AniaB Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 a nie da sie sterylki z funduszu sterylkowego? Ja tam juz co prawda nie wpłacam (ze względu na osobiste nieporozumienia z prowadzacą, natomiast sam pomysł uwazam za swietny ) ale ktos ja zgłaszał juz tylko potrzebny jest koszt sterylki.. Uwazam ze warto skorzystać z propozycji Agata69.. 2 tygodnie to nie jest znowu tak mało... Quote
pikola Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='Izabela124.']Zgłoście suczkę do akcji sterylizacji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto/page164 Jeśli nikt z was nie jest członkiem, mogę ja ją zgłosić Dla przypomnienia. Quote
Izabela124. Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 pikola napisał(a):Dla przypomnienia. Potrzebny mi tylko jest kosztorys, gdzie zabieg będzie wykonywany i jaki lekarz tego dokona Quote
brazowa1 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Klaudus,rozumiem doskonale Twoje opory i nikt nie ma do Ciebie żalu,jeżeli uznasz,że nie tym razem podołasz. Tylko ta sytuacja jest chyba bez wyjścia,jak nie to DT i sterylka,to będzie jeszcze gorzej :( wiem,że cała logistyka zawiśnie na Was,a jest to potworne obciąznienie,to jakby praca na kolejny etat,do tego za free :( a wrecz trzeba dokladac. Ze swojej strony oferuje ogłoszenia dla małej,dwadzieścia na ulubionych moich portalach. Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 mmmonika napisał(a):Lara - opróżnij skrzynkę Już opróżniona. Dziękuję za propocyzję. mmmonika zaproponowała, że wyłoży na sterylkę suni - to naprawdę bardzo dużo! Quote
Agata69 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Jezeli ja zglosimy do akcji sterylkowej to pieniadze mozna przeznczyc na transport, odrobaczenie i odpchlenie. Ile macie km do mnie, bo nie ogarniam? To jest Pszczyna tak? Reasumujac: sunia ma dt na 2 tygodnie, pieniadze na sterylke, kilka deklaracji, ogloszenia od brazowej. jak nie ruszycie z miejsca to za kilka dni bedziecie mialy szczeniaki, ktre jak ktos napisal nie maj zadnych szans. Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Mamy już sporo. Klaudia pojawi się wieczorem, musi podjąć decyzję i to w miarę szybko, bo suczka może już urodzić :/ Nie wiem gdzie dziewczyny umówią sunię na sterylkę, nie znam się na wetach w Pszczynie? Agata69, a Ty skąd jesteś? Quote
Agata69 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 __Lara napisał(a):Mamy już sporo. Klaudia pojawi się wieczorem, musi podjąć decyzję i to w miarę szybko, bo suczka może już urodzić :/ Nie wiem gdzie dziewczyny umówią sunię na sterylkę, nie znam się na wetach w Pszczynie? Agata69, a Ty skąd jesteś? Wloclawek, sterylka moze byc u mnie, mam super weta, ostatnia suka ciezarna kosztowala 250 zl. Wow, spojrzalam na mape, z Pszczyny w lini prostej jest okolo 300 km, czyli trzeba spokojnie liczyc 360-380km. Quote
mmmonika Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 sprawdziłam na mapie jest 341 km. Dziewczyny, ja psa nie zawiozę do Włocławka bo to cały dzień w trasie - a nie mam z kim zostawić zwierzakow. Mogę partycypować w kosztach transportu... Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Kurcze, daleko :/ Trzeba by znaleźć kogoś kto sunię zawiezie. Czy może ktoś zrobić wydarzenie na fb? Ktoś potrafi? Quote
ewakrakow Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 chyba lepiej sterylizować w Pszczynie, żeby po drodze nie zaczęła rodzić no i czas biegnie nieubłaganie... Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 ewakrakow napisał(a):chyba lepiej sterylizować w Pszczynie, żeby po drodze nie zaczęła rodzić no i czas biegnie nieubłaganie... Też się tego boję :( Quote
Agata69 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Jesli moge radzic, a robilam wiele sterylek aborcyjnych, nawet wysokich ciaz, to jesli macie weta znajacego sie na rzeczy, to nie czekajcie tylko ciachajcie ja natychmiast. Musi tylko byc obstawiona antybiotykiem i trzeba ja odizolowac od innych psow. Quote
Lobaria Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='Agata69']Jesli moge radzic, a robilam wiele sterylek aborcyjnych, nawet wysokich ciaz, to jesli macie weta znajacego sie na rzeczy, to nie czekajcie tylko ciachajcie ja natychmiast. Musi tylko byc obstawiona antybiotykiem i trzeba ja odizolowac od innych psow. Lara, znów Bielsko-Biała się kłania lub Tychy, ale bez Klaudii nic nie zrobimy - będzie w punkcie dziś, a potem dopiero w pn, a w weekend sunia może urodzić... Quote
tripti Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 może ta osoba mogłaby pomóc niekoniecznie z adopcją, bo to chyba nie ten typ, ale w miarę blisko Kraków: http://www.dogomania.pl/forum/threads/228317-Dom-tymczasowy-mo%C5%BCe-sta%C5%82y-Krak%C3%B3w Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='Lobaria']Lara, znów Bielsko-Biała się kłania lub Tychy, ale bez Klaudii nic nie zrobimy - będzie w punkcie dziś, a potem dopiero w pn, a w weekend sunia może urodzić... Masakra, to co my zrobimy? :( Spróbuję się skontaktować z Klaudią żeby ją dzisiaj zabrać. Quote
yucca Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Dziękuję za zaproszenie. Niestety nie mam jak pomóc :shake: Jedynie mogę teraz podesłaś kilka złotych, pod koniec miesiąca troszkę więcej. Dla mnie za daleko, żebym podjęła się transportu, ja z Poznania... Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 yucca, dzięki. Rozmawiałam z Klaudią i teraz najważniejsze to znaleźć transport żeby przewieźć suczkę do lecznicy, Klaudia dzisiaj i jutro nie da rady, bo jutro też do wieczora pracuje. Lobaria, fajnie by było takie wici na fb rozpuścić, może ktoś się znajdzie. Quote
zerojeden Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Dziewczyny nie wiem nad czym się zastanawiacie.... trzeba wybrać mniejsze zło 2 tygodnie to szmat czasu. Jak to mówią a nóż widelec ;) Tak jak dziewczyny piszą będzie jedna po sterylce a nie całe stado pewnie połowa szczeniaków padnie albo będziecie je ratować za wielkie pieniądze. Nie pomogę z tymczasem bo ja z Białogardu aż. Kurcze tak nie powinno byc takie sterylki powinny robic schroniska od ręki a nie czekac aż się oszczeni. Normalnie się wkurzam na taka politykę!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Lobaria Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Punkt w Pszczynie to przetrzymalnia, nie ma obowiązku nawt szczepić psiaków. Wszystko na głowie jednej Klaudus... Sytuacja wygląda teraz tak. Klaudus skończyła pracę, stara się dodzwonić do lecznicy, aby ta przyjęła sunię, ewu czeka w pogotowiu i podjedzie z mężem do Pszczyny, aby wziąc psiaka do lecznicy. Trzymajmy kciuki, aby się to dziś udało!!!!! Quote
zerojeden Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Lobaria napisał(a):Punkt w Pszczynie to przetrzymalnia, nie ma obowiązku nawt szczepić psiaków. Wszystko na głowie jednej Klaudus.. Jezeli są przechowalnią i jeżeli dostają kasę z gminy to powinni miec obowiązek i tyle, prawo mamy powalone delikatnie mówiąc.Trzymam kciuki żeby się udało. Quote
Agata69 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Lobaria napisał(a):Punkt w Pszczynie to przetrzymalnia, nie ma obowiązku nawt szczepić psiaków. Wszystko na głowie jednej Klaudus... Sytuacja wygląda teraz tak. Klaudus skończyła pracę, stara się dodzwonić do lecznicy, aby ta przyjęła sunię, ewu czeka w pogotowiu i podjedzie z mężem do Pszczyny, aby wziąc psiaka do lecznicy. Trzymajmy kciuki, aby się to dziś udało!!!!! Super, nareszcie dobre ruchy i decyzje. Mocno trzymam kciuki. Quote
mmmonika Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 podtrzymuje moja oferte pomocy finansowej. mam dostep do netu tylko przez telefon, wiec jakby cos to PW bo to tylko jestem w stanie odczytać. Quote
Lobaria Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='mmmonika']podtrzymuje moja oferte pomocy finansowej. mam dostep do netu tylko przez telefon, wiec jakby cos to PW bo to tylko jestem w stanie odczytać. Dziękujemy, z pewnoscią będzie potrzebna, jeszcze skarbnik potrzebny - ja mam juz zbyt duzo psików na głowie i nie moge sie podjąć. Quote
Recommended Posts