olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Zjadła karme suchą za koszmarne pieniądze 200zł za 10kg to szok ale wujek który ma sklep z art. dla zwierząt dba o Figaczka i daje malutkiej to co najlepsze w sklepie mięsnym już czekały kosteczki cały pasaż dba o zdrówko Figuni a ona właśnie walczy z Łukaszem tylko nie wiem o co chyba znów kość. Zjadła wieczorem troszkę kiełbaski takich maluskich kawałeczków żeby jej się do żołądkanie przykleiły i nic jaknarazie żadnych wymiotów siusiu było kupka normalna też ale to że jest ze mną w pracy bardzo jej odpowiada rano czekała gotowa do wyjścia dziś uznała że nie będzie siedzieć w biurze tylko na sali troche trudno było ją przekonać że biuro jest ok bo co ją wynieśliśmy to ona wracała uparciuszek Quote
Neris Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ojej Oleńko, 10 kilo to jej starczy na rok, nie? No chyba że inni będą podjadać... Quote
sleepingbyday Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 to wygląda na jakiś pokręcony związk między nimi, może miłość, może zazdrość, kto wie, ale bardzo tam iskrzy... a może on po prostu głodny chodzi, że taki na tą kość zasadzony :-)? Quote
olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 ja mysle że Łukaszowi przejadł się kebab i chce kości a mu głupio poprosić:evil_lol: ale tak naprawde to on chce ją rozruszać , Figunia nie dostała aż 10kg tylko dwie paczki po kilogramie ale zerknełam na cene tej dużej i była ogromna tą dużą pakę miała by chyba na rok Quote
Celina12 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Jak się cieszę -Figuniu zdrowiej a sukieneczkę Ci podeślę tylko Mamcia Oleńka musi podać wymiary :diabloti: Quote
olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 nie nie Celinko daj mi tylko namiary na krawca to my sobie pochodzimy do przymiarki , wenflon zdjety do poniedziałku brzuszek ma odpoczywać a w poniedziałek zabieramy sie za nóżki, ten pies naprawde chce żyć i walczy z każdą chorobą zobaczcie na oczka przecież miała być kompletnie ślepa a oba widzą Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 :lol: Ale się cieszę!!! Figunia jest kochana!!! Chcę zdjęcia :placz: Kiełbaski nie dawać!!! Niezdrowa jest, chociaż bardzo smaczna :evil_lol: A żyganko dzisiaj było? Celinko, to Ty już sukieneczki masz??? Quote
Celina12 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Sukieneczek jeszcze nie mam-Kasia wyszukała mi na allegro sukienki-albo zamówi się albo na wzór coś zrobi...bo ja szyć nie umiem :shake: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=169743913 Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Jeeeeee, ale kreacje :-o No, no, no... To się dziewczyny postroją! jest jeszcze w necie taka firma Szafa dla Psa, tam też mają super ciuszki. Quote
olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 nie wiedziałam że kiełbaska nie zdrowa nic nie zwróciła dziś wszystko po troszku wraca do normy Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Olenko, tak gadają, że przyprawy zawiera i konserwanty, ze nie dla zwierząt... To pomyślałam, że przy wymiotach nie bardzo. Ale Figa nie wymiotuję, więc wszystko O.K. Ja też daję czasami :oops: Tylko tu tak się madrzę... Quote
olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 teraz to musze uważać na wszystko co ona zjada już mam obcykane karmy a puszki won wszystkie Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Może być gotowany kurczak, ryba, ryz, marchewka. Moje psy wcinaja, aż miło. Bo wiesz, one co jakiś czas odmawiają jedzenia karmy i muszę im gotować :cool3: Quote
olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 karme dostała dziś ale wcześniej nawet nie patrzyła na suchą nie wiem czemu ta wczorajsza kocia jej zasmakowała ryżu to ona nie jada wylatuje jej miedzy zebami marchewka też natomiast samo mięsko tak tak w każdej postaci Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Gabi ja niby tez nie jestem, ale człowiek czasem leniwy, czasem nie ma czasu, a kiedy indziej pies musi, bo uczulony. I wtedy mus... Olenko, Figa wczoraj posmakowała kociej, żeby pokazać, że ona jeszcze wiele potrafi :evil_lol: A jak kocha mięsko, to ho, ho... Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 A moje trzy dziewczyny marchewę w każdej postaci uwielbiają. Duże marchewki kroję na patyki i tylko chrupanie słychać. Nie ucieram im. A bezzębny Bercik zbierze każde ziarenko ryżu, które wypadnie mu z miski!!! Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ale ta dobra sucha karma jest feeeeeeeeee..., puszki też. Belka przez trzy lata, po gronkowcu, była na Eukanubie, co my z nią mieliśmy. Jadła ją polaną sokiem Kubuś :evil_lol: lub ostatecznie z kawałkami banana, jabłka, czy innych owoców. Żadne oliwy, oleje... Oj, było :shake: Quote
akucha Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Jak waniajet to dobra :evil_lol: Moje siedzą na Royalu, takie małe groszki dla psów małych ras. Nie trzeba gryźć samo się połyka :evil_lol: Ja się na karmach nie znam, słucham weta, myślę, nie skrzywdzi, psy nie chorują. Najczęściej jednak gotuję im - to jest najpyszniejsze. Quote
brazowa1 Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 ja tak jak Gabi uwazam-tylko mieso,ryz,makaron,warzywa plus oliwa.Nigdy nie zdecydowałabym sie karmic psa tylko i wyłacznie suchym.Jasne,ze mam pod reka (jako nagrodki) lub awaryjnie.Puszka tylko pare razy w roku na wyjazdach. Quote
olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 puszki na zawsze znikają z mojego domu dziś dam jej ten ryż i marchew i zmielone trzy razy mieso żeby utrudnić wybieranie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
olenka_f Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 dziś wiem że mięsna mała puszka zaczyna się od 8zł wszystko inne nie ma w sobie mięsa tylko jakieś mączki kostne i inne diabli wiedzą co jest taka firma MARBI to jest g.... prowadzi to 2 facetów którzy od lat zajmują sie utylizacją a potem zaczęli robić karme dla zwierząt więc łatwo sobie wyobrazić co tam w tej karmie jest Quote
brazowa1 Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 taaak,ja nawet widzialam pana,ktory prowadził te firme, (na wystawie psow,przed laty) brrrrrrrrr miesko gotowane zawsze wyjdzie najtaniej i najlepiej,a im mniejszy piesek,tym lepiej go mozna go wyzywic mniejszym kosztem. Quote
olenka_f Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 jesteśmy w pracy znalazłam sposób na jedzonko gotujemy zupkę z ryżem kurczaczkiem i marchewką a potem do blendera i miksujemy nie ma mowy żeby coś między ząbkami przeleciało Quote
olenka_f Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 chrupki musiały byc w zupce wtedy zjadała ale druga miseczka była juz bez wkladki i zjadła cała Quote
Recommended Posts