obraczus87 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Kochane, jaką karmę proponujecie kupić Myszce?? Idę sie poprzytulać z małą. Znaczy ja będę się przytulać, a Ona bedzie patrzeć na mnie jak na wariata :) Dziękuję, że jesteście tutaj ze mną. :Rose::Rose::Rose: Quote
majowa Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 ale fajne wiadomości a i panienka po kapielach jeszcze piekniejsza :) Quote
malvaaa Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 jak powiedziałam Piotrkowi o tym że Myszka wreszcie zrobiła siusiu na dywan to stwierdził że nie jesteśmy normalne i czemu nie ciesze się jak mój pies mi się zsiusia na dywan :D przytulaj przytulaj niedługo sama będzie się dopominać :) Quote
chita Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 dziewuszka juz wyladniala z puszek moze belcando, rinti albo animonda? Quote
obraczus87 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 chita napisał(a):dziewuszka juz wyladniala z puszek moze belcando, rinti albo animonda? Wyładniała :loveu: Coraz dłużej zajmuje mi przemycanie antybiotyku, ale jakoś dajemy radę. Dzisiaj postaram się zamówić puszki, albo kupię w zoo jak uda mi sie podejść do niego (to nie musielibyśmy czekac na dostawę). Quote
mala_czarna Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Animonda może, albo Belcando? Sory, że dopiero dzisiaj, ale przelew Ci zrobiłam na Myszkę :) Quote
obraczus87 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 mala_czarna napisał(a):Animonda może, albo Belcando? Sory, że dopiero dzisiaj, ale przelew Ci zrobiłam na Myszkę :) Jakie sorry :) ja bardzo dziekuję! Jesli w tym moim zoo będa mieli takie puszki to kupię najpierw na spróbowanie. Wczoraj próbowałam namówić panienkę do zjedzenia suchej karmy - nie udało sie. Namoczona też jest bleee. W sumie nie dziwię się. Do tej pory jadła to co zdobyła, albo ludzie Jej dali.. ale rarytasy to na pewno nie były. :roll: Wczoraj przed pójściem spać poszłam pomiziać panienkę. Zasnęłam obok Niej na podłodze :cool3: ale Myszka obudziła mnie swoim nochalem - zaczęła mnie obwąchiwać :evil_lol: Quote
arabiansaneta Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Miejmy nadzieję, że oprócz tego jednego sikania było więcej? Quote
obraczus87 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 arabiansaneta napisał(a):Miejmy nadzieję, że oprócz tego jednego sikania było więcej? Niestety nie. Ale mam nadzieję, że dzisiaj jak wróce do domu, Myszka znowu załatwi swoja potrzebę. Quote
Akrum Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 hehe, to ja się modlę, by moja tymczasowiczka przestała sikać po dywanach, bym mogła wejść do pokoi i nie nadepnąć na mokry dywan, a TY z kolei się modlisz o to, by plamę zastać ;) hehehe dobre ;) Quote
Ewa Marta Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Fantastycznie, że się załatwiła:-) Obraczus, dobre są puszki Animondy. Mam z allegro kontakt z Panem, który ma je taniej, niż normalnie. Np. 400 gramowe dla seniorów albo juniorów ma po 3,95. Zaraz spróbuje znaleźć go i zobaczyć, czy ma puszki dla dorosłych psiaków. Jeśli kupujesz poza allegro, zawsze ciut opuszcza. Wystawia faktury, jeśłi potrzebujesz. Quote
Ellig Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Pieknie Myszka wyglada po kapieli no i dobrze przeczytac ,ze siooooo zrobila:) Quote
Ewa Marta Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Znalazłam Animondę u tego człowieka, u którego kupuję puszki. Widzę, że ciut podniósł ceny, warto więc porównać z innymi. W każdym razie 800 -gramowa puszka dla dorosłych psów kosztuje 7,75 zł. http://allegro.pl/animonda-gran-carno-adult-800g-warszawa-i2103109676.html Maleńka może ją jeść 2 dni. Z tym, że warto po otwarciu przekładać ją do szklanego słoika i trzymać w lodówce. Trzymanie w otwartej puszce dobę nie jest wskazane. Karma sucha nie powinna być za duża, bo z uwagi na ten języczek może mieć problemy z gryzieniem. Może Josera? Jest taka Josera Festival, ponoć lubią ją nawet wybredne psiaki. Myszka jest prześliczna!!! Quote
obraczus87 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 (edited) Wyskoczyłam na chwilę do sklepu zoo. Na razie kupiłam puszki Bozity (Animonda będzie dopiero jutro) i takie fajne mięciutke smaczki. Ewa Marta - dziekuję za namiar. Nie mam niestety jak podjechać do tego Pana, więc musiałabym zamówić z dostawą. Ile tych puszek zamówić? Z zamawianiem suchej karmy wstrzymam się jeszcze. Dzwoniłam do TZ i powiedział, że Myszka w ogóle omija szerokim łukiem miseczke z namoczona sucha karmą. Jak języczek się zagoi, wtedy może spróbuję przekonać Ją do suchej. Tez mi się tak wydaje, że Josera ma drobne chrupki. Dotarły wpłaty od: Em_, Jola_li, roosi oraz jaguska. Serdecznie Wam dziekuję :Rose: EDIT: Dziekuję za informacje o tym słoiku. Nie wiedziałam, że tak sie powinno robić, bo szczerze pisząc jestem zwolenniczką suchej karmy. :) Edited February 7, 2012 by obraczus87 Quote
Nutusia Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Cudna malusia! Josera festival dobra, bo taki sosik ma, który nęci psie noski. Quote
Ewa Marta Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Obraczus, zerknij na koszty przesyłki na allegro i zamów tyle, żeby załapać się na jakąś sensowną cenę wysyłki. Jeśłi doszły do Ciebie jakieś pieniądze, to warto zamówić od razu więcej, żeby potem nie dublować kosztu wysyłki. Nie wiem sama, 20 puszek? Jeśli nie je suchego, to trzeba jej dawać więcej puszkowej, żeby ciut przytyła. A ja mam do Was ogromną prośbę. Wspomniany tu przy okazji sterylki suni doktor Maciek jest nominowany w konkursie na Kociarza Roku. Ludziom, którzy go znają bardzo zależy na tym, żeby ten tytuł zdobył, bo jak mało kto zasługuje na niego. Zgodziłybyście się zagłosować? http://www.cztery-lapy.pl/index.php/kociarz.html Quote
obraczus87 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 (edited) Tutaj jest ta Josera: http://www.e-karmy.com/p7829,josera-emotion-festival-2kg-dla-psa.html i nawet cenowo taniej niż w Krakvecie. W tym samym sklepie puszki Animondy są ciut droższe, ale gdy zamówię za minimum 100zł dostawa będzie gratis. Więc chyba w tym sklepie zamówię wszystko. http://www.e-karmy.com/k369,1-psy-a-karmy-mokre-animonda.html Już głosowałam na Pana Maćka :) EDIT: Idę złozyć zamówienie. Edited February 7, 2012 by obraczus87 Quote
Nutusia Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Na dr Macieja zagłosowane, rzecz jasna, bo przecie przez Szaki\Korę to prawie rodzina! ;) Quote
bros Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 potwierdzam "fajność" Josery :) mój wybredniak je już chyba z 10 worek :) na pana Macieja zagłosowałam :) Quote
Nutusia Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dziewczyneczki, szukamy odpowiedzialnej osoby do wizyty PA dla młodziutkiej DONki w Warszawie, przy ul. Wilanowskiej (ulicy, nie alei!!!). Quote
Tattoi Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Marta- jak dalej będzie problem z sikaniem, to możesz dać jej no- spę- całą tabletkę. I tak 20- 30 minut po podaniu możesz ją powyciskać. Powinna puścić. Nie dawajcie jej teraz suchego- z takim językiem nie da rady, niech się zagoi. Quote
Onaa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Zaglądam do biedulki. Ona z wyglądu całkiem podobna do mojej byłej tymczasowiczki :). Quote
obraczus87 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Nutusia napisał(a):Dziewczyneczki, szukamy odpowiedzialnej osoby do wizyty PA dla młodziutkiej DONki w Warszawie, przy ul. Wilanowskiej (ulicy, nie alei!!!). Oj Kochana nikogo stamtąd nie kojarzę. A sama nie mam możliwości podjechać tam w najbliższym czasie :roll: Tattoi napisał(a):Marta- jak dalej będzie problem z sikaniem, to możesz dać jej no- spę- całą tabletkę. I tak 20- 30 minut po podaniu możesz ją powyciskać. Powinna puścić. Nie dawajcie jej teraz suchego- z takim językiem nie da rady, niech się zagoi. Ostatnie siku zrobiła wczoraj. Ale Ona też zbyt dużo nie pije. Coś tam pochlipie sobie, ale nie są to mega wielkie ilości. To jeśli do jutra nie zrobi siku to wtedy spróbuję z No-spą. Wróciłam z pracy - to merdała ogonem ;) ale nie podeszła, chociaż widziałam, że ma ochotę ;) Później dostała Bozitę - wcinała aż się Jej uszy trzęsły. :lol: Później przytulanki, czesanko :) podreptała sobie trochę po pokoju i teraz śpi. Jutro będzie dla Niej test - zostaje sama na kilka godzin... Quote
Bonsai Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Nutusia napisał(a):Dziewczyneczki, szukamy odpowiedzialnej osoby do wizyty PA dla młodziutkiej DONki w Warszawie, przy ul. Wilanowskiej (ulicy, nie alei!!!). Ul. Wilanowska jest de facto w centrum Warszawy - to chyba Powiśle albo Mokotów, wiele osób ma blisko, ale prawie nikt ULICY Wilanowskiej nie kojarzy. ;) Ja sama nie lubię przeprowadzać wizyt, uważam, że jestem na to zbyt młodo wyglądam (hehe ale sobie teraz posłodziłam). ;) Quote
Pyrdka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Hej, ciotka nie wiedziałam,ze masz nową tymczasowiczkę:mad: Widziałam ją dzisiaj na fb. Jeszcze Tz o niej opowiadałam. Maleńka jest cudowna i Ty też. Dobrze, że zaopiekowałaś się tą biedą. Moja tymczasowiczka nie siusiała długo. To stres. Będzie dobrze. dajcie jej troszkę czasu. Quote
Recommended Posts