Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 970
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani zadzwoniła przed chwilą. Decyzja jest nadal w zawieszeniu. Państwo czekają od dłuższego czasu na wyjazd do sanatorium , nie mają jeszcze konkretnego terminu i obawiają się sytuacji,że wezmą Frygę ,a za chwilę będą mieli termin wyjazdu. Nie chcą jej oddawać do hoteliku na początku.Pani aż się popłakała.Mówi,że ma wydrukowane zdjęcie Frygi i ciągle na nią patrzy.
Zagrałam w otwarte karty i powiedziałam ,że ze wszystkich domków jakie dzwonią ich przypadł mi najbardziej do serca.
Umówiłyśmy się,że zostawiamy sprawę otwartą. Jeżeli trafi się równie dobry domek jak ich do czasu powortu z sanatorium , to Fryga pójdzie, jeżeli nie , to wrócimy do tematu.Pani ma sprawdzić jeszcze jedną możliwość opieki dla Frygi i zadzwoni w niedzielę albo poniedziałek.
Państwo by przyjechali po nią ,a ja zaproponowałam nocleg u nas.

Posted

Nie wiem jak jest w rejonie gdzie państwo mieszkają ale u nas w zachodniopomorskim jest w internecie lista gdzie można sobie sprawdzić jak daleko się jest na liście. Bo rzeczywiście czasem to kilka miesięcy a czasem to rok albo dłużej...

Posted

Czyli jest nadzieja ... Pani jej nie skreśliła, a wręcz odwrotnie ...

będzie dobrze, musi być!!!!!!!!!!!!!!

bo ............

malutka naga grzywka bardzo cierpi w schronie i, jak nikt, potrzebuje Pokerowego Serca !!!!

Posted

Państwo sprawdzają siebie na liście i mają pozycję nr 10000 !!!!Jak dzwonią , to im mówią,że w ciągu 2 tygodni powinni dostać papiery. Jeżeli do czasu ich powrotu z sanatorium nie trafi się taki domek jak ich, to Fryga poczeka u nas na nich. Jak się trafi, to pójdzie, a ja Państwu pomogę znaleźć inną sunię.

Posted

Poker napisał(a):
Sama się denerwuję tym bardziej ,że pilnej pomocy wymaga łysa grzywka ze schronu:-(

ja także sie przyłączam do zaciskania kciuków

a coś wiecej o grzyweczce ? u nas w schronie ?

Posted

Wróciliśmy do domu.Byłą wielka radość , nawet buziaki po rękach. Głaskanie, słodkie słówka, smaczki na powitanie.
Po ok. godzinie chciałam pogłaskać Frygę ponownie,zdążyłam tylko rękę położyć na głowie i w ułamku sekundy rzuciła się w wir swojego obłędnego tańca za ogonem. Mąż był bardzo zaskoczony jej reakcją. Naprawdę jestem już załamana. Ona mnie naprawdę musi nie lubić. Może kogoś jej przypominam .Już sama nie wiem co myśleć.:placz:

Posted

moze ja oddac do hoteliku u Michelle ? zobaczyc jak bedzie tam....

Poker napisał(a):
Wróciliśmy do domu.Byłą wielka radość , nawet buziaki po rękach. Głaskanie, słodkie słówka, smaczki na powitanie.
Po ok. godzinie chciałam pogłaskać Frygę ponownie,zdążyłam tylko rękę położyć na głowie i w ułamku sekundy rzuciła się w wir swojego obłędnego tańca za ogonem. Mąż był bardzo zaskoczony jej reakcją. Naprawdę jestem już załamana. Ona mnie naprawdę musi nie lubić. Może kogoś jej przypominam .Już sama nie wiem co myśleć.:placz:

Posted

Poczekam jeszcze na odpowiedź z Warszawy do jutra. A potem trzeba będzie dalej czekać na odzew z ogłoszeń.
do hoteliku nie chciałabym jej oddawać. Ona musi być solo, ew. jak u marako z dużymi spokojnymi psami.

Posted

Wygląda na to,że pobyt u marako za wiele nic nie zmienił w zachowaniu Frygi.To jakiś wyjątkowy przypadek ta nasza Frygunia.Trzeba jej domku i to domku bardzo cierpliwego,który za bardzo by nie był skłonny do pieszczot dla suni.Tak sobie myślę,może wcale jej nie dotykać,pozostawić ją samej sobie,może ona tego wcale nie potrzebuje i wręcz jest wściekła na to,że się ją głaszcze.Czekamy na wiadomości od Państwa z Warszawy,może poszczęści się z tym domkiem.

Posted

Dziś w nocy pozwoliliśmy jej spać z nami.Wlazła cała pod kołdrę. Spróbuję zmniejszyć jej teraz dyscyplinę.Zobaczymy jaki będzie efekt.

Posted

Dzisiaj jakby jest lepiej.Często ją głaszczę ,gadam ile wejdzie. Dostali z Dolarkiem smaczki ,a Fryga jest okropnie żarłoczna, dorównuje w tym Dolarowi. Nie wiem dlaczego oboje sępią, chyba opiekunka je tak nauczyła:mad:, będę musiał dochodzenie zrobić.