głosowaniem. Powstał w tym celu specjalny wątek http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 1 . Aby mieć możliwość oddania głosu należy zarejestrować się na forum i napisać minimum jeden post. Możecie to zrobić na tym wątku – POZNAJMY SIĘ - http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 NIE ZAKŁĄDAJCIE SPECJALNIE KILKU ADRESÓW @ - Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos. /inaczej głosy będę pod zakończeniu głosowania usunięte/ Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu i niedozwolone jest tworzenie przez jedną osobę wielu kont w celu oddania więcej niż jednego głosu. W przypadku stwierdzenia przez administratorów faktu oddawania przez jednego użytkownika kilku głosów lub innych nieprawidłowości związanych z rejestracją kont i głosowaniem, administrator ma prawo do usunięcia kont i/lub odjęcia głosów z nich oddanych.
Pipi Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Na samym poczatku glosowałam. Macie ,małą przewagę. Powodzenia. Kto z tutaj obecnych nie glosował? prosze zrobcie to.
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 (edited) Bogusik napisał(a):Ja tez niestety ale nie umiem robić wydarzenia na fb...ale tak myślę,że jakaś kochana cioteczka by się znalazła i je zrobiła.Martwi mnie jednak taki stan rzeczy z psiakami,jak piszesz ceris: nie zawsze są na miejscu...Alfika już nie ma jakiś czas...a dzisiaj obu!Więc już nawet pomijając deklaracje na dt, jak w takiej sytuacji, szukać i umawiać transport?To jest nierealne....:shake: Dlatego też pisałam wielokrotnie o sytuacji jak o na wygląda. Alfik zginął już raz na kilka dobrych dni, ale wrócił do kolegi. Teraz znowu go nie ma. Czekam. Cypis jest zawsze, ale nie siedzi "pniem" na miejscu. Odchodzi dokądś i wraca. Najczęściej jest na miejscu, ale przecież nie będę siadzieć z nim na rynku. Mam swoje życie. Idę do niego każdego wieczora, czasem czeka, czasem muszę go poszukać i wałęsam się ciemnymi uliczkami w poszukiwaniu psiaka godzinę przed północą. Odkąd się pojawił tylko raz nie dostał jedzenia ode mnie bo go nie mogłam znaleźć. Bezdomny pies ma wolny wybór, gdzie w danej chwili będzie. Kto umie zrobić wydarzenie na fb? Edited July 30, 2012 by ceris
Akrum Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Super, że jest jakaś alternatywa z DT. Szkoda jednak, że psiaki gdzieś poszły - mam nadzieję, że oba żyją i są w dobrej formie.
iwonamaj Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ja raz zrobiłam wydarzenie na FB dla Perełki i chyba wszystko było ok...Mogę spróbować zrobić też dla chłopaków, ale potrzebny byłby tekst i zdjęcia na mojego maila...
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 iwonamaj napisał(a):Ja raz zrobiłam wydarzenie na FB dla Perełki i chyba wszystko było ok...Mogę spróbować zrobić też dla chłopaków, ale potrzebny byłby tekst i zdjęcia na mojego maila... Jestem cioteczki, Iwonko wspaniale, że zrobisz wydarzenie. Nie wiem, co z tekstem, może uda mi się coś sklecić z informacji zawartych na wątku. Bogusik, dzięki serdeczne za przybycie na wątek i oferowaną pomoc. Myślę, że trzeba działać, tzn. prosić o deklaracje, zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie, jak nie zawalczymy, to się nie uda, więc do dzieła. Ceris, proszę uwierz, że się uda. Było wiele przypadków, że pies nie miał ani grosza, a potem trafiał do dt i udało się zebrać kasę. Proszę Cię kochana zmień tytuł, że Alfik i Cypisek zbierają na pobyt w pdt. Ja porozsyłam wątek ( już rozsyłałam trochę). Ja sobie nie daruję, jak im nie pomożemy, taki już mam charakter. Cioteczki, kto się podejmie zrobić chociaż skromny bazarek????????
Pipi Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) Założyłam wydzrzenie na fb http://www.facebook.com/events/330909393670602/?context=create Tylko zdjecie drugiego pieska mi sie nie wyswietla na pierwszej stronie watka. Przydałoby sie kilka zdjec, to wstawie do wydarzenia. Ceris nie wiem ktory jest Cypisek a ktory Afik. Jak wstawie zdjecia na fb, to opisze kazdego z nich. Iwonamaj, jesli juz zrobilas wydarzenie, to nic nie szkodzi, beda dwa. Kiedy zakladałam wydarzenie nie wiedzialam, ze napisałaś iz zalozysz, przepraszam. Dopiero jak weszlam tutaj to przeczytałam, ale wydarzenie bylo juz na fb. Edited July 30, 2012 by Pipi
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Słuchajcie, powiem jeszcze raz Cypis jest stale tylko w ciągu dnia zmienia swoje położenie. No tak mają psy bezdomne. A teraz najważniejsze Alfik wrócił :multi: Właśnie wróciłam z karmienia i oporządzania go Ektoparem od pcheł i kleszczy. Jest cudowny :loveu: Jakąś godzinę temu przyszedł pod mój blok. Był okropnie głodny, bo to co mu wyniosłam wszamał w minutę. Obok spadła torebka po podrobach, to chciał ją też zjeść. Rety wystraszyłam się, że to też pochłonie. Pipi ogromnie dziękuję :loveu:
iwonamaj Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 O, kamień z serca... Jestem na wydarzeniu chłopaków, biorę udział, udostępniam i zapraszam :)
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Ja również weszłam. Specjalnie ze względu na Cypisa i Alfika założyłam konto na fb, ale nie umiem się tam poruszać :oops: Mam nadzieję to szybko to ogarnąć.
Beatkaa Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 iwonamaj napisał(a):O, kamień z serca... Jestem na wydarzeniu chłopaków, biorę udział, udostępniam i zapraszam :) Również dopisuję się do wydarzenia i udostępniam... ;) Jak dobrze,że Afik wrócił !!!!!!!!!!!!!!! :loveu::multi:
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 [quote name='Pipi']Założyłam wydzrzenie na fb http://www.facebook.com/events/330909393670602/?context=create Tylko zdjecie drugiego pieska mi sie nie wyswietla na pierwszej stronie watka. Przydałoby sie kilka zdjec, to wstawie do wydarzenia. Ceris nie wiem ktory jest Cypisek a ktory Afik. Jak wstawie zdjecia na fb, to opisze kazdego z nich. Iwonamaj, jesli juz zrobilas wydarzenie, to nic nie szkodzi, beda dwa. Kiedy zakladałam wydarzenie nie wiedzialam, ze napisałaś iz zalozysz, przepraszam. Dopiero jak weszlam tutaj to przeczytałam, ale wydarzenie bylo juz na fb. Afik to ten który już na wydarzeniu jest zamieszczony, mój wędrowniczek uroczy Cypisek to ten ciemniejszy Oba mają urocze sterczące uszka, tylko na zdjęciach kładą po sobie (boją się aparatu?). Pyszczki śliczniutkie i sylwetki bez zarzutu. O mamuniu, niech one znajdą domek :modla::modla::modla:
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Pipi, dziękuję za wydarzenie dla chłopaków, ja jeśli chodzi o fb jestem osiołek. Czyli co zabieramy się za zbieranie funduszy???????????????? Bo nie wiem co pisać do ludzi??????? Nawet jeśli psiaki jakimś cudem szybko znalazł by domki to zawsze można uzbieraną kwotę przekazać innemu biedakowi
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Fundusze można zbierać, tylko nie wiem jaki podać cel zbiórki. Na transport, czy dom? Osobiście nie opowiadam się za pdt. Nie wiadomo ile czasu psy mogą tam mieszkać zanim znajdą dom stały. Może tydzień może rok. To duże pieniądze.
iwonamaj Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Cel zawsze się znajdzie, jeszcze wet, ogłoszenia...
Pipi Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Kochana Nadziejkowa Nadziejo, nie wiem co za licho, ale wkleilas zdjecie Cypiska, a ja znowu go nie widze. Otwarte jest tylko kawałeczek od gory. Podaj moze sam link do tego zdjecia to ja dalej sobie poradze.
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 iwonamaj napisał(a):Cel zawsze się znajdzie, jeszcze wet, ogłoszenia... Zgadza się. Weterynarz im by się przydał w pierwszej kolejności. Wyglądają na zdrowe, ale nie wiem czy mogę im zafundować odrobaczanie na własną rękę.
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 [quote name='Pipi']Kochana Nadziejkowa Nadziejo, nie wiem co za licho, ale wkleilas zdjecie Cypiska, a ja znowu go nie widze. Otwarte jest tylko kawałeczek od gory. Podaj moze sam link do tego zdjecia to ja dalej sobie poradze. Bezpośredni link z fotosika http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/618d2785e6911bc1.html
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 ceris napisał(a):Zgadza się. Weterynarz im by się przydał w pierwszej kolejności. Wyglądają na zdrowe, ale nie wiem czy mogę im zafundować odrobaczanie na własną rękę. OK. więc rozsyłam wątek z prośbą o pomoc. Może trzeba zmienić tytuł np. na bardzo prosimy nie żałuj chociaż grosika dla Cypiska i Alfika, czy coś w tym rodzaju. Zaczynam rozsyłanie. Bogusik wie, że jak ja się uprę, to każda kwota zostanie zebrana:loveu: Cioteczki proszę bądźcie na wątku, bo w qpie siła;)
Igiełka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 super że Alfik wrócił :multi: słuchajcie może na początek zbierać na weta i jedzonko by chociaż trochę odciążyć ceris :)
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Cieszę się z powrotu Alfika ogromnie. Co do karmy, to dam radę. Tyle jestem w stanie zrobić bez problemu :cool3: Dziękuję Igiełko. Zbierajmy na inne ważne rzeczy dla chłopaków.
Gabi79 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 ewa gonzales napisał(a):Cioteczki , moze juz zaczac jakies bazarenki czynic ?kto moze niechaj juz zrobi bazarki:ylsuper::ylsuper: Ewuś, a ty byś nie zrobiła bazarku np. cegiełkowego????? Ty kochana zawsze tworzysz takie magiczne, kolorowe, aż miło tam zaglądać i kupować!!!!!!!!!!!!!
Pipi Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Słysze na fb dzwiek czatu, ale nie widac okienka. Czy ktos do mnie pisał? cos mi szwankuje fb. Czasem strona sama skacze, ze nic zobaczyc nie moge. Teraz czat zginął.
ceris Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Pipi, ja nie pisałam na czacie :oops: Ktoś inny może się do Ciebie dobija.
Recommended Posts