annadudek81 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 niby tylko 100km a jednak aż 100! kurcze chyba dziś nie zaśniemy tak się małą martwimy:( Quote
Viris Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Eliza poinformowana, ale wiem że pada na pysk więc trzeba zaczekać. U nas nie ma RTG (jest, ale &^$%#% widać na zdjęciach...). A to by się jakby nie patrzeć bardzo przydało suni. Quote
malawaszka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 na pewno się jutro uda!!!!! malutka musi wytrzymać tą noc a potem będzie już tylko lepiej! Quote
annadudek81 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Viris a może by Tobie się udało jutro ze mną po małą pojechać? Quote
Roszpunka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Viris napisał(a):Eliza poinformowana, ale wiem że pada na pysk więc trzeba zaczekać. U nas nie ma RTG (jest, ale &^$%#% widać na zdjęciach...). A to by się jakby nie patrzeć bardzo przydało suni. Szkoda, że już niedziela, bo można by zahaczyć o Kielce... W jedynej czynnej jutro lecznicy ceny są kosmiczne i nie wiem, czy w ogóle dało by radę zrobić RTG. Quote
Viris Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 RTG będzie potrzebne za jakiś czas - żeby sprawdzić jak się zrosło. Ania nie wiem co jutro mi wyskoczy - odławiam Kumpla jak się uda - od rana będę próbować. Quote
annadudek81 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 ok, rozumiem:) jak się uda komuś coś z transportem załatwić to czekam na wiadomość pryw albo na fb:) Quote
azalia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ale nowina,to cud,że znaleźli się wspaniali LUDZIE i pomogą sunieczce w powrocie do zdrowia. A musimy zbierać finanse,żeby malutka mogła spokojnie zdrowieć. Quote
wilczy zew Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 majqa napisał(a):Elizo, pogadaj z wetem, by jeśli była konieczność podawania dalej dalacinu podmienił go na klimicin. Czemu? To dokładnie to samo, ta sama substancja czynna, za to inny producent i inna cena. Ta różnica w cenie, przynajmniej do końca grudnia ub. roku była powalająca. w styczniu za dalacin zapłaciłam 12,32zł na weterynaryjną receptę Quote
majqa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) wilczy zew napisał(a):w styczniu za dalacin zapłaciłam 12,32zł na weterynaryjną receptę Jeśli tak to wobec tego sporo się zmieniło wraz z wejściem nowych przepisów od stycznia, stąd też zaasekurowałam się wcześniejszym wpisem o różnicy dużej, a taka była, do końca grudnia 2011. Edit: Na fb pojawiły się, tak podsumujmy, dwie oferty: Pani Anny Dudek i Pani Karolina Jarczewska. Edited February 4, 2012 by majqa Quote
Maruda666 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Hura :multi: Jakie dobre wieści :) Czytam prawie od początku, nie pisałam, bo z tymczasem nie jestem w stanie pomóc, ale przynajmniej jakiś grosz podeślę dla małej. Jeżeli konto jest na początku, to znajdę, jeżeli nie, to proszę na pw. Quote
sylwija Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 dobre wiadomości :) trzymam kciuki za małą Quote
mama_Alfika Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 annadudek81 napisał(a):Mąż mi ją pokazał i decyzja zapadła! Weźmiemy ją do siebie jeśli to tylko możliwe:) trzeba bidulkę wyrwać z tego "domku" Mieszkamy w Ostrowcu i mamy już 2 sunie ale i dla tej biedulki miejsce i serce się znajdzie byle sił i zdrówka nabierała. Jaka cudowna wiadomość :loveu::multi: Quote
iwonamaj Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Udostępniłam FB po otrzymaniu wiadomości na priva, wchodzę na watek sunieczki, a tu taka wiadomość :)... Quote
eliza_sk Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Jestem ... Już rozmawiałam z annadudek81 - sunia ma u niej msce. Podsumowując potrzeby: Bardzo potrzebne są podkłady higieniczne, bo sunia będzie musiała się na nie załatwiać. Kennel - załatwi Viris. Auto na terenie OStrowca, bo Viris nam się chce wyprowadzić i w razie kontroli u weta będzie klops. Wet z RTG, bo za 2 tyg. kontrola. No i kasa na zapłacenie operacji i kolejne jej potrzeby :( "tylko" tyle z potrzeb :( Quote
mestudio Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Cieszę się, że wszystko się układa pozytywnie. Teraz najważniejsza zbiórka na spłatę długu, ale myślę, że dogomaniacy dadzą radę i pomogą. Quote
majqa Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Elizo, czekam na Ciebie na wydarzeniu. Czy na 100% sunia jedzie do Ani? To mam wpisać na wydarzeniu? Tak? Quote
Anula Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Podkłady można kupić w Aptece koszt 9zł,że nie warto wysyłać,ponieważ przesyłka będzie droższa od zakupu.W to miejsce można zakupić dwa opakowania. Quote
eliza_sk Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Anula napisał(a):Podkłady można kupić w Aptece koszt 9zł,że nie warto wysyłać,ponieważ przesyłka będzie droższa od zakupu.W to miejsce można zakupić dwa opakowania. Podkłady 60x90 to koszt 1,8 zł za sztukę ... Nie wiem jakiego rozmiaru cenę podajesz ? Quote
majqa Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Anula napisał(a):Podkłady można kupić w Aptece koszt 9zł,że nie warto wysyłać,ponieważ przesyłka będzie droższa od zakupu.W to miejsce można zakupić dwa opakowania. To prawda, wysyłka przerośnie wartość paczki. Jest w czym wybierać, ceny zdecydowanie przystępne. Quote
eliza_sk Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 majqa napisał(a):Elizo, czekam na Ciebie na wydarzeniu. Czy na 100% sunia jedzie do Ani? To mam wpisać na wydarzeniu? Tak? Kochana, zaraz muszę coś ustalić jeszcze, ok? Kurczę, najbardziej boję się braku rtg na mscu i tego, że Viris wyjeżdża - bo co zrobimy :( Quote
Anula Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 majqa napisał(a):Aha. OK. Zatem czekamy. :-) Może nie na miejscu moje pytanie w tej chwili ale spytam:jak sunia przetrwała noc? Czy jest jakiś kontakt z tą Panią gdzie przebywa sunia? Quote
majqa Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Anula napisał(a):Może nie na miejscu moje pytanie w tej chwili ale spytam:jak sunia przetrwała noc? Czy jest jakiś kontakt z tą Panią gdzie przebywa sunia? Eliza biega jak poparzona ;-), wyzwalając się z pidżamy więc ja odpowiem, bo zdążyłam z nią zamienić słowo. Eliza wie, że sunia popiskiwała (no nic dziwnego, ból i brak człowieka). Zaraz Eliza startuje po nią i pędzą do Ani do Ostrowca. Quote
Handzia55 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Mogę wysłać prześcieradła i ręczniki dla suni. Jeśli potrzebne piszcie do mnie na priv. Zawsze to zastąpi podkłady.Podtrzymuję ofertę przekazania fantów na bazarek dla suni. Quote
Recommended Posts