marako Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 A mi trochę brakuje małej, bo dreptała za mną krok w krok, a duże aż takie nie są, żeby tak łaziły - są zawsze w pobliżu, ale przemieszczają się jakoś, jak tego nie widzę. Mam nadzieję, że powoli i stare urazy psychiczne ulegną zatarciu (rzeczywiście zdziwiło mnie jej zachowanie po pogłaskaniu między oczami - szok, jak za naciśnięciem guzika). Quote
Akrum Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 jestem bardzo ciekawa, jak teraz się będą układać relacje Frygi i reszty spio-kociego towarzystwa, oraz relacja Fryga-człowiek. trzymam mocno za Was kciuki Poker :) Quote
Ewanka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Też mocno kibicuję Frygulcowi i mam nadzieję, że wakacyjna lekcja pozostanie z nią na dłużej !!! Quote
Poker Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Fryga jak Fryga,zawołana podchodzi się popieścić i jak jej zdaniem wystarczy, warczy. Nie ma mowy , by obejrzeć lizaną łapę. Jest nadal karna.Spała całą noc na swoim legowisku w holu obok naszej sypialni.Rano zawołana , by się z nią przywitać, przybiegła radośnie,ale po kilku głaskach warkot, więc odesłana na miejsce. Muszę sklecić tekst przed wyjazdem. Jak napiszę, poprawicie? Quote
iwstar58 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Poker napisał(a): Muszę sklecić tekst przed wyjazdem. Jak napiszę, poprawicie? Przed wyjazdem? Na sam wyjazd, to ja raczej odradzałabym ogłoszenia, chyba że tel. kontaktowym jest komórka. Rzuciłam okiem na ostatnie ogł. Frygi i szczerze mówiąc, brak mi w nich jeszcze więcej optymizmu, kilku nawet banalnych zwrotów, które ocieplą trochę opis zołzy. To fajna sunia i oprócz jakiejś traumy, pewnie ma również wiele zalet, o których warto wspomnieć. Warto też pomyśleć nad tytułem, który zaciekawi ludzi. :???: Przecież pierwsze co widzą, to właśnie tytuł i miniaturka fotki. Quote
Poker Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 iwstar58, mam prośbę, zaproponuj jakiś tekst. Nie moze on być za słodki, bo rzeczywistość jest jaka jest. Quote
marako Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Poker, wysłałam na maila kilka fotek ze spaceru. Nie mam na razie siły ich wrzucać na imageshacka i tu umieszczać, może później się sprężę. Quote
Poker Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 (edited) Dziękuję, moje zdjęcia nie wyszły dobrze. Fryga lizała intensywnie podeszwę łapki.Podeszłam do niej i zagadałam do niej patrząc z odległosci na łapę.Od razu wyszczerzyła zęby z głośnym warkotem.Za karę poszła do WC , w którym natychmiast zaczęła szalony taniec za ogonem z głośnym szczekiem. A to zdjęcia , które zrobiła marako podczas wspólnego spaceru wczoraj. Edited August 24, 2012 by Poker Quote
marako Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Jest rozdrażniona łapką, a może wyczuwa, że pakujecie się i będziecie wyjeżdżać. Quote
iwstar58 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 (edited) Poker napisał(a):iwstar58, mam prośbę, zaproponuj jakiś tekst. Nie moze on być za słodki, bo rzeczywistość jest jaka jest. OK. Rozumiem, że nie ma co za wiele słodzić, ale trochę optymizmu nie zaszkodzi. Trochę korzystałam również z poprzedniego tekstu Do korekty: Fryga to piękna, niewielka i dorosła sunia w typie terierka. Sunia jest pieszczochem, ale potrafi też dać do zrozumienia, gdy jej się coś nie podoba. Jest niezwykle bystra i inteligentna. Ładnie chodzi na smyczy, więc będzie świetną towarzyszką długich spacerów. Jest niekłopotliwa podczas jazdy samochodem. Najlepszym byłby dla niej dom z dorosłymi osobami, konsekwentnymi i spokojnymi , bez innych zwierząt, aby opiekunów miała tylko dla siebie. Dom, który zapewni jej miłość, ale i trochę dyscypliny, który pokocha ją taką, jaka jest. Posłuszna i karna będzie wierna swoim właścicielom. Fryga obecnie przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. Jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona Czy coś jeszcze można dopisać, oczywiście dobrego? ;) Jakieś pomysły na tytuł? Śliczna zołza... Edited August 24, 2012 by iwstar58 uzupełnienie Quote
marako Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 (edited) To fotki ze spaceru pożegnalnego (wczoraj): Może trochę za duże zrobiłam (jak za duże, to zmniejszę). Edited August 24, 2012 by marako dubel Quote
kado Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Frygulec na tych zdjęciach wygląda jak kózka:) Sierść na szyi robi wrażenie koziej bródki:diabloti: Cudna jest ta psia cholera:evil_lol: Quote
wilczy zew Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 malawaszka napisał(a):Sznaucer Płaszczowy :D :megagrin: :errrr: Quote
Poker Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Jeszcze się nie pakujemy. Ona jest po prostu niedotykalska.Albo pieszczoty i to gdy ona ma ochotę albo nic. iwstar, tekst jest super. Jeżeli pozwolisz to troszkę go skrócę i wtedy w zależności gdzie będzie trzeba, można zastosować wersję dłuższą albo krótszą. Fryga to piękna, niewielka i dorosła sunia w typie terierka,niezwykle bystra i inteligentna. Lubi pieszczoty ,ale na własnych warunkach.Świetnie znosi jazdę samochodem. Najlepszym byłby dla niej dom z dorosłymi osobami, konsekwentnymi i spokojnymi , bez innych zwierząt, aby opiekunów miała tylko dla siebie. Dom, który zapewni jej miłość, ale i sporo dyscypliny i pokocha ją taką, jaka jest. Posłuszna i karna będzie wierna swoim właścicielom. Fryga obecnie przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. Jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona. Informacje pod nr telefonu 502567535 Quote
Poker Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 malawaszka napisał(a):Sznaucer Płaszczowy :D Dlaczego płaszczowy , a nie kurtkowy np ? Ona wygląda jak koza, bo zarosła.Jak była jeszcze w narkozie , to ją wytrymowałam.Teraz nie ma mowy , więc wygląda jak koza. Quote
iwstar58 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 malawaszka napisał(a):Sznaucer Płaszczowy :D :crazyeye: hahaha, a może tak napiszemy - sznaucer płaszczowy. Ooo i na tytuł można wykorzystać. Tylko.. ja nie odróżniam sznaucera od teriera :oops: W jakim typie jest zołza? Trzeba poprawić, tylko nie wiem na co... Quote
Poker Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 A może zamiast psia mać to Psia Koza :eviltong: Quote
malawaszka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Poker napisał(a):Dlaczego płaszczowy , a nie kurtkowy np ? płaszczowy bo są dogi płaszczowe i mają tak jak ona rozłożone czarne znaczenia :) Quote
Poker Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 malawaszka napisał(a):płaszczowy bo są dogi płaszczowe i mają tak jak ona rozłożone czarne znaczenia :) Aaa, no widzisz, ja niekumata. To może ona stała obok takiego doga.A jakie one mają charaktery? Też takie jędze? To by tłumaczyło jej zachowanie. Quote
Ewanka Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Jest cudna, ale spojrzenie jednak ... zołzowate ;) Quote
Poker Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Taaaaaaa, bardzo zołzowate. Dziś też pokazuje różki. Zaczęła warczeć na wnuka, więc kazałam jej pójść na legowisko.Wtedy zaczęła warczeć na mnie , a jak ją zbeształam to pokazała zęby. Ona musi mieć dom , w którym będzie robiła prawie co zechce. Quote
marako Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Nie wiem, co z Frygulcem się dzieje. Nie jest aniołem, ale u mnie była 8 dni i tylko przez pierwsze dwa reagowała gwałtownie na różne bodźce. Później coraz spokojniejsza, lekkie warkoty tylko czasem na duże suki, a dla mnie bardzo miła. Pozwalała na wiele, słuchała, jak kazałam schodzić z kanapy. Dawała się dłuugo głaskać. I wcale nie było tak, że robiła co zechce, bo przecież przejęła wszystkie zasady panujące w domu - psy nie wchodzą na schody, same nie wchodzą na kanapę i inne wyżej niż podłoga położone miejsca. Zawsze kazałam jej zamilknąć, gdy warczała na duże (i słuchała). Naprawdę nie wiem, jak to wytłumaczyć, że znów wróciła do złych zachowań. Może po prostu to, że krótko mnie znała, a widziała, że duże psy są posłuszne i spokojne, to powodowało, że nie pozwalała sobie na nieodpowiednie zachowania. Quote
malawaszka Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 i ja myślę, że to, że obawiała się łomotu od dużych psów też jej pomagało zachowywać się poprawnie - głupia nie jest i widziała, że marako ma wsparcie swoich zrównoważonych olbrzymek Quote
Recommended Posts