Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gryf80']wszystkie zapisuję sobie i przekarzę,ja dopinam od siebie karmel.[/QUOTE]
jak karmel to i ciastko:cool3: już sobie wyobrażam jak pani krzyczy 'ciacho, do mnie!':loveu:

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='cienkun']Jedna kobieta miała psa który się wabił "Chłopak"[/QUOTE]
I jak go wołała? Ej, Chłopaku!? :)
U mnie był Bimber. Tez dość zabawnie brzmiało, zwłaszcza gdy pies nawiał i pani go szukała. Bimber! Bimbeeeer! :)

Posted

Na moim osiedlu mieszka uroczy staruszek, jamniś, Spławik.
Nie wiem skąd akurat pomysł na takie imię, ale do niego jakoś pasuje.
Jest również suka Tekila (pal licho o pisownię), Żaba, Bona, Dejzi ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Szeleszczące dość :)
Ciekawe jak pies reagował??[/QUOTE]
Może odpowiadał, że chętnie ;)
Nie miałam okazji widzieć, ale to dobre imię dla psa, pod warunkiem, że nie ma się kłopotów logopedycznych ;)

Posted

U mnie zawsze imiona krótkie- seterka Dina, kundel Dżek, samoyedy- King i Hoto, kundlica Daszeńka i Tosia. Pieszczotliwie zwracam i zwracałam się różnie - Dżek bywał Belfegorem, Esesmanem albo Belzebubem, King - Kingulcem albo Patefonem, Hoto - Rocesem, Hotosławem, Daszeńka to Dasza, Perła lub Princessa, Tosia bywa Tosiną albo Szczurem :evil_lol:

Z ciekawszych imion jakie spotkałam to bullteriery Obłęd i Lecter :cool1:

Posted

[quote name='filodendron']I jak go wołała? Ej, Chłopaku!? :)
U mnie był Bimber. Tez dość zabawnie brzmiało, zwłaszcza gdy pies nawiał i pani go szukała. Bimber! Bimbeeeer! :)[/QUOTE]

Wiesz jak sąsiadki starsze patrzą na mnie jak wracam ze szkoły i radośnie wołam "Brooowaaaar!";)?

Posted

[quote name='Izura']Wiesz jak sąsiadki starsze patrzą na mnie jak wracam ze szkoły i radośnie wołam "Brooowaaaar!";)?[/QUOTE]
A młodsze nie patrzą? :D Tak powinno się wołać tylko w piątki późnym popołudniem. Od poniedziałku proponuję Bawarkę ;)

Posted

Co do filmowych imion, to pamiętam sezonowe wysypy Szarików i Cywili :p
No i oczywiście "Cezar"... Mój pseudoonek też dostał to szlachetne imię. Wtedy na ekranach królował film "Cezar i Kleopatra"...

Jeśli chodzi o PRL, to koleżanka miała psa o imieniu "Kryzys"... :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

ja nie patrzę na to czy ludzkie czy nie, musi mi grać z wyglądem i osobowością, nasze psy:
York- Prezes
Kaukaz- Nuka
Doberman- Etna
Kundelek- Sake
Wilczarz Irlandzki -Borys
znałam też kiedyś pięknego Amstafa do którego imię ludzkie strasznie pasowało: Igor

Posted

Mi osobiscie jest to obojetne. Moj pies nie ma imienia ludzkiego,bo akurat inne mi pasowalo.
Natomiast moja kolezanka nazwala psa Tosia, a chwile pozniej inna kolezanka urodzila corke i nazwala ja tym samym imieniem.
Nie mam pojecia jednak,jak sie obie zapatruja na ta sytuacje:).

Posted

[quote name='filodendron']Troszkę schodząc z tematu ;), to jestem ciekawa, ile osób wołając psa używa imienia, które pies teoretycznie nosi, a ile używa skrótów lub w ogóle innego zawołania :)
W praktyce jednak lepiej sprawdzają się imiona krótkie, takie do szybkiego zawołania. Kiedyś też czytałam, że psy lepiej "identyfikują" imiona z jedną samogłoską a większą liczbą spółgłosek, albo wręcz jednosylabowe, takie trochę "zgrzytające" jak Grom, Brom, Zgred, Irga, Drań, Fuks itp.[/QUOTE]

Mój ma na imię Atos<oficjalnie> a wołam na niego Tosiek:lol:

Posted

poszłam kiedyś na spacer z tatą i przy nim ją zawołałam - myslałam ze zawału ze śmiechu dostanie:) ale się odzwyczaiłam
aaa i jeszcze śtokambr- ja mam wybitną łatwość wymyślania głupot:)

Posted

Od pewnego czasu moja sąsiadka ma psa o imieniu Bogdan, jest to buldożek. Bardzo to dziwnie brzmi, szczególnie jak nie chce iść i trzeba go wołać i ciągnąć :) Ubaw po pachy :)