docha Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='Poker']Dwa walczące na śmierć i życie lwy. :mad: Trzeba to gdzieś zgłosić, walki psów w Polsce są zabronione :eviltong:[/QUOTE] masz rację ! Quote
Anula Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Nikt do Kajuni nie zagląda a ja zmówiłam pakiecik ogłoszeń. A tak sobie zajadam bułeczkę. Quote
Poker Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Zagląda , zagląda do ślicznoty. Pięknie jej w tych dłuższych kudełkach. Ja Dolarka jeszcze przystrzygłam ,że by zdążył na zimę zarosnąć. Quote
b-b Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ja też zaglądam i cieszę się, że mała zdrowieje :) Quote
Anula Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Wstawianie zdjątek przerwali nam goście ale już wracam i na koniec będzie niespodzianka.Kto wytrwały niech czeka cierpliwie. Quote
Anula Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Oto niespodzianka.Pisałam kilka dni temu,że Kajunia nie umie się bawić zabaweczkami.No i dzisiaj nastąpił cud,a oto dowód: Quote
Bogusik Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Jak zawsze piękne zdjęcia i przepiękna Kajeczka!Jaka ona jest teraz wesoła!Pięknie bawi się z Mikuniem i przy tym widać w niej tyle radości.A ostatnie fotki to dopiero niespodzianka!:multi:Tak myślę,że ona bardzo naśladuje we wszystkim Mikusia /szczekadełko-nauka od M./ i może tymi zabaweczkami też ją w jakiś sposób zainteresował?Psia rywalizacja, ale w dobrym tego słowa znaczeniu...:smile: Quote
Poker Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Faktycznie i to jak fanie się bawi. Jeszcze robi postępy. Słodyczka. Quote
docha Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 tak, psy naśladują siebie bardzo. współzawodniczą ze sobą. Quote
Anula Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 To co zaobserwowałam to Kaja złapała piłeczkę w zęby i chciała się droczyć z Mikim tj.bawić.Pobiegła z nią na ogród i ganiała, a Miki za nią i taka była zabawa.Cieszę się bardzo,że przekonała się do piłeczki,ponieważ przedtem ją zabawki nie interesowały a wręcz przeciwnie bała się ich.Przynajmniej teraz będzie miała jakieś zajęcie bo przecież nudziła się,zaczepiała mnie wciąż łapą abym ją głaskała i zajmowała się.Niekiedy pies musi sobie wypełnić czas bo w pewnym sensie życie psa jest monotonne.Na razie ta piłeczka szmaciana wchodzi w grę zobaczymy co będzie dalej.Miki uwielbia wszelkiego rodzaju pluszaki i piłeczki ale z dermy,gumowych nie rusza. A 10.10.minie trzy miesiące jak Kajunia jest u nas! Quote
docha Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 pomału uczy się życia. to jest wzruszające wszystko.:loveu: Quote
ocelot Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 Fakt Kajunia się zasiedziała, ale troszkę też przez nieudaną adopcję. Potem rekonwalescencję. Myslę, że zapytania o nią będą, bo jest piękna. Quote
Poker Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 A ogłoszenia już idą? Selekcję potencjalnych domków trzeba będzie wyjątkowo ostro przeprowadzić. Quote
Bogusik Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Miki,to jest wyjątkowo "zabawkowy" chłopak!A jak jakąś piłeczkę wyniesie na ogród i zostawi,to wieczorem, nagle zrywa się i pędzi do ogrodu.Po chwili przybiega z piłką w paszczy,z merdającym ogonkiem i taki szczęśliwy!To jest ciekawe,że po długim czasie potrafi sobie przypomnieć o niej i jeszcze do tego wie gdzie ją zostawił!Mam nadzieję,że nikt mnie nie "zjedzie" za te kilka zdań o Mikim,tym bardziej,że jest on w tej chwili towarzyszem Kaii.Anula,jak będziesz mogła,to zrób zdjęcie Mikiego z piłeczką 3-w -1...tzn.jak można spać, pilnować swojego skarbu i jednocześnie mieć miękką podusio-podpurkę?! Quote
Anula Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='Poker']A ogłoszenia już idą? Selekcję potencjalnych domków trzeba będzie wyjątkowo ostro przeprowadzić.[/QUOTE] Na razie zamówiłam jeszcze nie idą. No,selekcja musi być jeżeli ktokolwiek będzie chciał zaadoptować Kajunię.Dla mnie osobiście Kajunia jest wspaniała,wyjątkowa,bardzo się do niej przywiązaliśmy a ona do nas.Nie wiem jak to będzie,jeszcze o tym nie myślę. [quote name='Bogusik']Miki,to jest wyjątkowo "zabawkowy" chłopak!A jak jakąś piłeczkę wyniesie na ogród i zostawi,to wieczorem, nagle zrywa się i pędzi do ogrodu.Po chwili przybiega z piłką w paszczy,z merdającym ogonkiem i taki szczęśliwy!To jest ciekawe,że po długim czasie potrafi sobie przypomnieć o niej i jeszcze do tego wie gdzie ją zostawił!Mam nadzieję,że nikt mnie nie "zjedzie" za te kilka zdań o Mikim,tym bardziej,że jest on w tej chwili towarzyszem Kaii.Anula,jak będziesz mogła,to zrób zdjęcie Mikiego z piłeczką 3-w -1...tzn.jak można spać, pilnować swojego skarbu i jednocześnie mieć miękką podusio-podpurkę?![/QUOTE] No tak Mikuś ma fajny charakter no i fakt kocha zabaweczki.Jak będzie taka okazja to spróbuję uchwycić go śpiącego,trzymającego w ząbkach piłeczkę. Quote
iwstar58 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Zaglądam do ślicznej dziewczyny...ależ ona jest obfocona :lol: U mojej suni też najzwyklejsza szmacianka wywołała największe zainteresowanie i jest najbardziej ulubioną zabawką. Wszystkie gumowe piłeczki są be Quote
Anula Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='b-b']Co tam i malutkiej ślychać?:) Ano jakoś żyjemy.Teraz pogoda się popsuła a więc więcej przebywamy w domku.Kaja coraz bardziej jest weselsza i roześmiana,więcej bawi się pluszakami.Wydaje mi się,że to są początki,potrzeba więcej czasu aby nasza niunia rozkręciła się na maksa i bawiła wszystkimi zabaweczkami. W taką niespecjalną pogodę Kajunia sobie leży na poduszeczce-odpoczywa,a wnuczęta oczywiście też chciały być obfocone: Quote
b-b Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 No ja się nie dziwię, że też chciały mieć zdjęcie. Z tak śliczną sunią też bym chciała mieć :) Dobrze, że mała czuje się już coraz lepiej :) Quote
Anula Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Tak Kajunia się czuje zdecydowanie lepiej.Jest wesołym bardzo towarzyskim psem.TZ jak chodzi na spacerki to zawsze zdaje relacje,nie o Mikusiu tylko o Kajuni w tym typie: a wiesz Kajunia......................................................... i praktycznie nie ma końca,oczywiście to są same superlatywy.To jest naprawdę wspaniały,cudowny psiak. Quote
ocelot Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 To chyba szukamy dla Kajki kogoś kto ją na nowo ogłosi? Quote
Anula Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 ocelot napisał(a):To chyba szukamy dla Kajki kogoś kto ją na nowo ogłosi? Aniu ja wykupiłam ogłoszenia u CatAngel w zeszłym tygodniu ale jeszcze nie zrobiła.Napiszę do niej zapytanie.Gdyby zrobiła to by przyszły linki do aktywacji.Podejrzewam,że Kaja ma jakieś jeszcze ogłoszenia,które lecą na dolnośląskie i może dlatego się wstrzymała,muszę skontaktować się z Gosią. Quote
Poker Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Anula, zrób ogłoszenie we Wrocławskiej Wyborczej.Wyślij nie za długi tekst ze zdjęciem na adres [email protected] Quote
Recommended Posts