__Lara Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 paula_t napisał(a):Jestem u bidoty. Poczekajmy może najpierw na odpowiedź malagos co do DT. Sunia powinna być natychmiast poddana sterylce aborcyjnej, bo jak ona już taka gruba, to z dnia na dzień może urodzić :( No właśnie, a to kolejne bidy :( Tylko co z miejscem, gdzie ją potem dać :( Quote
keakea Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Jestem :( i tyle - kuźwa, już nic więcej nie mogę, nawet kasy dorzucić :( Quote
__Lara Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 keakea napisał(a):Jestem :( i tyle - kuźwa, już nic więcej nie mogę, nawet kasy dorzucić :( Dzięki. Wiem o czym piszesz, też mnie już złość bierze na to wszystko :( Quote
ranias Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 ja mam dużo swoich zwierzaków, mogę posłać 20zł, chociaż tyle..... Quote
Sarunia-Niunia Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Kolejna okrutna historia... Boże, co się dzieje, a pewnie będzie jeszcze gorzej, bo wakacje za pasem... Czuję się beznadziejnie bezsilna:shake:... już nawet kasy brakuje... ech.... Quote
keakea Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Cholera jasna, przydałaby się taka mega akcja, ulotki, tiwi, najlepiej, jakby każdy ksiądz z ambony o tym gadał, ale akurat oni w to nie pójdą, jak znam życie :( ***************************** CO NAJMNIEJ 100 TYSIĘCY NIECHCIANYCH, GŁODNYCH, CHORYCH, BITYCH, PORZUCONYCH PSÓW W POLSCE!!! CODZIENNIE PRZYBYWAJĄ NOWE!!! A TY CZŁOWIEKU KUPUJESZ SOBIE RASOWE SZCZENIAKI ZA CIĘŻKĄ FORSĘ ALBO NIE CHRONISZ SWOJEJ SUKI PRZED ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ!!! MOŻE BYŚ SIĘ TAK PRZEZ SEKUNDĘ ZASTANOWIŁ, WZBUDZIŁ W SOBIE TROCHĘ WSPÓŁCZUCIA DLA TYCH, CO BEZIMIENNIE MRĄ W SCHRONISKACH, ROWACH, NA KUPIE GNOJÓWKI, W KANAŁACH ŚCIEKOWYCH, GDZIEŚ POD PŁOTEM... TO MY JESTEŚMY ZA NIE ODPOWIEDZIALNI, UDOMOWILIŚMY JE, A TERAZ JE IGNORUJEMY, GDY CIERPIĄ. ZE SCHRONISKA MOŻESZ MIEĆ KAŻDĄ RASĘ PSA, A WRAZ Z NIĄ COŚ, CZEGO NIE KUPIĄ ŻADNE PIENIĄDZE - MIŁOŚĆ I WDZIĘCZNOŚĆ ZA GODNE ŻYCIE. PIES SKOCZYŁBY ZA SWOIM CZŁOWIEKIEM W OGIEŃ. A CO TY ZROBISZ DLA BEZDOMNEGO PSA? Quote
paula_t Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 keakea napisał(a):Cholera jasna, przydałaby się taka mega akcja, ulotki, tiwi, najlepiej, jakby każdy ksiądz z ambony o tym gadał, ale akurat oni w to nie pójdą, jak znam życie :( ***************************** CO NAJMNIEJ 100 TYSIĘCY NIECHCIANYCH, GŁODNYCH, CHORYCH, BITYCH, PORZUCONYCH PSÓW W POLSCE!!! CODZIENNIE PRZYBYWAJĄ NOWE!!! A TY CZŁOWIEKU KUPUJESZ SOBIE RASOWE SZCZENIAKI ZA CIĘŻKĄ FORSĘ ALBO NIE CHRONISZ SWOJEJ SUKI PRZED ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ!!! MOŻE BYŚ SIĘ TAK PRZEZ SEKUNDĘ ZASTANOWIŁ, WZBUDZIŁ W SOBIE TROCHĘ WSPÓŁCZUCIA DLA TYCH, CO BEZIMIENNIE MRĄ W SCHRONISKACH, ROWACH, NA KUPIE GNOJÓWKI, W KANAŁACH ŚCIEKOWYCH, GDZIEŚ POD PŁOTEM... TO MY JESTEŚMY ZA NIE ODPOWIEDZIALNI, UDOMOWILIŚMY JE, A TERAZ JE IGNORUJEMY, GDY CIERPIĄ. ZE SCHRONISKA MOŻESZ MIEĆ KAŻDĄ RASĘ PSA, A WRAZ Z NIĄ COŚ, CZEGO NIE KUPIĄ ŻADNE PIENIĄDZE - MIŁOŚĆ I WDZIĘCZNOŚĆ ZA GODNE ŻYCIE. PIES SKOCZYŁBY ZA SWOIM CZŁOWIEKIEM W OGIEŃ. A CO TY ZROBISZ DLA BEZDOMNEGO PSA? Taaaaak...właśnie kilka miesięcy temu była afera pod Krk, że ksiądz trzymał psa za kościołem i do budy były przymocowane zamykane drzwiczki i pies był w tej budzie cały czas zamknięty (nie wiadomo ile czasu), nawet nie miał się jak poruszyć, wstać, przejść..."Dbajcie o braci swoich mniejszych".... Quote
pikola Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 (edited) Jestem na zaproszenie.Musze przeliczyc dekl.wlasnie nastepna zadekl.wczoraj.Juz leb mi peka,czy to sie k...a nie skonczy?:-( Wiem jedno,sunia nie moze urodzic!!! Przepraszam,sie unioslam ale za duzo tego nieszczescia wkolo,a pomoc wszystkim nie da rady.I to boli najbardziej:-( Edited June 14, 2012 by pikola Quote
Klaudus__ Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Bardzo,bardzo dziękuję za ofertę tymczasu - jednak jak już Ola pisała - nie może Ona do Ciebie pojechać do chwili kiedy nie będzie miała zapewnionego miejsca dalej... To zbyt ryzykowne,że po dwóch tygodniach zostanę z sunią sama. Zwykle tak jest,że jak podwyższone ryzyko mija - pretensje i roszczenia kierowane są do mnie. Serce mi pęka nad każdym jednym zwierzakiem,któremu nie jestem w stanie pomóc od zaraz, ale mogę ot teraz pokazać wątki gdzie wszyscy zgodnie wołali ratuj, pies siedzi po kilka lat w hotelu, a wszyscy mają do mnie pretensje,że gówno robię (czyli,że nie jestem cudotwórcą) Możecie sobie o mnie teraz pomyśleć co chcecie,ale do chwili kiedy nie będzie wszystko zapewnione sunia niestety pozostaje w schronie. Ktoś pytał jak wysoka jest ciąża? No sądzę,że to już końcówka... Quote
Klaudus__ Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 [quote name='auraa']zapisuję malutką. Jak ona do innych zwierząt? Bardzo dobrze się dogaduje. To bardzo fajna sunia - początkowo zestresowana,ale jak widzi,że nic Jej nie grozi - szybko nawiązuje kontakt. Quote
anica Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 nie dziwię się ,że tak stawiasz sprawę.. to uczciwe! to życie , uczy nas zachowań!.. ale wiem też ,że wszystkimi opiniami.. po prostu nie można się przejmować!.. przecież są ludzie... i taborety :wallbash: zapisuję sunię... Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Klaudia, ja się Tobie nie dziwię, bo tak jest, ludzie się zmywają, a Ty zostajesz sama z psem.... idę dalej rozsyłać Pw, może coś znajdziemy... Quote
luka1 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Jestem na zaproszenie. Klaudus, jak ja wiem o czym Ty mówisz. Niestety znam to od właściwiej strony. Quote
AniaB Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 a jak duża jest ta sunia? Tzn ile kg mniej wiecej? I ile moze kosztowac sterylka? Czy jest gdzies płatny DT, ale nie hotel u Was w okolicy? I ile moze wyniesć koszt miesieczny za taka sunie? Zastanawiam sie jak jej pomóc - szkoda małej do hotelu.. Quote
romenka Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Kochani mogę zrobić dla niej bazarek z ciuszkami dla chłopców, może coś się uda sprzedać? Quote
romenka Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='Klaudus__'] Bardzo,bardzo dziękuję za ofertę tymczasu - jednak jak już Ola pisała - nie może Ona do Ciebie pojechać do chwili kiedy nie będzie miała zapewnionego miejsca dalej... To zbyt ryzykowne,że po dwóch tygodniach zostanę z sunią sama. Zwykle tak jest,że jak podwyższone ryzyko mija - pretensje i roszczenia kierowane są do mnie. Serce mi pęka nad każdym jednym zwierzakiem,któremu nie jestem w stanie pomóc od zaraz, ale mogę ot teraz pokazać wątki gdzie wszyscy zgodnie wołali ratuj, pies siedzi po kilka lat w hotelu, a wszyscy mają do mnie pretensje,że gówno robię (czyli,że nie jestem cudotwórcą) Możecie sobie o mnie teraz pomyśleć co chcecie,ale do chwili kiedy nie będzie wszystko zapewnione sunia niestety pozostaje w schronie. Ktoś pytał jak wysoka jest ciąża? No sądzę,że to już końcówka... Bardzo smutne to wszystko ale w pełni rozumie :( Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 romenka napisał(a):Kochani mogę zrobić dla niej bazarek z ciuszkami dla chłopców, może coś się uda sprzedać? Byłoby super, każda zł na wagę złota. Ja dam 20zł na sterylkę. To mamy już 40zł (ja-20zł, ranias-20zł). AniaB, z tego co widzę to ona jest mała. Ale Klaudia wie lepiej, musimy na nią poczekać. Quote
Avilia Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 AniaB napisał(a):a jak duża jest ta sunia? Tzn ile kg mniej wiecej? I ile moze kosztowac sterylka? Czy jest gdzies płatny DT, ale nie hotel u Was w okolicy? I ile moze wyniesć koszt miesieczny za taka sunie? Zastanawiam sie jak jej pomóc - szkoda małej do hotelu.. Teraz to pewnie waży sporo przez ten napompowany szczeniakami brzuch.Bez brzuszka to może 7kg max.Ona jest naprawdę niewielka. Ile może kosztować sterylka?Nie wiemy.To zależy gdzie byłaby robiona.Aborcyjna jest dosyć droga.W naszych rejonach to koszt ok.400zł jak nie więcej;/ W okolicy nie mamy dobrego płatnego DT.W ogóle nie mamy DT w okolicy;/ Quote
romenka Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 a w sterylizacji nie pomogła by Skarbonka Sterylizacyjna? Quote
Lobaria Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 romenka napisał(a):a w sterylizacji nie pomogła by Skarbonka Sterylizacyjna? myslę, że tak, ale potrzebny dokładny koszt, a poza tym nie mamy gdzie jej umiescić po sterylce... Do punktu wrócic nie może... Quote
Agata69 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 dałam propozycje dt. Przez dwa tygodnie (potem wyjezdżam) moze sie zmienic wszystko a przede wszystkim ruszycie z miejsca. Suka przejdzie sterylke aborcyjna, czyli korzysc wielka bo nadal bedziecie miały jednego psa a nie np. 8, a w dodatku wysterylizowanego. Poznamy jej charakter , porobi sie fotki i zacznie ogłaszac. Mało? W tym czasie zbierzecie forse albo poszukacie czegos innego. Ludzie, myslicie? W maju miała identyczna sytuacje. Suka siedziałą pod sklepem przez 3 miesiace, w koncu trafiła do mnie po sterylce ab., która zrobiono w ostatniej chwili. Suka przyjechała w piątek, za dwa tygodnie w piatek odwiozłam ja do ds. Moja propozycja jest aktualna, tylko musicie sie pospieszyc. Quote
MTD Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 (edited) mogę zrobić rozpaczliwe ogłoszenia z apelem o dom dla niej i wrzucić w sieć, jesli będzie miała pojechać do Agaty69 to dorzucę ze 20 zl do transportu Edited June 15, 2012 by MTD Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='Agata69']dałam propozycje dt. Przez dwa tygodnie (potem wyjezdżam) moze sie zmienic wszystko a przede wszystkim ruszycie z miejsca. Suka przejdzie sterylke aborcyjna, czyli korzysc wielka bo nadal bedziecie miały jednego psa a nie np. 8, a w dodatku wysterylizowanego. Poznamy jej charakter , porobi sie fotki i zacznie ogłaszac. Mało? W tym czasie zbierzecie forse albo poszukacie czegos innego. Ludzie, myslicie? W maju miała identyczna sytuacje. Suka siedziałą pod sklepem przez 3 miesiace, w koncu trafiła do mnie po sterylce ab., która zrobiono w ostatniej chwili. Suka przyjechała w piątek, za dwa tygodnie w piatek odwiozłam ja do ds. Moja propozycja jest aktualna, tylko musicie sie pospieszyc. Dziewczyny muszą podjąć decyzję, tj, Klaudia, Avilia. [quote name='MTD']mogę zrobić rozpaczliwe ogłoszenia z apelem o dom dla niej i wrzucić w sieć, ale muszę podać do kogoś kontakt.. [FONT=comic sans ms]Kontakt: tel: 785 549 189 mail: [email protected] Dzięki wielkie! [/FONT] Quote
paulinken Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [FONT=comic sans ms]tel: 785 549 189 / 798 596 534[/FONT] Quote
Recommended Posts