Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się,czy nie lepiej by było,skoro obecni Państwo nie podjęli jeszcze ostatecznej decyzji
abyśmy wpłacali pieniądze na behawiorystę i dali Lino szansę,którą mam nadzieję wykorzysta
zapewne byłoby to lepsze rozwiązanie i tańsze niż hotel.

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

azalia napisał(a):
Zastanawiam się,czy nie lepiej by było,skoro obecni Państwo nie podjęli jeszcze ostatecznej decyzji
abyśmy wpłacali pieniądze na behawiorystę i dali Lino szansę,którą mam nadzieję wykorzysta
zapewne byłoby to lepsze rozwiązanie i tańsze niż hotel.

Dokładnie o tym samym od wczoraj intensywnie myślę!:) To byłoby chyba idealne rozwiązanie-oczywiście,gdyby się Państwo zgodzili....Myślę,że Lino już się do nich na swój sposób przywiązał i bardzo by cierpiał,gdyby po raz kolejny stracił dom!

Mnie się wydaje,że -być może-wystarczy niewielka korekta jego zachowania pod okiem fachowca i będzie dobrze!Ten pies naprawdę nie wykazywał żadnych zachowań agresywnych! On się po prostu wciąż boi i dlatego tak głupio reaguje.

Edited by jostel5
Posted

Gapko,podziękuj znajomej serdecznie,w Lina i naszym imieniu! Pieniądze bardzo się przydadzą-być może na behawiora właśnie :)

Ja też coś tam wrzucę do Linowej skarpety! Trzeba ratować tego cudnego,przestraszonego chłopaka!:)

Posted

Na razie tyle fotek Lina który, na razie zachowuje się troszeczkę spokojniej. Prowadzimy dyskusję czy dać psiakowi szansę przy współpracy z behawiorem...

Pozdrawiam

Posted

Mam wielką nadzieję,że zachowanie Lino,nie jest powodowane agresją,lecz lękiem,zmianą otoczenia
być może też dyskomfortem gruczołów.Byłoby wspaniale,gdyby Państwo zechcieli dać szansę chłopakowi.
taki pies,jak już pokocha i się przywiąże będzie przyjacielem na zawsze.
Jeśli będzie decyzja współpracy z behawiorystą,to wspomogę finansowo.

Posted

Rodzice Rafała co chwilę podtykaja mu smaczki ,zreszta podobno pies ma kolosalny apetyt!Wcina wszystko i duuuuużo!

Rodzina Rafała zdecydowała,że żal Lina,bo znowu przeżyje wstrząs,dlatego chcą z nim popracować!:)

Kochane cioteczki,musimy Im pomóc zapłacić za behawiora ! Pomóżcie!!!

Ja na razie daje 50 zł!!!

Posted

A ile taki behawiorysta może zaśpiewać? Podajcie jakieś konto, to też coś dołożę, bo czuję się współodpowiedzialna za tego psa - razem z Jostel5 przekazywałam go nowym właścicielom. A podkarmić go trzeba, bo chudy - jeśli ma silną motywację pokarmową, łatwiej go będzie czegoś nauczyć.

Posted

Nareszcie jakieś pozytywne wiadomości.
Trzymam kciuki żeby relacje między Linem a jego Państwem się ułożyły.

Pozbierałam deklaracje :multi:
- p. Kasia K. z fb - może dorzuci coś na hotelik czy behawiorystę w lutym
- 50-70 zł miesięcznie od znajomej Gapki
- 50zł od Jostel5

P.S. Jak on pięknie na tych zdjęciach wygląda :)

Posted

Proszę mi podać na emaila nr konta gdzie można wpłacić pieniążki dla Lino to wyślę tej mojej znajomej albo podam do niej nr tel i same się jakoś umówcie...

Posted

Wiosenko,pani behawiorystka z Twojego namiaru ;) zgodziła się z Linem pracować-już z Panią rozmawiałam.W przyszłym tygodniu Pani pojedzie do Krosna poznać Lino i zobaczymy!
Bardzo Ci ,Wiosenko,za to ,że czuwasz,dziękuję!:loveu:

Koszt szkolenia (trwa ono trzy miesiące) to ok.600 zł.

Rozmawiałam dzisiaj z Rafałem i ustaliliśmy,że Państwo dają psiakowi na razie dt.Mały przejdzie terapie i -jeśli z niej skorzysta-zostanie w domu na stałe.As_ko ,zmień może tytuł wątku...Że zbieramy na behawiorystę....

As_ko,będziesz skarbnikiem Lina?;)

Posted

Dogo07-One się liczą na godziny....Szczegóły Pani ustali z Rafałem.Teraz pojedzie poznać chłopaka,to będzie pierwsza,trzygodzinna konsultacja,ma kosztować 120 zł.

Dzięki ,Arabiansaneto! :) Ja tez tylko na razie,a potem się zobaczy....;)