Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostanio też Foxiemu się zachciało robić komuś pod oknem, tj. na tym trawniczku, a nie bezpośrednio pod parapetem. No i Foxi robi co trzeba, ja wyciągam torebkę foliową i jej rozwarstwić nie dałam rady /w tym czasie Fusisław robi dalej co trzeba/ i nagle słysze ktoś stuka w okno. Ja tam bez wniku, bo w końcu jak sprzątam to mój pies może zrobić i na środku chodnika / co nigdy by się nie przydażyło/. Nie wiem kto to pukał i czy widział, że sprzątnęłam, ale teraz mnie nie martwią takie uwagi, bo wiem, że sprzątam i nikt mi nie może niczego zarzucić.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jak idę z psem na spacer pewną ulicą to wszystkie starsze panie i starsi panowie wyglądają z okien lub zza płotu i mnie obserwują ;) W zasadzie to śmieszne, ale czasem denerwujące...
Ale i tak najgorsze jest, kiedy dwóch starszych panów stoi, patrzą się oboje centralnie na mnie i komentują bezosobowo, że ci co mają podwórka to niech psy sobie na nich trzymają a nie tu łażą... Zwykle nic nie odpowiadam, ale potem wściekłość wiele dni mnie trzyma, bo przecież zbieram, a jak panowie nie wiedzą, to zapytać się mogą ;)

• 1 month later...
Posted

Trochę się zdziwiłam, że na całym osiedlu moich rodziców nie ma ani jednego kosza na śmieci... gdyby nie miły sasiad, który akurat wyrzucał śmieci chodziłabym z kupą po okolicy...

Posted

Hmmm nie wiedzialam, ze za wyrzucenie kupy do zwyklego kosza na smieci moze kosztowac nawet 250 zl:crazyeye::roll: , mimo braku pojemnikow na psie odchody w calym miescie...

Posted

nie wiem, ja bym chyba zrobiła jakąś jazdę w urzędzie miasta o to...bo skoro trzymanie psa w mieście JEST dozwolone i MOZNA z nim chodzić po ulicach, to znaczy że miasto zdaje sobie sprawę z tego jakie to są konsekwencje i co trzeba zapewnić

ja bym wrzuciła i tak do zwykłego kosza. a potem mogę się kłócić...

a podatek za psa dalej obowiązuje? czy coś się zmieniło? bo z tego co wiem to było tak że podatkiem objęty był każdy pies trzymany w mieszkaniu czy jakoś tak...to miało nie dotyczyć chyba psów pilnujących posesji? nie wiem już...

Posted

W Wawie z podatku zwolnione są psy schroniskowe oraz wszystkie kastrowane, chyba że opłatę nakłada wspólnota mieszkaniowa czy inna admiistracja. Ale trzeba patrzeć na co idzie ta kasa - jak nie ma koszy i nikt nie sprząta to ja bym słała pisma o zwolnienie bo kasa idzie w kosmos.

Mnie drażnią ludzie nie sprzątający - w okolicy już jeden park dorobił tabliczke 'zakaz wprowadzania psów', kiedy ludzie zauważą że nie psiarze mają rację i mogą sobie nie życzyć psich odchodów wszędzie gdzie jest trawa.
Po za tym nie da się wejść na trawę żeby sprzątnąć i nie wynieść na bucie kupy:angryy:

Martita a niech mi się trafi ktoś z pretensjami - mandatu nie przyjmę, z policją dyskutować nie będę bo nie mam o czym, zobaczymy co na to sąd:diabloti:

I zaczne nosić proce /bo znalazłam!/ i kamienie i wybijać szyby tym drącym japę uroczym osobom - bo to ja jestem zła bo inni nie sprzątają:angryy: Mam dosyć, albo powystrzelam albo uciekne w bieszczady.

Posted

tattwa napisał(a):
a podatek za psa dalej obowiązuje? czy coś się zmieniło? bo z tego co wiem to było tak że podatkiem objęty był każdy pies trzymany w mieszkaniu czy jakoś tak...to miało nie dotyczyć chyba psów pilnujących posesji? nie wiem już...

W Szczecinie zwolnieni z podatku są właściciele psów chyba powyżej 65 roku życia, niepełnosprawni posiadacze psa przewodnika, ludzie którzy adoptowali psa ze schroniska, właściciele psów sterylizowanych / kastrowanych i zdaje się rolnicy utrzymujący do dwóch psów stróżujących, ale to musiałabym sprawdzić.

Posted

U nas podatek za psa wynosi 100zl. Nigdzie nie widzialam koszow na psie kupy, nie widzialam tez sprzatajacych psiarzy, nie wiem na co ida te pieniadze. Podatki mialy wspomagac schronisko ARKA, jednak nie slyszalam, aby tak bylo :roll: Sprzatac nie mozna, nie sprzatac tez ble!Poza tym psy maja byc w kagancu i na smyczy, nawet frisbee nie mozna porzucac psu:angryy:

Posted

smycz i kaganiec ok, ale niech miasto za taką kasę załatwi wybiegi dla psów:diabloti:
W Wawie są przepisy ok, ale ludzie mogli by sprzątać bo trawniki,parki, a nawet chodniki są pełne kup. W parkach dodatkowo rodzice wysadzają dzieci. :roll: Mimo tojek, a w niektorych toalet normalnych.

Posted

tattwa napisał(a):
( ..... )

nie, u nas został zniesiony ale pewnie niedługo coś wymyślą :cool1:

• 1 month later...
Posted

AngelsDream wczoraj w czasie rozmowy z pewną starszą panią z maltańczykiem też powiedziałam, ze nie cierpię zasranych trawników... Jak minutkę później Bi ukucnęła to pani starsza od razu zaczęła mi robić wymówki pt. Na innych marudzę, a moja też kupy robi na trawnik. Nic nie powiedziałam, w całkowitej ciszy worek wyjęłam i kupę zebrałam :cool3:. No i zaczęło się tłumaczenie, że to wszystko przez te duże psy, co to spuszczone biegają i kupy robią gdzie popadnie... bo póki te psy tak biegają, to ona nie będzie po swojej suni sprzątać. Westchnęłam tylko, że jakby to TYLKO te spuszczone psy na trawniki robiły to kup byłoby o połowę mniej :roll:...

Ps. Jestem jedyną osobą w okolicy, które kupska zbiera [nawet w lesie], chyba że woreczków zapomnę :oops:...

Posted

ja powiem szczerze ze to jeden wielki koszmar.
na trawnikach w lato sie bawie , to co drugi krok to kupa.
dziś jak wracałam z kościoła , to moja mama w kupe wdepła na środku chodnika. ja osobiście psa nie mam , ale mieć będę. Czy sprzatać będę nie wiem , zalezy ;) mamy tutaj taką polane która jest tylko dla psów.
pośrodku polany jest wydeptana sciezka.
psy biegają sobie wolno i 'kupkają' tam sobie , a po tych haszczach tam nikt nie chodzi. Właściciel sobie drużką idzie :)

Posted

tylko u mnie jest jeszcze jeden problem bo nie ma koszy na psie odchody ,a do normalnych nie mozna , bo nie są zamknięte i kupka sie roztopi w lato i będą sie ludzie skarzyli ze śmierdzi.:placz:

Posted

Widziałam w życiu tylko 1 kosz na psie kupy - wierz mi na słowo, zamknięty to on nie był... po za tym myśl logicznie - zakupkane pampersy wyrzuca się do zwykłego kosza prawda? A wiesz jak z takiego pampersa potrafi capić? Pies ze swoją kupą temu nie dorówna... Ja wyrzucam kupy do tych wielkich osiedlowych śmietników gdzie tak capi, że parę kup różnicy nie zmieni.

Ps. Dzisiaj Birma po raz pierwszy wdepnęła w kupę... co najlepsze - w swoją własną, której jeszcze nie zdążyłam sprzątnąć :D

Posted

o tych wielkich koszach nie pomyślałam.
tylko bede musiała wędrować z kupą jakiś kawałek zeby ją tam wsadzić , ale decydując się na psa , decyduje sie na obowiązki ;P

Posted

Ja wrzucam do normalnego i nie ma problemu, kosze opróżniane są codziennie. Ostatnio wędrowałam do najbliższego na Polach Mokotowskich, kawałek drogi ;)

Posted

a uzywacie do tego jakiś rękawic , czy poprostu łapiecie workiem i przekręcacie? :cool3:

u nas kosze są okropne.
kiedyśą jak jeszcze nie było wokół nich zabluszczonych krat, to mi do balkonu smród zalatywał.
opróżniają u nas kosze raz na 3 dni chyba , albo i więcej.
naszczęscie teraz są kraty wokół koszy z bluszczem i mi pod balkonem nie śmierdzi , ale ale jak sie przejdzie .. chlew.:roll:

Posted

A jednak cos drgnelo!

Po raz pierwszy w zyciu zobaczylam jadac samochodem jak pani sprzata po swoim labie!
To bylo w parku przed ZOO Warszawskim :multi:

NA prawde, gdyby nie zielone to bym jej cos milego powiedziala (ale sie zapalilo i musialam ruszyc).

BRAWO:multi:

, mam nadzieje, ze bede spotykala wiecej takich obrazkow.