martah Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='AniaB'] Nie chciałam równoczesnie aby tekst był za długi - dlatego okroiłam go równiez z opisu zabranej przez Tare suni Latoi.. Cieszę się, że takim razie tylko z tego to wynika, Sorry, może ja już jestem przewrażliwiona, bo bardzo dużo czarno-białych wypowiedzi widziałam na sieci na ten temat, a wydaje mi się, że cała sprawa jest złożona i tak jak napisano na stronach Psiego Anioła lista osób współodpowiedzialnych jest dłuższa niż 1... Quote
ARKA Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='martah']a wydaje mi się, że cała sprawa jest złożona i tak jak napisano na stronach Psiego Anioła lista osób współodpowiedzialnych jest dłuższa niż 1... A ja uwazam ze pierwszą i główną winna jest niestety ta pani. Nikt nikogo nie zmusza do podpisywania umow z gminami. Wiecej, przez takie umowy, bez pokrycia w pieniadzach, na rzetelna opieke nad zwierzetami, zwierzeta wegetuja a gminy nie buduja nowych schronisk, nie rozwiazuja prawidłowo problemy bezdomnosci zwierząt, nie sa za te zwierzęta odpowiedzialne za czimś przeciez przyzwoleniem. Taka więc działalnosc w efekcie, szkodzi zwierzętom a nie pomaga. A juz karygodne jest, jak dla mnie, beztroskie trzymanie psow z sukami. Jak widać nie jest to odpowiedzialna, mądra milosc do zwierząt ale bezmyslne kolekcjonerstwo i tyle. Poza tym jesli sie przeliczyla, to mogla w kazdej chwili umowy pozrywac a ona brnęła dalej. Quote
elainfo Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 ARKA napisał(a):A ja uwazam ze pierwszą i główną winna jest niestety ta pani. Nikt nikogo nie zmusza do podpisywania umow z gminami. Wiecej, przez takie umowy, bez pokrycia w pieniadzach, na rzetelna opieke nad zwierzetami, zwierzeta wegetuja a gminy nie buduja nowych schronisk, nie rozwiazuja prawidłowo problemy bezdomnosci zwierząt, nie sa za te zwierzęta odpowiedzialne za czimś przeciez przyzwoleniem. Taka więc działalnosc w efekcie, szkodzi zwierzętom a nie pomaga. A juz karygodne jest, jak dla mnie, beztroskie trzymanie psow z sukami. Jak widać nie jest to odpowiedzialna, mądra milosc do zwierząt ale bezmyslne kolekcjonerstwo i tyle. Poza tym jesli sie przeliczyla, to mogla w kazdej chwili umowy pozrywac a ona brnęła dalej. dokładnie jestem tego samego zdania, to tylko i wyłacznie nieodpowiedzialność włascicielki schroniska.. Quote
KWL Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Pozwolę sobie na polemikę z powyższymi tekstami. Pisałem już że daleki jestem od uniewinniania tej osoby, natomiast wysuwając ją na plan pierwszy chowamy w cieniu wszystkie te osoby które dzięki takiemu właśnie załatwieniu sprawy miały czyste ręce i sumienia. Nie jestem pewien co ta pani mogła i w jakim świecie przebywała, wiem że nie tylko ona te umowy podpisywała, ale także to z nią podpisywano umowy. Zdaje się że podpisanie takiej umowy powinno być poprzedzone rozeznaniem wiarygodności partnera ? Co jak mi się równierz być może wydaje tylko należy do podstaw kanonu pracy urzędnika ! Tłumaczenie typu nikt nie wiedział i nie widział dla mnie oznaczają tylko tyle że dany urzędnik albo nie wie co się na jego terenie dzieje, albo świadomie fałszuje rzeczywistość mając w tym swój interes. Jeśli mamy oskarżać tę osobę to należałoby także dokładnie obejrzeć wszystkich z nią współpracujących urzędników, ktoś dostarczał psy, ktoś miał obowiązek nadzoru, ktoś w końcu jakieś pieniądze pochodzące z podatków przelewał czy wypłacał. Quote
elainfo Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 KWL napisał(a):Pozwolę sobie na polemikę z powyższymi tekstami. Pisałem już że daleki jestem od uniewinniania tej osoby, natomiast wysuwając ją na plan pierwszy chowamy w cieniu wszystkie te osoby które dzięki takiemu właśnie załatwieniu sprawy miały czyste ręce i sumienia. Nie jestem pewien co ta pani mogła i w jakim świecie przebywała, wiem że nie tylko ona te umowy podpisywała, ale także to z nią podpisywano umowy. Zdaje się że podpisanie takiej umowy powinno być poprzedzone rozeznaniem wiarygodności partnera ? Co jak mi się równierz być może wydaje tylko należy do podstaw kanonu pracy urzędnika ! Tłumaczenie typu nikt nie wiedział i nie widział dla mnie oznaczają tylko tyle że dany urzędnik albo nie wie co się na jego terenie dzieje, albo świadomie fałszuje rzeczywistość mając w tym swój interes. Jeśli mamy oskarżać tę osobę to należałoby także dokładnie obejrzeć wszystkich z nią współpracujących urzędników, ktoś dostarczał psy, ktoś miał obowiązek nadzoru, ktoś w końcu jakieś pieniądze pochodzące z podatków przelewał czy wypłacał. ale dla mnie nie zmienia to faktu ,że to pani włascicielka w momecie kiedy cos jest nie tak ma zasr..y obowiazek interweniowac u urzedników i gdzie tylko sie da ,ze sprawa zaczyna ja przerastac..a nie kulic ogon pod siebie i grzeznąc w tym bagnie niewiadomo jak długo.. owszem urzednicy swoja droga wiadomo jak to urzednicy.. , inspekcje tez , Toz tez ale dla mnie głowna przyczyna i powodem jest ta pani .. ku przestrodze innym prowadzącym schroniska , przytułki, azyle itp..trzeba mierzyc siły na zamiary. co by niemówic teraz niezmienia to faktu ,ze watek powstał aby pomagac w tej chwili w ratowaniu tego co przeżyło ten koszmar.a nie rozstrzasac..łudze sie ,że sad czy prokurator rozstzrygnie te kwestię najlepiej(watpliwe.. ale co mi pozostaje..) i konsekwencje poniosa wszyscy bezp. odpowiedzialni i współodpowiedzialni..echh szkoda gadac.. Quote
Koperek Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 kaisa, jeśli chodzi o hasky'ego i tego dużego, białego owczarka to nie są te same psy;) Quote
KWL Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 elainfo napisał(a):ale dla mnie nie zmienia to faktu ,że to pani włascicielka w momecie kiedy cos jest nie tak ma zasr..y obowiazek interweniowac u urzedników i gdzie tylko sie da ,ze sprawa zaczyna ja przerastac..a nie kulic ogon pod siebie i grzeznąc w tym bagnie niewiadomo jak długo.. Ależ oczywiście, z tym nie polemizuje, natomiast "owszem urzednicy swoja droga wiadomo jak to urzednicy..." to jest już prawie przyzwolenie na byle jakie wykonywanie obowiązków za publiczne pieniądze i z tym się stanowczo nie zgadzam. Może jestem nawiedzony, ale obywatelskim prawem i obowiązkiem jest wymaganie od urzędników uczciwej pracy i kompetencji, a także kontrolowanie jej. Jeśli o tym zapomnimy to co chwila będą nam wyrastać jakieś szemrane układy i układziki. Dlatego nie zgadzam się z teorią jednej winnej w tym przypadku. Quote
KWL Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Z zupełnie innej beczki - może znacie adresy forów i stron anglojęzycznych, bo mamy tłumaczenie petycji w tym języku. Bedzie dziś na stronie webhost.ligota.pl. I proszę spójrzcie na portret i piszcie o wszystkim co powinno się tam jeszcze znaleźć. Pozdrawiam [email protected] Quote
martah Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='KWL']Z zupełnie innej beczki - może znacie adresy forów i stron anglojęzycznych, bo mamy tłumaczenie petycji w tym języku. Bedzie dziś na stronie webhost.ligota.pl. I proszę spójrzcie na portret i piszcie o wszystkim co powinno się tam jeszcze znaleźć. Pozdrawiam [email protected] Ja nie znam ich osobiście, ale takie udało mi się znaleźć: http://www.animalsuffering.com/forum/ i jest na nim po zarejestrowaniu strona, gdzie mozna umieszczac petycje moge sie ewentualnie zarejestrowac i umiescic lub takie forum: http://www.envirolink.org/forum/viewforum.php?f=4&sid=e0bc368ef17d18d685d7726d9cdee07f Quote
agusiazet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Przelałam dzisiaj 72 zł zarobione na bazarku na psy z Ligoty. Pozdrawiam Aga. Quote
beka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Tu jest link do strony Pet Rscue Uk na której są linki do innych stron . (na pomoc zwierzętom) http://pet-rescue.org.uk/forums/index.php?autocom=links http://www.animalaid.org.uk/h/n/AA/HOME/ Quote
Weronika18 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 http://ligota.webhost.pl/?a=artget&id=342&m=94 FEST SUPER STRONKA:multi: Quote
GreenEvil Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 A ja bym poprosila o uzupelnienie w DT - u nas sa 3 psy - Malina, ligol i calineczka, sa pod opieka AFN i oktawii tak konkretnie rzecz biorac :lol: pzdr GreenEvil Quote
MagYa^^ Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Green wyslij to na PW do administratorow ligockiej strony lub na maila :) Bo to bardzo wazna wiadomosc. Quote
Czarodziejka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Na te 3 pieski( przede wszystkim) wystawiłam aukcję na Allegro, jest już 30 zł Quote
GreenEvil Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 MagYa^^ napisał(a):Green wyslij to na PW do administratorow ligockiej strony lub na maila :) Bo to bardzo wazna wiadomosc. dzikie magya, juz to zrbilam.. ja dzialam z lekkim opoznieniem ostatnio... 4h snu na dobe przez ostatnie 2 tygodnie daja mi sie w znaki... pzdr GreenEvil Quote
modliszka84 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 zerknijcie tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3614422#post3614422 jest kilkanascie ton miesa do oddania Quote
MagYa^^ Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 jesoo :( moj wyjazd do Ligoty dzisiaj nie doszedl do skutku.. Moj pies jest bardzo chory :placz: meczy sie biedak i lezy pod kroplowka.. Ligota do gory! Adopcje.. najpilniejsza rzecz.. (nawet nie wiem co pisac :-() Quote
maciaszek Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 MagYa^^ napisał(a):jesoo :( moj wyjazd do Ligoty dzisiaj nie doszedl do skutku.. Moj pies jest bardzo chory :placz: meczy sie biedak i lezy pod kroplowka.. Trzymam kciuki za Twojego psiaka...:calus: Quote
MagYa^^ Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 dzieki maciaszek.. mnie jest bardzo ciezko na to patrzec, bo to byl okaz zdowia, sil i wigoru... a teraz lezy i nawet oczu nie otwiera..ehh Terrorku moj zdrowiej!!! Quote
dona20 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 ja tez MagYa^^ trzymam kciuki za twojego psiaka. Na stronie straży sa pokazane nowe psiaki z Ligoty.Ta łysa suczka w typie ON została zabrana 20.02 na leczenie do Wroclawkiej kliniki.Leczenia psa podjął sie Polski Komitet Pomocy Dla Zwirząt w Tychach.Psina jest w bardzo złym stanie ale beda o nia walczyc. Quote
MagYa^^ Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 dona20 dziekuje.. u Pani Hanny Koziol rowniez przystojne psiaki i wygldaja o wiele wiele lepiej.. Quote
pies? Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 z innej bajki - allegro: http://www.allegro.pl/item169874602_labrador_11_miesieczny_bcm_od_1_zl.html labrador od złotówki BCM- to jakby sprzedawać klocki lego Quote
witaminka Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='dziuba']Oaza spokoju - samiec jak widac :) Jest tak opanowany, ze mimo sporych gabarytow latwo go przeoczyc w tym nieustannie wiercacym sie tlumie zwierzakow. zakochalam sie w nim :-( tak mi zal ze nie moge go wziazc, ze nie moge wziazc zadnego z nich :shake: :-( Quote
Recommended Posts