Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eliza poinformowana, ale wiem że pada na pysk więc trzeba zaczekać. U nas nie ma RTG (jest, ale &^$%#% widać na zdjęciach...). A to by się jakby nie patrzeć bardzo przydało suni.

Posted

Viris napisał(a):
Eliza poinformowana, ale wiem że pada na pysk więc trzeba zaczekać. U nas nie ma RTG (jest, ale &^$%#% widać na zdjęciach...). A to by się jakby nie patrzeć bardzo przydało suni.

Szkoda, że już niedziela, bo można by zahaczyć o Kielce... W jedynej czynnej jutro lecznicy ceny są kosmiczne i nie wiem, czy w ogóle dało by radę zrobić RTG.

Posted

RTG będzie potrzebne za jakiś czas - żeby sprawdzić jak się zrosło.

Ania nie wiem co jutro mi wyskoczy - odławiam Kumpla jak się uda - od rana będę próbować.

Posted

Ale nowina,to cud,że znaleźli się wspaniali LUDZIE i pomogą sunieczce w powrocie do zdrowia.
A musimy zbierać finanse,żeby malutka mogła spokojnie zdrowieć.

Posted

majqa napisał(a):
Elizo, pogadaj z wetem, by jeśli była konieczność podawania dalej dalacinu podmienił go na klimicin. Czemu? To dokładnie to samo, ta sama substancja czynna, za to inny producent i inna cena. Ta różnica w cenie, przynajmniej do końca grudnia ub. roku była powalająca.

w styczniu za dalacin zapłaciłam 12,32zł na weterynaryjną receptę

Posted (edited)

wilczy zew napisał(a):
w styczniu za dalacin zapłaciłam 12,32zł na weterynaryjną receptę

Jeśli tak to wobec tego sporo się zmieniło wraz z wejściem nowych przepisów od stycznia, stąd też zaasekurowałam się wcześniejszym wpisem o różnicy dużej, a taka była, do końca grudnia 2011.

Edit:
Na fb pojawiły się, tak podsumujmy, dwie oferty:
Pani Anny Dudek i Pani Karolina Jarczewska.

Edited by majqa
Posted

Hura :multi: Jakie dobre wieści :)
Czytam prawie od początku, nie pisałam, bo z tymczasem nie jestem w stanie pomóc, ale przynajmniej jakiś grosz podeślę dla małej. Jeżeli konto jest na początku, to znajdę, jeżeli nie, to proszę na pw.

Posted

annadudek81 napisał(a):
Mąż mi ją pokazał i decyzja zapadła! Weźmiemy ją do siebie jeśli to tylko możliwe:) trzeba bidulkę wyrwać z tego "domku" Mieszkamy w Ostrowcu i mamy już 2 sunie ale i dla tej biedulki miejsce i serce się znajdzie byle sił i zdrówka nabierała.

Jaka cudowna wiadomość :loveu::multi:

Posted

Jestem ...

Już rozmawiałam z annadudek81 - sunia ma u niej msce. Podsumowując potrzeby:

Bardzo potrzebne są podkłady higieniczne, bo sunia będzie musiała się na nie załatwiać.
Kennel - załatwi Viris.
Auto na terenie OStrowca, bo Viris nam się chce wyprowadzić i w razie kontroli u weta będzie klops.
Wet z RTG, bo za 2 tyg. kontrola.
No i kasa na zapłacenie operacji i kolejne jej potrzeby :(

"tylko" tyle z potrzeb :(

Posted

Podkłady można kupić w Aptece koszt 9zł,że nie warto wysyłać,ponieważ przesyłka będzie droższa od zakupu.W to miejsce można zakupić dwa opakowania.

Posted

Anula napisał(a):
Podkłady można kupić w Aptece koszt 9zł,że nie warto wysyłać,ponieważ przesyłka będzie droższa od zakupu.W to miejsce można zakupić dwa opakowania.

Podkłady 60x90 to koszt 1,8 zł za sztukę ... Nie wiem jakiego rozmiaru cenę podajesz ?

Posted

Anula napisał(a):

To prawda, wysyłka przerośnie wartość paczki. Jest w czym wybierać, ceny zdecydowanie przystępne.

Posted

majqa napisał(a):
Elizo, czekam na Ciebie na wydarzeniu. Czy na 100% sunia jedzie do Ani? To mam wpisać na wydarzeniu? Tak?

Kochana, zaraz muszę coś ustalić jeszcze, ok? Kurczę, najbardziej boję się braku rtg na mscu i tego, że Viris wyjeżdża - bo co zrobimy :(

Posted

majqa napisał(a):
Aha. OK. Zatem czekamy. :-)

Może nie na miejscu moje pytanie w tej chwili ale spytam:jak sunia przetrwała noc? Czy jest jakiś kontakt z tą Panią gdzie przebywa sunia?

Posted

Anula napisał(a):
Może nie na miejscu moje pytanie w tej chwili ale spytam:jak sunia przetrwała noc? Czy jest jakiś kontakt z tą Panią gdzie przebywa sunia?

Eliza biega jak poparzona ;-), wyzwalając się z pidżamy więc ja odpowiem, bo zdążyłam z nią zamienić słowo. Eliza wie, że sunia popiskiwała (no nic dziwnego, ból i brak człowieka). Zaraz Eliza startuje po nią i pędzą do Ani do Ostrowca.