olenka_f Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 ona teraz jest gruba berta a zadnego z moich psow nigdy nie szkolilam one jakos same sie ucza bo mi te tresury to sie wcale nie podobaja tylko to uzaleznienie mnie dobilo bo Figunia wczoraj to na przednich i tylnich stac nie chciala tylko jadla na lezaco dopiero po tym naszym wyjsciu troszeczke bylo lepiej tylko ze ona sie spieszy i wtedy tez sie przewraca a spieszy sie bo Pipi do mnie podchodzi a ona ja wygania tak samo kota Quote
olenka_f Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 a przekupywac tak zeby chciala i z innymi wychodzic tak? Quote
brazowa1 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 tak! na rece (nagrodka),na ogrodek i tam tez pyszna nagrodka.Byle nie za duzo,symbolicznie,na smak,to ma byc nagrodka,a nie karmienie do syta. Quote
millarca Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Mi się wydaje, że weterynarze, nawet najlepsi, zapominają czasem o potrzebach psychicznych psa, traktują go troche, jak dysfunkcyjny uklad biologiczny, ktory wymaga reperacji ;) Podobnie zresztą bywa z lekarzami ludzkimi w odniesieniu do ludzi. A Figa to mega szczęściara!!! Quote
olenka_f Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 juz mi lepiej bo po dzisiejszej wizycie poczulam sie jak debil ktory ja krzywdzi bo te nozki naprawde sprawiaja wiekszy klopot niz jak zamieszkala w domu i tak sobie pomyslalam ze to moja robota taka glupia robota ja ja naprawde bardzo mocno kocham i te wszystkie sytuacje moga byc z mojej winy a ona tak pieknie mnie budzi buziaczkami jak dzwoni budzik i trzeba wstawac Quote
millarca Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 olenka_f! gdyby nie Ty, Figa juz dawno zostalaby uspiona! W schronisku nie miała szans. Stan oka pogarszał się mimo długiego leczenia, kilka krotnej zmiany leków itd., do tego zaczęły wysiadac jej nogi i popadla w depresję. U Ciebie odzyskala wzrok i radość życia!!! A Ty się jeszcze martwisz, czy jestes dla niej dośc dobra... Quote
olenka_f Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 bardzo ale to bardzo nie podoba mi sie pogarszajacy stan nozek Figaczek chce chodzic wszedzie sie spieszy ale w chwili obecnej robi dwa kroki i pada to nie moze tak byc mam do piatku ja obserwowac ale to cos jest nie tak i juz nie wiem nie jestem lekarzem ale moze to cos innego niz dyskopatia nie byly potrzebne badania i to mnie tez denerwuje lubie miec wszystko czarno na bialym to drugie oczko tez jest juz lepsze i dzieki bogu ale nozki teraz sa niepokojace moze wiecie gdzie sie idzie do jakiegos psiego ortopedy Quote
brazowa1 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 niestety, ja nie znam dobrego psiego specjalisty . Quote
akucha Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Brązowa, a nie wiesz, do którego weta chodzi Irma z Serwo??? On też ma problemy z chodzeniem i ten wet go kuruje... Może Irma coś doradzi? Quote
kaerjot Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Jeżeli Figa musi chodzić, to musi. Ja jestem wredna i uważam, że jak trzeba ją zmusić to trudno. Kawałek kiełbaski pięknie pachnęcej przed nos i prowadzić, rozsypać po podłodze groszki, niech chodzi i je. A co do krzywdzenia Figi. Co to za bzdury!!!!!!! Uratowałaś jej życie, koniec i kropka!!!! Quote
olenka_f Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 czy ktos cos wie zeby Figa miala nosowke w schronisku Quote
brazowa1 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 absolutnie i na pewno nie miala nosowki. Psy sa szczepione na wejsciu. Quote
olenka_f Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 no bo po dzisiejszych badaniach juz wiadomo ze ona ma porazone nerwy i na nosku zrogowacenia i wewnatrz straszne strupy ja myslalam ze ma katar i dzis poprostu poprosilam o kropelki i dopiero teraz zaczyna sie ukladac to wszystko w calosc bo i przednie nozki sa slabsze ale caly czas przewija sie ta nosowka Figus ma zmiane lekow do oczek dostaje juz slabszy antybiotyk dzis od rana jest ze mna w pracy i walczy z Lukaszem o kosc w poniedzialek idziemy na zastrzyk i tak co 3 dni to na nozki Quote
brazowa1 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 "walczy" o kosc? tzn ,ze sie bawi tak? ale ma dobrze z Toba-do pracy ja zabierasz :)pewnie cala szczesliwa,ze z Toba. Quote
olenka_f Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 bardzo szczesliwa ale z Lukaszem na ostro walcza nawet o kocyk i ugryzla go w palca :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
brazowa1 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 pewnie miala racje! :evil_lol: Quote
akucha Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Jak dzisiaj Figunia, rozrabia??? Jak łapki, ruszają się? Quote
olenka_f Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 z przednimi jest lepiej tylnie bez zmian i znow byla rozpacz przed wyjsciem do pracy Quote
akucha Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Jejejej, kiedy ona zrozumie, że Pani wróci... Ona na tylnych nóżkach nie wstaje nic a nic? Quote
olenka_f Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 ciut stoi ale sie szybko przewraca nawet sobie nozke obtarla przez to Quote
magdalena_w Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Olunia - uszy do góry!!! Przeciez doskonale pamiętasz jak źle było z Pepikiem, lekarz chciał go uśpić, a żył i chodził jeszcze kilka lat, jamniki często mają kłopoty z nóżkami. Ja wierze, że leki i ćwiczenia pomogą Fidze tak samo jak pomogły Pepiemu. Tylko bądź twarda gdy trzeba i NIE NOŚ JEJ CIĄGLE!!! Quote
akucha Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Szukałam na wątku weterynaryjnym ortopedy z Trójmiasta, ale nic nie znalazłam. W Warszawie tylko... Ciocia Neris obiecała mi dzisiaj, że skontaktuje się z Irmą (Gdańsk), ona leczy swojego Serwo na nogi. Może ona zna dobrego weta. Zaraz podam link do historii Serwo... Tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24504 Zacznij od końca.. Quote
Neris Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Dzwoniłam do Irmy i mówiła, że ma jakiś lek - jeśli to problemy ze stawami to postawi małą na nogi. Irma wejdzie pewnie na wątek jak tylko znajdzie chwilę... Quote
olenka_f Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Fajnie bo ja od godziny czytam o Serwo i nic nie moge znalezc o nozkach Quote
Recommended Posts