Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

LINO to młody, kudłaty piesek o fantastycznym charakterze. Jest bardzo miły, przyjazny w stosunku do ludzi i do innych zwierząt. Uwielbia się przytulać - całym sobą wtula się w człowieka i ufnie zagląda w oczy :loveu:

Historia jakich wiele na dogo :( Psiak trafił do schroniska w listopadzie 2011 r., błąkał się po ulicach miasta ze sznurkiem na szyi - prawdopodobnie udało mu się uciec z uwięzi. Niestety nikt nie zaopiekował się bezdomnym pieskiem. Był bardzo wychudzony - pod palcami wyczuwało się każdą kosteczkę. Dopiero teraz powoli odzyskuje siły.

Nie pozwól aby kolejne lata życia tego wspaniałego psa upłynęły w schronisku.
Lino szuka BDT lub DS. Aktualnie przebywa w schronisku w Białej Podlaskiej.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel: 506-166-714 lub 505-572-846
e-mail [email protected]

Edited by as_ko
  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jostel5']Mój numer też podaj,koniecznie,koniecznie! :) 505 572 846 e-mail [email protected]
Nie ma problemu, już zmieniłam :)

Trzeba porozsyłać wątek gdzie się da.

A i jeszcze, gdyby ktoś potrafił napisać tekst taki wzruszający jak te zdjęcia to byłabym wdzięczna, ja nie mam takiego talentu.

Posted

Lino-młody,przystojny,miły- szuka domu!

Lino mieszka w schronisku dla niekochanych zwierząt zaledwie od dwóch miesięcy .Jest młody (może 2-3 -letni ) i bardzo przystojny -ma zgrabną,sportową sylwetkę,ciemne futro ze srebrnymi znaczeniami ,piękne ,brązowe oczy o mądrym i smutnym spojrzeniu Wśród jego przodków na pewno można by się doszukać niejednego sznaucera.
Nim ten piękny pies trafił do schroniska ,przez kilka tygodni błąkał się w poszukiwaniu jedzenia z grubym sznurem na szyi-coraz chudszy ,coraz bardziej nieszczęśliwy i wystraszony .Wiele wskazuje na to,że jakiś "dobry" człowiek bardzo go skrzywdził.
W schroniskowym kojcu -mimo,że jest bezpieczny i nakarmiony-nie czuje się dobrze.Lino lubi ludzi,choć jeszcze nie do końca im ufa....Głaskany -wtula się w człowieka swoim chudziutkim ciałkiem i zagląda prosząco w oczy,a w jego spojrzeniu widać niemą prośbę : "Zabierz mnie stąd!".
Lino to nieduży psiak,który najlepiej czułby się w domu z ogrodem,choć pewnie i tak kanapa stałaby się jego ulubionym meblem w mieszkaniu .Jest zaszczepiony i odrobaczony.Przed adopcją zostanie wykastrowany.SZUKAMY DOMU DLA LINA !Kontakt w sprawie adopcji:............. lub [email protected] ;tel.505 572 845

Posted

as_ko napisał(a):
Nikt do Ciebie nie zagląda piesku :(

Jakie nikt? Myśmy z Cavani dziś u niego były i zabrałyśmy go na spacerek. To bardzo miły i inteligentny pies, mógłby być ozdobą niejednego mieszkania, potrzebuje tylko trochę pielęgnacji i bardzo dużo miłości!

Posted

A ja byłam pewna że Lolek i Limo to ten sam kudłaty psiak.
A widzę że to Limo to inny psiaczek i ma też swój wątek.
Jest uroczy :).
Przypomina mi jedną sunię, z Waszego schroniska.