Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karmelcia napisał(a):
no ja czekam na jakies propozycje....

Karmelciu, Ty musisz zaproponować kwotę. Ceris ma obawy, że nawet jak będą deklaracje to z czasem się wykruszą.
A ja liczę na to, że psiaki szybko znajdą nowe domki (może nie po kilku dniach, ale miesiącach).
Ja bym zaryzykowała. Na dogo jest bardzo dużo wrażliwych ludzi, trzeba wierzyć, że się uda i robić wszystko, by tak było.
Myślę, że zawsze ktoś zrobi bazarek i damy radę. Wiele jest psiaków, które startują od zera, a jednak udaje się opłacać hotel, czy pdt. Ja mam kilka deklaracji, w tym na 3 pieski mało adopcyjne (dwie staruszki i jeden agresor), już długo na nie wpłacam i nikt tam nie wstrzymał swoich deklaracji. Można zacząć od zbierania deklaracji i zobaczymy co i jak.
Nie chcę nikomu nic narzucać, po prostu wyraziłam swoją opinię.
Jeśli kilka osób zobowiąże się, że będzie wspierać psiaki, nie koniecznie finansowo, ale podtrzymując i rozsyłając wątek, robiąc co jakiś czas bazarki może się udać. Może jestem zbyt dużą optymistką, ale te biedaki spędzają mi sen z powiek

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karmelciu, właśnie się zorientowałam, że u Ciebie była Milka, którą facet z mojego miasta oddał po kilku miesiącach.
Nie poznałam suni osobiście, ale wiele o niej słyszałam:loveu:

Posted

Wpadam na forum ostatnio tylko nocą. Życie. Martwi mnie nieobecność Afika. Co u licha mogło się stać? Może go ktoś przygarnął? A może... ech szkoda domysłów. Cypis jest uroczy. Uwielbiam tego sierściucha. Czekał dziś na kolację, nie musiałam go szukać. Zaniosłam też miskę z wodą, ale nie pił tak łapczywie jak myślałam miomo upałów. Pewnie znalazł gdzieś źródło wody. Ogon merda mu się tak intensywnie gdy mnie zobaczy, że może dupsko urwać :evil_lol:. Uwielbia pieszczoty, chętnie kładzie się na plecach z łapami do góry i cierpliwie czeka na mizianko. To tyle z cyklu "Wieści wieczorne" :lol:.

Dziękuję dobrym duszom, którym nie jest obojętny los Cypisa i Afika. Szczerze mówiąc pewnie przynajmniej jeden z nich wyląduje koniec końców u mnie. Nie wezmę odpowiedzialności pieniężnej tytułem wpłat na pdt. Jesli ktoś chciałby zrobić akcję z ogłoszeniami dla psiaków, to byłabym szczęśliwa.

Posted

ok wiec moja propozycja jest taka...kilka razy dziewczyny wspominaly o 100zl wiec taki jest moj rabat,promocja (zwal jak zwal)mozna tez wykorzystac FB i robic im wydarzenia,ja zawsze rozgaduje wsrod swoich znajomych o nowych pieskach u mnie tak wlasnie dom znalazla Milka,ktora odwiedzam w miare mozliwosci,teraz wczasuje w Szwajcarii(TAKA TO MA FART)JESLI KTORAS Z DZIEWCZYN POTRAFI- mozna zrobic plakaty,ja je zawsze rozwieszam w Opolu I PODSYLAM SWOIM ZNAJOMYM Z INNYCH MIASt.tak wiec decyzja nalezy do was
aaa co do weta....mam swojego u ktorego zawsze moge cos wyzebrac tzn znizki itp a ze mam u niego praktyki ,sporo umiem sama i nie trzeba wywalac bog wie ile kasy
to tyle...pozdrowionka

Posted

karmelcia napisał(a):
ok wiec moja propozycja jest taka...kilka razy dziewczyny wspominaly o 100zl wiec taki jest moj rabat,promocja (zwal jak zwal)mozna tez wykorzystac FB i robic im wydarzenia,ja zawsze rozgaduje wsrod swoich znajomych o nowych pieskach u mnie tak wlasnie dom znalazla Milka,ktora odwiedzam w miare mozliwosci,teraz wczasuje w Szwajcarii(TAKA TO MA FART)JESLI KTORAS Z DZIEWCZYN POTRAFI- mozna zrobic plakaty,ja je zawsze rozwieszam w Opolu I PODSYLAM SWOIM ZNAJOMYM Z INNYCH MIASt.tak wiec decyzja nalezy do wasaaa co do weta....mam swojego u ktorego zawsze moge cos wyzebrac tzn znizki itp a ze mam u niego praktyki ,sporo umiem sama i nie trzeba wywalac bog wie ile kasyto tyle...pozdrowionka
A nie mozesz wziasc jednego za 300+wet, a drugiego za karme+wet? Ciezko teraz uzbierac na dogo dekl. ten portal jest splukany,a fb juz tez pomalu sie konczy....

Posted

Karmelciu, mówisz o 100 zł zniżki od psa, czy o 100 zł jako kwocie na miesiąc?
Wolę dopytać, jeśli czegoś nie rozumiem :oops:

Posted

karmelcia napisał(a):
100zl za mc czyli 500zl mc za oba

jesli dajesz po stowce upustu, to rozumiem, ze po 200 zl od psa. Wychodzi 400/ m-c, nie 500.

Posted (edited)

Pozwoliłam sobie poczytac posty karmelci i widze, ze na wielu watkach proponujesz platny dom tymczasowy.
Chciałam zapytac czy ktos z dogo był u Ciebie karmelciu i ile psow masz w tej chwili. Moglabys napisac cos wiecej o sobie i warunkach jakie oferujesz?

Edit:

juz doczytałam, przepraszam. . . . jeszcze wszystkiego nie przeczytałam, ale czytam

Edited by Pipi
Posted

jest dokladnie tak ,jak pisze Paula.t
odpisuje na wielu watkach,poniewaz musialam zrobic sobie odpoczynek i przez mc nie przyjmowalam nowych pieskow,ani nie robilam rezerwacji,teraz z nowymi silami,z zaliczona sesja wracam i sie oglaszam
na watku tymczasowym w 1 poscie jest kilka linkow do MOICH PODOPIECZNYCH WIEKSZOSC JUZ POZAMYKANA(WATKOW OCZYWISCIE) BO PSIAKI OD DAWNA W NOWYCH DOMKACH ale ktoras z dziewczyn kojarzy mnie z watku Milki-szalonej bordej colli--mozna wypytac Masze,ktora ja do mnie oddelegowala,badz ASIA&GINGER,URU,SZAFRE,davanas....te osoby dobrze mnie znaja,byly u mnie w domu,korzystaja ze mnie kurde ale to zabrzamialo....ale wiecei o co chodzi....

Posted

a co do ilosci psiakow u mnie....jest Franek z mieleckiekiego schronu i to by bylo na tyle wiec 2-3 psiaki moge przyjac
mieszkam na wsi,pod opolem jestem po 1 roku tech wet,w trakcie praktyk zawodowych w gabinecie wet.
Tymczasuje psiaki od 4 lat,palaczylam milosc do psow i prace,nie biore na tymczas i nie wychodze na 10 godz z domu ,jestem z nimi 24 h 365 dni w roku
Jeszcze cos chcialybyscie wiedziec bo nie bardzo juz wiec co napisac

Posted

No to trzeba ruszać z bazarkami i prosić o deklaracje dla psiaków .....wiem że nasza Mileczka była u karmelci i słyszałam same pozytywne komentarze :) obyśmy tylko zebrały pieniążki z którymi na dogo coraz gorzej :(

Posted

a skad one mialyby jechac te chlopki oczywiscie????bo pod koniec tyg,ew poczatek nastepnego z lublina jedzie piesek w moja okolice...mozna by sie dolaczyc....

Posted

Dokończyłam właśnie czytanie watku,bo niestety z braku czasu czytałam go na raty.Przede wszystkim aby tym pieskom pomóc musi być osoba koordynujaca sprawy na wątku.Potrzebny jest skarbnik do zbierania i prowadzenia księgowości.Są już 2 stałe deklaracje: Gabi79 10zł m-cznie i ceris 20zł m-cznie.Ja mogę dać po 20zł m-cznie na każdego,czyli 40zł i dołożę coś do transportu jeżeli oczywiście sytuacja na wątku się zmieni.Mamy więc już 70zł.Płatny dt u karmelci wynosi 500zł.Potrzebny transport Suwałki-Opole?Trzeba zmienić tytuł wątku,że pilnie zbieramy na hotelik i transport...i wtedy rozsyłać prośby o deklaracje.Bardzo prężnie działa wolontariat w Białej Podlaskiej.Nie piszę jednak nigdzie,ponieważ uważam,że kto wejdzie na ten wątek,to nie wie właściwie nic konkretnego po za tym,że 2 psiaki szukają domów,a takich jest tu na pęczki...
Czekamy więc na chętną ciocie do prowadzenia spraw Cypiska i Alfika!!!

Posted (edited)

Alfika ciągle nie ma. Martwię się i skóra mi cierpnie na samą myśl, ze mogło mu się coś stać.
Cypis jest najedzony na dzisiaj, podałam mu Fiprex od kleszczy i pcheł.

edit.
Post zedytowałam dzisiaj, po nocnym namyśle. Jeden pies zapadł się pod ziemię (tak jak ostatnio). Nie zbierzemy takiej kwoty, która pokryje koszty pobytu psów (psa) u karmelci. Do tego jeszcze transport Suwałki - Opole to kwestia 600 km. Nie da rady :shake:

Edited by ceris
Posted

Czy jest wydarzenie na FB? Wiem ile pieniędzy spływa z FB dla psiaków z Pszczyny. Ja nie umiem robić wydarzenia ale wiem jak ludzie reagują.
Zróbcie jeśli psiaki nie mają... Są piękne znajdą domki, myślę,że szybko. Oby znalazł się Alfik. Do transportu dorzucę grosik.

Posted

Sęk w tym, ze nie wiem jak sie robi wydarzenia na fb. Moze ktoś by się podjął tego zadania?

Chodziłam jeszcze raz w okolice, gdzie psiaki koczowały. Alfika nie ma. Cypis też dokądś się poszwędał.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...