NikaEla Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 na Baloniarkach:sajlana napisał(a):ja bym ewentualnie w przyszłym tygodniu mogła.. Nutusia napisał(a):Napisz do Kociabanda2 - ona jest z Jabłonnej, ale to niedaleko. Ewentualnie może kogoś poleci... O, i chyba Danavas jest z Białołęki... Quote
Nutusia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Ja z Mazowsza, ale w Wwie bywam po drugiej stronie Wisły ;) Białołęka to dla mnie absolutny koniec świata (już nie Warszawa ;)). Ale Kociabanda2 jest z Jabłonnej - to niedaleko. Jeśli sama nie będzie mogła, może kogoś poleci. I chyba Danavas jest z Białołęki, bo ma teraz bazarek i pisała, że odbiór fantów z Białołęki właśnie ;) Quote
Poker Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Zaraz napiszę do danavas, dzięki. Quote
Poker Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Niestety, już nie mamy domku.Zadzwonił pan i powiedział ,ze on jednak nie decyduje sie na Frygę, bo nie zna jej przeszłości ,a chce mieć psa przytulankę, która na spacerze wróci do niego. Myślę,że się wystraszył po dzisiejszej mojej opowieści o łapaniu się za ogon. Pani by ją wzięła, ale chcieć muszą oboje. Pan powiedział ,ze chciałby psa , którego moze wcześniej poznać, pochodzić na spacer i zobaczyć czy pasują do siebie. Nie ma możliwości wcześniejszego kontaktu , bo to jednak w obie strony ponad 700 km. Szkoda ,ale lepiej teraz niż później. Czyli zaczynamy pod górkę. Straszę dziś mendę ,ze jeżeli w ciągu miesiąca nie znajdzie DS, to oddam ją do schronu.Na to mąż , ze razem z nim. Weźmie laptop, kocyk i będą razem siedzieć w skrzynce. Quote
malawaszka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 szkoda :( ale widocznie to nie była ta rodzina, której szukamy! Quote
Poker Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 malawaszka napisał(a):szkoda :( ale widocznie to nie była ta rodzina, której szukamy! Też tak myślę. Z jednej strony jestem zła, bo chciałabym już Frygulca oddać do DS,a z drugiej strony lepiej ,ze teraz się nie zdecydowali niż potem byłby problem. Pani by wzięła każdego psa ,ale pan jest bardziej wymagający. Quote
NikaEla Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Poker napisał(a): Straszę dziś mendę ,ze jeżeli w ciągu miesiąca nie znajdzie DS, to oddam ją do schronu.Na to mąż , ze razem z nim. Weźmie laptop, kocyk i będą razem siedzieć w skrzynce.ciekawe jak długo wytrzymał by w tej skrzyneczce :D Quote
Lucyna Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 ooo to przykro, ale cóż walczymy dalej ... Quote
iwstar58 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Ech, szkoda tego domku, szkoda że pan się nie zdecydował. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło- często się sprawdza. Poczekamy, zobaczymy...ja mam nadzieję :roll: Quote
Poker Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 (edited) A ja już straciłam nadzieję i chcę poszukać hoteliku z behawiorystą dla Frygi. Mąż jest przeciwny, bo mu żal suni . Ale ten żal nic nie da, bo litość jest złym doradcą. Ona u nas już się nie zmieni ,a utwierdziły mnie jej dzisiejsze występy. Po południu rzuciła się znowu na Pokerka gdy chciał wejść do salonu .Na naszą reakcję jeszcze mocniej go pogoniła. Niestety puściły mi nerwy i i pacnęłam ją gazetą.Oczywiście zobaczyłam cały garniturek zębów na wierzchu, za to nosa prawie nie miała:mad:tak go zmarszczyła. Przed chwilą szłam budzić męża z drzemki , a panna spała w nogach.Na mój widok przyjęła postawę jak do ataku z zębami na wierzchu. Polecenia męża , ani mojego nie chciała wykonać, warczała. Po dłuższej chwili cały czas warcząc poszła na swoje legowisko. Jestem nią i całą sytuacją naprawdę zmęczona.:-( Ona w obecnym stanie nie nadaje się do adopcji. Będzie szybki zwrot, a tego bym nie chciała. Mogę dać na nią 50 zł miesięcznie czyli tyle ile kosztuje jej karma na miesiąc. Będę ratować się bazarkami i poproszę życzliwe dusze o deklaracje. Pomóżcie mi , doradźcie jaki hotelik poprosić o pomoc. Edited September 12, 2012 by Poker Quote
Lucyna Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Nie dziwię Ci się Poker ... może zmiana miejsca wpłynie na nią pozytywnie. Jako, że Nero już dwiema łapami w nowym domu, dołożę 30 zł deklaracji na hotelik, niestety nie potrafię zaproponować miejsca Quote
Poker Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Lucyna napisał(a):Nie dziwię Ci się Poker ... może zmiana miejsca wpłynie na nią pozytywnie. Jako, że Nero już dwiema łapami w nowym domu, dołożę 30 zł deklaracji na hotelik, niestety nie potrafię zaproponować miejsca Bardzo dziękuję,że zawsze mogę liczyć na pomoc. Quote
Akrum Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 kurcze... ale się porobiło. miałam nadzieję, że wejdę tu dziś i będę się mogła cieszyć nadal tym domkiem z Wawy, a tu kicha... kurcze, co do hoteliku - nie potrafię doradzić. Ona by musiała trafić do takiego hoteliku, gdzie mieszkała by w domu. Nie wyobrażam sobie, żeby mogła trafić do kojca w hoteliku. Swego czasu Piegusia była u furciaczkowej. Quote
Patmol Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 a ja już myślałam, że do Krakowa pojedzie Quote
Poker Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Myślałam o Furciaczkowej,ale czy ona ma hotelik domowy? Oczywiście ,że do kojca nie pójdzie. Quote
Akrum Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Piegusia była wtedy w domu. Ogólni są boksy zew. i wewnętrzne o ile dobrze pamiętam. Quote
AlfaLS Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Poker napisał(a):Myślałam o Furciaczkowej,ale czy ona ma hotelik domowy? Oczywiście ,że do kojca nie pójdzie. Furciaczkowa ma małe psy w domu, jak z dogami to nie wiem... Mamy u niej naszą Abrę i jest od samego początku w domu a przyjechała z budy od ZuziM. Abra w poprzednim hoteliku była "wredna i złośliwa" a u Furciaczkowej jest bardzo grzecznym psem... Inne podejście, inne warunki :lol:. Quote
malawaszka Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Furciaczkowa mogłaby sobie poradzić z zołzowatością - ma wiedzę i podejście świetne kochani proszę o głosy na mamę missieek - ma pod opieką kilkadziesiąt psów uratowanych z mordowni w Olkuszu, wszystko nieodpłatnie na własnym utrzymaniu, koszty niewyobrażalne... proszę pomóżcie - wystarczy kliknąć http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesie%C5%84 Quote
iwstar58 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 (edited) Zamieszczone przez AlfaLS Łączna opłata za obie sumie w hotelikach to teraz 750 zł./m-c - zaczynam szukać intensywnie BDT lub DT za karmę i weta.... A to taki szczegół z wątku Abry i drugiej suni przebywającej w innym hoteliku. Abra jeśli nawet jest większa od Frygi, to niewiele a koszt hoteliku to 400zł :mdleje: Poker, myślę że szkoda kasy na hotel z behaworystą ,,95% to teoretycy i sciemniacze, nie uzyje słowa naciągacze.''- to słowa jamora, który pewnie wie co mówi. Ludzie wierzą, że behaworysta to magik i po godzinie obserwacji, czy dwóch, jest w stanie sporządzić instrukcję obsługi psa. Nic z tego. To właściciel musi zrozumieć psychikę psa, nauczyć się komunikacji z nim, poznać jego zachowania... a czasem może pomyśleć trochę po ,,psiemu'' Behawor. nie poradzi nic więcej.. Jeśli chodzi o hotelik, to może u michelle04 pod Dzierżoniowem. Hotelik domowy, cena przystępna, kilka zgodnie żyjących psów w miarę blisko, ogród, super dobre podejście do zwierzaków itd. Gdyby zaszła potrzeba, ja bez wahania zostawiłabym swoją sunię pod taką opieką. Spróbuj Poker zasięgnąć info u Giselle04 edit; stałych deklaracji nie składam, ale w razie kryzysu dorzucę się. Edited September 13, 2012 by iwstar58 Quote
wilczy zew Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [quote name='iwstar58'] Zamieszczone przez AlfaLS Łączna opłata za obie sumie w hotelikach to teraz 750 zł./m-c - zaczynam szukać intensywnie BDT lub DT za karmę i weta.... A to taki szczegół z wątku Abry i drugiej suni przebywającej w innym hoteliku. Abra jeśli nawet jest większa od Frygi, to niewiele a koszt hoteliku to 400zł :mdleje: Poker, myślę że szkoda kasy na hotel z behaworystą ,,95% to teoretycy i sciemniacze, nie uzyje słowa naciągacze.''- to słowa jamora, który pewnie wie co mówi. Ludzie wierzą, że behaworysta to magik i po godzinie obserwacji, czy dwóch, jest w stanie sporządzić instrukcję obsługi psa. Nic z tego. To właściciel musi zrozumieć psychikę psa, nauczyć się komunikacji z nim, poznać jego zachowania... a czasem może pomyśleć trochę po ,,psiemu'' Behawor. nie poradzi nic więcej.. Jeśli chodzi o hotelik, to może u michelle04 pod Dzierżoniowem. Hotelik domowy, cena przystępna, kilka zgodnie żyjących psów w miarę blisko, ogród, super dobre podejście do zwierzaków itd. Gdyby zaszła potrzeba, ja bez wahania zostawiłabym swoją sunię pod taką opieką. Spróbuj Poker zasięgnąć info u Giselle04 edit; stałych deklaracji nie składam, ale w razie kryzysu dorzucę się. Furciaczek nie jest teoretykiem ale dobrym praktykiem Quote
Poker Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Dziękuję ,że jesteście. O Furciaczek słyszałam bardzo dobre opinie. Gorzej z kosztami. O hoteliku czy też PDT u michelle04 wiem ,że jest dobry.Ale mam obawy ,że będzie ostro , bo psy nie większe od Frygi i może być zazdrość i walka o dominację. Najlepszy byłby DT domowy i to bez innych zwierząt.Wiem ,że to marzenie ściętej głowy. Dla Frygi obecność innych ostot czy to ludzkich czy zwierzęcych jest powodem do ogromnej zazdrości i jej agresji.Nie chciałabym jej przerzucać tu i tam. iwstar , dzięki za deklarację pomocy. Quote
wilczy zew Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Furciaczkowa ma doświadczenie z różnymi psami,może je izolować od siebie,to zarejestrowany hotelik,więc musi być na podatek Quote
Poker Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Ja rozumiem Furciaczkową,ale jak zawsze są 2 strony medalu . Dumam i dumam i chyba łeb mi pęknie. Quote
wieso Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Poker napisał(a):Ja rozumiem Furciaczkową,ale jak zawsze są 2 strony medalu . Dumam i dumam i chyba łeb mi pęknie. ach, Poker lepiej nie, z tym peknieciem......niewiele moge na razie dolozyc , bo tylko 10 zl miesiecznie ale zawsze cos....mam jeszcze inne zobowiazanie na dogo... Quote
Recommended Posts