Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ceris, spróbuj naprawdę pojechać do tego schroniska, zobaczyć jakie tam są warunki, jacy ludzie, skoro to blisko Ciebie, bo jeśli psiaki tak reagują, a nie umiemy znaleźć innego wyjścia, to to wydaje mi się będzie dla nich najlepsze (jeśli okaże się, że schronisko jest OK). Mialabyś do nich blisko, mogłabyś je odwiedzać, porobić zdjęcia i na spokojnie, wiedząc gdzie są i że są bezpieczne będziemy je ogłaszać.

Posted

paula_t napisał(a):
Ceris, spróbuj naprawdę pojechać do tego schroniska, zobaczyć jakie tam są warunki, jacy ludzie, skoro to blisko Ciebie, bo jeśli psiaki tak reagują, a nie umiemy znaleźć innego wyjścia, to to wydaje mi się będzie dla nich najlepsze (jeśli okaże się, że schronisko jest OK). Mialabyś do nich blisko, mogłabyś je odwiedzać, porobić zdjęcia i na spokojnie, wiedząc gdzie są i że są bezpieczne będziemy je ogłaszać.

Tak zrobię, jednak pojutrze, bo jutro ograniczają mnie sprawy domowo-gospodarcze. Mają mi przywieźć opał na zimę i muszę to znieść własnymi siłami pod dach. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało.

Posted (edited)

Ja to mam pecha, tam gdzie fajni ludzie, tam nie ma mnie :lol: Ale powiem Wam, że urodziłam się na Śląsku.
A wracając do chłopaków, nie widziałam ich dzisiaj i nie dostały kolacji. Wychodzę ich jeszcze poszukać.

Pół godziny później. Znalazłam Cypisa, biegł do mnie merdając ogonem z daleka. Łasił się czekając na jedzenie. W nagrodę dostałam łapę. Na każdą prośbę, dostawałam lewą łapę. Mańkut :evil_lol:

Edited by ceris
Posted

Czyli cały czas gdzieś się tam szwendają w pobliżu raz jeden, raz drugi, innym razem wspólnie. To dobrze, mądre psiaki, wiedzą gdzie przychodzić.

Posted

I ja odwiedzam. Tak bardzo przykro, ze nie ma dla nich dt. Nie wszystkie zwierzaki maja szczescie:shake::-(

Posted

Hm, słuchajcie... W okolicy Łodzi miały byc odebrane kiepskiej właścicielce trzy psiaki, znaleziono im już domy tymczasowe (z trudem, ale coś znaleźli), ale potem jednak zapadła decyzja inspektora, że psy zostają, bo właścicielka zaczęła się bardziej starać... Może daloby sie dogadać i do tych dt mogliby trafic chlopcy?
Zaraz wkleję link.

edit:
Oto link do tamtego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/228648-3-mikruski-zostają-a-my-będziemy-pomagać-i-nadzorować?p=19415479#top

Posted

beta ata napisał(a):
Hm, słuchajcie... W okolicy Łodzi miały byc odebrane kiepskiej właścicielce trzy psiaki, znaleziono im już domy tymczasowe (z trudem, ale coś znaleźli), ale potem jednak zapadła decyzja inspektora, że psy zostają, bo właścicielka zaczęła się bardziej starać... Może daloby sie dogadać i do tych dt mogliby trafic chlopcy?
Zaraz wkleję link.

edit:
Oto link do tamtego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/228648-3-mikruski-zostają-a-my-będziemy-pomagać-i-nadzorować?p=19415479#top

Nie wiem....trzeba zapytać :roll: gdyby znalazły DT to byłoby wspaniale!

Posted

Psy pojawiają się i znikają. Zastanawiam się gdzie one wtedy są. Nie sposób już przewidzieć kiedy będą i gdzie.

Posted

ceris napisał(a):
Psy pojawiają się i znikają. Zastanawiam się gdzie one wtedy są. Nie sposób już przewidzieć kiedy będą i gdzie.

Żeby tylko kiedyś nie zniknęły już na zawsze...:(

Posted

ceris napisał(a):

A może ktos je jeszcze dokarmia? Albo mają właściciela, który je wypuszcza na noc...
A czy pieski w dzień też sie szwędają?

Posted (edited)

Cypis sypia w dzień na rynku: pod naszą sceną, pod sklepem spożywczym, bankiem, na parkingu. Na noc wyrusza dokądś i wraca. Czy tak zachowuje się pies mający dom? Trudno mi wybadać jakie są jego ścieżki. Dziś widziałam go przebiegającego ulicą. Zawołałam i piorunem poznał mój głos, zatrzymał się od razu ze ślinotokiem, ale w tej chwili nie miałam nic do jedzenia dla niego. No nie sposób mieć żarełko w każdej chwili. Wracałam z moim małym do domu ze spaceru i nie widziałam ani Cypisa, ani Afika. Wychodzę z domu teraz, tak jak wczoraj, może któregoś "upoluję". Muszę je nakarmić :lol:

Wróciłam. Prawie pół godziny temu zgasili nam oświetlenie uliczne, ale zdążyłam Cypisa nakarmić. I wiecie co sie zdarzyło? Wyczochrany został na trawniku, a ja zaczęłam odchodzić z miejsca. Gdy byłam jakieś pięćdziesiąt metrów dalej, przeciągle zawył... Co to miało być? Aż mnie dreszcze przeszły. Odprowadził mnie wzrokiem i pobiegł swoją drogą.
Afika nie ma.

Edited by ceris
Posted

Czytam i podnoszę, popytam, może ktoś się skusi. A wył- to mnie wzruszyło, bo tak myślę, że zaczynasz być dla niego Jego:) pozdrawiam ludzi o dobrych serduchach.

Posted

Dziękuję dydelfo za odwiedziny i również pozdrawiam. Może tam u Was znajdzie się jakiś dom chociaż dla jednego mojego wędrowniczka.

Posted

One już Cię znają, ufają Ci, wiedzą, że od Ciebie bije dobroć...Z jednej strony chcą, potrzebują człowieka, a z drugiej się boją, bo ktoś je pewnie kiedyś skrzywdził....Biedaczki :(

Posted

Widać,że już zaufały Ci ceris...aż naprawdę serce pęka żeby oddawać je do schroniska :( sama już jestem w kropce...ciągle mam nadzieję,że znajdzie się jakieś DT.

Posted

Napisałam na wątku podesłanym przez Beatkę. Może ktoś się odezwie?
Byłam też dzisiaj w schronisku, do którego trafiają psy z naszej gminy. Pan mnie nie wpuścił do środka, ale był bardzo miły w trakcie rozmowy. Nie wiem, czy pamiętacie, ale zgłaszałam w naszym urzędzie sprawę tych bezdomnych psów. Później po perypetiach ze zdobyciem numeru telefonu, zadzwoniłam i dowiedziałam się, że zlecenie odłowu mieli, ale psów na miejscu nie znaleźli. Psy są ciągle na mojej głowie. Zatem dzisiaj byłam osobiście z pytaniem co mam zrobić. Powiedziano mi, że jeśli zawiozę je tam sama, to płatność za dobę będzie wyższa niż z polecenia gminy. W związku z tym mogłabym iść jeszcze raz do urzędu, a ci zleciliby ponowny odłów. Tylko czy nie pęknie mi serce wiedząc, że zabierają dwa psiury, do których się przywiązałam, a one obdarzyły zaufaniem? :-(

No i nie znam się na robieniu wydarzeń na fb :shake:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...