Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ona teraz jest gruba berta a zadnego z moich psow nigdy nie szkolilam one jakos same sie ucza bo mi te tresury to sie wcale nie podobaja tylko to uzaleznienie mnie dobilo bo Figunia wczoraj to na przednich i tylnich stac nie chciala tylko jadla na lezaco dopiero po tym naszym wyjsciu troszeczke bylo lepiej tylko ze ona sie spieszy i wtedy tez sie przewraca a spieszy sie bo Pipi do mnie podchodzi a ona ja wygania tak samo kota

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mi się wydaje, że weterynarze, nawet najlepsi, zapominają czasem o potrzebach psychicznych psa, traktują go troche, jak dysfunkcyjny uklad biologiczny, ktory wymaga reperacji ;) Podobnie zresztą bywa z lekarzami ludzkimi w odniesieniu do ludzi.
A Figa to mega szczęściara!!!

Posted

juz mi lepiej bo po dzisiejszej wizycie poczulam sie jak debil ktory ja krzywdzi bo te nozki naprawde sprawiaja wiekszy klopot niz jak zamieszkala w domu i tak sobie pomyslalam ze to moja robota taka glupia robota ja ja naprawde bardzo mocno kocham i te wszystkie sytuacje moga byc z mojej winy a ona tak pieknie mnie budzi buziaczkami jak dzwoni budzik i trzeba wstawac

Posted

olenka_f! gdyby nie Ty, Figa juz dawno zostalaby uspiona! W schronisku nie miała szans. Stan oka pogarszał się mimo długiego leczenia, kilka krotnej zmiany leków itd., do tego zaczęły wysiadac jej nogi i popadla w depresję. U Ciebie odzyskala wzrok i radość życia!!! A Ty się jeszcze martwisz, czy jestes dla niej dośc dobra...

Posted

bardzo ale to bardzo nie podoba mi sie pogarszajacy stan nozek Figaczek chce chodzic wszedzie sie spieszy ale w chwili obecnej robi dwa kroki i pada to nie moze tak byc mam do piatku ja obserwowac ale to cos jest nie tak i juz nie wiem nie jestem lekarzem ale moze to cos innego niz dyskopatia nie byly potrzebne badania i to mnie tez denerwuje lubie miec wszystko czarno na bialym to drugie oczko tez jest juz lepsze i dzieki bogu ale nozki teraz sa niepokojace moze wiecie gdzie sie idzie do jakiegos psiego ortopedy

Posted

Jeżeli Figa musi chodzić, to musi. Ja jestem wredna i uważam, że jak trzeba ją zmusić to trudno. Kawałek kiełbaski pięknie pachnęcej przed nos i prowadzić, rozsypać po podłodze groszki, niech chodzi i je.
A co do krzywdzenia Figi. Co to za bzdury!!!!!!! Uratowałaś jej życie, koniec i kropka!!!!

Posted

no bo po dzisiejszych badaniach juz wiadomo ze ona ma porazone nerwy i na nosku zrogowacenia i wewnatrz straszne strupy ja myslalam ze ma katar i dzis poprostu poprosilam o kropelki i dopiero teraz zaczyna sie ukladac to wszystko w calosc bo i przednie nozki sa slabsze ale caly czas przewija sie ta nosowka Figus ma zmiane lekow do oczek dostaje juz slabszy antybiotyk dzis od rana jest ze mna w pracy i walczy z Lukaszem o kosc w poniedzialek idziemy na zastrzyk i tak co 3 dni to na nozki

Posted

Olunia - uszy do góry!!! Przeciez doskonale pamiętasz jak źle było z Pepikiem, lekarz chciał go uśpić, a żył i chodził jeszcze kilka lat, jamniki często mają kłopoty z nóżkami. Ja wierze, że leki i ćwiczenia pomogą Fidze tak samo jak pomogły Pepiemu. Tylko bądź twarda gdy trzeba i NIE NOŚ JEJ CIĄGLE!!!

Posted

Dzwoniłam do Irmy i mówiła, że ma jakiś lek - jeśli to problemy ze stawami to postawi małą na nogi. Irma wejdzie pewnie na wątek jak tylko znajdzie chwilę...