Jump to content
Dogomania

Dwa olkuskie insekty - Muszka i Pchełka - po wielu perypetiach razem na zawsze w cudownym DS

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Cieszyć się można zawsze, bo smucić się nie ma co! ;)
Dam znać co i jak, ale chyba dopiero w poniedziałek, bo w domu kompa niet :([/QUOTE]

SB bedzie dzialac;)

Posted

O matulu, ale tu się nadziało! Człowiek na chwilę pójdzie obejście na wiosnę ogarnąć, a tu już wszystko wyadoptowane :evil_lol:

Posted

[quote name='Nutusia']No, kochani - tego to jeszcze nie było!!!!!!

Przed chwilą miałam telefon czy ogłoszenie Pchełki jest nadal aktualne. Powiedziałam jak na świętej spowiedzi, że wszystko się rozstrzygnie w niedzielę, ale mam nadzieję, że się okaże nieaktualne. Pani mi zaczęła opowiadać o tym, że wzięła sunię ze schroniska jak miała 4,5 miesiąca (już w schronisku się urodziła). Przez dłuższy czas Pani była w domu, potem wróciła do pracy. Teraz sunia ma 2 lata i wróciły do niej jakieś strachy z dzieciństwa. Boi się hałasów, bardzo przeżywa, gdy musi zostać sama i Pani chciałaby zapewnić jej psie towarzystwo. Jednocześnie żałuje, że wcześniej o tym nie pomyślała. Na to ja, że Pchełcia też taka bardzo płochliwa jest i nie do końca jestem przekonana czy do jednego strachulca trzeba dokoptowywać kolejnego, bo zamiast się wspierać, będą się strachać jeszcze bardziej. Dalej rozwijam myśl, że dla pani suczki lepsze byłoby towarzystwo... Muszki, bo ona prawie identyczna jak Pchlątko, ale bardziej otwarta, odważna, lubi się bawić, potrzebne jej psie towarzystwo. Powiedziałam, że jej nie ogłaszamy jeszcze, bo czekamy na diagnozę dotyczącą kolanka. Pani mi na to, że w pierwszych ogłoszeniach Pchełci są zdjęcia z Muszką, że jest śliczna! Pani czeka na wieści od naszego Doktora, jest skłonna podjąć się nawet opieki nad Muszką, gdyby była konieczna operacja (że o partycypowaniu w kosztach nie wspomnę!). Od słowa do słowa, okazało się, że Pani mieszkała w Nowym Dworze i doskonale zna naszych nieocenionych Doktorów! No po prostu... mowę mi odjęło! Na koniec powiedziała, że w takim razie zaprzestaje dalszych poszukiwań i mamy być w kontakcie! Okazało się także, że mamy jeszcze innych wspólnych znajomych - prof. Frymusa z SGGW i jego żonę, która prowadzi gabinet wet w ich domu w Łomiankach i do której jeździliśmy, zanim poznaliśmy naszych Doktorów. Pani powiedziała, że profesor z pewnością nie odmówi konsultacji w sprawie Muszego kolanka! Mam ochotę skakać, fruwać, śpiewać, tańczyć, a tu w robocie muszę siedzieć! Więc przynajmniej z Wami się podzielę moją radością!:multi::multi::multi::multi:[/QUOTE]Nutusia nie wiem jak to robisz ale jesteś wielka i grono osób które pomagają w ogłoszeniach [URL="http://www.picturesanimations.com/rose/11/roos-wit-11.jpg"][IMG]http://www.picturesanimations.com/r/rose/roos-wit-11.jpg[/IMG][/URL]popłakałam się z szczęścia :lol:

Posted

[quote name='mmd']O matulu, ale tu się nadziało! Człowiek na chwilę pójdzie obejście na wiosnę ogarnąć, a tu już wszystko wyadoptowane :evil_lol:[/QUOTE]

Dobre mmd:-)

Ale Ty masz tempo Nutusiu:-) GRATULACJE!!!

Posted

[quote name='Asiaczek']Juz jest po 12-tej, dalej trzymac...?:)

pzdr.[/QUOTE]
Mala zmiana, wizyta odbedzie sie troche pozniej. Nutusia okolo 13 wyjezdza z Pchelka z domu:)Czyli pewnie okolo 15 bedzie cos juz wiadomo:)

Posted

[quote name='Ellig']Mala zmiana, wizyta odbedzie sie troche pozniej. Nutusia okolo 13 wyjezdza z Pchelka z domu:)Czyli pewnie okolo 15 bedzie cos juz wiadomo:)[/QUOTE]

To obiadu u mnie dziś nie będzie.... Schudniemy...:evil_lol:

Posted

Wszystko jest ok!:)Pchelka zostala w nowym domu!:) Byl wspolny spacer a potem jeszcze zapoznanie w domu. Byla cala Rodzinka i 2 sunie domowe. Ogolnie bardzo dobre wrazenia :)

Oczywiscie wszystko ze szczegolami jutro opisze Nutusia.

[COLOR=lemonchiffon]
kwiaty z jamnikiem....cudne[/COLOR]