Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja również kciukasy trzymam. Jakie szczęście z tym Metrem.
Koleżanka z pracy robiła wpis na cafeanimal (metro bierze psiaki z tego portalu), tam wpisuje się wiek. Nie był podany w tekście, więc zapewne sama wymyśliła.
Czy zdjęcie z różą promuje zołzunię w Metrze? Ktoś to wie?

• Replies 970
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcie Zołzuni w metrze jest z różą też.
Rozmawiałam dziś z opiekunką zwierzaków.Fryga robi się pieszczochą. Oby tak zostało.Dziś miała być próba pokazania jej grzebienia,jutro spytam jak wypadła.
Wysłałam pani kilka większych zdjęć Frygi, bo w ogłoszeniach są one rzeczywiście malutkie.

Posted

Tak, są malutkie, to prawda.
Na niektóre portale wchodzą tylko małe, ja wysyłając koleżankom zmniejszam, ale te chyba za bardzo ... :roll:
Myślę, że następnego razu już nie będzie, bo Frygulec znajdzie domek :loveu:
To zdjęcie z różą widocznie bardzo się spodobało redaktorom ... brawo :klacz::klacz::klacz:dla iwstar58 za pomysł :ylsuper:
Trzymam kciuki ... :kciuki:

Posted

Poker napisał(a):
Tak, pomysł róży w zębach Frygi wyśmienity.
Czekam na odzew pani.
Ciocia marako coś przestała odwiedzać Zołzunię.

Odwiedzam, ale pojawiam się na 5 minut w 10 wątkach, bo mamy początek roku szkolnego, nie pojawiło się sporo dzieci i przekroczyliśmy limit, więc siedzę po 14-16 godzin i zagęszczam dzieci na zajęciach (tworzę zaj. międzyoddziałowe), co pociąga gruntowne zmiany w planie lekcji. Tak do piątku, bo takie są nieprzekraczalne terminy, a i tak chodzimy teraz według pięknie dopracowanego planu lekcji (3 tyg. pracy!), który trzeba teraz do kosza wyrzucić. Jestem zdruzgotana, dom i psy zaniedbane jak rzadko kiedy, a ja oczy na zapałkach, żeby móc pracować bez ustanku; snu 2-3 godziny codziennie.
A zaplanowaliśmy wyjazd w piątek (z Hondą aż na Litwę, wszystko opłacone, a ja nawet nie ogarnę jej, bo nie mam ani chwili i musimy zrezygnować). Koszmar.

A Frygulcowi życzę wszystkiego najlepszego - ona u mnie też była miła, więc nie dziwię się, że relacje z opiekunką są takie ciepłe. Chyba rzeczywiście ma uczulenie na Poker, haha.

Posted

Poker napisał(a):
Dziś był kolejny sensowny telefon Z METRA !!!, a domek w Krakowie.Resztę napiszę później, bo idę na aqua aerobik.

Wooow, wooow, wooow
To do wieczora może będzie następny a jutro jeszcze jeden ;)
Trzymam kciuki aby któryś z nich okazał się idealnym dla Frygi.
Poker, może to już czas chłodzić szampana? :evil_lol:

Lucyna napisał(a):
Tak, są malutkie, to prawda.
Na niektóre portale wchodzą tylko małe, ja wysyłając koleżankom zmniejszam, ale te chyba za bardzo ... :roll:

...nooo, nadgorliwość czasem szkodzi. :evil_lol:
Portale zazwyczaj podają wielkość dopuszczalnego pliku.
Fotki Frygi są małymi plikami /tylko jeden jest większy niż 100kB/ i powinny śmiało
wchodzić bez zmniejszania. Dodawanie miniaturek zupełnie nie ma sensu,
zwłaszcza kiedy widnieje jeszcze na nich...logo serwisu.

Posted

Lucyna napisał(a):
mogłabym jeszcze te fotki pozamieniać, ale to już nie ma sensu ... Frygulec będzie miał domek z METRO :multi::multi::multi:
z pewnością :razz::loveu::razz:

To jeszcze nie jest pewne.
Wysłałam fotki do pani z Warszawy,ale na razie brak odzewu.Wiem,że pani pracuje, więc może nie zajrzała jeszcze do kompa.
Telefon z Krakowa był od pani sądząc po informacjach tak z 50 +. Dzieci nie ma i nie będzie. Państwo mieli 16 lat sznaucerkę średnią, umarła 2 lata temu, pani mówiąc o tym płakała.
Mieszkają w pobliżu cmentarza Rakowieckiego w bloku,blisko tereny spacerowe.Wspomniałam o łapaniu się za ogon co pani przyjęła ze zrozumieniem.
Państwo zaczynają po kolei urlopy i chcą je poświęcić na adaptację psa.Mówiłam o wizycie PA i też OK.Teraz muszę czekać na kolejny telefon.
Nie cieszę się za bardzo na zapas, ale się cieszę ,że jest zainteresowanie. Rodzi nadzieję,że Frygulec znajdzie dobry DS.

Posted (edited)

Wczoraj odezwała się pani z Warszawy komentując zdjęcia Frygi jakie jej podesłałam mejlowo,że sunia jest piękna.Powiedziałam,że ona jest słodką cholerą , na to pani powiedziała ,że w takim razie będą 3 cholery, ona, mąż i Fryga. Mówiła też ,że czekają z mężem n wyjazd do sanatorium i nie zna dokładnie terminu i nie chciałaby Frygi brać przed sanatorium.I na tym etapie był dzwonek do drzwi u pani,przerwałyśmy rozmowę,niestety na razie nie dzwoniła.Ale czekam cierpliwie.

A opiekunka zwierzaków mówi,że Fryga ogólnie super z wyjątkiem pokazania grzebienia, na widok którego wykonała taniec za ogonem. Dobrze,że ona ma sierść, której można nie czesać, ale wytrymować by się przydało.

Edited by Poker
Posted

Był kolejny telefon z METRA !!!. Dzwonił pan z Katowic , domek wydaje się być dobry,ale dla innego pieska, nie naszej księżniczki zołzuni.
Pani z Warszawy milczy :-(.Mam obawy czy ktoś nie przyniósł jej psa pod pachą do domu.

Posted

Spokojnie Poker,na pewno domki się odezwą - daj im troszeczkę czasu i wybierzesz ten najlepszy.Wszędzie można przeprowadzić wizyty i ocenić.
Trzymam kciuki za Was.

Posted

Poker napisał(a):
Powiedziałam,że ona jest słodką cholerą , na to pani powiedziała ,że w takim razie będą 3 cholery, ona, mąż i Fryga.

oczywiście że słodką, reszta to tylko special effects- jak u każdej z nas :evil_lol:

A czy Kraków dalej jest zainteresowany Frygą?