Poker Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='Lucyna']i co Pokerku, dzwonił może ktoś ? ...[/QUOTE] cisza zupełna.Ale się martwię, bo w naszym odczuciu Fryga się uwsteczniła.Częściej warczy i nie bardzo daje się dotykać.Nawet głaskanie musi być krótkie. 2 - 3 głaski i zęby za wierzchu. Quote
Lucyna Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 ojej to rzeczywiście problem, to tak jakby wróciła do stanu pierwotnego ... :cool3: może inny tekścik do ogłoszeń i będziemy dalej próbować :lol: szukać domku z towarzystwem psa Quote
Poker Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Myślę ,że tekst zostawimy.Straszyć będę osobiście. Ludzie czasem dzwonią po kilku tygodniach od ukazania sie ogłoszenia. Musimy poczekać. Quote
Poker Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='Lucyna']... i co z naszym Frygulcem?[/QUOTE] Bez zmian , oprócz tego ,że od wczoraj koniecznie chce wyżerać koci żwirek. Przestawiłam ją na karmę lajtową ,a ona ma koński apetyt, więc może chce brzuch czymś zapełnić. Jak zwykle pokazuje zębiska w dotychczasowych sytuacjach. Nie mam już pomysłu na nią. Quote
Lucyna Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 a może trzeba z nią stoczyć walkę w rękawiczkach ... Quote
Poker Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Może za mało z nią pracuję indywidualnie ? Uczę ją "SIAD" i jest taka sprytna ,że jak wie, że w ręce mam smaczek to sama siada, a jak nie mam smaczka , to nie usiądzie za nic. Nie wiem , moze jeszcze raz poradzę się behawiorystki co z nią Frygulindą robić. Ale to już po operacji Toniego. Quote
Lucyna Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Trzeba jeszcze z nią powalczyć, powinna wiedzieć, że ktoś jest od niej silniejszy ... nie wiem czy dobrze myślę. Quote
kado Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Poker']Bez zmian , oprócz tego ,że od wczoraj koniecznie chce wyżerać koci żwirek. Przestawiłam ją na karmę lajtową ,a ona ma koński apetyt, więc może chce brzuch czymś zapełnić. Jak zwykle pokazuje zębiska w dotychczasowych sytuacjach. Nie mam już pomysłu na nią. Pokerku, a jaka karmę lajtową polecasz???? Muszę przestawić Tosieńkę na jakiś lajcik. Mała po starylce troszeczkę przybrała...Na pewno nie jest to kwestią braku ruchu,bo na spacerze jest 5 razy dziennie,w tym 2 takie naprawdę porządne. Dużo naprawdę nie je,a jednak nabrała ciałka. Za to Kado:roll: wmłuci swoje i to nieźle,a szczuplutki jak ta lala:) Quote
Poker Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Moje jedzą BOSCHA albo JOSERA LIGHT wg tabeli na opakowaniu. Polewam łyżką oleju na smaczek ,a czasem łyżką zupy jak nie chcą jeść. Quote
Patmol Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 moje tez lubią z czymś na smaczek :evil_lol: Caillou jak widzi suchą karmę -to patrzy na mnie z wyrzutem ja karmie Eukanubą (podobno całkiem to dobra karma) i obie sa szczuplutkie (ale to bardzo młode suki i bardzo ruchliwe -takie dwie wyścigówki:diabloti:) Quote
ona03 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Jakaś cisza, czyżby Zołzunia :loveu: :mad:pożarła Pokerków ...... Quote
NikaEla Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [quote name='ona03']Jakaś cisza, czyżby Zołzunia :loveu: :mad:pożarła Pokerków ...... [quote name='Patmol']a może juz jest w DS?raczej to pierwsze niestety Quote
mestudio Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Trudny psiak się trafił niestety, mała złośnica. Quote
Poker Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Nawet mi sie nie chce pisać.:shake: Zołza nie tylko nie lepiej ,a nawet gorzej.:mad: Szczerze powiedziawszy to jestem lekko podłamana. Nie wiem jak z nią postępować. Po poprawie nastąpiło pogorszenie i teraz jest constans. Uwzięła się na Pokerka i warczy na niego ,a czasem nawet rzuca się z kłami głównie jak on wchodzi do kuchni. Dziadzio wpada w panikę i ucieka w popłochu, aż nieraz się wywróci.Oczywiście besztam ją za to i ląduje w kącie. Niestety w takich sytuacjach nasilił się szaleńczy taniec za ogonem. Ona jest bardzo żarłoczna i za każdy kąsek pożarłaby konkurenta.Jak im daję jeść to czeka karnie. Nadal warczy na mnie i szczerzy zęby jak leży z mężem na łóżku. Już nie pozwalamy jej na to. Myślałam nawet o tym ,żeby znaleźć jej inny DT, może ona w nowym miejscu będzie zachowywała się inaczej, może my robimy błędy których nie zauważamy. Już sama nie wiem co. Pierwszy raz na te ponad 30 psów , które u nas były mamy taką sytuację, że polegliśmy. Może będziecie miały jakiś pomysł. Dałam ogłoszenie do Wyborczej. Quote
malawaszka Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Poker a jakiś KalmAid próbowaliście? może by jej pomógł się wyciszyć? Quote
Poker Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 (edited) Nie,Kalm Aid nie próbowałam. Pomyślę. Na spacerach jest grzeczna, nie warczy na spotkane psy , nie goni rowerzystów, nie ciągnie. Daje się pogłaskać obcym osobom pod moim czujnym okiem. Jest bardzo nierówna, podstawia się do smyrania ,a za chwilę pokazuje zęby. Edited May 31, 2012 by Poker Quote
Akrum Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Podczytuje cały czas, choć nie miałam czasu się odezwać. Kurcze, sama nie wiem co Ci Poker doradzić. Po tym, jak nastąpiła poprawa myślałam, że już będzie tylko lepiej, a tu proszę - pogorszenie i taki stan się utrzymuje. Pamiętam taką jedną sunie, tu na dogo, którą kiedyś miałam wziąć na DT, ale akurat innego tymczasa wówczas wzięłam. Pojechała do BDT, tam wszystko było dobrze, jednak po dwóch tygodniach sunia pod nieobecność opiekunki zagryzła jej dwa chore psiaki. Sunia w trybie pilnym musiała opuścić ten tymczas i pojechała do płatnego DT do furciaczek i tam pod okiem szkoleniowca jej charakter się na tyle unormował, że poszła do adopcji. W DS pokazała jednak od razu, co w niej w środku siedzi. Niby chciała być głaskana, a po chwili już dziabała na prawo i lewo. DS na szczęście się nie poddał i pracują z behawiorystą. Poker, a w Twojej okolicy jest jakiś godny zaufania behawiorysta?? Może wystarczy kilka rad co i jak robić, jak postępować w różnych sytuacjach, co ułatwi życie Wam, małej i wszystkich ogoniastym domownikom. Quote
Poker Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Wiem o której suni piszesz , płaciłam na nią.Była u nas behawiorystka.Stosujemy się do jej zaleceń,ale w każdym momencie jest to możliwe przy kilku futrzakach.Znacznie łatwiej by było, gdyby ona była sama. Chyba poproszę jeszcze raz p.Julię, a jeżeli nie będzie mogła, to poszukam kogoś innego. Dotychczas nasze sunie w DT bały się ludzi, były po ciężkich przejściach ,ale dawanie im miłości wystarczyło, by nabrały wiary w człowieka. Z tą Zołzą jest zupełnie inaczej. Niby słodka, tiutiutiu ,a tu BACH. Na szczęście ona nie rzuca się od razu do gryzienia, pokazuje kilka etapów niezadowolenia. Ale co mi z tego jak o zakropieniu oczu czy nawet ich wyczyszczeniu nie ma mowy. Z czesaniem czy kąpielą to samo.Jak złapie coś do paszczy ,a nie powinna, to mowy nie ma ,żeby wyjąć.Trzeba ją przekupić pasztetową, wtedy wypuści. Dziś myłam łapy po spacerze, 3 sztuki wytrzymała ,a przy 4. już zaczęła pokazywać zębiska. Mąż wyjechał na kilka dni, będzie musiała się liczyć tylko ze mną. Ona bardziej woli męża.Bo on mniej z nią przebywa i wtedy jest słodko.Natomiast ja jestem cały czas , więc na mnie spada głównie jej wychowywanie. Quote
Lucyna Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Pomyślcie jeszcze o tekście do ogłoszeń, ja spróbuję coś zmontować przez weekend. Chyba powinna być jako jedyne zwierzę w domu ... ale jaki inny DT jej znaleźć? Gdyby Olaf się zgodził :oops: Szkoda dziadunia Pokerka, że się stresuje :-( a zołza potrzebuje chyba silnej ręki, to, że szczerzy ząbki to nic, ale gryźć nie powinna :mad: Quote
Poker Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Takie ogłoszenie dałam do Wyborczej. Mała( 9 kg) dorosła FRYGA poszukuje dla siebie domku , który pokocha ją taką jaka jest. Sunia jest pieszczochem, ale dyktuje warunki, posłuszna i karna będzie wierna swoim właścicielom. Najlepszy dom dla niej to z dorosłymi osobami, konsekwentnymi i spokojnymi , bez innych zwierząt ,żeby nie miała o kogo być zazdrosna. Sunia jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Ja mam silną rękę ,ale jej widocznie. nie wystarczy A który to jest Olaf? Quote
Recommended Posts