azalia Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Zastanawiam się,czy nie lepiej by było,skoro obecni Państwo nie podjęli jeszcze ostatecznej decyzji abyśmy wpłacali pieniądze na behawiorystę i dali Lino szansę,którą mam nadzieję wykorzysta zapewne byłoby to lepsze rozwiązanie i tańsze niż hotel. Quote
wiosenka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Pomysł azali jest moim zdaniem godny uwagi. Quote
jostel5 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 (edited) azalia napisał(a):Zastanawiam się,czy nie lepiej by było,skoro obecni Państwo nie podjęli jeszcze ostatecznej decyzji abyśmy wpłacali pieniądze na behawiorystę i dali Lino szansę,którą mam nadzieję wykorzysta zapewne byłoby to lepsze rozwiązanie i tańsze niż hotel. Dokładnie o tym samym od wczoraj intensywnie myślę!:) To byłoby chyba idealne rozwiązanie-oczywiście,gdyby się Państwo zgodzili....Myślę,że Lino już się do nich na swój sposób przywiązał i bardzo by cierpiał,gdyby po raz kolejny stracił dom! Mnie się wydaje,że -być może-wystarczy niewielka korekta jego zachowania pod okiem fachowca i będzie dobrze!Ten pies naprawdę nie wykazywał żadnych zachowań agresywnych! On się po prostu wciąż boi i dlatego tak głupio reaguje. Edited January 19, 2012 by jostel5 Quote
Gapka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Dostałam takiego emaila od znajomej cyt, Hej Ewa , Ja mogę na tego Lino płacić 50- 70 zł miesięcznie ( póki mam pracę) , tylko podaj konto. Quote
jostel5 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Gapko,podziękuj znajomej serdecznie,w Lina i naszym imieniu! Pieniądze bardzo się przydadzą-być może na behawiora właśnie :) Ja też coś tam wrzucę do Linowej skarpety! Trzeba ratować tego cudnego,przestraszonego chłopaka!:) Quote
DonZ13 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Na razie tyle fotek Lina który, na razie zachowuje się troszeczkę spokojniej. Prowadzimy dyskusję czy dać psiakowi szansę przy współpracy z behawiorem... Pozdrawiam Quote
Onaa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 A czy macie tam jakiegoś dobrego behawiorystę, kogoś kto mógłby pomóc Wam i Lino ? Quote
jostel5 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Dogo07 napisał(a):A czy macie tam jakiegoś dobrego behawiorystę, kogoś kto mógłby pomóc Wam i Lino ? Dogusiu,znajdziemy....:) O ile tylko Państwo zechcą!:) http://i44.tinypic.com/2qbcbr5.jpg -śliczny jest! Quote
wiosenka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 wiosenka napisał(a):Może tu warto spróbować? http://www.naprawdepies.pl/ To ja przypomnę jeden namiar i trzymam kciuki za pozytywną decyzje. Quote
Gapka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Lino taki masz fajny domek to wyluzuj chłopaku trochę bo kto inny będzie tak o Ciebie dbał ?? Cudny jest:))) Quote
azalia Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Mam wielką nadzieję,że zachowanie Lino,nie jest powodowane agresją,lecz lękiem,zmianą otoczenia być może też dyskomfortem gruczołów.Byłoby wspaniale,gdyby Państwo zechcieli dać szansę chłopakowi. taki pies,jak już pokocha i się przywiąże będzie przyjacielem na zawsze. Jeśli będzie decyzja współpracy z behawiorystą,to wspomogę finansowo. Quote
arabiansaneta Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 A gdyby rodzice Rafała dawali Linowi dobre rzeczy, może zaczęliby mu się pozytywnie kojarzyć? Chyba że behawiorysta doradzi co innego... Quote
jostel5 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Rodzice Rafała co chwilę podtykaja mu smaczki ,zreszta podobno pies ma kolosalny apetyt!Wcina wszystko i duuuuużo! Rodzina Rafała zdecydowała,że żal Lina,bo znowu przeżyje wstrząs,dlatego chcą z nim popracować!:) Kochane cioteczki,musimy Im pomóc zapłacić za behawiora ! Pomóżcie!!! Ja na razie daje 50 zł!!! Quote
Onaa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Ja myślę że teraz to lepiej się poradzić dobrego behawiorysty. Żeby już jedna droga pracy z opiekunami i psiakiem była obrana. Quote
arabiansaneta Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 A ile taki behawiorysta może zaśpiewać? Podajcie jakieś konto, to też coś dołożę, bo czuję się współodpowiedzialna za tego psa - razem z Jostel5 przekazywałam go nowym właścicielom. A podkarmić go trzeba, bo chudy - jeśli ma silną motywację pokarmową, łatwiej go będzie czegoś nauczyć. Quote
as_ko Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Nareszcie jakieś pozytywne wiadomości. Trzymam kciuki żeby relacje między Linem a jego Państwem się ułożyły. Pozbierałam deklaracje :multi: - p. Kasia K. z fb - może dorzuci coś na hotelik czy behawiorystę w lutym - 50-70 zł miesięcznie od znajomej Gapki - 50zł od Jostel5 P.S. Jak on pięknie na tych zdjęciach wygląda :) Quote
Gapka Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Proszę mi podać na emaila nr konta gdzie można wpłacić pieniążki dla Lino to wyślę tej mojej znajomej albo podam do niej nr tel i same się jakoś umówcie... Quote
Onaa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 To jest miejscowość Krosno tak ? I tam lub z okolicy potrzebny jest dobry behawiorysta ? Quote
jostel5 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Wiosenko,pani behawiorystka z Twojego namiaru ;) zgodziła się z Linem pracować-już z Panią rozmawiałam.W przyszłym tygodniu Pani pojedzie do Krosna poznać Lino i zobaczymy! Bardzo Ci ,Wiosenko,za to ,że czuwasz,dziękuję!:loveu: Koszt szkolenia (trwa ono trzy miesiące) to ok.600 zł. Rozmawiałam dzisiaj z Rafałem i ustaliliśmy,że Państwo dają psiakowi na razie dt.Mały przejdzie terapie i -jeśli z niej skorzysta-zostanie w domu na stałe.As_ko ,zmień może tytuł wątku...Że zbieramy na behawiorystę.... As_ko,będziesz skarbnikiem Lina?;) Quote
Onaa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Czy tą kwotę to trzeba zapłacić jednorazowo czy co miesiąc można 200zł ? Napiszę o tym w albumie psiaczka na fb. Quote
jostel5 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Po każdej lekcji-więc nie jest źle... Dogo,a możesz podać Link do albumu na FB? Quote
Onaa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 A ile takich lekcji ma być ? Jedna na tydzień czy coś takiego ? Quote
arabiansaneta Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 No to na razie dokładam 50 zł jednorazowo, a potem się zobaczy. Quote
jostel5 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Dogo07-One się liczą na godziny....Szczegóły Pani ustali z Rafałem.Teraz pojedzie poznać chłopaka,to będzie pierwsza,trzygodzinna konsultacja,ma kosztować 120 zł. Dzięki ,Arabiansaneto! :) Ja tez tylko na razie,a potem się zobaczy....;) Quote
Recommended Posts