Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 906
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wrzucę jeszcze opisy tych suń z Kozienic.

Cała czarna:

"Inka - malutka i młodziutka (ok. 1 rok). Jest bardzo łagodna, chętnie podchodzi do człowieka ale boi się jeszcze dotyku. Będzie wysterylizowana, zaczipowana i zaszczepiona. Jeśli Inka nie znajdzie domu zostanie po kwarantannie wywieziona do schroniska w Radysach. Bardzo prosimy o pomoc dla Inki. Kontakt: Jola 605608220, Ola 792783110"

Podpalana, kudłata:

Mireczka - malutka, przemiła, młoda (ok. 1 rok) sunia. Jest bardzo łagodna, daje się pogłaskać i brać na ręce. Będzie wysterylizowana, zaczipowana i zaszczepiona. Jeśli Mireczka nie znajdzie domu, po kwarantannie zostanie wywieziona do schroniska w Radysach. Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu domu dla Mireczki. Kontakt: Jola 605608220, Ola 792783110"

Posted

Ze starszych to Sonia. A z podobnych do Nocki, zdaje się, że Ronji jest suczynka bardzo do niej podobna. Ma na imię Lala. No i Pusia od konfirm się na podobieństwo łapie!!!! :)

Posted

Witaj, wędrowna Nutusiu :) Oczywiście, że Sonia jest debesciarą debeściakową, idealną dla spokojnej i zrównoważonej Pani :) - mówię serio. Chociaż  niepodobna do Nocki. Za to Pusia - wypisz, wymaluj, kropka w kropkę i kubek w kubek :D

Posted

Zadzwoniła pani Ania i wieści są dobre :) Nocka wpatrzona w panią, kota Teodora ignoruje, za to kot ma focha. Ale już się obwąchiwały, nie było rękoczynów z jego strony, to chyba będzie dobrze.
Mała śpi z panią w łóżku. Załatwia psie sprawki na spacerkach, ale wyjść na przykład z chłopakiem córki nie chciała - przed dom i usiadła, dalej nie idzie. Pani Ania ma nadzieję, ze jednak do spacerowania się przekona. U nas absolutnie nie było w z tym kłopotów, a jednak poprzednia pani to jako kłopot zgłaszała.
Pani mówi, ze nie spodziewała się, ze to taki słodziak i przytulak :)

Posted

Coś w tym jest ;). Wszystkie :D moje psie tymczasy,  błyskawicznie uczyły się zachowań(różnych ;) )od Bliss. Więc i Nocka od Arii - czemu nie? Trzeba się bawić i latać? no, to się bawimy i latamy :)

Posted

No, to chociaż nie będziemy się z TZem bali, że go rozdepczemy ;)

Jasne, że ukraińskiego, bo większy  (patrz wyżej ;) )

To może jeszcze zainteresuje Was... ogonopiór uszasty...? :D

Z ukraińskich, to ja barszcz lubię :)

Fuj! :wacko:

Nocka pojechała.

Miła pani Ania, dwoje dzieci, syn ma studniówkę, córka studiuje fizjoterapię.

No nic, zawsze te rozstania bolą.

Wieczorem telefon, inna pani po odejściu 18-leniego pieska szuka takiej suni, jak Nocka....

Noculku, powodzenia! :)

Malagos, przytulam...

Ale szybka adopcja. Miejmy nadzieję ,że tym razem już na zawsze.

Dołączam się nadziejnie!

Zadzwoniła pani Ania i wieści są dobre :) Nocka wpatrzona w panią, kota Teodora ignoruje, za to kot ma focha. Ale już się obwąchiwały, nie było rękoczynów z jego strony, to chyba będzie dobrze.
Mała śpi z panią w łóżku. Załatwia psie sprawki na spacerkach, ale wyjść na przykład z chłopakiem córki nie chciała - przed dom i usiadła, dalej nie idzie. Pani Ania ma nadzieję, ze jednak do spacerowania się przekona. U nas absolutnie nie było w z tym kłopotów, a jednak poprzednia pani to jako kłopot zgłaszała.
Pani mówi, ze nie spodziewała się, ze to taki słodziak i przytulak :)

Coś mi to "dalej nie idę" przypomina... ;)

Posted

Dzwoniłam ja, rzecz jasna, do pani Hanny, pokazałam jej kilka psiaków. Jeden jej się podobał z linka Nutusi, ale już nieaktualny, bo znalazł dom. Pokazałam tez Żabkę z Palucha, 10-letnia sunię po śmierci pańci. Miała dzwonić do schroniska i .. wziąć ją tymczasowo, bo "wtedy za leczenie płaciłby Paluch, a nie ja"...Skontaktowałam telefonicznie panią z dziewczyną z fb z tego wątku Żabki, ale chyba nic z tego nie będzie :(