Anula Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='Poker']Anula, zrób ogłoszenie we Wrocławskiej Wyborczej.Wyślij nie za długi tekst ze zdjęciem na adres [email protected] Dziękuję za podpowiedź. A zdjęcie musi mieć jakiś format? a może wystarczy link do zdjęcia? Przepraszam za głupie pytania ale nigdy nie przesyłałam do gazety ogłoszenia. A myśmy zmuszeni byli do wycieczki do Bogucina za Poznaniem do sklepu z akwarystyką morską. No i oczywiście byliśmy w komplecie.TZ uważa,że skoro są psiaki w domu to muszą całościowo uczestniczyć w naszym życiu. Sklep graniczy z Aeroklubem ale psiaki nic sobie nie robiły z samolotów,bardziej je interesowały nowe zapaszki koło hangarów. Quote
Anula Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 A tu Kajunia kompletnie zlała się z wysokimi chaszczami. Jak zwierzęta potrafią się wkomponować w przyrodę,aż jest to nieprawdopodobne. Quote
docha Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 ja też tak uważam, że psiaki, jak mogą, to powinny uczestniczyć w pełni życia rodzinnego. Kochane dwa ogony, jak one śmiesznie wyglądają. jeden mały drugi duży-przyjaciele:) Quote
Anula Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 No właśnie,śmiesznie wyglądają jak Flip i Flap ale co tam,najważniejsze,że się dogadują.Kaja jakby urosła chociaż to raczej jest nieprawdopodobne.TZ twierdzi,że była mniejsza jak przyjechała do nas.Teraz ma o wiele więcej sierści i dłuższą i może to sprawia takie wrażenie,że jest dużym psem. Quote
ocelot Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Niemozliwe, żeby urosła:) Wypiekniała owszem:) Quote
docha Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 wydobrzała, nabrała masy, może i wydoroślała. Quote
Anula Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Możliwe,że odzyskuje w tej chwili prawdziwą krasę.Jest coraz ładniejsza,ma przepiękną sierść,taką zdrową fajną,grubą.I najważniejsze to to,że Kaja jest szczęśliwa,radosna,uwielbia przytulanie,całowanie,głaskanie,wywala brzusio kropkowany do głaskania.To jest taka kochana przylepka.Ogonek tylko nie chodzi wtedy jak śpi.I jeszcze taka ciekawostka,jak szczeka też macha ogonkiem.Jest cudowna! Quote
Lumix Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 miło czytać szczęśliwa jak Kolinek też otoczony chwilowo skrzydłami Anuli. Quote
Poker Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Najważniejsze ,że jest zdrowa i szczęśliwa. Quote
Anula Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Kilka fotek Kajuni z dzisiejszego dnia.Kto lubi oglądać fotki - zapraszam. Dzisiaj był przepiękny dzień i psiaki dużo przebywały na ogrodzie,obszczekując kogo się da - NIEDOBROTY! Quote
ocelot Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Przepiękne zdjęcia......... przesliczne:) Jak z ogłoszeniami? Quote
Anula Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 ocelot napisał(a):Przepiękne zdjęcia......... przesliczne:) Jak z ogłoszeniami? Z ogłoszeniami kiepsko.CatAngel zrobiła kilka ogłoszeń a miało być 130.Jej kotek jest chory gania codziennie do weta i nie ma czasu.Trzeba czekać ale sprawdzałam te z 15 sierpnia i niektóre są aktualne. Quote
ocelot Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Anula napisał(a):Z ogłoszeniami kiepsko.CatAngel zrobiła kilka ogłoszeń a miało być 130.Jej kotek jest chory gania codziennie do weta i nie ma czasu.Trzeba czekać ale sprawdzałam te z 15 sierpnia i niektóre są aktualne. Ja w sumie u niej też mam zaległy pakiet.... Ja mogę Kajuni zrobić kilka ogłoszeń w weekend. No ale ja raptem na 10 stronach i mi schodzi.... Quote
docha Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 no nie, cóż za zmanierowane spojrzenie:) bardzo już obrosła, robi się z niej niedźwiadek. Wiesz Aniu, wydaje mi się, że ona ma inny włos od Orlena, chyba bardziej twardy. Quote
Anula Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) Tak Dorotko,PONy mają bardziej miękki włos natomiast Kajunia ma dość twardy włos i gruby a do tego końcówki zawijają się lekko do góry,że wygląda wciąż jakby była nie czesana a jest czesana przynajmniej dwa razy dziennie a zdarza się,że częściej,ponieważ nie mogę patrzeć na czochrańca.Weterynarz mój powiedział,że ma sierść sznaucerowatą. Nie wiem czy pisałam wcześniej ale kaja jest bardzo ciekawska,od tygodnia potrafi dobre kilka minut leżeć przed akwarium i obserwować dwie największe rybki tj.granatową i żółtą.A główka jej chodzi w rytm pływania tych ryb.Można skonać ze śmiechu.TZ zastanawia się czy by też łowiła ryby w jeziorze. Pokażę,które to rybki Kajunię intrygują: Niebieska. I żółta. Edited October 19, 2012 by Anula Quote
kora78 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 nie tylko ją intryguja :) nie ma sie Kaji co dziwic, sa piekne :) aksamitki w ogrodku jeszcze nie przematrzly? moje juz poszly precz. Kaja robi sie, jak niedzwiadek :) moze gdzie indziej zamowcie ogloszenia? albo ktos porobi na wlasna reke choc troche? Quote
docha Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 z ręką na sercu, ja też bym leżała przed tym oceanarium cały dzień i obserwowała niebieską rybkę. muszę sobie sprawić akwarium chociaż w słoiczku;) Quote
Poker Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Kaja ma dobry gust, bo rybki piękne. Ona sama też jest cud urody. Dziwne ,że domki sie nie biją o nią. Quote
Anula Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Poker napisał(a):Kaja ma dobry gust, bo rybki piękne. Ona sama też jest cud urody. Dziwne ,że domki sie nie biją o nią. Miałam dwa zapytania w tym tygodniu na maila o Kajunię ale jedno to prawdopodobnie jakieś dziecko zadało pytanie.Mimo to,że dziecko podałam opis Kai i fotki.Natomiast drugie zapytanie to praktycznie było jeszcze z ogłoszeń Kamy poprzedniej tymczasowiczki-też odpisałam i wysłałam sporo fotek ale na żadne nie otrzymałam odpowiedzi.Wiecie co-śledzę wątek Florka-przepięknego teriera tybetańskiego,kilku osobom proponowałam Florka i zero odzewu. No nic nie mam do stracenia a jedynie zyskania,w najgorszym układzie Kajunia pozostanie na bezterminowym DT. Quote
Bogusik Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Na tym zdjęciu Kaja wygląda bosko!Jest taka spokojna i zadowolona i pomału robi się z niej puchaty misiaczek...:smile: Quote
docha Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 z tym że Kajunia jest wesołym psem, a z Florkiem jest coś nie tak. On ma smutne spojrzenie. nie wiem czy to jest jego natura, czy został tak skrzywdzony, czy mu coś dolega? to ostatnie trzeba by było wykluczyć robiąc mu badania. miały dziewczyny zrobić, ale cisza. już nie będę ich dopytywała. Zobaczcie na Bastusia. Stary ale jary, oczka ma wesolutkie. Quote
Anula Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Nooo! Kajunia jest boska! Tak mnie przed chwilą wkurzyła,że szkoda gadać! TZ wrócił ze spaceru wieczornego z psiakami.Kaja wytatłała się w nie wiadomo czym i poszła bezpośrednio z dworu do wanny.Prawie wszystkie szampony na nią wylałam.Teraz leży w swoim legowisku,przykryta kocem grubym i śpi.Jak podchodzę to tylko macha ogonem i zerka na mnie tymi brązowymi ślepiami niedobrota. Quote
rodzice Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Anula napisał(a):Miałam dwa zapytania w tym tygodniu na maila o Kajunię ale jedno to prawdopodobnie jakieś dziecko zadało pytanie.Mimo to,że dziecko podałam opis Kai i fotki.Natomiast drugie zapytanie to praktycznie było jeszcze z ogłoszeń Kamy poprzedniej tymczasowiczki-też odpisałam i wysłałam sporo fotek ale na żadne nie otrzymałam odpowiedzi.Wiecie co-śledzę wątek Florka-przepięknego teriera tybetańskiego,kilku osobom proponowałam Florka i zero odzewu. No nic nie mam do stracenia a jedynie zyskania,w najgorszym układzie Kajunia pozostanie na bezterminowym DT. Rozmawiałam z tą panią o Kamusi , bardzo chciała takiego psa jak Kama , poleciłam Kaję i to ona pewnie napisała ale raczej zalezało jej na ciemnym psie i młodym . Quote
Bogusik Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 docha napisał(a):z tym że Kajunia jest wesołym psem, a z Florkiem jest coś nie tak. On ma smutne spojrzenie. nie wiem czy to jest jego natura, czy został tak skrzywdzony, czy mu coś dolega? to ostatnie trzeba by było wykluczyć robiąc mu badania. miały dziewczyny zrobić, ale cisza. już nie będę ich dopytywała. Zobaczcie na Bastusia. Stary ale jary, oczka ma wesolutkie. Dorotko,o jakiego Florka chodzi...? Quote
Anula Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='Bogusik']Dorotko,o jakiego Florka chodzi...? To jest wątek Florka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/216055-Florek-wracam-do-Dt-i-szukam-domku-pomozcie Quote
Recommended Posts