kasiask Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Roszpunka']Kochana, to jest bardzo opłacalne cierpienie ;) Za to latem biorę córkę na wycieczkę do grodu Kraka i zapraszam Was na największe lody z bitą śmietaną w mieście :)[/QUOTE] Trzymam za słowo, ale nie w kwestii tych lodów tylko wycieczki do Krakowa i odwiedzin u nas!! :) Quote
kasiask Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 A wiecie, że Kika bardzo lubi bawić sie z psami i jak uważa, że jakiś pies bawi się za mało, nie biega wystarczająco szybko i w ogóle jest niemrawy to go... gryzie w tyłek! Jednego tak wystraszyła, że pańcia musiała go wziąć na ręce! Naraziła się też właścicielce pewnej szarej terrerki, którą nic że w tyłek gryzła w trakcie zabawy, to jeszcze pociągnęła zebami za ogon! A do tego mało nie zagryzła dzisiaj jakiegoś kreta, którego wyniuchała z nory. Kret zbiegł piszcząc okrutnie! Widział kto kiedy takiego łobuza, jak nasza gruba Kikunia!?? Quote
Roszpunka Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='kasiask']Trzymam za słowo, ale nie w kwestii tych lodów tylko wycieczki do Krakowa i odwiedzin u nas!! :) Ależ kochana - moja córka ma chytry plan odwiedzić w wakacje wszystkie "nasze" wyadoptowane psy :) To sobie pojeździmy... A wiecie, że Kika bardzo lubi bawić sie z psami i jak uważa, że jakiś pies bawi się za mało, nie biega wystarczająco szybko i w ogóle jest niemrawy to go... gryzie w tyłek! Jednego tak wystraszyła, że pańcia musiała go wziąć na ręce! Naraziła się też właścicielce pewnej szarej terrerki, którą nic że w tyłek gryzła w trakcie zabawy, to jeszcze pociągnęła zebami za ogon! A do tego mało nie zagryzła dzisiaj jakiegoś kreta, którego wyniuchała z nory. Kret zbiegł piszcząc okrutnie! Widział kto kiedy takiego łobuza, jak nasza gruba Kikunia!?? A pamiętasz jakie to było grzeczne cielątko, kiedy ją zabieraliście? Z dwojga złego wolę, żeby rozrabiała i gryzła mało zabawowych kompanów :diabloti: W tyłek, dobra jest - nasza kielecka, scyzorowa natura :evil_lol: Quote
kasiask Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Roszpunka']Ależ kochana - moja córka ma chytry plan odwiedzić w wakacje wszystkie "nasze" wyadoptowane psy :) To sobie pojeździmy...[/QUOTE] Zwiedzicie całą Polskę???? Quote
Roszpunka Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='kasiask']Zwiedzicie całą Polskę????[/QUOTE] Nie całą, południową. Jak do tej pory tam jechały nasze psiaki :) Chociaż jeden jest w Berlinie ;) Quote
ania shirley Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Czyli Kika- gruba rozrabiara???:diabloti: Możeby tytuł zmienić???:diabloti: Quote
kasiask Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Pan weterynarz sugerował zaczipowanie Kiki. Wycenił to na jakieś 70 zł, bo to ponoć jakieś nowoczesne cudo, które się pod skórą nie przesuwa. Co Wy na to??? Quote
Roszpunka Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='ania shirley']Czyli Kika- gruba rozrabiara???:diabloti: Możeby tytuł zmienić???:diabloti:[/QUOTE] A, to już zostawiam do decyzji Kikusiowej rodzinki ;) Quote
kasiask Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Roszpunka']A, to już zostawiam do decyzji Kikusiowej rodzinki ;)[/QUOTE] Może być. W końcu to szczera prawda! :))) Quote
ania shirley Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Mój Koks ma czipa. Zawsze to większa szansa odzyskania psa , jak się zgubi... Quote
kasiask Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='ania shirley']Mój Koks ma czipa. Zawsze to większa szansa odzyskania psa , jak się zgubi...[/QUOTE] a koszt?? Nie za dużo te 70 zł? Quote
Roszpunka Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='ania shirley']Mój Koks ma czipa. Zawsze to większa szansa odzyskania psa , jak się zgubi... Ja mojej emerytki nie czipowałam, ale Dzikusa zaczipuję przy okazji sterylki. Kasiask, jeżeli zaczipujesz Kikę i wet będzie chciał opłatę za zrejestrowanie, daj znać. a koszt?? Nie za dużo te 70 zł? Poszukaj, gdzie wszczepią taniej. Rejestrację wezmę na siebie. Quote
ania shirley Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='kasiask']a koszt?? Nie za dużo te 70 zł?[/QUOTE] Nie pamiętam- prawie 3 lata temu. Quote
Roszpunka Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 To jescze Wam napiszę ciekawostkę - weci kupują czipy po 25-30 zł i doliczają parę dyszek za rejestrację, która jest... darmowa. Quote
kasiask Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Mam tu w okolicy jeszcze jeden gabinet weterynaryjny, to zapytam. Ten nasz weterynarz twierdził, że to jakiś czip nowej generacji- pod skórą się nie przesuwa i dlatego taki drogi. Nie zapytałam, czy ma tańsze. Ze śmiesznych rzeczy, to opowiadał, że wczoraj czipował kota, którego właścicielka ma specjalne wejście dla kotów, które otwiera się tylko dla tych, które mają czipa - zwykły buras z podwórka nie wejdzie! :) Quote
Roszpunka Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Jeżeli masz jeszcze kontakt z iwoniam, zapytaj, może ona jakiś gabinet Ci doradzi :) A bramka dla kotów... pomysł niby fajny, ale pewnie zapchlone bezdomniaki i dzikusy pakują się tej pani dziesiątkami, dlatego musi mieć nowoczesne systemy zabezpieczeń przed nieproszonymi gośćmi. Quote
mmd Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Żaden chip nie powinien się przesuwać. Mój pies "kosztował" 40 albo 45, a mój wet nie jest jakiś specjalnie tani, chociaż i nie zdzierca :) Quote
kasiask Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Roszpunka napisał(a):Co słychać u Kikuni? Kikunia ma się dobrze. Próbujemy się odchudzać, ale że obie nie posiadamy wagi pod ręką to nie wiemy, czy nasze wysiłki nie idą na marne. Z tego co widzę to Kika musiała być karmiona ludzkimi resztki, bo takie żarcie wchodzi jej najlepiej. Karma Husse, którą jej nabyłam trochę w zęby kole. Ale pan doktor powiedział, że to dobrze, bo jak nie chce jeść to chudsza będzie. Wygląda na to, że nasz pan doktor lubi chude laski. Poza tym Kika trochę różki pokazała i miała kilka takich akcji, że na wieść o tym, że wraca już ze spaceru do domu chciała uciekać, a przy próbie łapania chowała się za samochody, albo udawał, że idzie z innymi ludźmi. Takie numery to mojemu mężowi wywija, bo ja w zasadzie nie mogę na nią narzekać. Quote
Roszpunka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 W takim razie TZ jest do wyszkolenia ;) Sposób jest bardzo prosty. W czasie spaceru woła psa ( wszyscy używacie tej samej komendy) i kiedy podejdzie, karmi smaczkiem i pozwala dalej biegać. Czasem zapina smycz na minutę lub dwie i spuszcza ponownie. Kikuni szybko skojarzy się komenda z przyjemnością, a zapinanie smyczy przestanie oznaczać koniec spaceru. Smaczki oczywiście niskokaloryczne ;) Moje psiaki na komendę: do mnie, pędzą w podskokach, bo może trafi się jakiś obryw :evil_lol: Quote
kasiask Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Roszpunka napisał(a):W takim razie TZ jest do wyszkolenia ;) Sposób jest bardzo prosty. W czasie spaceru woła psa ( wszyscy używacie tej samej komendy) i kiedy podejdzie, karmi smaczkiem i pozwala dalej biegać. Czasem zapina smycz na minutę lub dwie i spuszcza ponownie. Kikuni szybko skojarzy się komenda z przyjemnością, a zapinanie smyczy przestanie oznaczać koniec spaceru. Smaczki oczywiście niskokaloryczne ;) Moje psiaki na komendę: do mnie, pędzą w podskokach, bo może trafi się jakiś obryw :evil_lol: A co to jest TZ??? Przy okazji możesz mi wyjaśnić co to są ONki?????????? Quote
Incia Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 kasiask napisał(a):A co to jest TZ??? Przy okazji możesz mi wyjaśnić co to są ONki?????????? TZ to skrót od Towarzysz Życia. A ONKI to owczarki niemieckie. Całusy dla Kikusi! Quote
kasiask Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Incia napisał(a):TZ to skrót od Towarzysz Życia. A ONKI to owczarki niemieckie. Całusy dla Kikusi! Ahaaaaa! :evil_lol: Dziękuję!! :megagrin::megagrin::megagrin::modla::modla: Quote
Nutusia Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Kasiask - każdy z nas przez to przechodził! I tak jesteś lepsza, bo ja jeszcze nie mogłam rozszyfrować PW ;) A Kikunia jak dziecko - próbuje z kim na ile może sobie pozwolić. W Pańciu znalazła "najsłabsze ogniwo":evil_lol: Quote
Roszpunka Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Jak się Kikunia miewa? Odzyskuje linię, żeby latem prezentować się w eleganckim bikini? ;) Quote
Recommended Posts