Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak wejdziesz na ten link fb to musisz się zalogować, żeby dodawać komentarze.

Czy skarbnik się zgadza żeby komuś kto chce wesprzeć na fb pieska, podać jego konto , poprzez wiadomości (pw) ?

Posted

Cieszę się, że coś idzie do przodu. najgorzej stać w miejscu. Myślę, że to lepiej niż 2 miesiące hotelikowania, bo wciąż mam nadzieje, że Lino wykorzysta tą szanse.

Posted

Może (jeżeli specjalista nie doradzi inaczej) niech rodzice Rafała nie dają psiakowi smaczków i go trochę poignorują. Masza po wyjściu ze schronu pała do domowników miłością nieskończoną, kocha kolegów dzieci, ale do mojego taty była agresywna. Rzuciła mu się nawet do twarzy. W ogóle boi się panicznie starszych mężczyzn. Nawet na spacerach przywierała do podłoża i nie dała się ruszyć. Ma zresztą dziury w łepetynie, wyglądające jak ślady po widłach. Rodzice bardzo chcieli ją obłaskawić, podtykali jej smakołyki- kończyło się źle. Psica odbierała to chyba jako słabość. Ignorowanie powoduje, że Masza czuje się bezpieczniej, trzyma się z daleka i jest spokojna. Fakt- rodzice ciężko to znoszą, chcieli by pomiziać psiurę. No i druga sprawa, że rodzice nie mieszkają z nami- łatwiej zachować dystans.

Posted

Starsi ludzie na wsi miewają (oczywiście nie wszyscy) nieciekawy stosunek do psów i stąd mógł nabrać urazu. Co pies, to reakcja - zobaczymy, co doradzi fachowiec. A jak reagował na naszego Marka ze schroniska, który jest w porównywalnych latach? Jakoś nie zauważyłam, może inne cioteczki wiedza?

Posted

Ok. mogę być skarbnikiem :)
Już i tak jestem nieoficjalnym skarbnikiem psów nowodworskich więc dam radę.
Napiszcie PW to podam nr. konta. Można podawać numer konta dalej, ale tylko na PW.

Zaraz zmienię tytuł.
Cieszę się że nie jest gorzej i że jest szansa że to się wszystko dobrze skończy.

Posted

Gapka napisał(a):
wczoraj Lino ugryzł dość mocno sąsiadkę (aż do krwi) i tatę Rafała próbował złapać w policzek...:(

A już miałam nadzieję że gorzej nie będzie :(
Mam nadzieję że miał zaszczepioną wściekliznę.

Posted

Gapka napisał(a):
wczoraj Lino ugryzł dość mocno sąsiadkę (aż do krwi) i tatę Rafała próbował złapać w policzek...:(

Do doopy!Rzadko tak się dzieje,że nie wiem,co robić i własnie teraz przeżywam taki stan....Nic nie rozumiem!

Posted

Generalnie to jestem przeciwna kagańcowi, ale w ostateczności , jeśli przychodzą jacyś goście do domu to trzeba chyba ubierać Lino kaganiec.
Jeśli sie oczywiście da.
Natomiast kontakty rodziców pana R. ograniczyć, przynajmniej do momentu spotkania z behawiorystą i ustalenia jak wygląda sytuacja psiaka i jak będzie wyglądać praca z nim.