Hey Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Może to poprostu sprawa tego co psy jedzą. Oprócz tego, że jestem psiarą to zawodowo zajmuje się końmi i z ich kupami nie mam takiego problemu. Wielokrotnie jeżeli trzeba było to bralam w łapę takie kupsko. Ale konie jedzą roślinki i ich kupy dla mnie nie śmierdzą, wręcz przeciwnie czasem ślicznie pachną (jak ktoś jest koniarzem to wie o co chodzi:evil_lol: ). Okazuje się, że woreczki na pieluchy niemowlęce nie wszędzie są dostępne a cena powala:cool1: Quote
Szarik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 O tak, kupy końskie są jakieś lepsze, takie 'zwarte', a jak sie długo w stajni przebywa, to tożto chleb powszedni. Zgadzam się z Tobą. W takim razie zamknij się w pomieszczeniu pełnym psich kup... :hmmmm: Może terapia wstrząsowa pomoże :evil_lol: Quote
kaskaSz Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Wiecie co? To jest normalnie chamstwo, jestem taka wkurzona, właśnie wróciłam z psem ze spaceru, a że mam 5 metrową smycz to nie musze po obsranych trawnikach chodzić, ale nie, to kurcze nie wystarcza, bo nawet po chodniku nie można przejść bez wdepnięcia w czegoś. Tu człowiek się stara jak najczęściej sprzątać po swoim psie /tylko nie jak jest ciemno/, a tu ludzie to wszystko gdzieś mają, ciekawe czy u siebie w domu też srają na środku pokoju? Chamstwo nic więcej, a ja jeszcze ochrzany często zbieram za innych.... Teraz to ja będę działała, jak zobacze srającego psa i nie sprzątającego właściciela, metodą zaproponowania zapomnianej torebeczki, bo tak być nie może. Najgorsze jest to, że ludzie psy luzem puszczają / chodzą u mnie 2 psy w typie amstaffa i jeden szczeniak owczarka niemieckiego, nie wiem czy czyjeś czy wyrzucone i tu kolejne pytanie dlaczego?/ lub chodzą późno, że nikt nie widzi... Może ma ktoś jeszcze jakieś metody delikatnego zaproponowania, aby ktoś sprzątną po psie? Ja aż taka święta nie jestem, bo właśnie w nocy nie sprzątam, ale chociaż się staram, a od innych zero inicjatywy... :angryy: Quote
WŁADCZYNI Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 drzyj paszczę - ludzie zaraz zbiegną się do okien, przechodnie zainteresują i będzie delikwentowi głupio:diabloti: Quote
vpassione Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ja mam 100m od domu garaż, ktoś z podjazdu zrobił sobie wychodek dla psa i otwierając garaż trzeba się nagimnastykować, żeby w coś nie wpaść. A się dowiem, kto to, to nie zwrócę uwagi, tylko pozbieram te kupy i wysmaruje drzwi do mieszkania, a te mniej apetyczne zostawię na wycieraczce. :angryy: Quote
zmierzchnica Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Genialny pomysł :D Rzucić jakąś kupę na wycieraczkę i wbić w nią jakąś małą tabliczkę z napisem "Twój pies też tak robi!" albo coś w tym stylu :evil_lol: Quote
marmara_19 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 haha doobre, kupa na wycieraczce:D:D moje kolezanki tak koledze podrzucily:D:D szkdoa, ze mnie z nimi nie bylo:D Quote
kaskaSz Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 A ja jednak nie mam tyle odwagi, żeby dorosłej kobiecie zwrócić uwagę, żeby posprzątała po psie.... dzisiaj stchórzyłam :oops:/tak to się pisze?/ Quote
WŁADCZYNI Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ja się nie przejmuje zwracam uwagę i tyle. Jakiś dziad się na mnie ostatnio darł że dorosłym uwagę zwracam to powiedziałam że bycie dorosłym nie oznacza monopolu na wiedzę i że dorosła również od jakiegoś czasu jestem:diabloti: Quote
Szarik Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ja dzisiaj odebrałam mojego kupozbieracza, jutro oficjalny chrzest :diabloti: Quote
BlackSheWolf Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='WŁADCZYNI']Ja się nie przejmuje zwracam uwagę i tyle. Jakiś dziad się na mnie ostatnio darł że dorosłym uwagę zwracam to powiedziałam że bycie dorosłym nie oznacza monopolu na wiedzę i że dorosła również od jakiegoś czasu jestem:diabloti: chyba sobie to zapisze :evil_lol: Quote
AngelsDream Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Wiadomo jak trawniki wyglądają w mieście... Szczeniak przyjedzie już niedługo. Jadą do nas podkłady i tak się zastanawiałam, że pewnie ktoś się doczepi, jeśli na dworzu mój psiak będzie robił na takim podkładzie [zanim się nauczy normalnie] - wiadomo większość ludzi to tępe młotki i nie zrozumie, że dzięki temu pies jest bezpieczniejszy, łatwiej sprzątnąć, szybciej się nauczy, etc. I tak sobie pomyślałam, że jak ktoś się znajdzie odważny, to usłyszy, że jak dzieci srają po trawnikach, to jakoś się nikt nie burzy, a ja przynajmniej po swoim psie sprzątam. Mam dość tego, że ludzie zachowują się gorzej jak świnie i jak tylko przyłapię, że komuś się tyłka ruszyć nie chce i zgarnąć kupsko, to będę zwracać uwagę, bo to żałosne. Quote
requiem. Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Kiedys sie tak zastanawiałam :hmmmm: Co zrobić żeby kupki naszych milusińskich nie siedziały sobie tu i tam? innymi słowy jak mam nauczyć \a raczej oduczyc\ deliosa żeby nie robił tych smierdzieli tam gdzie nie trzeba? :diabloti: Quote
Szarik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Mniej więcej tak samo jak nauczyłaś/łes go nie załatwiać się w domu ;) Quote
Barbelka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 kaskaSz napisał(a):A ja jednak nie mam tyle odwagi, żeby dorosłej kobiecie zwrócić uwagę, żeby posprzątała po psie.... dzisiaj stchórzyłam :oops:/tak to się pisze?/ Ja mam sposob na to. Ja szybko podbiegam z woreczkime i mowie niwinnie "o jej jak to przykro gdy woreczkow zabraknie prosze pani, teraz pani/pan moze sprzatnoc". Jeszcze tu w Angli nie natrafilam na czlowieka ktory ze wstydu z bardzo kwasna mina by nie sprzatna. Quote
infers Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 A ciekawe czy da sie nauczyć psa żeby robił kupki tylko w wyznaczonym miejscu trawnika. Żeby po całym ogrodzie nie biegać i sprzątać. Znacie jakieś metody o ile jest to możliwe:razz: Quote
requiem. Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 No wlasnie o to mi chodzi ... Szarik, Delios nie 'jest' w domu. Ma budę na polku i jak lata po nim cały czas to cały czas zostawia znaki gdzie był :diabloti: Quote
Szarik Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Napewno sa ;) Ja mojego nauczyłam, żeby załatwiał się tylko na grządki jak jesteśmy na działce. Z tym, że on już tak miał, że w miejscu, w którym się bawi, śpi i ogólnie przebywa - nie załatwia się. Jak widziałam, że chce się załatwić, to brałam go na smycz, tak jak w domu, szłam w wyznaczone miejsce, brałam smakołyka do reki i mówiłam 'rób kupkę' to co zawsze powtarzałam mu, gdy to robił. Potem smak i po robocie. Szybo to załapał ;) EDIT: W takim razie musisz 'warować' przy psiaku i czekac na moment, kiedy widzisz, że chce się załatwić. I tak parę razy. Musisz przy nim być, innej rady nie ma. ;) Quote
zmierzchnica Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Ożywiam temat, bo muszę się pochwalić :razz: Sąsiadka wzięła ze mnie przykład i także zaczęła używać woreczki na psie pozostałości! :multi: Jak widać - czasem się opłaca robić coś "poprawnie" ;) (Nie zmienia to faktu, że to pierwsza znana mi osoba, która zbiera psie odchody, nie licząc mnie ;)) Quote
moon_light Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 A ja się zastanawiam.... Jak ma się w domu szczeniaka, to naturalne jest, że kupole z gazet się zbiera. Szczeniak przestaje robić na gazety, zaczyna wychodzić, i co? kupka zaczyna kłuć w rączki ?:diabloti: Quote
Szarik Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Gratuluję zmierzchnica, ze mnie nikt nie bierze przykładu... :( A kupozbieracz ma się wyśmienicie, świetny wynalazek! ;) Choć nie mogę się do końca przełamac i pozbierać jak mój zrobi cos "rzadszego". Wtedy uciekam gdzie pieprz rośnie :oops: Może się przestawię... A co do kłucia w rączki, to mój nigdy nie uczył się na gazetki, ja musiałam zbierać zza biurka od komputera, spomiedzy kabli :diabloti: Quote
WŁADCZYNI Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Ja sprzątam i rzadsze - łatwo nie jest, trzeba szybko łapac i zawijać:lol: Quote
zmierzchnica Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Ja też rzadsze zbieram, choć to mało przyjemne (ale w ogóle zbieranie przyjemne nie jest ;)) No cóż - w swoim domku się zbiera, żeby nie śmierdziało no i nie wyglądało paskudnie... A na dworze panuje zasada - "co wszystkich to niczyje", czyli totalny brak odpowiedzialności :mad: Quote
*Daria* Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 No cóż, ja po swoim nie sprzątam. W odległości pół kilometra nie ma żadnych specjalnych koszy na kupki, a i inni ludzie też nie zbierają. Sama o czystość naszych trawników dbać nie będę jeżeli inni też nie będą tego robić. Co z tego, że ja sprzątnę, jak 20 innych psów narobi i nikt tego nie ruszy ?! Wiem, wiem, teoretycznie wszyscy mogą tak myśleć, ale dopóki władze mojego miasta nie wydadzą konkretnego rozporządzenia i nie postawią dostatecznej ilości koszy, ja kup sprzątać nie będę. Quote
Recommended Posts